Łowca Snów - thriller s-f

Dyskusja na tematy nie powiązane z x-grami

Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum

Sauron11
x3tc

Łowca Snów - thriller s-f

Post by Sauron11 »

Oglądał ktoś ten film? Całkiem fajny, w niektórych momentach lekko przerażający. Niedawno puszczali go w jakiejś tv. Z początku wydawała sie to jakąś familijną sensacyjką, a skończyło najazdem kosmitów.
Ciekawa była jedna rzecz, a właściwie dwie. Po pierwsze jeden z bohaterów, zdaje się Beaver, który zginął siedząc na klopie :roll: , jako żywo przypominał z oblicza naszego Marcy'ego :wink: .
Druga sprawa, to jakbym miał sobie wyobrazić jak wyglądają przedstawiciele Kha'ak to właśnie tak mogliby wyglądać. Welkie, żarłoczne bestie, uzębione w sposób jakiego jeszcze wcześniej nie widziałem na filmie. Szkoda, że Egosoft nie wpadło na pomysł takiego projektu Kha'ak :wink: .
I used to be a moderator like you, until I took an arrow to the knee.
Core i5-3570_3,4 GHz, 8GB 1600MHz, Asus GTX660TiOC 2GB, Audigy, Iiyama B2776HDS.
DRACOOL
x3tc

Post by DRACOOL »

No cóż...w końcu napisał to KING.....możliwe,że książka (lub opowiadanie) jest nawet lepsza. Ciekawe podejście do tematu (podobała mi się opcja z tą biblioteką w głowie jednego z bohaterów)
X3, ponad 40 "baniek" na koncie i 15 x M3 ,15 universe traderów, 4xM6,1x TL 5xM7,troche zdobycznego śmiecia, ok 20 szpiegowskich m5 w różnych stoczniach, osiadłem w Rhy's Desire, zbieram na M2
[ external image ]
Sauron11
x3tc

Post by Sauron11 »

A ja nie mogłem z początku skumać o co chodzi z tą biblioteką, gdy ten brodaty patrzył przez okno na swoich qmpli, a potem jak go ten obcy z wielką paszczą ganiał wśród woluminów :roll: .
Tak samo dziwny jest poczatek. Familijny, wręcz przesłodki, oto jest grupka chłopców dobrych, prawych, wrażliwych, którzy ratują innego, upośledzonego, który obdarza ich potem niezwykłą mocą. Już już sobie myślę, że oto narodzili się nowi herosi i zaraz będzie sensacyjne rozwinięcie. Ale dalej mamy spokojne scenki rodzajowe jak koledzy po kilkunastu latach się spotykają na corocznym spotkaniu przy piwku w lesie. I od tego momentu dopiero zaczyna się zabawa - są obcy, czarne charaktery, strzelaniny wielkie uzębione paszcze i walki z kosmitami, zwieńczone dziwacznym finałem :wink: . Z pewnością film inny niż wszystkie :) .
I used to be a moderator like you, until I took an arrow to the knee.
Core i5-3570_3,4 GHz, 8GB 1600MHz, Asus GTX660TiOC 2GB, Audigy, Iiyama B2776HDS.
ergo
x3tc

Post by ergo »

Całkiem niezły film :) Ale nie jest taki banalny, dzieje się w kilku wymiarach i trzeba obserwować rozwój wydarzeń :)
flymar
x4

Post by flymar »

Bardzo fajny film. Trafiłem na niego przypadkiem zupełnie. Czuć Kingiem z dala:) Fajna obsada, chociaż postać grana przez Freemana pod koniec trochę za bardzo plastikowa:)

Return to “Polskie / Polish Off Topic”