Czym się zajmujecie w prawdziwym wszechświecie :)

Dyskusja na tematy nie powiązane z x-grami

Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum

Michal.R
x4

Czym się zajmujecie w prawdziwym wszechświecie :)

Post by Michal.R »

Taki temacik trochę zapoznawczy, może trochę zbyt offtopowy nawet :D <joke :P > Gdzie pracujecie/uczycie się/obijacie normalnie poza komputerem i graniem na nim.

Ja zacznę, aby nie było żem sęp ;) Nie pracuje jeszcze, ponieważ cały czas zajmuje mi szkoła i nauka(rotfl, ja i nauka :twisted: ), a uczę się w Technikum Gastronomicznym na profilu Kucharskim, i tam się zbytnio nie nudzę :)
Current PC: ASUS PRIME X370-PRO ||| Ryzen 5 5800X3D ||| ASUS RTX 3060 Ti DUAL OC V2 8GB ||| HyperX Fury 4x8GB DDR4 ||| LG 27GL850-B :O
Old PC: MSI Z87-GD65 ||| i7 4770K ||| Asus GTX 1060 Dual 6GB OC ||| Crucial 2x8GB DDR3 ||| LG IPS277 :P
Very old PC: MA770T-UD3P ||| Phenom II X4 955 ||| GoodRam DDR3 4GB 1333MHz||| HD4850 512MB ||| LG W2252TQ :D
Very very old PC: Asrock Dual-Vsta ||| A64 3000+@3500+ ||| Radeon x1950 Pro 256/256 ||| 2048 DDR 400MHz ;)
Stalovy
x2

Post by Stalovy »

A ja cały czas pracuję, non stop: w robocie jako koordynator serwisu części zamiennych do łodzi motorowych (Delphia Yachts), a w domu jako tatuś półtoramiesięcznej, pięknej Argonki...
سمَـَّوُوُحخ ̷̴̐خ ̷̴̐خ ̷̴̐خ امارتيخ ̷̴̐خ
boto
x3tc

Post by boto »

ja się "uczę" w LO im P. Stalmacha w Wiśle na profilu mat-fiz-inf z czego z maty za dobrze mi nie idzie w porównaniu do gimnazjum, a z angielskiego to totalna masakra, a w piątek jest wywiadówka więc od tego dnia może mnie przez dłuższy okres nie być na forum ;)
RAFIO
x3ap

Post by RAFIO »

A zatem i ja coś napiszę.

Nie mam stałej pracy, czasem zarobię sobie parę groszy na stronie/grafice/skryptcie dla kogoś. Interesuję się programowaniem w językach skryptowych, grafiką 2d i trochę 3d, mam 17 lat (od 6 dni ;)) i uczęszczam do drugiej klasy LO
Mani_
x2

Post by Mani_ »

Niop :>

A ja chodze do 9 LO w Szzczecinie do ostatniej 3 klasy :). Maturka probna juz w przyszlym tygodniu, a ja sie jeszcze nic a nic do niej nie uczylem :P (nie nasladujcie mnie w tym 8) - zle czynie !)

Praca z jakiej czerpie od czasu do czasu dochody jest serwisowanie komputerow (skladanie, naprawa malych usterek, instalowanie oprogramowania itp 8) :roll: ).

A i procz kompa gram w siate - najlepszy sport !!, a takze jestem w zespole muzycznym i gram na klawiszach :>. A i tworze inny malutki zespol, w ktorym gram na gitarze elektrycznej i nayczam tam znajomych, jednego na basie, a drugiego na klawiszach :) :)
http://forum.xudb.pl/index.php - ciekawskich zapraszam
Michal.R
x4

Post by Michal.R »

Ooo... Mani, ty też Szczeciniak? :D Khy Khy :D Pm'ke zaraz dostaniesz ;)
Current PC: ASUS PRIME X370-PRO ||| Ryzen 5 5800X3D ||| ASUS RTX 3060 Ti DUAL OC V2 8GB ||| HyperX Fury 4x8GB DDR4 ||| LG 27GL850-B :O
Old PC: MSI Z87-GD65 ||| i7 4770K ||| Asus GTX 1060 Dual 6GB OC ||| Crucial 2x8GB DDR3 ||| LG IPS277 :P
Very old PC: MA770T-UD3P ||| Phenom II X4 955 ||| GoodRam DDR3 4GB 1333MHz||| HD4850 512MB ||| LG W2252TQ :D
Very very old PC: Asrock Dual-Vsta ||| A64 3000+@3500+ ||| Radeon x1950 Pro 256/256 ||| 2048 DDR 400MHz ;)
Mani_
x2

