Co z tym sterowaniem
Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum
-
Co z tym sterowaniem
odrazu mowie nie mam zadnych padow, joyow i innych tym podobnych rzeczy, bo nigdy ich nie potrzebowalem od zawsze uzywalem tylko myszki i klawiatury
moje pytanie brzmi czemu X2 ma tak zwalone sterowanie myszka i klawiatura tworcy mogli zrobic takie sterownie jakie jest w Freespace ktore doskonale sie sprawdzilo , tam uzywajac myszki moglo sie kogos trafic :P albo chociaz normalni polatac
nie moge ustewic sobie trybu zamienionego trybu gora-dol no niby mozna wloczyc "swap rudder/steering" ale wtedy nie na poki to sie tylko statek obraca do okola wlasnej osi
co jest z ta gra ?
moje pytanie brzmi czemu X2 ma tak zwalone sterowanie myszka i klawiatura tworcy mogli zrobic takie sterownie jakie jest w Freespace ktore doskonale sie sprawdzilo , tam uzywajac myszki moglo sie kogos trafic :P albo chociaz normalni polatac
nie moge ustewic sobie trybu zamienionego trybu gora-dol no niby mozna wloczyc "swap rudder/steering" ale wtedy nie na poki to sie tylko statek obraca do okola wlasnej osi
co jest z ta gra ?
Last edited by TneLiS on Tue, 9. Mar 04, 17:07, edited 1 time in total.
-
- Moderator (Polski)
-
-
Re: Co z tym sterowaniem
Ja natomiast lubie gry z wszelkiego typu latadlami, poczawszy od skomplikowanych symulatorow po strzelanki udajace symulatory i dla mnie gra w takie gry jak X2 bez joya to tak jak pisanie pracy magisterskiej w wordzie bez klawiatury.TneLiS wrote:odrazu mowie nie mam zadnych padow, joyow i innych tym podobnych rzeczy, bo nigdy ich nie potrzebowalem od zawsze uzywalem tylko myszki i klawiatury
Proponuje zakup joysticka bo uwierz mi zaden patch nie sprawi ze osiagniesz na myszce taka sama przyjemnosc z gry jak na joyu.
Pozdrawiam.
-
hmm, granie sama klawiatura przypomina mi czasy decenta 1 i 2, a joypadow nie lubie i koniec jak napisalem wczesniej rozwiazanie strowania z Freespace bylo idealne dla kazdego, jak ktos chcial grac mysz+klawiatura nie bylo problemu ktos chcial grac joyem tez nie bylo problemu, sama klawiatua tez mozna byloz powodzeniem gracSauron11 wrote:Dziwne ze ja nie mam podobnych problemow, mam wersje usa. Bez zadnego z patchy moge swobodnie walczyc, precyzyjnie trafiac i wygrywac potyczki sama tylko klawiatura. Metody walki z Tie Fightera sprawdzaja sie znakomicie ;)
a w X2 to nie bardzo,narazie nie mam pelnej wersji gry, owszem kupie ale jak bede mial pewnosc ze bede mial przyjemnosc grania,a narazie sterowanie mi ja odbiera, najciekawsze jest to ze patche sa dostepne dla posiadacza orginalnej gry,wiec sie pytam jak mam sie przekonac do tej gry jesli sie nie dowiem czy patche poprawia to co mi sie nie podoba - czyli sterowanie
Last edited by TneLiS on Thu, 11. Mar 04, 11:20, edited 1 time in total.
-
sciagajac grywalne demo w wersji 1.2?TneLiS wrote:przyznam ze orginalnej gry nie mam, owszem kupie ale jak bede mial pewnosc ze bede mial przyjemnosc grania,a narazie sterowanie mi ja odbiera, najciekawsze jest to ze patche sa dostepne dla posiadacza orginalnej gry,wiec sie pytam jak mam sie przekonac do tej gry jesli sie nie dowiem czy patche poprawia to co mi sie nie podoba - czyli sterowanie
-
Z nowego playable demo, ktore być może wkrótce zobaczy światło dzienne, powinno być zaktualizowane o pewne zmiany które zawierać ma ostatni wypuszczony patch. Tak więc jeśli będzie, będziesz mógł potrenować.TneLiS wrote:najciekawsze jest to ze patche sa dostepne dla posiadacza orginalnej gry,wiec sie pytam jak mam sie przekonac do tej gry jesli sie nie dowiem czy patche poprawia to co mi sie nie podoba - czyli sterowanie
Poza tym jeśli po obejrzeniu gierki nie nabrałeś wystarczającego przekonania, a przed zakupem powstrzymuje Cię jedynie sterowanie to sorry gregory, ale gra może wcale nie być przeznaczona dla Ciebie

