Jak na těžení malých asteroidů?

Moderator: DJ Die

Lord D
x3

Jak na těžení malých asteroidů?

Post by Lord D »

Mám "malý" problém. Když zadám svým lodím těžbu asteroidů tak doletí do určeného sektoru a tam jen přihlouple stojí na místě a ani se nehonou.
Používám Paranid Demeter těžební loď s částečně navýšeným cargem.
Do výbavy jsem jim koupil v servisních docích snad vše co se dalo a jako vyzbroj mají Mobilní těžební soupravu a Časticové dělo alfa.
Pls poraďte někdo co dělám špatně. Pokud jsem to totiž pochopil správně tak by ty lodě když nemají co sbírat měly přehodit zbraně (v mojim případě z MTS na APAC) a nějaký si rozstřílet.
Jako domovskou základnu jsem jim dal HQ, které mám v Prezidentově konci
Torgen
x3

Post by Torgen »

Pokud si to dobře pamatuju, tak úplně největší asteroidy, na kterých můžeš postavit důl, rozstřelit APAC nejdou. Takže pokud není tvůj miner v sektoru s malýma asteroidama určenýma pro těžbu asi se to nehne. Apropo o kterém sektoru je vlastně řeč ?

Taky pokud se nepletu by měl mít vybavení v podobě obchodních a bojových serverů a já nevim co ještě a taky v neposlední ředě ore colector, nebo jak se ten prevít menuje, pro zběr těch malých asteroidů. Tohle asi všechno víš a jak píšeš nakoupil si co se dalo, ale jen tak pro pořádek, někdy člověk přehlídne drobnost :wink:
syk

Post by syk »

pokud v sektoru nemas male asteroidy lod nebude makat, je desne hloupa a neumi si asteroidy sama nadrtil na pozadovanou velikost (povazuju to za nedostatek od tvurcu hry ze lod urcena ke sberu asteroidu a vybavena particnym tyto veci neumi)

bud ji posli jinam kde asteroidy male jsou, nebo ji je nadrt osobne (myslim ze A-HEPT a silnejsi)
pokud by si chtel nadrtit velky asteroid urceny na postaveni dolu, musis ho nejdriv rozbit nejakou silnejsi raketou (firestorm torpedo, thorn, hamerhead) a potom uz to opet jde zbranemi (jedna silnejsi raketa poslana do stredu mensich asteroidu udela taky kus prace)

krome ore colectoru by si mel mit ve vybave jeste mobile drilling system osazeny jako zbran... lze zakoupit u splitu a nadrti nejspis vse

doporucuju jeste triplex scanner nebo pohodit satelit ten si potom muzes sebrat a pohodit jinde

nebo muzes pouzit script Attack Rocks Command kterej prida do prikazu lodi moznost drtit asteroidy bud na male urcene k tezbe nebo uplne na vycisteni sektoru (nejlepe pro M3 stihace vyhavene A-HEPT)

muzes tez pouzit script Mobile Mining and Mineral Collection lod drti, sbira sama a dokonce to umi sama jump i prodat , vrati se zpet a pokracuje v praci...
mineral scanner asi potreba neni ale neni na skodu, rozhodne je dobry jumpdrive a nejake energy cells, navigation software, special command software... u scriptu je read me tam patricne zjistis

uuuffffff
Last edited by syk on Tue, 30. Jan 07, 08:49, edited 1 time in total.
Athlon 64X2 5000+ BE o/c 3.2GHz, 2x1GB DDR2 800, Asus 8800GTS 512MB, Ageia PhysX, cca 2TB in SATA2 HDD's, SBAudigy2, Thermaltake 450W
Lord D
x3

Post by Lord D »

syk wrote:nebo muzes pouzit script Attack Rocks Command kterej prida do prikazu lodi moznost drtit asteroidy bud na male urcene k tezbe nebo uplne na vycisteni sektoru
přiznám se že o tomto scriptu slyším poprvé, ale zároven se musím přiznat že "zatím" nepoužívám žádný skrip, když neberu v úvahu jednotlivé bonuspacky (mám 3.1.05 :D )
v lodích mám všechen možný softík od komoditního po bojový a podporu flotil, navíc sběrač rudy (ore collector) mají v základní vybavě.
koupil jsem si jich najednou 10 a rozhodil jsem je: 3 do Elenina blaha, 2 do Rudého pásu, 2 do Severozápadní mračná základna, 2 do Tři světy a 1 do Antigonina památníku. navíc v EB jsem lital asi hodinu jak vůl a rozbíjel asteroidy takže ke sbírání je jich tam víc než dost

PS: perlička nakonec. jedna se asi snažila rozstřelit asteroid a vysledek byl ve zprávách: "Vaše loď v sektoru Tři světy byla zničena. Útočník: Asteroid" :lol:
souky

Post by souky »

mno me neco podobnýho skoro prázdnej sektor 2 eclipse a hžavá plazma po pirátovi a voni se ty mrchy srazej a navzajem se znicili pekne sem se nakrk :evil:
syk

Post by syk »

nj takovejch prijemnejch zprav uz jsem taky par mel...
pokud ti to aolespon napise co jako se stalo a kdo ti to udelal tak to beru, ale zpravy typu

tvoje lod "trabant" byla znicena v sektoru "ocean of fantasy" me desne se*ou

kdo, proc, kdy, jak... se nedovim
Athlon 64X2 5000+ BE o/c 3.2GHz, 2x1GB DDR2 800, Asus 8800GTS 512MB, Ageia PhysX, cca 2TB in SATA2 HDD's, SBAudigy2, Thermaltake 450W
souky

