X3 Terran Conflict

Moderator: DJ Die

DJ Die
Moderator (České)
Moderator (České)
x4

Post by DJ Die »

FVZ wrote:Spolu se hrou vyšel i první patch? To zase zavání nedodělanou hrou jako Reunion. Našel už někdo nějaký vyložený bugy?
tak pouzivaji vetsinu veci z X3R takze sem tam se neco vyskytne ale jinak to jede celkem v pohode po prvnim patchi jen mise asi davaji trochu moc penez hraju chvili a uz mam terranskou M2 jen jaksi nemuzu sehnat dost zbrani hlavne terraske flaky jsou vyborne ale tezko se shani

jinak na steamu to mozna vychazi trochu levneji
Split now give you...AAARRRRGGGHH!
Mecan
x3

Post by Mecan »

Já tedy až tak nadšenej nejsem, stáhl jsem to přes steam, EN verzi i s patchem. Na 6600@3,33GHz a ATi1950XT tedy nic moc. Kvůli Photoshopu mám aplikacím přiřazeno 3GB RAM a TC si vezme přes 60%, což je dost. Dál některé lokace jsou zcela marné, vyhlazování jsem musel vypnout úplně a v případě PTNI mám tak 3 framy/s ... původní hra i s extended jela na plné detaily úplně hladce. Chtělo by to zapracovat na optimalizaci, opakuje se historie s předchozími verzemi X3, mám pocit, že plynule to jelo až od v 1.4...
Dále příběh za argony je zabugovanej, asi v třetí misi mám následovat velitele, ale ten je zapasovanej ve stanici a nemůže ven. Tak jsem zkusil pozemšťany. Podobná story, mám omrknout přepady konvoje, přiletí pirát v Nově, mám ho sledovat a pokud možno oskenovat a neútočit. Tak jo, spáchal jsem asi 5x, po chvíli Nova skočí jinam a mám se pokusit o to samé v jiném sektoru. A tak se to opakuje.... Další chybkou je přítomnost 4 L Xenonů, kteří se nebrání, neútočí a jsou dobrým zdrojem peněz. Z těch 4 se vždy jedna vzdá....a nebo dělám někde chybu?
Další fór je nakládání beden...štíty se neshazují, náklodový prostor se neotevírá... stačí nalatět kolmo na bednu a šup a je doma....zbytečná změna.
To ovládání je asi lepší pro nováčky, mě to dost mate. Škoda těch zákysů, jinak by to mohlo být OK. A budu muset pořídat asi novou grafiku (konečně mám důvod:) )
Co vy na to?
Quad Core 6600@3,33GHz ATI 4870Toxic 4GBRAM, raptor 70 + 3x500, Eizo 24"...
Cirrus CZ
x3

Post by Cirrus CZ »

Tak co se nový grafárny týče, tak byť ti DJ Cie určitě řekne, že nepotřebuješ vyhlazování :) apod, tak já si myslím, že chybu rozhodně neuděláš.

Moje sestava je v podpisu a jedu na 1280x1024 AAx8 AFx16 vše na max. a vypadá to krásně, FPS podle náročnosti, mimo hodně lidnaté sectory kolem 80 FPS, a třeba v Argon Prime cca 40 FPS.

A zvlášť poslední dobou jsou v podstatě hi-end grafárny velice levné, takže v klidu do toho ;)

Cirrus
:: AMD Athlon 64 X2 5600+ (@3GHz) Windsor AM2, AC Freezer 64 Pro, 2x1GB + 2x512MB DDR2 667MHz A-Data, Asus M2R32-MVP PCI-E, Gigabyte Radeon HD4850 512MB GDDR3 + Accelero S1, 2x250GB Western Digital SataII 16MB, Xilence Power 600W ::
Sir_Thomas
x4

Post by Sir_Thomas »