-
wiesz co do strerowania w x2 to jest tak jakby w Counter-Strike grac sama klawiatura(bez myszki) cala przyjemnosc gry odchodzi w sina dalSauron11 wrote:
Poza tym jeśli po obejrzeniu gierki nie nabrałeś wystarczającego przekonania, a przed zakupem powstrzymuje Cię jedynie sterowanie to sorry gregory, ale gra może wcale nie być przeznaczona dla Ciebie

-
Porównywanie dwóch tak różnych gier jest imho bez sensu , ale ok - w Counterstrike'u bez myszy nie da się grać, (bo to nie poczciwy Doom, gdzie żeby trafić postać stojącą wyżej od gracza nie trzeba było unosić broni), zaś w X2 bez myszy gra się bardzo dobrze i nie jest ona do szczęścia potrzebna (a nawet mi osobiście zawadza).TneLiS wrote:wiesz co do strerowania w x2 to jest tak jakby w Counter-Strike grac sama klawiatura(bez myszki) cala przyjemnosc gry odchodzi w sina dal
Jak się ktoś uprze może grać myszą i narzekać że gra się kiepsko, to prawo każdego z nas

-
Nie wiem co macie do sterowania.
Ja zawsze grałem przy pomocy klawiatury( i na tym dobrze wychodziłem), nawet myszki tylko sporadycznie używałem.
Poza tym to kwestia przyzwyczajenie i ustawień.
Musze przyznać że sterowanie pod czas walki jest trudne i wymaga dużych umiejętnośći, a reszta to ...
Ja zawsze grałem przy pomocy klawiatury( i na tym dobrze wychodziłem), nawet myszki tylko sporadycznie używałem.
Poza tym to kwestia przyzwyczajenie i ustawień.
Musze przyznać że sterowanie pod czas walki jest trudne i wymaga dużych umiejętnośći, a reszta to ...
All is well in all of creation
-
Jesli to piracki patch to sie nie zdziw jesli tez cos nie bedzie poprawnie chodzic. Ma on bowiem odpowiednie zabezpieczenie przed kopiowaniem i w razie czego miesza piratom szykiTneLiS wrote:wlasnie dorwalem patcha 1.3 wiec zobaczymy co on zmienia moze wkoncu cos konkretnego zmieni w z tym sterowaniem

-
Cholercia z tym sterowaniem to rzeczywiście jest niezaciekawie. Nigdy w tego typu grach nie miałem problemu ze sterowaniem i walką, natomiast w X2 mam wielkie kłopoty z walką. Trwa ona w nieskończoność. Szczerze mówiąc to przez to nie lubie już walczyć, a to jest najwspanialsza część gry którą mi odebrano. I się tak zastanawiam czy nie przerzucić się tylko na handel.

DeathEnder
-
-
-
No to by było ziszczenie marzeń każdego fana gier kosmicznych. Ale myśle że w przeciągu paru lat taka gra powstanie, zobaczycie.ergo wrote:ech ... zeby miec w grze mozliwosci ekonomiczne z x2, sterowanie i walke freelancera i swobode poruszania sie w wszechswiecie + planety z frontiera ..... noi moze jeszcze cos z wciagajacego watku przygodowego z privatera .. hmmmm, co to by byla za gra

DeathEnder
-
Ja też trochę narzekam. Mysza jest za bardzo bezwładna jakoś..
Klawiatura z kolei już jest całkiem precyzyjna.
Nie wiem dlaczego tak to się różni.
W kazdym razie podczas walki posiłkuję się trochę autopilotem do namierzania a potem chwytam stery we własne łapki
Klawiatura z kolei już jest całkiem precyzyjna.
Nie wiem dlaczego tak to się różni.
W kazdym razie podczas walki posiłkuję się trochę autopilotem do namierzania a potem chwytam stery we własne łapki

Porucznik ekspedycji karnej przeciwko Splitom.
-
wiecie, w opcjach myszki powinien być suwak zwany "Mouse Sensivity" (czy jakoś tak
) który ustala prędkość mychy.....(dużo gier tak ma)
mycha jest zwyczajnie za wolna, a klawiatura za szybka

mycha jest zwyczajnie za wolna, a klawiatura za szybka

<<<ROGUE SQUADRON LEADER>>>
Bilans:
Rogue One (lider): Split Dragon
Rogue Two, Three, Four and Five: Argon Nova
będąc piratem, nie jesteśmy rasistami. Zabijamy każda rase:

Bilans:
Rogue One (lider): Split Dragon
Rogue Two, Three, Four and Five: Argon Nova
będąc piratem, nie jesteśmy rasistami. Zabijamy każda rase:

-