Z ostatnich 'efekciarskich' filmów moim zdaniem wyróżnia się Dystrykt 9. Teoretycznie niskonakładowy, niemal jak robiony dla telewizji, potrafi mocno wcisnąć widza w fotel, stopniowane napięcie prowadzi do zaskakującego finału, a mnogość rozterek jaka pojawia się po jego obejrzeniu jest intrygująca

.
Avatar może być hitem sezonu. Widać w nim zlepek ostatnio oglądanych hitów, wielkie mechy z Matrixa, postacie animowane z Gwiezdnych Wojen (zastanawiałem się właśnie, do kogo podobna jest twarz pokazanej na trailerze dziewczyny z rdzennych Pandoran i doszedłem do wniosku że wyglądem i mimiką twarzy przypomina rdzennych mieszkańców planety Kamino). Mam nadzieję, że wzięto z innych filmów i upakowano w ten jeden wszystkie najlepsze sceny sci-fi aby pokazać nam jeszcze większy wizualny przepych i jeszcze ciekawszą, rozbudowaną story

.
Jeśli chodzi o 2012 to wydaje mi się, że pewna część kobiet nie chce tego filmu oglądać, przynajmniej w moim otoczeniu nie było chętnych na to widowisko

.
Jeśli katastrofa 2012 byłaby prawdą, to dla typowego Kowalskiego jakąś szansę na przeżycie dawałby chyba tylko kompletny zestaw do nurkowania

.
I used to be a moderator like you, until I took an arrow to the knee.
Core i5-3570_3,4 GHz, 8GB 1600MHz, Asus GTX660TiOC 2GB, Audigy, Iiyama B2776HDS.