Patche!!!
Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum
-
Patche!!!
Cześć z tej strony Dan , mam do was taką prośbę , zawsze chciałem pograć sobie w taki symulator kosmiczny(dający wiele możliwości , handel , walka itp) i mam pytanie czy X3 TC jest taką grą jaką poszukuje??? czy polecicie mi lepszy symulator(grę już zamówiłem).Druga sprawa to wyczytałem ze gra posiada wiele błędów , bugów i chcę pościągać patche poprawiające grę , i nie wiem wogole od jakich patchy zacząć , wogole tego nie ogarniam , pobrałem jakiś patch 1,01 to 2.5 (dlaczego to 2.5?) i nie wiem czy jest to patch jeden z pierwszych które trzeba zainstalować? jaka jest wogóle chronologia tych patch???licze na pomoc
-
http://www.egosoft.com/download/x3tc/patches_pl.php
Zaktualizuj do najnowszego i ostatniego patcha 3.1 - będziesz miał poprawione wszystkie znalezione i zgłoszone błędy (albo prawie wszystkie).
Jak zagrasz, to sam się przekonasz czy TC jest to o co Ci chodziło. A raczej na pewno będzie tym.
Zaktualizuj do najnowszego i ostatniego patcha 3.1 - będziesz miał poprawione wszystkie znalezione i zgłoszone błędy (albo prawie wszystkie).
Jak zagrasz, to sam się przekonasz czy TC jest to o co Ci chodziło. A raczej na pewno będzie tym.
X3:AP 3.1+XRM 1.30d+MSP 1.7+LoCo 2.01+IR 2.0
Zapraszamy wszystkich chętnych na forum XUDB, gdzie znajdziesz FAQ, opisy skryptów, modów i fabuł, oraz Mamut HQ.
[ external image ]
Zapraszamy wszystkich chętnych na forum XUDB, gdzie znajdziesz FAQ, opisy skryptów, modów i fabuł, oraz Mamut HQ.
[ external image ]
-
-
A zaglądnąłeś do linka, który ci podałem? Nie ma dostępnych kolejnych patchy, są tylko takie, które aktualizują grę do wersji 3.0 a następnie 3.1. Od jakiej wersji, to zależy od tego jakie wydanie TC posiadasz. Pierwsze wydanie było w wersji 1.01. Różnica między patchem 3.0 a 3.1 jest bardzo mała, sprowadza się w zasadzie tylko do poprawionych błędów dodanej przez patch 3.0 fabuły Balance of Power.
[ external image ]
[ external image ]
-
-
-
-
A masz taki patch? Bo w linku, który wcześniej Ci podawałem masz tylko patcha 1.01 do 3.0 (jeśli chodzi o wersję gry 1.01), więc tylko tak możesz spatchować.
[ external image ]
[ external image ]
-
Poza tym tak sie nie instaluje patchy. Albo od razu od biezacej wersji do maksymalnej (np. 1.00 to 5.09), albo w krokach (np.: 1.00 to 1.9, 1.9 to 4.525, 4.525 to 5.09). To sa tylko przyklady.sumik175 wrote:juz chyba rozumiem , jak zainstaluje grę i będę miał wersje 1,01 to wtedy instaluje patche 1,01 to 2.1 , 1,01 to 2.5 1,01 to... itp tak?
Bestią jestem, by się bestią nie stać
-
Re: Patche!!!
Tak ja lepszej dającego tak duże możliwości innego space-sim osobiście nie znam. (nie licząc EVE, ale to MMO które zjada duszę i nie sterujesz własnoręcznie statkiem więc to nie to samo).sumik175 wrote:Cześć z tej strony Dan , mam do was taką prośbę , zawsze chciałem pograć sobie w taki symulator kosmiczny(dający wiele możliwości , handel , walka itp) i mam pytanie czy X3 TC jest taką grą jaką poszukuje???
Co do patchy.. instaluje się 2 jak się ma najstarsza wersje patch X³: Terran Conflict 1.0.1 -> 3.0 który jest uniwersalny dla wszystkich wersji <3.0 i patch 3.0-> 3.1 (by jak wspomniał Yacek uniknąć możliwych problemów nawet jeżeli są rzadkie) zresztą to jest opisane.
