Terracorps fleet package

Moderator: DJ Die

s.Merlin

Terracorps fleet package

Post by s.Merlin »

Zdravim. Mam na vas velkou prozbu.
Po nekolika letech jsem vyhrabal svoje CD s X3 reunion, zacal jsem hrat a zaujal me skript Terracorps fleet package. Stravil jsem hodinu hledanim meho problemu na tomhle foru, ale nic jsem nenasel. Můj problem je, že mi ten script nejede.

Mam českou verzi hry koupenou nejspis v hypernově :-D. Verzi 1,4 jsem aktualizoval na 2,5 cze plus bonuspack cze. Nainstaloval jsem si plugin manager, stahnul Terracorp fleet package 1,49 + cestinu 1,49. Pres plugin manager jsem instaloval script, prekopiroval cestinu podle navodu.
Zapnul jsem hru, kopil 3x M5 u argonu, koupil jim vsechna vylepseni co byly dostupne a poslal je do zakladny Terracorpt velitelstvi v sektoru home of Light a ten nevim co dal. Jak priradit pilota, kde jsou prikazy pro sector patroling ATD. Pilota se mi podarilo priradit tak, ze jsem byl s tema m5tkama v prostoru, dal jsem priradit pilota v teracorp velitelstvi a on nasednul. Jenze mi to vubec neubralo tech 100 000 k creditu jak se pise v manualu a nikde nevidim prikazy k sektor patrolingu atd. V dejove linii jsem tesne po prozkoumani toho asteroidu sondou jak ta jsou ty senzory. Zatim nemam zadnou vlasti stancini ani vyrobnu. Jen par obchodniku. Prosim poradte jak to mam sprovoznit. Jsem s toho celkem dost zoufaly. Jo a kdyz spoustim hru, tak tak v zalozce vybrat modifikaci oznacim Plugin manager a dam OK.

Předem diky za rady.
PS: Sry za pripadne chyby v pravopise. Mam v sobe 6 piv :-D
Sir_Thomas
x4

Post by Sir_Thomas »

To jsi na to šel úplně špatně ty osobně nic nekupuješ. :wink:

Popis -> http://peregrius.cz/x3/pop_fighter.html

Možná kdyby jsi tolik nechlastal. :D
INTEL Core(TM) i9-13900K@3,00GHz, MB GIGABYTE Z790 Aorus Elite AX - Intel Z790, GIGABYTE VGA NVIDIA GeForce RTX 4090 GAMING OC 24G, 2x kingston fury 16gb ddr5 &6000mts, Kingston FURY Renegade NVMe 1TB, 49” Super Ultra-Wide Dual QHD 32:9 Gaming monitor ...
s.Merlin

Post by s.Merlin »

Na té tvojí stránce je popis toho scriptu a popis jak si sprovoznit stihaci základnu. Už jsem to četl. Tohle ale není můj problém. Můj problém je že v příkazech mi nepřibyly žádné nové příkazy které by se týkaly toho scriptu. Jo a taky v návodu co napsal výrobce tohoto scriptu se píše, že ty stíhací piloty můžu mít i bez základny(tedy aspon tak jsem to pochopil http://forum.egosoft.com/viewtopic.php? ... 20#2543820). Prostě mi to vůbec nefunguje. Neměl bych mít k tomu ještě něco dalšího nainstalované? Nejaký podpůrný program (kromě script manageru, ten mam) , nebo další scripty. Je to totiž můj jediný.
Sir_Thomas
x4

Post by Sir_Thomas »

s.Merlin wrote:Na té tvojí stránce je popis toho scriptu a popis jak si sprovoznit stihaci základnu. Už jsem to četl. Tohle ale není můj problém. Můj problém je že v příkazech mi nepřibyly žádné nové příkazy které by se týkaly toho scriptu. Jo a taky v návodu co napsal výrobce tohoto scriptu se píše, že ty stíhací piloty můžu mít i bez základny(tedy aspon tak jsem to pochopil http://forum.egosoft.com/viewtopic.php? ... 20#2543820). Prostě mi to vůbec nefunguje. Neměl bych mít k tomu ještě něco dalšího nainstalované? Nejaký podpůrný program (kromě script manageru, ten mam) , nebo další scripty. Je to totiž můj jediný.
Bez základny alespoň tak jak jsem to já pochopil a zprovoznil to fungovat nemůže.
V sektoru jsem na některé své stanici (fabrica, doky .... ) zvolil základnu, aktivoval jí v konzoli. Nacpal jsem jí prachama a základna okamžitě sama najme piloty nakoupí lodě a podle zvoleného režimu začne provádět patroly.
INTEL Core(TM) i9-13900K@3,00GHz, MB GIGABYTE Z790 Aorus Elite AX - Intel Z790, GIGABYTE VGA NVIDIA GeForce RTX 4090 GAMING OC 24G, 2x kingston fury 16gb ddr5 &6000mts, Kingston FURY Renegade NVMe 1TB, 49” Super Ultra-Wide Dual QHD 32:9 Gaming monitor ...
s.Merlin

Post by s.Merlin »

aktivoval jí v konzoli. Ale jaké konzoli? Kde ji najdu, jak ji spustím. Máš snad namysli tu kde rozdavam přikazy lodím třeba aby me následovaly?

