Gen Pets

Dyskusja na tematy nie powiązane z x-grami

Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum

Stalovy
x2

Gen Pets

Post by Stalovy »

Widzieliście to? Jestem w szoku :o
http://www.genpets.com/index.php
سمَـَّوُوُحخ ̷̴̐خ ̷̴̐خ ̷̴̐خ امارتيخ ̷̴̐خ
Mani_
x2

Post by Mani_ »

Co to ku*** jest :o

Szok :|.

Nie mow, ze to jakos zyje, czy cos ?

/EDIT
To wyglada na daleka ewolucje zwierzaka Furby, czy jak to sie pisalo tam - mialem nawet taka zabawke, jak bylem maly :P.
http://forum.xudb.pl/index.php - ciekawskich zapraszam
Stalovy
x2

Post by Stalovy »

To żyje. Cytat z ichniego FAQ:

Are Genpets Real animals? How?
Genpets are living, breathing mammals. Bio-Genica is a Bioengineering Company that has combined, and modified existing DNA to create the Genpets lineup. Genpets have blood, bones, and muscle; they will bleed if you cut them, and die if mistreated just like any other animal. The electronic components are only in the packages and are for basic life support, outside of the packages the Genpets are wholly organic.

:shock: :shock: :shock:

PS. Ciągle mam nadzieję, że to jakiś makabryczny żart... :(
sonen
x2

Post by sonen »

Myślę że to jakiś blef
:)
MikeS
x3tc

Post by MikeS »

Stalovy wrote: Are Genpets Real animals? How?
Genpets are living, breathing mammals. Bio-Genica is a Bioengineering Company that has combined, and modified existing DNA to create the Genpets lineup. Genpets have blood, bones, and muscle; they will bleed if you cut them, and die if mistreated just like any other animal. The electronic components are only in the packages and are for basic life support, outside of the packages the Genpets are wholly organic.(
Jakbym oglądał "Ghost in the Shell". Brakuje tylko transferu ludzkich umysłów do takich "ciał"
Sir Fred Hoyle wrote: Space isn't remote at all. It's only an hour's drive away, if your car could go straight upwards
Stalovy
x2

Post by Stalovy »

Wiecie, jestem magistrem Bioinżynierii Zwierząt i zaręczam, że takie coś (stworzenie takich organizmów) jest możliwe; technologia ta powstała w latach 70-80 XX w., zaś teraz jest na o wiele wyższym poziomie, niż wtedy, gdy się o tym uczyłem 5 lat temu. Martwi mnie w tym wszystkim brak współczucia dla tych zwierzaczków; w FAQ napisali, że czują one ból, więc co z Genpetsami, które np. poobijają się podczas transportu do sklepu...? Jest tam fotka zwierzaczka, które chyba zachorowało: widać jakieś zmiany skórne i odciśnięte na skórze sznureczki, którymi są przywiązane... brr...
Według mnie takie coś to przegięcie; co innego stosowanie genetyki w służbie ludzkości, a co innego - do zabawy i zarobku na czymś takim.
sonen
x2

Post by sonen »

wygląda mi to na reklamę firmy, zrobi się skandal i będzie o nich głośno :wink:
Mani_
x2

Post by Mani_ »

A tam nie jest tak, ze one sie "uruchamiaja" dopiero po wyjeciu ich z pudelka i uruchomieniu ?
Choc i tak to nie usprawiedliwia faktu, ze jest to okropne :/, bo jezeli sa ludzie, co nie maja poszanowania dla psow, kotow i innych zywych zwierzat, to co dopiero z takimi "zabawkami" (przepraszam za uzycie tego slowa :/ ), przeciez te Genpetsy beda dostawac dzieciaki male, a rodzice nie beda sie wcale przejmowac, co one z nimi robia...

Eh, na serio, jakby sytacje z filmow sc-fi przeniosly sie tutaj :|.
http://forum.xudb.pl/index.php - ciekawskich zapraszam
Stalovy
x2

Post by Stalovy »

Uff, odetchnąłem za ulgą... :) Znalazłem to: http://en.wikipedia.org/wiki/Genpet
Urban
x4

Post by Urban »

dzięki Stalovy za link inaczej człowiek patrzy sobie na taką stronę i nie wie co myśleć..... ("jakieś ponure Sci-Fiction czy co? :/" ) Ale dobrze że uspokoiłeś mnie :wink:

Return to “Polskie / Polish Off Topic”