-
-
Właśnie i ja mam problem z patchem. Instaluję grę wgrywam patcha 2.0_to_2.1. Uruchamiam grę i wszystko jest miodzio. Wgrywają mi się stare zapisane stany gry. gra chodzi z modem w Plugin Manager. Niestety po zainstalowaniu najnowszego patcha X3TCUpdate3.0_to_3.1 , robi się kaszanka. Nie wiem co mam teraz zrobić , bo dawno nie grałem i nie jestem w temacie. Pomoże mi ktoś ?
-
Bo masz dziurę w patchach.
Skoro grałeś na patchu 2.1 to musisz zainstalować patcha 2.0 ->3.0 a potem patcha 3.0 ->3.1.
O patchach możesz przeczytać w temacie Patche TC
Skoro grałeś na patchu 2.1 to musisz zainstalować patcha 2.0 ->3.0 a potem patcha 3.0 ->3.1.
O patchach możesz przeczytać w temacie Patche TC
[ external image ]
[ external image ]
-
-
Zależy jakie masz patche, bo Egosoft udostępnia w tej chwili tylko kilka patchy. Wszystko opisane jest w linku, który podałem.
[ external image ]
[ external image ]
-
Skoro robisz instalke od nowa to mozesz aplikowac te patch X³: Terran Conflict 1.0.1 -> 3.0 237 MBMARMUR243 wrote:Dziękuje za pomoc i rzeczywiście mam dziurę w patchach. Czyli mam jechać z patchami po kolei od 2.5 do....... 3.0? Grę mam wersji 1.4 z zainstalowanym patchem 2.5 i teraz muszę zainstalować wszystkie patchy do 3.0. Tak rozumuje. Trudno zainstaluje grę od nowa jeśli coś z chrzanie.
Elite Dangerous| I survived the Dragon Incident ... then I took an arrow to the knee
We want the Boron back!
We want the Boron back!
-
-
A co to zmieni? Gra wczyta poprzednie stany gry.
Skrypty i spolszczenia do skryptów dla X3 Reunion, TC, Albion Prelude >> http://www.mamuthq.net.pl
C2Q 6600@2,4GHz | 8GB@1066MHz Ram | GForce GTX 460 1GB | Win7 64bit
XTC+XRM | Albion Prelude
C2Q 6600@2,4GHz | 8GB@1066MHz Ram | GForce GTX 460 1GB | Win7 64bit
XTC+XRM | Albion Prelude
-
Przepraszam ze się powtarzam, ale
Nie widzę w tym problemu i filozofii
.
A i tak jak napisal LeWaR
te patche nie psują savów.
Więc jeżeli ktoś ma szybsze łącze niech go po prostu pobierze niezależnie jaką ma wersje gry (o ile niższa niż 3.0) a później 3.1patch X³: Terran Conflict 1.0.1 -> 3.0 jest uniwersalny
Nie widzę w tym problemu i filozofii

A i tak jak napisal LeWaR
te patche nie psują savów.
-
Witam ma problem z patchem 3.1 .
Po uruchomieniu i wybraniu ścieżki gdzie znajduję się zainstalowana gra otrzymuje komunikat od instalatora ,że w podanej lokacji nie ma plików zainstalowaną grą. Klikam ok. Patch się rozpakowuję ale wersją gry nadal jest 3,0. Próbowałem odpalać patcha w katalogu z gra ale to nie nie daję. Może ktoś zna rozwiązanie tego problemu?
Po uruchomieniu i wybraniu ścieżki gdzie znajduję się zainstalowana gra otrzymuje komunikat od instalatora ,że w podanej lokacji nie ma plików zainstalowaną grą. Klikam ok. Patch się rozpakowuję ale wersją gry nadal jest 3,0. Próbowałem odpalać patcha w katalogu z gra ale to nie nie daję. Może ktoś zna rozwiązanie tego problemu?