Gry z za wschodniej granicy :)

Dyskusja na tematy nie powiązane z x-grami

Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum

laine

Gry z za wschodniej granicy :)

Post by laine »

Szukajac gier typu frontier znalazłem ostatnio dwie pozycje warte uwagi.

Pierwsza z nich to "Parkan 2"

Gra jest w polskiej wersji i kosztuje całe 14.90 zł

http://www.gry-online.pl/s016.asp?id=2992

Druga gra ma się ukazać lada chwila, jej tytuł to "The Tommorow War"

http://www.gry-online.pl/s016.asp?id=4809

Obydwie gry wydaje rosyjska firma 1C games, następnie Cenega tłumaczy je na polski.

Sory jak juz to gdzieś jest tu opisane.
Sauron11
x3tc

Post by Sauron11 »

O Parkanie to już coś słyszałem piąte przez dziesiąte, ale szczegółow nie znam (a na szukanie przez Goggla aktualnie nie mam czasu :roll: ). Sądzicie, że rosyjskie studia pracują na tyle dobrze by wydawać na nich nasze ciężko zarobione pieniądze? :wink: Przy produkcji iksów conieco Rosjanie namieszali, choćby to studio Nikitova, o ile się nie mylę to chyba Rosjanie :gruebel: .
I used to be a moderator like you, until I took an arrow to the knee.
Core i5-3570_3,4 GHz, 8GB 1600MHz, Asus GTX660TiOC 2GB, Audigy, Iiyama B2776HDS.
MikeS
x3tc

Post by MikeS »

Sauron11 wrote: Sądzicie, że rosyjskie studia pracują na tyle dobrze by wydawać na nich nasze ciężko zarobione pieniądze? :wink:
1C Maddox zrobiło kilka symulatorów, m.in serie IŁ-2

EDIT: z koleji 1C należy do Ubisoftu, a to już jest znana marka
Last edited by MikeS on Thu, 18. Jan 07, 15:08, edited 1 time in total.
Sir Fred Hoyle wrote: Space isn't remote at all. It's only an hour's drive away, if your car could go straight upwards
laine

Post by laine »

Ceny tych gier są bardzo atrakcyjne, a i gra się ciekawie.

Można lądować na planetach, zdobyć własny ksieżyc, budawać tam swoje fabryki, abordażowac statki kupieckie a na dodatek mamy ponad 500 systemów gwiezdnych do zwiedzenia.
sonen
x2

Post by sonen »

ale piękny ten Tommorow War..łaaał..

ale nic nie słychac żeby tłumaczyli to to :wink:
Stalovy
x2

Post by Stalovy »

6 obrazek w galerii Tomorrow War żywcem przypomina mi Frontiera i lądowanie bodajże na stacji Sirocco Station... Ten sam widok: planeta z pierścieniem na niebie... :roll:
سمَـَّوُوُحخ ̷̴̐خ ̷̴̐خ ̷̴̐خ امارتيخ ̷̴̐خ
Urban
x4

Post by Urban »

Niestety jako posiadacz gry parkan II, baa ja nawet czekałem na nią, by tylko patrzeć jak raz pojawia się w planach cenegi, raz znika a łącza do niej kierują na stronę główną. Pewnie reszta Europy wciąż nie ma okazji w nią pograć...

Do rzeczy po pierwsze czy się "opłaca" jej zakup. Oczywiście że tak i serdecznie zachęcam, a teraz ciemna strona medalu :twisted: 500 systemów gwiezdnych? Chyba w tle... Z tym zdobywaniem i budowaniem własnych fabryk też jest coś nie tak. Po prostu na powierzchni planety są 4 (z tego co pamiętam...) konstrukjce : Port kosmiczny, fabryka, kopalnia, magazyn i podobnie jak w Iron Strategy (gra tego samego autorstwa co Parkan) te konstrukcje możemy ulepszać. (samo w sobie to jeszcze ok...) a co nam po tym że mamy bazę na planecie? Nie możemy ustalać co ma być produkowane, teoretycznie natkniemy się na plany budowy pojazdów ale one nic tak naprawdę nie dają, chyba że wykonujemy jakąś misje szpiegowską dla jakiegoś klanu, inaczej w fabrykach będzie towar generowany losowo.... A co z zarządzaniem bazą? Jedyna możliwość w głównym terminalu (główny komputer bazy) to przepompuj paliwo do statku (oprócz tego że pełni funkcje oczywistą to jest to środek płatniczy i jedyny surowiec wydobywane przez kopalnie...) Co do baz kosmicznych, czy nawet na księżycach... one pełnią funkcje stacji handlowych jak w X. I jeszcze jedno jeśli gdzieś przeczytaliście że można jeździć czołgiem to w to nie wierzcie nie ma takiej możliwości ufff Wyżaliłem się. Jeśli na grę spojrzycie jako kosmiczną strzelankę/ arcadowy symulator myśliwca i jeszcze raz spojrzycie na tę marną cenę to będziecie w siódmym niebie grając w tę grę.

