Bo chyba wielka walka w sektorze Heretic End i powrót w glorii chwały do Argon Prime to koniec fabuły?
Jeśli tak to nie będę komentował.
Postanowiłem że ponieważ jeszcze nie zdążyłem polatać bojowo świeżo zdobytym LX-em to jednak jeszcze trochę pociągnę grę. Może wezmę się za misję Bala Gi, ale tego nie wiem w tej chwili.
Teraz kilka spostrzeżeń ze świata X:
Dam tu jednak spoiler, bo część spraw dotyczy fabuły.
1. Do sektora Heretic End nie ma co lecieć, aby pozbierać co zostało dobrego.
2. W sektorze Ringo Mon znalazłem opuszczony statek Ekspres, z towarem na pokładzie, osłonami i nie uszkodzonym kadłubem. W żadnym spisie dostępnych FREE Ships go nie ma, ciekawe skąd się wziął biedaczek. Tak czy siak jest UT.
3. W sektorze Emperor Mines był przy bramie wschodniej Paranidzki Nemezis pilnujący zakazu wlatywania do sektora Paranid Prime. Był nie ruszenia, można mu było zdjąć całe osłony, kilka procent kadłuba i na tym zabawa się kończyła. Teraz mimo że mogę chyba już swobodnie poruszać się po sektorach Paranidów ten statek nadal pilnuje tej bramy i nie pozwala przez nią przelecieć.
4. Postanowiłem pozbierać Peryklesy, które zostały po moich poczynaniach. O ile ten z sektora Emperor Mines po przejęciu bez problemu udało się skierować do stoczni w Argon Prime, to dwa Peryklesy z sektora Duke's Domain po przejęciu nie można było ruszyć z miejsca. Dopiero przesiadka do nich osobiście pozwalała na dotarcie nimi do najbliższej stoczni i zezłomowania. A warto bo kasa jest spora (za oba ponad 1 milion).
5. Również w sektorze Duke's Domain znalazłem na północ od Przetwórni Nividium porzuconą Novę Zwiadowcę. Jednak przejąć się jej nie da. Pewnie jako powodem tego jest to że w jako pilot figuruje w niej "Niezidentyfikowany obiekt". UFO się w niej zalęgło, czy co?
6. Z BBS-ów znikła możliwość kuna sektora. Informacja o licytacji jest, nie ma tylko możliwości dołączenia do licytacji.
Odblokowane zostały nowe opcje startowe więc moje typy to:
Bankrut Zabójca
Dziki Split
Własna gra
Co polecacie? Czekam na sugestie co wybrać.
I pytania związane z wyborem:
1. Czy misja Bala Gi jest dostępna np. w opcji Własna Gra?
2. Czy statki M3+ (Eclipse, LX) są dostępne tak jak w wersji z fabułą?
3. Czy Xenoni i Khak pojawiają się tak jak w wersji z fabułą, czy trzeba instalować dodatkowe skrypty?
4. Co z zakupem własnego sektora, będzie oferta?