Nemůže to být tím že....
Když otevřu plugin manager, je tam ten script. V prvnim sloupci je nazev scruptu, v druhém verze, v třetím auto a ve 4-6 Enabled, potvrzeny fajfkou, profile je taky potvrzeny fajfkou, ale u signed mam křížek. Je to v pořádku?

Tak jsem nahral stare savy kde mam par stanic a hromadu prachu. Označil jsem Ore mine, kliknul na přikazovou konzoli, otevřel jeden řádek a nic. Nic tam není. žáden přikaz který by mi tohle spustil

A ještě jedna věcička. V menu nastavení kláves je poslední záložka skriptovaci editor. Co to je? Jak se to zpouští? Nejak nechápu význam
Sir_Thomas
x4

Post by Sir_Thomas »

s.Merlin wrote:aktivoval jí v konzoli. Ale jaké konzoli? Kde ji najdu, jak ji spustím. Máš snad namysli tu kde rozdavam přikazy lodím třeba aby me následovaly?
Ano ale né na lodi, ale v menu stanice máš také možnost zadávat příkazy a tam musí být vidět spouštěcí příkaz na stíhací základnu.
s.Merlin wrote: Nemůže to být tím že....
Když otevřu plugin manager, je tam ten script. V prvnim sloupci je nazev scruptu, v druhém verze, v třetím auto a ve 4-6 Enabled, potvrzeny fajfkou, profile je taky potvrzeny fajfkou, ale u signed mam křížek. Je to v pořádku?
Pokud máš u Enabled fajfku tak je to OK
s.Merlin wrote: Tak jsem nahral stare savy kde mam par stanic a hromadu prachu. Označil jsem Ore mine, kliknul na přikazovou konzoli, otevřel jeden řádek a nic. Nic tam není. žáden přikaz který by mi tohle spustil
Tak je někde chyba a netuším kde, osobně jsem si tyhle instalace dělal ručně bez plugin manageru.
s.Merlin wrote: A ještě jedna věcička. V menu nastavení kláves je poslední záložka skriptovaci editor. Co to je? Jak se to zpouští? Nejak nechápu význam
Neřeš to, nepotřebuješ to.
s.Merlin

Post by s.Merlin »

Kde to stáhnu abych to mohl nahodit ručně? Zdá se mi že to bude tím plugin managerem. BTW jestli maš chvilku čas a chuť pomoct mi to zprovoznit, tak by to bylo o hodne rychlejší přes ICQ 212.736 315 a moc by mi to pomohlo. Nesnáším dívat je jak mých 5x M3+ střili na jednoho pirate bustera a 10 minut ho nemůžou sundat.
Sir_Thomas
x4

Post by Sir_Thomas »

s.Merlin wrote:Kde to stáhnu abych to mohl nahodit ručně? Zdá se mi že to bude tím plugin managerem. BTW jestli maš chvilku čas a chuť pomoct mi to zprovoznit, tak by to bylo o hodne rychlejší přes ICQ 212.736 315 a moc by mi to pomohlo. Nesnáším dívat je jak mých 5x M3+ střili na jednoho pirate bustera a 10 minut ho nemůžou sundat.
Sry jsem v pracovním procesu a X3 už nehraji cca 2 roky takže si už nepamatuji přesný postup instalace tohoto skriptu. Apropo máš v PM správně nastavenou cestu do adr. s X3?
s.Merlin

Post by s.Merlin »

jj.. mám.

Když mám českou verzi hry, nevadí když ty scripty mám nahozené pouze anglické bez českého překladu ?
Sir_Thomas
x4

Post by Sir_Thomas »

s.Merlin wrote:jj.. mám.

Když mám českou verzi hry, nevadí když ty scripty mám nahozené pouze anglické bez českého překladu ?
Vadí, pokud si nezměníš v příslušném souboru nebo PM kódování z 44(english) na 42(czech).

Stáhni si ten přeložený soubor z mých stránek a dej ho do adr. "t" a prubni hru.
s.Merlin

Post by s.Merlin »

Nejde
Začínám být s toho zoufalý. Jestli mi se tady do zítra neoběví nějaká rada jak to sprovoznit, zlomím to CD a bude klid :-D
Lukaszno1
x4

Post by Lukaszno1 »

s.Merlin wrote:jj.. mám.