Na cestě mám nVidia GF 9800GTX+ a jsem zvedavej co předvede na schválně koupeném monitoru pro X3:TC v 16:9. :)
INTEL Core(TM) i9-13900K@3,00GHz, MB GIGABYTE Z790 Aorus Elite AX - Intel Z790, GIGABYTE VGA NVIDIA GeForce RTX 4090 GAMING OC 24G, 2x kingston fury 16gb ddr5 &6000mts, Kingston FURY Renegade NVMe 1TB, 49” Super Ultra-Wide Dual QHD 32:9 Gaming monitor ...
GiordannoG
x4

Post by GiordannoG »

Tak nevim, asi to taky sosnu pres Steam... Dalsi dilema je, na kterou sestavu budu instalovat, zrejme to vyhraje ta s 24" LCD, at mam lepsi vyhled... :D
Verum, sine mendacio, certum et verissimum: Quod est inferius est sicut quod est superius, et quod est superius est sicut quod est inferius, ad perpetranda miracula rei unius. HT
Sir_Thomas
x4

Post by Sir_Thomas »

GiordannoG wrote:Tak nevim, asi to taky sosnu pres Steam... Dalsi dilema je, na kterou sestavu budu instalovat, zrejme to vyhraje ta s 24" LCD, at mam lepsi vyhled... :D
už to sosám a jsem na 30% :D
INTEL Core(TM) i9-13900K@3,00GHz, MB GIGABYTE Z790 Aorus Elite AX - Intel Z790, GIGABYTE VGA NVIDIA GeForce RTX 4090 GAMING OC 24G, 2x kingston fury 16gb ddr5 &6000mts, Kingston FURY Renegade NVMe 1TB, 49” Super Ultra-Wide Dual QHD 32:9 Gaming monitor ...
DJ Die
Moderator (České)
Moderator (České)
x4

Post by DJ Die »

no ja vyhlazovani nepotrebuju hraju ve vysokem rozliseni a stejne ten efekt na vzhledu nepoznam na vykonu uz ano
PTNI je mrcha zasekana je tam hodne stanic atd
bugum se asi jako obvykle uspesne vyhybam
no a G klidne to stahni na obe to steamu nevadi jen to muzes hrat na jednom zaroven :wink:
Split now give you...AAARRRRGGGHH!
Sir_Thomas
x4

Post by Sir_Thomas »

Tak už se objevila cz verze i u (X)zone s vydáním do konce listopadu. http://www.xzone.cz/nahledgame.php3?idg=1510
syk

Post by syk »

lidi, podarilo se vam rozchodit v TC mapu od scoorpa ? mapa by urcite makala v poho, jen se mi neobjevi v menu hry moznost bindu klavesy abych mohl soucasnou podobu ulozit a nasledne v otevrit v mape...
hledal jsem i mapu jestli nekdo neudelal, ale nemel jsem uspech

jinak ta zmena ovladani me docela rozhodila... X3R byl koncert pro klavesnici a 2 ruce... ted je vsechno jinak :headbang: nastesti alespon ovladani lode jde prepnout na stary styl

jinak pripada to jenom me, ze se inspirovali hodne u Extended modu ?
lode, stavby, sektory, jmena atd.
Athlon 64X2 5000+ BE o/c 3.2GHz, 2x1GB DDR2 800, Asus 8800GTS 512MB, Ageia PhysX, cca 2TB in SATA2 HDD's, SBAudigy2, Thermaltake 450W
StandaJunior

Post by StandaJunior »

já jsem XTended nehrál, ale v Dev blogu píšou že si od nich najali nějaký borce aby jim pomohli s nápady, podle mě ta hra je dost přeoraná, ale v dobrým slova smyslu teď jenom vychytat bugy 8)
syk

Post by syk »