Jeszcze ciekawą grą choć choć trochę inną od prezentowanych jest Space Rangers 2 (rewolucja cenowa cenegi) Jakby to zobrazować... Turówka z połączeniem RPG pisanych, z arcadówką, wyjątkowo smakowite i przyjemne.
sonen
x2

Post by sonen »

Urabn:
dzięki,rozwiałeś moje wątpliwości - chyba dam sobie spokój z Parkanem

natomiast The Tomorrow War zapowiada się bardzo ale to bardzo smakowicie...tylko planów wydwniczych w Polsce niestety brak, a szkoda...
laine

Post by laine »

Parkana zamówiłem, natomiast na tommorow war też czekam.

Myslę ze to przetłumaczą bo jest już zapowiedź na stronie cenegi.

http://www.cenega.com/index.php?shgame=45

Co do space rangers to gra jest niesamowicie wciągajaca, w przestrzeni gra jest 2d, na powierzchi planet gra się jak w rts 3d lub swietne łamigłówki logicze, fajny klimat i żywy wszechswiat.
Urban
x4

Post by Urban »

....tak na marginesie mój nick to Urban xD

Ta zapowiedź ma nieciekawą datę "Q4 2006" czy to znaczy że już było wydane? (cenega i uaktualnienie stron :roll: )

O pod opinia o Space Rangers2 podpisuje się rękami i nogami, naprawdę przyzwoita produkcja.
laine

Post by laine »

Gra jeszcze nigdzie nie wyszła, 1C napisało że wyjdzie 1Q 2k7 więc czekamy, to raczej gry online się obijają z aktualizacją.
RAFIO
x3ap

Post by RAFIO »

Podoba mi się Tomorrow War. Ciekawe jaka bedzie "w praniu".
laine

Post by laine »

Strona domowa gry

http://zavtravoina.ru/news.html

mała korekta, gra rzeczywiście już wyszła w Rosji ale poprzez innego dystrybutora, nic tylko czekać aż 1C ruszy 4 litery :/
sonen
x2

Post by sonen »

Last edited by sonen on Fri, 19. Jan 07, 11:10, edited 1 time in total.
sonen
x2

Post by sonen »

pieknie...PIĘKNIE!!!!
przejrzałem wszystkie foty...
:) :) :)
laine

Post by laine »

Tutaj są wszystkie floty z gry :)

http://zavtravoina.ru/game/flu_on.html
Mani_
x2

Post by Mani_ »

Sonen, forum sie rozlalzo poprzez ta fotke :/.
Moglbys ja zmniejszyc lub dac link do niej prosze.
http://forum.xudb.pl/index.php - ciekawskich zapraszam
sonen
x2

Post by sonen »

Mani_Hc wrote:Sonen, forum sie rozlalzo poprzez ta fotke :/.
Moglbys ja zmniejszyc lub dac link do niej prosze.
zmniejszyłem rozmiary
Mani_
x2

Post by Mani_ »

A i czytajac opis tej gry na Cenegi stronie, pisza, ze jest podobna do:
"X2: The Khaak Threat"
Dlaczego tam widnieje Khaak ? :P. Gra sie tak nie nazywala przeciez :roll:
http://forum.xudb.pl/index.php - ciekawskich zapraszam
Stalovy
x2

Post by Stalovy »

Może tak się nazywała we wczesnej fazie rozwojowej?
سمَـَّوُوُحخ ̷̴̐خ ̷̴̐خ ̷̴̐خ امارتيخ ̷̴̐خ

Return to “Polskie / Polish Off Topic”