WoŚp 2008 :p

Dyskusja na tematy nie powiązane z x-grami

Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum

Mani_
x2

WoŚp 2008 :p

Post by Mani_ »

Jak w temacie.

Byliście na imprezach organizowanych w waszym pobliżu?
Może ktoś coś z was wylicytował ? :P
Może spodobał się wam program artystyczny?
Opiszcie pokrótce swoje wrażenia lub ich brak :P.

U mnie, w Szczecinie, rozstawili scenę przed Urzędem Miejskim, tuż obok mojego bloku -,-. Więc jak nietrudno się domyśleć cały dzień z głośników słychać było, albo głosy i instrumenty zespołów grających, albo: "500 złotych po raaaaaaaaaz trzeci!! sprzeeeeeedanooo!!" :) :), lub: "Proszę przerzucić tego Pana przez przesieki!! On idzie po misia!! Panowie z Alkon, proszę przepuścić pana, który powie: "ja od misia" " itp :P
Pokaz sztucznych ogni też był niczego sobie, prawie tak samo widowiskowy, jak na sylwestra - pan prezydent miasta się postarał o fundusze :D.
Oraz wiele wiele więcej "za kulisami", tj, jak zwykle grochówka, ratownicy instruujący RKO, przejażdzki starymi samochodami, oglądnąć można było ambulanse i wozy policyjne, obejrzeć, jak pan prezydent podjechał na Harleyu :P.
Co do koncertów, to najbardziej podobał mi się oczywiście koncert De Mono, a teraz, gdzieś od godziny 22:10 gra Chór lub zespół gregoriański. Fajnie brzmią przerobione kawałki "Behind blue eyes" lub ten, co w tej chwili leci: "Sweet dreams".

Szkoda tylko, że nie mogłem uczestniczyć w tym w pełni, bo sesja się zbliża i 2 koła jutro na uczelni ^^.
http://forum.xudb.pl/index.php - ciekawskich zapraszam
Sauron11
x3tc

Post by Sauron11 »

Ja nie brałem udziału w tegorocznym WOŚP, tzn. byłem pewnie jednym z nielicznych, którzy nie dołożyli się finansowo do puszki i nie dostali serduszka. Nie wspieram akurat tej akcji, wspieram inne :).
I used to be a moderator like you, until I took an arrow to the knee.
Core i5-3570_3,4 GHz, 8GB 1600MHz, Asus GTX660TiOC 2GB, Audigy, Iiyama B2776HDS.
MaxDyner

Post by MaxDyner »

Szczerze to nie wpieram w ogóle takich akcji to one wspierają mnie :P wiecie ile się musiałem namęczyć żeby kupić X'a ;(
Głupiec narzeka na ciemność , mędrzec zapala świecę.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .
MY BEST FRIEND GOOGLE ;)
RAFIO
x3ap

Post by RAFIO »

Sauron11 wrote:Ja nie brałem udziału w tegorocznym WOŚP, tzn. byłem pewnie jednym z nielicznych, którzy nie dołożyli się finansowo do puszki i nie dostali serduszka. Nie wspieram akurat tej akcji, wspieram inne :).
U... Wstyd, jak możesz to pisać?! ;)

Na serio to mi też nie udało się nic im wrzucić. :(
Sauron11
x3tc

Post by Sauron11 »

Nie ma mowy o żadnym wstydzie. To kwestia wyboru.
Jak widzę, że pod Kościołem stoi dwóch potrzebujących, z których jeden jest dobrze ubranym młodym człowiekiem z WOŚP, a drugim starszy człowiek wspierający się na kulach, z jedną nogą uciętą powyżej kolana, z kubeczkiem - to daję temu właśnie człowiekowi.
I used to be a moderator like you, until I took an arrow to the knee.
Core i5-3570_3,4 GHz, 8GB 1600MHz, Asus GTX660TiOC 2GB, Audigy, Iiyama B2776HDS.
Mani_
x2

Post by Mani_ »

Tylko, że organizacja charytatywna ma większe możliwości wspierania WIęKSZEJ ilości osób potrzebujących.

Coś mi się wydaję, że tu o coś innego chodzi, no ale cóż, każdy ma swoje zdanie i swoje wartości, których się trzyma i których będzie bronić.

Dobrym też jest to, że zostało zebranych 30 milionów złotych (?), jest to wielce wspaniałe, że ludziom innym zależy na pomaganiu, że dzielą się nie z tego co im zbywa, bo przecież pieniędzy nigdy za mało (prawda?).

Moja wypowiedź jest skierowana do wszystkich, może jakaś sensowna dyskusja stąd wyniknie? :P
http://forum.xudb.pl/index.php - ciekawskich zapraszam
Reel Mixer
x2

Post by Reel Mixer »

WOŚP jest organizacją, która działa od kilkunastu lat, właśnie mieliśmy 16 finał. Przez ten czas została gruntownie przeorana przez wszelkie służby rządowe, które mogły mieć coś do powiedzenia i nikomu nie udało się znaleźć niczego, co dałoby choć szanse rzucenia cienia podejrzenia, jak to zwykło się robić w naszym kraju. Tylko im wierzę, że nie zmarnują ani złotówki.
Ja zrobiłem przelew elektroniczny.
[ external image ] X3 - gram legalnie.
[ external image ]
Błękitny Grom znów na posterunku :).

Return to “Polskie / Polish Off Topic”