Mecan: Zaslal: po, 20. říjen 08, 06:56
takze... tvoje configurace 3.3Ghz a xGB ram je naprosto zbytecna pokud mas obstazozni grafarnu 1950xt... je to prilis nepomer, tvuj procesor by dokazal 1950 nakrmit nejmene 3x... takze s lepsi grafarnou by sis vyrazne pomohl... to za prve...
za druhe musim bohuzel priznat, za kazda instalace jakekoliv X3 je jinak narocna (nedokazu objektivne rici, jestli na to ma vliv HW, SW, nebo system... ale) na naprosto stejne konfiguraci se to dokaze chovat opravdu pokazde jinak...
3. to ze ti piratska nova po oskenovani skoci jinam, je naprosto v poradku, nemas ji totiz skenovat, ale sledovat... to ze skoci, je znamka toho, ze jsi se prozradil... dole ti bezi procenta jak hodne je souper vystrasen, nikoliv kolik jsi oskenoval... takze pokud ji budes sledovat z uctive vzdalenosti, mise dojde do zdarneho konce...
pritomnost 4 lodi xenon L je primo svazana s touto misi, ale bohuzel i ja tam mam chybu, ze pouze leti a nedelaji nic, ani po utoku... a pokazde se jeden nevzda... nekdy se vzdaji klidne vsichni :)
4. co se tyce sbirani beden... to byl umysl... nic neotvirat a cargo sebrat...
5. ovladani opravdu mate i me, ale lze zapnou stary styl... potom budes spokojenej...
6. a co se tyce grafiky, opravdu duvod by byl... ale podotykam, ze x3TC neni jediny duvod k vymene

jinak jak rika cirrus... opravdu jsou levne... vlastne v podstate skoro vsechny komponenty jsou na historickem minimu

2 DJ Die: urcite se mylis... to ze hrajes ve vysokem rozliseni zpusobi, ze ze nektere effekty nejsou tolik citelne poznat (antialiasing napriklad) a tudiz jsi dospel k pocitu, ze neni potreba... ele opak je pravdou... mezi AA x0 a AA x2 je obrovska propast pri jakem koliv rozliseni... x4, x8 uz takovy rozdil neudela, souhlasim zaroven, ze vykonost grafarny se muze citelne snizit... nicmene na modernich kartach je tento rozdil minimalni, citelny rozdil poznas az na x8 a vice
Athlon 64X2 5000+ BE o/c 3.2GHz, 2x1GB DDR2 800, Asus 8800GTS 512MB, Ageia PhysX, cca 2TB in SATA2 HDD's, SBAudigy2, Thermaltake 450W
StandaJunior

Post by StandaJunior »

měl bych taky otázku k misi kde se mám infiltrovat do Argonskýho mislitary outpoustu v Argonn M149, vždycky po mě vyjdou nějaký stíhačky a rozstřilej mě na padrť
NicolasCZ
x3

Post by NicolasCZ »

Čau lidi. Super věc tohle X :-). Nicméně k dotazům, Scorp map valí. http://www.thexuniverse.com/forum/attac ... 1224456968 tady stáhneš rar se scripty a texty rozbalíš do TC a log file najdeš c:\documents and settings\..... atd. Zatím bohužel nefunguje vyhledávání lodí ve vesmíru přímo ve hře. Teda kdosik to rozchodil a je to tady: http://forum.egosoft.com/viewtopic.php? ... =scorp+map Co se týká tech bugů tak vyšel sice patch 1.2.1 ale ne pro steam (ten se údajně stáhne se hrou nebo co), ale řeší "jen" zátěž systému, bugy v misích ne.
Ta mise za terrany
Spoiler
Show
kde tě rozstřílí je zabugovaná úplně maximálně. Když už jsem se dostal do sektoru legálně (chlapík v lodi Exterminator mi nabídl misi na rozstřílení několika xenonů. Po dokončení jsme hupsli přímo do Argon Mxxx a žádnej nepřítel. Dovezl jsem teda 200nividia a prej mám dopravit pasažéry do Heretics End. Když se vrátím do HE na stanici kam jsem měl, nic se nestalo...
[ external image ]
---------------------------------------------
Athlon 64 X2 6400+@4.00GHz. 2GB DDR2 (4-4-4-12). ATi Radeon 3870 512MB. Cca 1.4TB on SATA & IDE. WinXP32 SP2.
StandaJunior

Post by StandaJunior »

takže mám jednoduše počkat na nějakej patch :|
Gibi
x3tc

Bug tam sice je, ale...

