Omega_Man wrote:
1) Wychodząc ze swojego statku nie można "Przejąć" tego Tropiciela Światła ani po zdjęciu mu osłon ani z nimi.
Opcja "Przejmij" działa tylko na opuszczone statki. Jeśli Gonerski Tropiciel Światła na w nazwie na początku 'Pir.' i posiada pilota to go nie przejmiesz.
Omega_Man wrote:
2) Abordaż za pomocą 5 marines ze statku Centaur nie udaje się. Chłopaki zostają pobici.
Bo abordażem nie przejmiesz tego statku. Musisz zmusić pilota do opuszczenia statku, właśnie poprzez ostrzał osłon. Kiedy pilot opuści statek, przejmujesz go, podlatując w skafandrze blisko i używając opcji "Przejmij". Po przejęciu statek za chwilę stanie się własnością Gonerów, ty otrzymasz podziękowanie i kolejne zadanie.
Omega_Man wrote:
3) Zakupiłem Tygrysa, aby zwiększyć liczbę marines (20) którzy mogą dokonać abordażu. Niestety nie mam w tym statku opcji dokonania abordażu...mogę tylko wywalić ich w przestrzeń kosmiczną. Wyposażenie mam takie samo jak w Centaurze. Powinna być opcja "Pirackie" i dalej "Dokonaj abordażu" lub coś w tym stylu...nie pamiętam dokładnie.
Nie ma to w tej misji znaczenia, nie znam się też na abordażach, ale chyba nie masz Oprogramowania Specjalnego na statku.
Omega_Man wrote:
4) Statek Tropiciel Światła jest niezniszczalny. Po zdjęciu osłon można nawalać i nawet 1% mu nie spadnie.
Pisałem już poprzednio. Wszystkie statki generowane w fabułach mają zablokowany poziom kadłuba na 93%. Są więc niezniszczalne.
Omega_Man wrote:Nie ma mowy żebym wczytał stan gry sprzed czasu wykonywania tej misji.
No to masz problem. Bo jak wszystko co pisałem wcześniej zawiedzie, to najlepszym rozwiązaniem byłoby wczytać save sprzed misji, bo może jakiś błąd w skrypcie misji ci się wkradł. W ostateczności możesz zresetować całą fabułę Gonerów odpowiednim skryptem Reset Plots.