No to vadí páč se ti pak ve hře budou zobrazovat readtexty.Jinak po naistalovani scriptu si prostě jen vybereš jednu ze svých stanic v menu stanice das dalsi prikazy nebo tak nějak a vyberes "velitelství stíhací základny" a je to.Stanice začne sama nakupovat lodě.Hlavně musí být v blízkosti tvojí stanice náká loděnice z který může nakupovat lodě.Ještě jak zadáš příkaz "velitelství stíhací základny" tak to bude chtít po tobě vyplnit tuším tři parametry počet lodí kolik chceš myslím už si to moc nepamatuju a pak je tam ještě jestli chceš automatickýho obchodníka který ty lodě bude vybyvovat.Tam musíš zadat 1 jako ano.Taky musíš zvolit v kterým sektoru mají hlídkovat.A nemůžeš si rovnou koupit m3.Nejdřív začneš třeba ve svém sektoru.Obchodník začne nakupovat nejdřím m5 potom m4.Aby začal nakupovat m3 musíš už vybrat k hlídkování nepřátelský sektor.Stačí když dáš pirátský.Takhle nák to funguje ale už si to přesně nepamatuju.
s.Merlin

Post by s.Merlin »

To co jsi napsal je sice hezké, ale můj problém je úplně jinde. Já tam ty příkazy vůbec nemám. Problém je s instalací toho scriptu. Hra ho nejspíš vůbec nebere

Podle mě je problém v to, že tu hru mám přímo v češtině a jiné než přímo české scripty nechce brát jestli vůbec. Žáden jsem to tiž zatím nezkoušel
Sir_Thomas
x4

Post by Sir_Thomas »

s.Merlin wrote:To co jsi napsal je sice hezké, ale můj problém je úplně jinde. Já tam ty příkazy vůbec nemám. Problém je s instalací toho scriptu. Hra ho nejspíš vůbec nebere

Podle mě je problém v to, že tu hru mám přímo v češtině a jiné než přímo české scripty nechce brát jestli vůbec. Žáden jsem to tiž zatím nezkoušel
X3 má také CZ a měl jsem tam jak české tak anglické skripty. Pravděpodobně to máš nenainstalované.
honza-l
x3tc

Post by honza-l »

Ve script instaleru máš soubor "XPMPackager.exe" . Ten když spustíš, tak přes volbu "Tools" - "Extract script" můžeš ten .skp soubor rozbalit a soubory do hry nakopíruješ ručně.

Ještě mi napadá jedna věc. Někdy je třeba akrivovat scrity ve hře. To uděláš tak, že přejmenuješ pilota na tuším "Thereshallbewings".

Mimochodem poslední verze tohoto scriptu je v1.53e
Sir_Thomas
x4

Post by Sir_Thomas »

honza-l wrote:Ve script instaleru máš soubor "XPMPackager.exe" . Ten když spustíš, tak přes volbu "Tools" - "Extract script" můžeš ten .skp soubor rozbalit a soubory do hry nakopíruješ ručně.

Ještě mi napadá jedna věc. Někdy je třeba akrivovat scrity ve hře. To uděláš tak, že přejmenuješ pilota na tuším "Thereshallbewings".

Mimochodem poslední verze tohoto scriptu je v1.53e
U tohoto skriptu jsem nemusel přejmenovávat pilota.
s.Merlin

Post by s.Merlin »

super. Jdu to zkusit. BTW na tu verzi 1.53 není čeština. Ta je jenom na 1.49 tak nevím jestli to bude fungovat
s.Merlin

Post by s.Merlin »

Fachči to :-D. Nakopiroval jsem to ručně, ten addon tam asi nepřepsal jeden soubor a pak jsem ve hře zadal jmeno pilota co jsi mi poradil a jede to. Diky moc :-)
Mira CZ
x3tc

Post by Mira CZ »

sory tomasy,ale ja ten "t" soubor prubnul uz hodne davno a v ceske verzy mi skratka nefunguje.uz jsem ti i psal a nedostal jsem odpoved.
jen mi chodi hlaseni,ze ten a ten pilot postoupil.... ale kdyz si chci zkouknout jeho vlastnosti tak se ukaze read text.musim hrat v anglicke verzi
Mira CZ
x3tc

Post by Mira CZ »

a opracdu nemusis mit zakladnu na stanici.jenze.:nejdrive musis vycvicit sveho pilota,ktery ma perk "rozeny velitel"alespon na majora - a to jde jen na stanici.a potom ho muzes presadit do TL,M6,M7 a udelat z nej velitele Wingu.a teprve potomprirazenim novych lodi tomuto veliteli muzes doplnovat jeho eskadru.ale samo ze nemuzes uplneho novacka rovnou posadit do M3.musi jit postupne od M5 pres M4 az na M3.ti nejlepsi i vyse.ale vyse uz je musis presadit rucne.do M3 prestoupi sami,je-li prazdna lod dane tridy.
a jeste rada,pokud nemas na stanici alespon 10 milionu,tak tam ani zakladnu nerozjizdej
sezere to strasne moc penez nez to bude fungovat jak ma.
ja mel nejvice 4 velitelstvi a v nich cca 380 stihacu + 2 letadlovky (M1) a tam asi 200 stihacu

Return to “Česky / Czech X-Forum”