Post by Gibi »

Nicolasi, stejný problém jsem řešil včera. Také jsem odlétl do Heretics End a také se nic nestalo. Nejedná se o bug, oba jsme totiž nepozorně poslouchali briefing.
Spoiler
Show
Oni unikají ze stanice skrz airlock - ty je musíš nabrat jako astronauty. Takže musíš mít tuším 8 jednotek prázdných v cargo bay a life suppport pro cargo. Také jsem si myslel, že to je bug, tak jsem asi deset minut dělal něco jiného. Když jsem se do Argon M148 vrátil, už tam astronauti nebyli. Našel jsem je na půl cesty v sousedním unknown sector :) Nabral jsem, jumpnul do Heretics end a voila - misision completed.
syk

Post by syk »

ano resil jsem to taky... odletim do HE a nic, ale je to opravdu jak se pise vis ve spoileru...
Spoiler
Show
nevedel jsem taky co dal, dokonce jsem si koupil i TP ale nepomohlo... nakonec po loadu jen tak premyslim, a vidim jak primo prede mnou leti kosmonaut... tak mi to doslo
to ze se nic nestalo mi pripadlo taky... mise jen zhasne a nic... ale pozdeji te ope kontaktuji, takze to tak asi melo byt

nicolasCZ diiiik hned to jdu zkusit
Mecan
x3

Post by Mecan »

Ad hardware: tak jsem pořídil Ati 4870 Toxic. NIC MOC. Ta karta by měla být brutální, ale není, jsem docela dost zklamanej. Rozhodně můžu zapomenout na plné rozlišení 1900 x 1200 a nějaké vyhlazování. Hra se chová tak, že chvíli jede plynule, pak se zadrhne a zas pokračuje plynule. Frekvence zadrhávání souvisí s komplexností scény. Nevím, zda je to načítáním objektů do videopaměti nebo RAMky ...jakž takž funguje 1440 x 900 a AA2x . Instalaci mám přes Steam...
K misi M147:
Spoiler
Show
stačí počkat u brány nebo tam za chvíli dorazit z druhé strany, astronouti tam dorazí z Military outpostu posléze sami a nabrat je je mnohem lehčí. Jo a to teladium doručovat osobně nemusíte, stačí poslat náklaďák, ten projde bez napadení a ušetříte tunu času. Jumpdrive jde koupit v sektoru za Akela beacon , je to nějaká Hope :) u Otas HQ...
Quad Core 6600@3,33GHz ATI 4870Toxic 4GBRAM, raptor 70 + 3x500, Eizo 24"...
solxiger
x4

Re: Bug tam sice je, ale...

Post by solxiger »

Zdravím, dlho som tu nebol, a ako prečítam vaše skúsenosti s TC tak ešte počkám.
:D
http://nd.blog.cz/a/afinabul.blog.cz/ob ... 839832.jpg
AB.INSOMNI.NON.CVSTODITA.DRACONE.
http://www.databaze-her.cz/uzivatele/sxg/
Gibi
x3tc

Post by Gibi »

Mecane u této hry také nesmírně záleží na procesoru. Nezapomeň kolik toho ta hra počítá...
tomason

Post by tomason »

To jsem teda zvědavý, jestli to vyjde česky v listopadu.
Na tiscali je totiž release her v češtine od cenegy na listopad, a X3 tam neni.
No hlavně, že psali konec řijna. Doufám, že to stihnou do konce roku.

Return to “Česky / Czech X-Forum”