X2 - nefunkcni prenos savegame mezi 2PC

Moderator: DJ Die

iksdva

X2 - nefunkcni prenos savegame mezi 2PC

Post by iksdva »

Mam 2 pocitace (PC1 a PC2 oba na WinXP) a 1CD s hrou (X2: The Threat) z casopisu Score nebo Level (nevzpomenu si jakej to je casak). Na oba pocitace jsem udelal cistou instalaci hry.
Na PC1 jsem udelal save hry, pres flash disk prenesl save na PC2. Kdyz se pokusim v PC2 nacist save, tak se zobrazi jen "loading screen" a lze ukoncit jen pres alt+tab a spravce uloh ve win. Pokud hru ulozim v PC2 a nactu na PC1, tak se nacte bezproblemu. Dokonce jsem zkousel nahrat celou instalaci hry z PC1 na flashku a na PC2 spustit, hra bezi, jen stale nejdou nacitat savegame z PC1.

Shrnuti:
PC1 save, PC2 load z PC1 - nefunguje
PC2 save, PC1 load z PC2 - funguje
Cili hraju ze dvou pocitacu ale prenos savegame je pouze jednosmerny. Netusi nekdo cim to muze byt?

EDIT: Jeste dodam, ze hra po instalaci obsahuje 1 savegame zacatku hry, patrne aby se dalo efektivne vyhnout pocatecnim videosekvencim. Z PC1 original save po instalaci nactu, z PC2 ne. Obe dve PC maji cistou instalaci ze stejneho CD bez zadnych doplnku.
Mira
x3

Post by Mira »

Problemem muze byt,ze muzes mit v kazdem pc jine ovladace,ci komponenty.a ty si nemusi uplne s hrou rozumnet.netvrdim,ze to tak musi byale je to mozne.
iksdva

Post by iksdva »

Ovladace myslis treba ke grafice? Hardware je na obouch PC odlisny, cili ovladace maji jine, vykonostne jso una tom zhruba stejne, hra beha bez ztraty na FPS ve full detailech.
Jedina vetsi odlisnost ktera me napada je ze na PC2 je instalovan "Windows SteadyState" - program, ktery po restartu win navrati vse do puvodniho stavu. Ale to s tim nema co delat protoze hru instaluju a hraju v jedny session.
Mira
x3

Post by Mira »

tak skus novejsi,poripade jine ovladace
plynak
x3tc

Post by plynak »

Hmm, tak to je divne, od dob X2 mi vzdy sly savy prenest z jednoho PC na druhe. Jedinou nutnosti bylo, ze musely byt ze stejne verze hry. Nemas na jednom PC nejaky MOD ci skript, co na druhem neni? Jestli ne, tak by to fakt melo fungovat.
Intel Core i5 4590, 2 x 8GB DDR3 1600, MSI GTX 1060 Armor, Asus H97 Pro, Asus Xonar DG, Crucial MX100 128GB SSD + 1TB WD Caviar Blue, Seasonic S12G 550W, Corsair 550D, 22'' LG
iksdva

Post by iksdva »

V prvnim prispevku pisu, ze je to cista instalace bez addonu/modu/scriptu navic nekolikrat jsem oba PC preinstalovaval. Ale uz to resit nebudu, objednal jsem si X3 tam save snad bude fungovat spravne :)
plynak
x3tc

Post by plynak »

No to snad jo, ale zase je skode X2 nedohrat, kdyz uz ho mas. Pribeh je urco lepsi nez v X3: R a X3: TC.
Intel Core i5 4590, 2 x 8GB DDR3 1600, MSI GTX 1060 Armor, Asus H97 Pro, Asus Xonar DG, Crucial MX100 128GB SSD + 1TB WD Caviar Blue, Seasonic S12G 550W, Corsair 550D, 22'' LG
iksdva

Post by iksdva »

OffTopic: Pribeh me absolutne nezajima,... je to pokazdy stejny skoro u vsech her a povazuju ho za zrdrzovani a snizuje atmosferu ze hry, proto je nectu :). Proste jste totalni zelenac, kteryho vsichni podporujou a za tyden je z vas superman kterej sam zachrani svet/vesmir. Mozna bych pribehy z her cet detem na dobrou noc, ale pri hrani bych si s nima hru nekazil... :)

Na X se mi libi, ze se pribehu nemusim drzet a muzu hrat sam za sebe, maximalne odehrat prvnich par misi a pryc... Nejhorsi chvilku v X2 jsem zazil kdy me oslavovali jako hrdinu po te co jsem dokoncil asi 2.-3. misi, let pro par lidi a zpet s nimi,... cestou nazpet nas prepadli pirati: jsou 2 moznosti -
1) vracim se pres Argon Prime (nebo mozna neco jiny sektor), je tam velika bojova lod, ktera piratum nezne naznaci ze takhle ne.
2) pokud se vracim jinou cestou nez pres Argon Prime, tak kdyz mi dojdou zivoty na urcitou mez, spusti se videosekvence s nejakou lodi, ktera me z toho zachrani

Pote oslavy na muj ucet, jakej jsem dobrej pilot atd... takhle si sebevedomi opravdu zvedat nepotrebuju :)
Takze kazit hru trapnym pribehem si opravdu nenecham. A omlouvam se za slohovku offtopic
plynak
x3tc

Post by plynak »

