[X3] Poczatek gry, kilka pytan...

Forum do dyskusji o x-grach i problemach technicznych

Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum

Urban
x4

Post by Urban »

1. Nie wiem
2.Tak
3. Będą czekać, aż fabryki w określonym zasięgu będą skupować po minimum twojej cenie.
4. Nie
5. Możesz podwyższyć cenę. Wtedy obce statki będą skupować po twojej cenie albo wcale, a twoje transportowce podobno i tak nie maja problemu by to upchnąć. Poza tym w Menu stacji możesz ustawić Handel z Obcymi rasami. Możesz dać na Kupuj, Sprzedaj i coś jeszcze (to że kupuj i sprzedaj) Jak ustawisz na kupuj to fabryka będzie skupować tylko surowce od kupców.
6. Upewnij się że masz wszystkie potrzebne moduły do okrętu (napęd skokowy itd.)

7. Użyj mobilnego systemu górniczego, rakiety szerszeń, bądź przyczep się do niej z jakimś działkiem powinna w końcu rozłamać się na mniejsze części itd.

Witamy w naszym zacnym gronie pilotów :wink:
GURU500

Post by GURU500 »

Witam ponownie :)
Czy jest jakis modzik do X3 aby grac na multi tzn aby rownolegle sobie handlowac i wykonywac misje .. jest takie cos mozliwe ?
Z ciekawosci pytam
-----------------------------
edit:
Dobra juz znalazlem na ang. czesci forum :)
Nie ma :) sorry za zamieszanie :roll:

EDIT by Stalovy: Proszę trzymać się tematu wątku - tu zadajemy pytania dotyczące początku gry. Modyfikacje są tematem dla zaawansowanych graczy.
Last edited by GURU500 on Tue, 22. Jan 08, 12:37, edited 2 times in total.
LeWaR
x4

Post by LeWaR »

GURU500 wrote:Witam ponownie :)
rownolegle sobie handlowac i wykonywac misje
I to nazywasz trybem multi??? :lol:
Skrypty i spolszczenia do skryptów dla X3 Reunion, TC, Albion Prelude >> http://www.mamuthq.net.pl
C2Q 6600@2,4GHz | 8GB@1066MHz Ram | GForce GTX 460 1GB | Win7 64bit
XTC+XRM | Albion Prelude
GURU500

Post by GURU500 »

Ale jestem upierdliwy :D
Otoz mecze sie strasznie xD
Mam sobie mysliwca z jump drive ma on takze zapas ogniw
Nie moge za chiny go zmusic aby skakal razem ze mna tylko musze mu manualnie wydawac "skocz i lec do mnie "
Zainstalowany patch 2.5 , najnowszy Bonus Pack
Jest wogole to mozliwe ?
Szukalem w instrukcji nic nie pisza;/
[PC1]: C2D E6550, Asus P5N32-E SLI plus, MSI 8800 GT OC , Asus Xonar ,2x2Gb Corsair 800 MHz CL4, LCD: HP w2007v
[PC2] A64 X2 4200+EE, Asus M2N-E, GF Asus 9600GT Glaciator, A2, 4x512MB 533Mhz , LCD: LG193ST
Yacek
x3tc

Post by Yacek »

Daj mu polecenie "Podążaj za mną", następnie skocz do sąsiedniego sektora. Powinien skoczyć za Tobą. Jeśli tego nie zrobi to trafił Ci się jakiś "działający inaczej" statek, sprzedaj go, albo lepiej rozwal :-)
X3:AP 3.1+XRM 1.30d+MSP 1.7+LoCo 2.01+IR 2.0
Zapraszamy wszystkich chętnych na forum XUDB, gdzie znajdziesz FAQ, opisy skryptów, modów i fabuł, oraz Mamut HQ.
[ external image ]
Mani_
x2

Post by Mani_ »

A to nie było przypadkiem tak, że twój kompan latający obok ciebie, jako pilot skrzydłowy, poleci za tobą, używając napędu skokowego, jedynie wtedy, gdy wykonasz to polecenie z poziomu konsoli poleceń, a nie poprzez skrót klawiszowy shift + j ?
http://forum.xudb.pl/index.php - ciekawskich zapraszam
GURU500

Post by GURU500 »

Mani miales racje trzeba przez konsole robic :)
Dzieki za pomoc :)
Hmm .. dlaczego on skacze tylko jeden sektor ? tak ma byc xD
Jeszcze sie przyjze temu i zeedytuje tego posta
EDIT 3 ok dziala wszystko :) jeszcze raz thx
---------------
EDIT 4 - i tak sie skubaniec gubi z Kingdoms End skoczylem do Altredous Clouds czy jak to sie pisze:) a ten mi w The HOle wyladowal .. ech irtujace jest to szukanie tego statki jak ma sie tam satelity :)
Co mozna jeszcze poradzic .. probuje mu dawac " chron mnie" , "podazaj za mna" ale dalekie skoki jak robie to sie chlopak potrafi zgubic :)
[PC1]: C2D E6550, Asus P5N32-E SLI plus, MSI 8800 GT OC , Asus Xonar ,2x2Gb Corsair 800 MHz CL4, LCD: HP w2007v
[PC2] A64 X2 4200+EE, Asus M2N-E, GF Asus 9600GT Glaciator, A2, 4x512MB 533Mhz , LCD: LG193ST
Yacek
x3tc

Post by Yacek »

