Problem ze stroną domową

Dyskusja na tematy nie powiązane z x-grami

Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum

OnKris

Problem ze stroną domową

Post by OnKris »

Witam Wszystkich po przerwie
Mam pytanko nie tyle o grę co stronę egosoftu. Problem w tym że nie mogę jej otworzyć :evil: bo wyskakuje błąd kodowania. Na polskie forum wchodzę bez problemu ale na stronę domową za cho...ę nie mogę proszę o jakąś sugestię.
Gamer77
Moderator (Polski)
Moderator (Polski)
x3tc

Post by Gamer77 »

Czy mógłbyś tutaj zamieścić ten komunikat o błędzie?
OnKris

Komunikat

Post by OnKris »

Otwierana strona nie może zostać wyświetlona, ponieważ używa nieprawidłowych lub nieobsługiwanych metod kompresji.

Otwierana strona nie może zostać wyświetlona, ponieważ używa nieprawidłowych lub nieobsługiwanych metod kompresji.

* Prosimy poinformować właścicieli witryny o tym problemie.

Używam najnowszego Firefokx-a ale na innych przeglądarkach to samo.
OnKris

Post by OnKris »

Ok dzięki za ten las odpowiedzi.
Nie wiem w czym problem ale zainstalowałem operę i przez nią bez problemu wchodzę na stronę, problem co prawda nierozwiązany ale go obszedłem więc uważam temat za zamknięty, i proszę o jego zamknięcie.
Gamer77
Moderator (Polski)
Moderator (Polski)
x3tc

Post by Gamer77 »

Wynika z tego, że - choć komunikat sugeruje winę strony - to jednak najwyraźniej przeglądarka była źródłem problemu. Używałeś Google Chrome?
Mani_
x2

Post by Mani_ »

Googylco ? :o
http://forum.xudb.pl/index.php - ciekawskich zapraszam
klarix
Moderator (Polski)
Moderator (Polski)
x4

Post by klarix »

Mani_
x2

Post by Mani_ »

Aaaaa, to ta pełna dziur i błędów przeglądarka internetowa :roll:

Nio, to dobrze, dobrze, jak psuje wyświetlanie strony Ego, to tym bardziej lepiej jej nie używać! :shock:
http://forum.xudb.pl/index.php - ciekawskich zapraszam
OnKris

Post by OnKris »

Nie twierdziłem że to wina strony tylko że nie mogę jej otworzyć. Jak pisałem używałem Firefox-a a nie jakichś wynalazków. Co do strony to nie jest taka bezbłędna generuje co najmniej kilkanaście błędów ale na szczęście przeglądarki je ignorują. poszperałem na innych forach i wywnioskowałem że wina leży po stronie języka skryptowego PHP zastosowanego na stronie.
Pozdrawiam wszystkich.
Gamer77
Moderator (Polski)
Moderator (Polski)
x3tc

Post by Gamer77 »

Skoro problemu już "nie ma" przesuwam temat do OT, w razie czego...
Barkas
x3tc

Post by Barkas »

Gammer, ten problem nadal jest... niestety. Firefox 3.0.5 nie wyświetla strony domowej Egosoftu. Zapodaje błąd:

Błąd kodowania zawartości
* Prosimy poinformować właścicieli witryny o tym problemie.

Nie wygląda na to, by była to jakaś wredna wada przeglądarki, skoro nie zdarza się to w przypadku innych stron.

Zupełnie zaś serio, moglibyście zwrócić uwagę na ten problem Egosoft'owi.
Podobnie jak autor tego wątku korzystałem z innej przeglądarki, żeby tam wejść.
Pozdrawiam
klarix
Moderator (Polski)
Moderator (Polski)
x4

Post by klarix »

Barkas wrote:Nie wygląda na to, by była to jakaś wredna wada przeglądarki, skoro nie zdarza się to w przypadku innych stron.
Chodzi o tą stronę? www.egosoft.com
To ani wada przeglądarki, ani wada strony. Sam używam Firefox 3.0.5 i nie widzę żadnych problemów. Nie wiem więc też, co mógłbym podać dalej do Egosoft.

klarix
Yacek
x3tc

Post by Yacek »

Też nie wydaje mi się aby to była wada przeglądarki czy strony. Mam laptopa z FF 3.0.5 i w domu strona otwiera się bez problemu. Natomiast kiedy łączę się gdzieś na mieście przy pomocy różnych łączy (hotspoty, łącza korporacyjne) to czasami mam taki sam komunikat przy próbie otwarcia strony.
X3:AP 3.1+XRM 1.30d+MSP 1.7+LoCo 2.01+IR 2.0
Zapraszamy wszystkich chętnych na forum XUDB, gdzie znajdziesz FAQ, opisy skryptów, modów i fabuł, oraz Mamut HQ.
[ external image ]
OnKris

Post by OnKris »

Widzę że temat jest kontynuowany.
Jeśli chodzi o mnie to podałem ten temat bo miałem problemy ze strona w domu, w pracy wchodziłem na nią bez problemu. Jak napisałem wyżej problem leży po stronie języka PHP który odpowiada za generowanie dynamiczny stron po stronie serwera oraz współpracę za bazami SQL. Więc problem może występować po stronie dostawcy internetu. W tygodniu skontaktuję się ze swoim i zobaczymy co powie, dam znać.
Sauron11
x3tc

Post by Sauron11 »

Na IE6.0 strona główna wyświetla się prawidłowo.
Inna sprawa, że na głównej PL jest tylko tekst angielski, może nowi moderatorzy wzięliby się za tłumaczenie? :wink:
I used to be a moderator like you, until I took an arrow to the knee.
Core i5-3570_3,4 GHz, 8GB 1600MHz, Asus GTX660TiOC 2GB, Audigy, Iiyama B2776HDS.

Return to “Polskie / Polish Off Topic”