No jo, ja jen rikam, ze X2 ma pribeh lepsi nez X3. Kazdopadne problem vyresen, takze to asi zavru. Jestli prijdu na to, jak :)
plynak
x3tc

Post by plynak »

iksdva wrote:V prvnim prispevku pisu, ze je to cista instalace bez addonu/modu/scriptu navic nekolikrat jsem oba PC preinstalovaval. Ale uz to resit nebudu, objednal jsem si X3 tam save snad bude fungovat spravne :)
Tema bylo zamknuto na zaklade vety Uz to resit nebudu. Priste se prosim rozhodni, jestli to teda resit chces, nebo ne.
matak

Re: X2 - nefunkcni prenos savegame mezi 2PC

Post by matak »

iksdva wrote:Mam 2 pocitace (PC1 a PC2 oba na WinXP) a 1CD s hrou (X2: The Threat) z casopisu Score nebo Level (nevzpomenu si jakej to je casak). Na oba pocitace jsem udelal cistou instalaci hry.
Na PC1 jsem udelal save hry, pres flash disk prenesl save na PC2. Kdyz se pokusim v PC2 nacist save, tak se zobrazi jen "loading screen" a lze ukoncit jen pres alt+tab a spravce uloh ve win. Pokud hru ulozim v PC2 a nactu na PC1, tak se nacte bezproblemu. Dokonce jsem zkousel nahrat celou instalaci hry z PC1 na flashku a na PC2 spustit, hra bezi, jen stale nejdou nacitat savegame z PC1.

Shrnuti:
Cili hraju ze dvou pocitacu ale prenos savegame je pouze jednosmerny. Netusi nekdo cim to muze byt?

EDIT: Jeste dodam, ze hra po instalaci obsahuje 1 savegame zacatku hry, patrne aby se dalo efektivne vyhnout pocatecnim videosekvencim. Z PC1 original save po instalaci nactu, z PC2 ne. Obe dve PC maji cistou instalaci ze stejneho CD bez zadnych doplnku.

Myslim si ze problem bude v tom, ze kdyz preneses save soubory z jednoho PC do druheho, tak se automaticky nastavi jako soubory "jen pro cteni".

Takze zkus kdyztak po zkopirovani save souboru je vsechny oznacit, pravym tlacitkem na nektery z nich kliknout a vybrat "vlastnosti". Dole pak u polozky "atributy" ODZNACIT policko "jen pro cteni" (tak aby bylo prazdne). To by melo zabrat, ale sam jsem to osobne nikdy nezkousel, takze dej vedet jak to dopadlo :wink:
Sir_Thomas
x4

Post by Sir_Thomas »

matak wrote:
Myslim si ze problem bude v tom, ze kdyz preneses save soubory z jednoho PC do druheho, tak se automaticky nastavi jako soubory "jen pro cteni".
Pouze v případě, že soubory přenášíš přes CD nebo DVD, jinak je to sry, ale ptákovina jak řemen. :D
INTEL Core(TM) i9-13900K@3,00GHz, MB GIGABYTE Z790 Aorus Elite AX - Intel Z790, GIGABYTE VGA NVIDIA GeForce RTX 4090 GAMING OC 24G, 2x kingston fury 16gb ddr5 &6000mts, Kingston FURY Renegade NVMe 1TB, 49” Super Ultra-Wide Dual QHD 32:9 Gaming monitor ...
Pss1oner
x3

Post by Pss1oner »

iksdva wrote:Mam 2 pocitace (PC1 a PC2 oba na WinXP) a 1CD s hrou (X2: The Threat) z casopisu Score nebo Level (nevzpomenu si jakej to je casak). Na oba pocitace jsem udelal cistou instalaci hry.

Shrnuti:

Tak. resil jsem podobny problem. Vyresis to tak, ze si zalohujes savy ktery potrebujes vzdy tam musi byt save x00 a x22 a predevsim exe soubor plus ty savy co chces. Reinstaluj obe hry. Obe hry instaluj z jednoho cd a do obou her nainstaluj stejny patha a bonuspacky. Pak si do obou nahraj savy a pobezi ti to. Uvidis. Ja mam spis ted problem s mizejicimi savy. V jednom pc mi proste ve slozce s hrou chyby savy. Ovsem kdyz hru spustim tak loadnoud jdou.. nechapu to
plynak
x3tc

Post by plynak »

Hmm, teda ja porad nechapu, co resite. Uz od dob X2 staci proste nahrat si nekam vsechny savy a pokud mate na druhem PC stejnou verzi hry, tak je jen prenest.
A druhy pripad, tak to asi ty savy nemizi, ne, kdyz jdou nahrat? Spis mas nastavene, ze ti je to ve Win nezobrazuje.
Pss1oner
x3

Post by Pss1oner »

plynak wrote:
A druhy pripad, tak to asi ty savy nemizi, ne, kdyz jdou nahrat? Spis mas nastavene, ze ti je to ve Win nezobrazuje.
mozna vypdam jako lama ale nejsem... Myslis, si,ze tohle me nenapadlo? Ty savy co prenesu 2hym pc se mi zobrazuji a ty co si ja ulozim na pc 1 se mi nezobrazi... Asi jsem to prvne blbe vysvetlil tak snad ted uz to bud zretelnejsi

Return to “Česky / Czech X-Forum”