[X3] Pytań wszelakich garść mała :)
Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum
-
[X3] Pytań wszelakich garść mała :)
1) Gdzie jest fabryka (fabryka nie dok) działamiz PPC Gamma?
2) Na produkcji i sprzedaży jakiego uzbrojenia można najwięcej zarobić?
3) Na czym ogólnie najlepiej się zarabia...bo mam już 12 UTraderów i powoli kończą się okazje handlowe i szukam alternatywnego żródła (przejmowanie statków odpada, musi to być zautomatyzowane).
4) Najlepsze wg. was M1?
5) to samo tylko M2.
6) jw. ale M6.
7) gdzie są bramy do sektorów nieznanych (wiem, że są bo mam mapę wszechświata z forum):
A ) Pariarh Retreat brama E
B ) Maelsotrm brama W
C ) sektor na W od Maelstorm też ma bramę S
D) Xenoński sektor 534 brama W
2) Na produkcji i sprzedaży jakiego uzbrojenia można najwięcej zarobić?
3) Na czym ogólnie najlepiej się zarabia...bo mam już 12 UTraderów i powoli kończą się okazje handlowe i szukam alternatywnego żródła (przejmowanie statków odpada, musi to być zautomatyzowane).
4) Najlepsze wg. was M1?
5) to samo tylko M2.
6) jw. ale M6.
7) gdzie są bramy do sektorów nieznanych (wiem, że są bo mam mapę wszechświata z forum):
B ) Maelsotrm brama W
-
Re: Pytań wszelakich garść mała :)
Na te pierwsze pytania nie odpowiem. Kwestia gustu, zapotrzebowania na towar w okolicy, przeciwnika do rozwałki. Wątek o M6 znajdziesz gdzieś niżej.
Mówisz i maszmr.WHO wrote: 7) gdzie są bramy do sektorów nieznanych (wiem, że są bo mam mapę wszechświata z forum):
B ) Maelsotrm brama W

Spoiler
Show
A) x175 y0 z0
B) x-181,60 y0 z0
C) x-36 y00 z-60,03
D) x-127,07 y0 z0
B) x-181,60 y0 z0
C) x-36 y00 z-60,03
D) x-127,07 y0 z0
-
Mogę poratować co do bram - poniżej te które znalazłem (ale latanie po koordynatach odbiera sporo frajdy)
Odnośnie fabryk nie wypowiem się bo nie posiadam, tak jak i M1 czy M2 (choć chwila zakupu lotniskowca zbliża się wielkimi krokami:) ).
Z M6 miałem do czynienia ze Splickim Smokiem - jest niezły pod względem siły ognia i szybkości, słabe punkty to tarcze, tylko jedna wieżyczka i (jak we wszystkich normalnych M6) manewrowość. Dobrze spisuje się przy niszczeniu dużych okrętów (jak na razie każdy z celów tracił całą tarczę i trochę kadłuba po pierwszym nalocie - ostrzał 4xPDF alfa i 4xWMP alfa).
Tyle na razie, w najbliższym czasie może coś na temat M1...
Pozdrawiam
P.S.
Lekko się spóźniłem, ale może te parę słów też się przyda...

Spoiler
Show
Maelstorm brama W - centralnie od środka układu na lewo (-181,0,0)
Sektor na W od Maelstorm brama S - w dół i na lewo od środka (-36,0,-60)
Sektor Xenon 534 brama W - tak jak w Maelstorm ale łatwiej trafić lecąc od asteroidu do następnego na lewo (-127,0,0)
Sektor na W od Maelstorm brama S - w dół i na lewo od środka (-36,0,-60)
Sektor Xenon 534 brama W - tak jak w Maelstorm ale łatwiej trafić lecąc od asteroidu do następnego na lewo (-127,0,0)
Z M6 miałem do czynienia ze Splickim Smokiem - jest niezły pod względem siły ognia i szybkości, słabe punkty to tarcze, tylko jedna wieżyczka i (jak we wszystkich normalnych M6) manewrowość. Dobrze spisuje się przy niszczeniu dużych okrętów (jak na razie każdy z celów tracił całą tarczę i trochę kadłuba po pierwszym nalocie - ostrzał 4xPDF alfa i 4xWMP alfa).
Tyle na razie, w najbliższym czasie może coś na temat M1...

Pozdrawiam
P.S.
Lekko się spóźniłem, ale może te parę słów też się przyda...
-
-
Powinno dać radę w dokach zaopatrzeniowych. Swoją drogą zauważyłem odnośnie tych "obiektów" ciekawą rzecz
Pozdrawiam
Spoiler
Show
W momencie gdy na Novie miałem coś takiego na pokładzie i chciałem zmienić rakiety jako ostatnia pozycja w rządku ikon pojawiła się rakieta Kafar
Nic o podobnej nazwie nie miałem w ładowni, wygląda na to że tych "obiektów" można używać
choć tego jeszcze nie sprawdziłem

-
-
-
-
-
-
Z Demonstrantami to najlepiej zalozyc zoo, albo inna forme wystawy. Badz sprzedac w bazie pirackiej, jako niewolnikow ? :>.
A z nieznany obiekt, moze sa to Kayony Khaakow ?
. Powinno sie to dac sprzedac w dokach zaopatrzeniowych.
A z nieznany obiekt, moze sa to Kayony Khaakow ?

http://forum.xudb.pl/index.php - ciekawskich zapraszam
-
-
-
Hanss, pamiętaj, że opcja przejęcia/wejścia na statek pojawia się dopiero w bardzo bliskiej odległości od statku. Wszystko zależy od proporcji... Czasem przez wielkość statku intuicyjnie zatrzymujemy się za daleko, żeby przejąć statek. Wczoraj miałem takiego "stracha" wobec pewnego tragarza., był tak wielki, że myślałem, że już go dotykam... ale wolniutko podleciałem bliżej i udało się go przejąć.
-
-
Podejrzewam, że ten obiekt za ok. 80 tys to jedna z rakiet silnego rażenia, których baza danych naszego statku nie zdążyła przyswoić. Być może mamy za niską rangę by kupić takie rakiety/torpedy w doku i dlatego system ich nie rozpoznaje, gdy latają w kontenerach. Sam spotkałem to coś za 80 tys. i sprzedałem w doku.hanss wrote:Za nieznany obiekt mogę dostać powyżej 80tyś...
Wyjasnienie opieram na zdarzeniu, kiedy to pobrałem z przestrzeni inny niezidentyfikowany (czy nieznany) obiekt, a jak juz był w ładowni, pokładowy komputer zagadał "upgrading information in system database" czy podobnie i obiekt okazał się jakiąś zaawansowaną rakietą (typu nie pomnę).

I used to be a moderator like you, until I took an arrow to the knee.
Core i5-3570_3,4 GHz, 8GB 1600MHz, Asus GTX660TiOC 2GB, Audigy, Iiyama B2776HDS.
Core i5-3570_3,4 GHz, 8GB 1600MHz, Asus GTX660TiOC 2GB, Audigy, Iiyama B2776HDS.
-
Cały czas próbuję zrobić coś z tymi Demonstrantami ktoś coś kojarzy ma jakieś http://poradnik.telewizor.eu - porady.
Last edited by hanss on Thu, 7. Aug 14, 13:45, edited 2 times in total.
Gra o ufoludkach: http://online.freeware.info.pl/moonstars.html
-
-
Ej teraz wpadło mi do głowy że nie można przejmować Xenońskich statków.
Last edited by hanss on Fri, 9. Nov 12, 14:12, edited 1 time in total.
Gra o ufoludkach: http://online.freeware.info.pl/moonstars.html