Może ogniw mu nie starcza? Tylko że wtedy powinien na piechotę lecieć od samego początku, bez żadnego skoku. Ale takie są problemy ze skrzydłowymi, o rozbijaniu się o stacje nie wspominając. Dlatego ja latam samodzielnie, bez żadnych maruderów za plecami.
X3:AP 3.1+XRM 1.30d+MSP 1.7+LoCo 2.01+IR 2.0
Zapraszamy wszystkich chętnych na forum XUDB, gdzie znajdziesz FAQ, opisy skryptów, modów i fabuł, oraz Mamut HQ.
[ external image ]
GURU500

Post by GURU500 »

no tak ale sie taki skrzydlowy przydaje ... np: lece sobie moim pieknym merkury tankowcem i a tu nagle 6 piratow :D 3 pogromcow i 3 sokoly i wtedy szybki teleporcik na moja wypasite NOVE xD i ich rozwalam xd ..
i reputacja szybciej rosnie :) coz bede sie meczyl ...zapas ogniw ma bo ciagle mu uzupelniam z transportowca po kazdym skoku :)
Stalovy
x2

Post by Stalovy »

Chłopaki, to są tematy na osobny wątek - raczej nieprzydatne dla początkujących... Mylę się? :roll:
سمَـَّوُوُحخ ̷̴̐خ ̷̴̐خ ̷̴̐خ امارتيخ ̷̴̐خ
Sorkvild
x3tc

Post by Sorkvild »

Zakupilem nowy transporter do mojej floty. Statek - full opcja (skora chyba tez jest:)) Przezucilem na niego pilota na 10 levelu. Po uruchomieniu handlowca sektorowego, statek wisi przez caly czas w przestrzeni (bezczynny) zamiast handlowac towarem. Coz robic? Posiadam juz dwa inne handlwce wszechswiatowe i one odrazu zabraly sie do roboty w przeciwienstwie do tego lenia.
Elite Dangerous| I survived the Dragon Incident ... then I took an arrow to the knee
Mani_
x2

Post by Mani_ »

Może aktywowałeś pilota sektorowego w sektorze, gdzie nie ma możliwości obrotu towarami.
Spróbuj w innym sektorze.
http://forum.xudb.pl/index.php - ciekawskich zapraszam
Adrian_Wir
x3tc

Post by Adrian_Wir »

Ewentualnie sprawdź czy nie ma zapełnionej ładowni. Nie wiem dlaczego, ale jak kiedyś wybrałem polecenie kupca sektorowego mojemu TS'owi, któremu wcześniej zapełniłem po brzegi ładownię ogniwami to nie chciał latać.
Sorkvild
x3tc

Post by Sorkvild »

Sprawa sie wyjasnila. Wlaczylem mu tego handlowca, w miedzyczasie przez dwie godziny grania sam zasuwalem z towarem w innym statku, zas pozniej pilot sie "odmulil" i wyruszyl na trase.
Elite Dangerous| I survived the Dragon Incident ... then I took an arrow to the knee
Stalovy
x2

Post by Stalovy »

Panowie, kilka ostatnich postów to zwykły OT jest... :D Jeśli chcecie zapytać lub podzielić się informacjami o handlowaniu, znajdźcie odpowiedni wątek. Albo zmieńmy temat całego wątku, bo widzę, że ma coraz mniej wspólnego z "początkiem gry".
سمَـَّوُوُحخ ̷̴̐خ ̷̴̐خ ̷̴̐خ امارتيخ ̷̴̐خ
Slaweczek
x2

Post by Slaweczek »

Witam.
Po roku przerwy postanowiłem odpalić X3.Mam X3pl.+2.5 Bala Gi+BP 3.01.07+spolszczenie.
Trochę czuję się jak nowicjiusz więc wybrałem ten topic.
1. -Chciałem się dowiedzieć do czego służy Dopalacz MK2.Kosztuje to chyba ze 17 baniek.Coś daje jak to się zamontuje na M3?
Mam też problem z dopalaczem MK1.Przypisałem klawisze(ręczna,automatyczna),no właśnie ta automatyczna aktywacja mi nie działa.Ręczna działa bez zarzutu(wiadomo ogniwka idą jak cholera).
2.-Jak działa automatyczna i jak się ją aktywuje ?
3.-Gram bez fabuły.W Bala Gi lecę po zaginiony statek.Mimo że odkryłem prawie całą mapę nie ma Ziemian.Choć z BBS ze 3 razy kupiłem technologię ziemian,dalej pojawiają mi się te oferty.Czy ziemianie w tej konfiguracji którą podałem na początku,oraz gry bez fabuły(tylko Bala Gi)
pojawią się kiedyś?
Zgóry dziękuję za odpowiedzi.
Miłego grania.
Biddon
x4

Post by Biddon »

http://forum.egosoft.com/viewtopic.php?p=2351394
Tam jest to opisane (jeżeli chodzi o ziemskie sektory), pytałem o to samo.
Adrian_Wir
x3tc

Post by Adrian_Wir »

Tyle, że miałeś XTM-a. Kolega nie ma.

Niestety, bez XTM nie zwiedzisz ziemskich sektorów. W podstawce po prostu ich nie ma :(
Slaweczek
x2

Post by Slaweczek »

Witam.
Dzięki za odpowiedź w sprawie ziemian.
A co z dopalaczem MK2.
Drogie to to,nie wiem czy warto zbierać kasę.Co daje jego zainstalowanie?
Miłego grania.
ed971
x3tc

Post by ed971 »

Z tego co wyczytałem to dopalacz MK2 (w odróżnieniu od MK1) jest przeznaczony tylko dla dużych statków liniowych.

Return to “Polskie / Polish X-Forum”