Post by Mani_ »

Nie no wydalo sie teraz :oops: :P :)
http://forum.xudb.pl/index.php - ciekawskich zapraszam
flymar
x4

Post by flymar »

A ja tez sobie napiszę. Mieszkam i pracuję w Gdyni jako konsultant, w asyście najlepiej sprzedającego się, polskiego systemu do zarządzania:)
Sauron11
x3tc

Post by Sauron11 »

Fajny wątek, to może i ja napiszę :roll: - normalnie to już 6 lat pracuję w prywatnej firmie jako specjalista d/s wibroakustyki, czyli jestem technicznym handlowcem co to i doradzi i kupi i sprzeda i zaopiekuje się klientami 8) . Nie chcę forum wykorzystywać do celów służbowych :roll: więc nie spytam Cię Stalovy, czy za części zamienne do łodzi motorowych nie uważasz też wibroizolatorów, którymi handluję :wink: :wink: .

Poza grami moja pasją są motocykle (8 lat poruszam się Yamahą DragStar 650, rocznik'98- zaliczyłem podróże w pojedynkę w austriackie Alpy, do Budapesztu, na Słowację, do Niemiec, no i dookoła Polski - 3000 km. :) - nie ma to jak podróże motocyklowe :D ), samochody (drugi rok ujeżdżam Hyundaia Accenta 1,5, rocznik 2005, fajne czerwone autko 3d), strzelam czasem z karabinka sportowego i pistoletu (wiatrówki wielostrzałowe Crossmann z mechanizmem bębenkowym, karabinek z celownikiem optycznym Norconia 8) ), lubie też fotografię plenerową (preferuję Kodaka :) ), a w lecie włóczęgi z kajakiem na Mazurach. To tyle o mnie.
I used to be a moderator like you, until I took an arrow to the knee.
Core i5-3570_3,4 GHz, 8GB 1600MHz, Asus GTX660TiOC 2GB, Audigy, Iiyama B2776HDS.
stareprawo
x2

Post by stareprawo »

Cześć, mój wiek to tragedia, ponieważ moje dzieci mają 2 x tyle lat co niektórzy wyżej opisani. Pełnię funkcję trochę odpowiedzialną kierując grupą pracowników usuwających awarie w mieście. Robota niesie z sobą wiele stresu i odpowiedzialności, jest czasochłonna i bywa, że łyka 230 godz. w miesiącu. Dużo czytam, lubię jezyk polski, pograć w brydża, i pojeździć wyścigowym rowerkiem, zimą narty biegówki, latem wędka z laptopem pod ręką ( ale niestety za słaby na X-y ). Zabawa z komputerem to niezwykła frajda pozwalająca na odskocznię od dnia codziennego. Trochę Wam zazdroszczę toczącej się nauki i zastanawiam się nad powrotem do niej robiąc drugi fakultecik choćby z informatyki na Uniwersytecie trzeciego wieku. Doskonale gotuję i mam wyrozumiałą żonę która puszcza do mnie oko czytając ten tekst.
Pozdrawiam
XTC core 2 duo E 7600 GeForce 280
Reel Mixer
x2

Post by Reel Mixer »

Ha, mogę i ja coś napisać.
Mam 30 lat, jestem elektrykiem. Zajmuje się naprawą półautomatów spawalniczych i spawarek, oraz innych elektrycznych rzeczy, w dużej, poznańskiej firmie, a konkretniej w oddziale produkującym pojazdy szynowe. Jestem tu prawie 11 miechów. Wcześniej spędziłem 10 lat w zakładzie produkcji konstrukcji stalowych pewnej firmy budowlanej, ta sama robota.
Gry komputerowe są moim pełnowymiarowym hobby, nie tylko chwilową rozrywką. Sporo z nich czeka na swoją kolej. Dręczy mnie, że jest wśród nich kilka wspaniałych, których niestety nie poznam na wylot, bo zbyt dużo się ich nagromadziło, a życie jest za krótkie i szybko biegnie naprzód. Przez to mocno się teraz pilnuję, zanim coś kupię, bo naprawdę chciałbym grać "na bieżąco". A jest jeszcze trochę książek fantasy, które się uzbierały i czekają na przeczytanie. Z ich czytaniem mam też taki kłopot, że przejmuję się losami bohaterów, a w sagach dzieją się czasem okropne rzeczy.
Po latach ponownie zapisałem się na angielski i chcę go dobrze poznać.
Moją pasją jest też muzyka metalowa. Mam ją w duszy i zawsze tak zostanie. Niespełnioną częścią tego jest gra na gitarze, ciągle nie mogę się zabrać za naukę, powtarzam sobie, że właściwy czas jeszcze nadejdzie.
[ external image ] X3 - gram legalnie.
[ external image ]
Błękitny Grom znów na posterunku :).
DRACOOL
x3tc

