Ten X-Tra Ship pack jsem Ti radil já, na YouTube Ale to sem nemíchejme..
Sohneni, ano je "nová" rasa.
Je to XTM začátek. tuším že defender for xenon nebo nějak tak. Xenony máš přátelé a vše je nepřítel.. Já si takhle právě zaletěl do Díry (poprvé) proto jsem psal, že musím vymlátit nepřátelé.
SOhnenské lodě, jsou extrémě silné (což je hloupost) ale jako pradávná rasa, no proč ne. Se Sohnenskou M6 (začátek děje) není problém vymlátit COKOLIV jakoukoliv rasu. (Nezkoušej, zničí to pocit ze hry)
Pokud začneš JINÝ než hlavní příběh, tak netuším jak to je, ale Terranské sektory se Ti neotevřou.
Při halvní lini, se Ti otevřou.
Ale TEBE napadat tamní konvoj (amráda Terranů) bude. Tvé lodě (obchodníky) již ne.
XTM přidá možnost hrát za Terrany, čímž, máš otevřenou možnost (u Zeměú se Ti otevře brána) do Kacířova konce, takže pak normál hra (asi nezkusil jsem)
Bala-Giho mise máš POUZE když hraješ za Juliana (hlavní linie).
Nechchi se dohadovat, ale myslím, že za jiný (originální) start mi balagiho mise nenastartovali. (ale nechchi se právě dohadovat, v X3TC ano, ale tam není žádný "hlavní děj" tedy hra za Juliana.)
X3TC s XTm jsem nezkusil, to píše Mira novinku... no jetli to jde nevím....
Rozhodně bych někdy zkusil (někdy) protože v XTM jsou terranský sektory prostě LEPŠÍ než originál...
Planety vypadají opravdu opravdově... a to ž etýdně tak 3x koukám přes online teleskop na planety v soustavě, občas i kouknu (nebaví mě čekání) přes záběry z Huuble)
Jináč, mne omluvte, jdu teď trochu vyčistit Paranidi
EDIT:
jiná jedu i s konzolí, takže ať hraju za cokoliv ma otevřené Terran sektory (jde tam skákat) příběh mám dohraný, takže jen teď blbnu a musím říct, že spousta sektorů vyúadá mnohem líp než v origo X3R nebo X3TC
Mira
já ovládání myslím to ovládání lodě myší, a že se myší dá dělat víc věcí.
Joystick mám nějaký krám od Geniuse, puvodně určen pro F16/F14 (zubynehty F117) ale pro X-Univerzum celkově děsnej. A jelikož 99% her jsem hrál myší, tak ovládání z X3TC mi vyhovuje nejvíc.
Takže škoda, že v XTM není. Třeba i blbý dostání se ke zprávám je složitý (ani klávesová zkratka mi nijak život neusnadňuje.
Když jsem viděl jedno video na YT z X3TC kde zabíral loď a bojoval v nově, tak si říkám, ž eto musel být pořádný retard, když tam skoro umřel... (shazoval štíty v nově)
hraju na notebooku, takže se přiznám, že to není žádná lahůdka. (hrát) ale s mikročipama prostě hnout musím...
K X3R je ovládání mnohem lepší než X2TT, ale i přesto...
Hra jde kupředu, snad se Egosoft sebere, poučí z chyb a uprav od hráčů a X4R bude už OPRAVDU vesmír....
Podle videí, vypadá, že to bude ohromný... což super, snad to nebude děs....
Uvidím, jako Albion (mě nenadchnul, ba naopak) jsem zvědavej a než se připojí bedna, radši šáhnu po ne moc oblíbením zkoušení hry...
ne, že bych byl detailista ve hrách, ale jsem děsně náročnej a z chyb poučen, podpořím "pirátsví" před nákupem králika v pytli...
---
For Egosoft:
Want to know ejtli game is really good, hard criticism? I offer and feel free ....