Post by souky »

hmm mě to ale tak naštvalo protože se mi srazili pred "nosem"
syk

Post by syk »

muhuahahah... tak to chapu... to bych byl taky pekne nasranej
plynak
x3tc

Post by plynak »

Hmm, mne uz se dlouho nestalo, ze by mi lod bouchla. A ten skript na tezeni je fakt super. Uz mam takhle 3 lode, z toho 2 v Ore Belt.
Intel Core i5 4590, 2 x 8GB DDR3 1600, MSI GTX 1060 Armor, Asus H97 Pro, Asus Xonar DG, Crucial MX100 128GB SSD + 1TB WD Caviar Blue, Seasonic S12G 550W, Corsair 550D, 22'' LG
Sir_Thomas
x4

Post by Sir_Thomas »

plynak wrote:Hmm, mne uz se dlouho nestalo, ze by mi lod bouchla. A ten skript na tezeni je fakt super. Uz mam takhle 3 lode, z toho 2 v Ore Belt.
Jo tak tam to taky čistím, mám tam 3 megakomplexy a ty asteroidy mi to krapet zpomalují tak čistím, čistím, čistím..... :D
syk

Post by syk »

musim se pochlubit...
ore belt jsem uz vycistil... trvalo to, ale vycistil
FPS poskocilo o neco vis tak jsem tam postavil mega komplex a ...
FPS poskocilo o neco niz :D
plynak
x3tc

Post by plynak »

Ja mam nejhorsi FPS v Seizwellu. Tam se to obcas dost skubne. Asi bude muset nastoupit cistici tym :)
Intel Core i5 4590, 2 x 8GB DDR3 1600, MSI GTX 1060 Armor, Asus H97 Pro, Asus Xonar DG, Crucial MX100 128GB SSD + 1TB WD Caviar Blue, Seasonic S12G 550W, Corsair 550D, 22'' LG
DJ Die
Moderator (České)
Moderator (České)
x4

Post by DJ Die »

je tu script ktery odstrani ty male netezitelne sutry ze sektoru ale ted ho nejak nemuzu najit jmenuje se remove rocks to by mohlo pomoct
Split now give you...AAARRRRGGGHH!
Lord D
x3

Post by Lord D »

DJ Die wrote:je tu script ktery odstrani ty male netezitelne sutry ze sektoru ale ted ho nejak nemuzu najit jmenuje se remove rocks to by mohlo pomoct
to je škoda. až najdeš topic tak mi ho tu pls hoď. budu ti moooc vděčný.
zaroven tu někdo dejte i odkaz na script Attack Rocks Command. bud jsem tak blbý nebo tu prostě nikde není.

jedna prosbička na závěr, jestli máte někdo tu moc prosadit ty dva skripty do dalšího "balíčku" (tuším 3.1.06) tak to tam pls protlačte. myslím že by toto vylepšní uvitalo hodně hráčů. asteroidy jsou velký problém pro slabé mašiny a ne každy může mít nabušený stroj. předem díky moc
Sir_Thomas
x4

Post by Sir_Thomas »

Lord D wrote:to je škoda. až najdeš topic tak mi ho tu pls hoď. budu ti moooc vděčný.
zaroven tu někdo dejte i odkaz na script Attack Rocks Command. bud jsem tak blbý nebo tu prostě nikde není.
Tě pic, tady ho máš i s překladem do CZ:

http://x3reunion.tym.cz/forum/viewtopic.php?t=40
DJ Die
Moderator (České)
Moderator (České)
x4

Post by DJ Die »

uz jsem to nasel je to Bunnyho script remove rocks
http://forum3.egosoft.com/viewtopic.php?t=148622
odstrani to vsechny ty kameny co neobsahuji nic a jen zerou vykon
Split now give you...AAARRRRGGGHH!
plynak
x3tc

Post by plynak »

Jee, to je slozite. Otevrite editor, vybirat lod. Do toho nejdu. Az to budete nekdo mit vyzkousene, tak prosim poradte. Dik.
Peckoslav
x3ap

Post by Peckoslav »

a co takhle script na odstranění té trapné mlhy, ta výkonu taky moc nepřidá, hlavně v boronských sektorech je to humus :(
sice mám poměrně slušnou grafárnu (7900GT), ale když mám v sektoru komplex, tak mi fps letí dolů, a to už mám sundaný i AA a textury/shader na low :(

btw. nevíte někdo jeslti jsou nějak odstranit ty "video sekvence" při stavbě továrny, dost to zdržuje.
plynak
x3tc

Post by plynak »

Tak to je divne, mne to mlha nezpomalovala ani na staricke FX5900XT.
Lord D
x3

Post by Lord D »

Sir_Thomas wrote:Tě pic, tady ho máš i s překladem do CZ:
dík moc. stáhnu si ho co nejdřív protože už mě to sere. těžební lodě stojí a nehnou se z místa i když mají co těžit :headbang:

blbý je že sem se k tomu už přes týden nedostal. až budu mít čas tak tě snad chytím na Skypu abys mi s tím helfnul. pořád hraju totiž hru neposkvrněnou skiptama, když nepočítám balíčky :lol:

TO DJ Die ... dík i tobě. neznáš někoho kdo by to byl schopen protlačit do oficiálního balíčku? jak už jsem psal, hodně lidem by to pomohlo a hlavně zpříjemnilo hru :wink:

Return to “Česky / Czech X-Forum”