Post by DRACOOL »

Hech, REAL...bardzo blisko mi do ciebie...jestem tylko troche starszy...i zajmuje się naprawą oświetlenia (autoryzowany serwis pewnej firmy z branży)...hobby mamy podobne....tak samo nauka angielskiego, książki o podobnej tematyce i muzyka.....no prawie klony :D
X3, ponad 40 "baniek" na koncie i 15 x M3 ,15 universe traderów, 4xM6,1x TL 5xM7,troche zdobycznego śmiecia, ok 20 szpiegowskich m5 w różnych stoczniach, osiadłem w Rhy's Desire, zbieram na M2
[ external image ]
Ponteus PL

Post by Ponteus PL »

Cóż ja jestem studentem Matematyki na UAM w Poznaniu, 3 rok, hobby to gry, astronomia no i sztuki walki ^^.
Peace and order will be restored in our universe
BQB
x2

Post by BQB »

A co ja będę pisał, przecież moje CV jest na forum :mrgreen:
ergo
x3tc

Post by ergo »

W realu - w pracy - jestem informatykiem, a dokładniej programistą, staż ok 4 lat , specjalizuję się oprogramowaniu do zarządzania sieciami telekomunikacyjnymi, przez jakiś czas zajmowałem się też softem dla przemysłu lotniczego ;-)
W porywie ułańskiej fantazji zapisałem się na drugie studia z zarządzania i napisałem jakąś pierwszą publikacje pod prace doktorską ( z informy ) ale jedno i drugie czeka na dokończenie na bardziej sprzyjające czasy :)
Z żoną wieczorami lubimy siąść z kubkiem herbaty przy dobrej książce albo wybrać się na coś do kina. Trochę chodzimy na basen a w zimie jeździmy na nartach. Lubimy chodzić po górach, generalnie bardzo lubimy podróżować, co czynimy kiedy tylko mamy taką okazję :)
flymar
x4

Post by flymar »

stareprawo wrote:Cześć, mój wiek to tragedia, ponieważ moje dzieci mają 2 x tyle lat co niektórzy wyżej opisani.
Bez przesady, raczej nie na forum takiej gry. Tu pewnie średnia wynosi z 25 lat. Myślałem kiedys nawet, żeby zrobic akiete, z której wyszedłby "uśredniony pilot X":)
Sauron11
x3tc

Post by Sauron11 »

Była już taka ankieta w 2004 r., wtedy ciekawskim był BQB :wink: .
I used to be a moderator like you, until I took an arrow to the knee.
Core i5-3570_3,4 GHz, 8GB 1600MHz, Asus GTX660TiOC 2GB, Audigy, Iiyama B2776HDS.
flymar
x4

Post by flymar »

W 2004... Akurat trafiam w przedział ówcześnie prezentowany najliczniej, bo 28 mieści sie w 25-30 :D
Khaleed
x3tc

Post by Khaleed »

Niestety się w średnią wieku nie łapię bo 30stka stuknęła już parę lat temu... Pracuję jako sprzedawca w sklepiku komputerowym w Trójmieście (choć uczyłem się na chemika :) ), hobby to szeroko pojęta fantastyka - książki, filmy i RPGi (zarówno komputerowe jaki i "prawdziwe").
Bryniak
x2

Teraz ja

Post by Bryniak »

Witam. W realu jestem urzędnikiem w MSZ. Mam 34 lata i gry X są dla mnie idealną odskocznią od problemów dnia codziennego.

Jak mialem 15 lat to razem ze stacją dysków do mojego C-64 dostałem grę, która odmieniła moje życie na zawsze. Tą grą był ELITE. Grałem w nią całymi miesiącami, marząc, że kolejna galaktyka jaką odwiedzę będzie zawierała ZIEMIĘ. Oczywiście się nie doczekałem. Kolejne części ELITE nie były dla mnie tym samym co stary ELITE. Aż wreszcie któregoś dnia wpadło mi w ręce X2. To była rewelka! Natomiast X3 to już szczyt szczęścia dla mnie. X3 jest wszystkim tym czego chciałem od ELITE.

Dzięki EGOSOFT ! :wink:

Return to “Polskie / Polish Off Topic”