Nowy user wita i od razu pytanko

Dyskusja na tematy nie powiązane z x-grami

Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum

screemer1
x3

Nowy user wita i od razu pytanko

Post by screemer1 »

Witam ;) Od dzisiaj jestem posiadaczem wlasnego oryginalu X2 ;) Przedtem mialem od kumpla pozyczony X:BTF i mi sie bardzo spodobalo, wiec kupilem.

Chcialem jeszcze spytac - nie wiecie gdzie mozna w Polsce u nas kupic oryginal X:BTF, bo dystrybutor zmienil juz 4 razy nazwe i lokacje, a w sklepach nigdzie nie widzialem.
Lizzie_cute girl

Post by Lizzie_cute girl »

I recommend ebay or polish allegro.

EDIT: If you can't understand english don't worry...
General Tatarin
x4

Post by General Tatarin »

Lizzie_cute girl wrote:
EDIT: If you can't understand english don't worry...
:lol: nie wiem dlaczego ale te zdanie zbiło mnie z nóg :P T0o tak jak powiedzieć do głuchego: Nie martw się że nie słyszysz :P ( oczywiście jak się domyślam screemer1 raczej po angielsku mówi / pisze, inaczej na X:BTF by się nie rwał ;) )
:)
screemer1
x3

Post by screemer1 »

Don't worry ... I have done B2 level English class, so I am intermediate ESL student ;)

A rzucam sie na X:BTF bo chce miec cala serie ;) Na Reunion tez sie rzuce, jak bede mial nagly przyplyw gotowki. Na razie pod Reuniona karte graficzna kupilem (Radeon X1600) Haha, ciekawe ze ten ktos zna jezyk polski, bo przeciez moj post jakos przeczytal. ;) Na allegro szukalem - nie ma. Chce nowke, w pudeleczku i zeby pachniala, i zeby folie sciagnac.

PS: Ile czasu graliscie w X2 zanim dorwaliscie pierwsza elektrownie, no i gdzie jest autopilot do tradowania ? W BTFie dawalem zeby rozwozil i sam transortowiec smigal, a tutaj musze recznie nim latac :( (no w BTF przeciez nie wychodzilo sie z Dicovera)
Lizzie_cute girl

screemer1 wrote:Don't worry ... I have done B2 level English class, so I am intermediate ESL student ;)

A rzucam sie na X:BTF bo chce miec cala serie ;) Na Reunion tez sie rzuce, jak bede mial nagly przyplyw gotowki. Na razie pod Reuniona karte graficzna kupilem (Radeon X1600) Haha, ciekawe ze ten ktos zna jezyk polski, bo przeciez moj post jakos przeczytal.
That was SHE :P

I know few languages...
Jones Abrahams
x2

Post by Jones Abrahams »

Lizzie_cute girl wrote:...I know few languages...
A zwę się Mario vel Rosus :P
Pomagając borońskiej księżniczce wchodzisz w konflikt z PRAWEM!
ZUZANNO!!! Natychmiast wracaj do rodziców! Przestań wreszcie za mną chodzić!
GFU jest bronią niesportową!
Kiedyś pojadę do Dufftown...
Ja nawet nie wiem co to jest ICQ, ale też mam tam nr dresofonu...
Lizzie_cute girl

Jones Abrahams wrote:
Lizzie_cute girl wrote:...I know few languages...
A zwę się Mario vel Rosus :P
You still with that?

How I can prove that im not mario?
Alter-Rosus

Post by Alter-Rosus »

Liz ma mój zakaz wchodzenia tutaj.
Za to ja pozwole sobie obrażać tych co jej podpadli (jak to kiedyś kajtek zrobił)
MiG13
x3

Post by MiG13 »

Ohohohooohooooo, widze że jest tu dobrze ponad 30 topicow nie czytanych przeze mnie od czasu kiedy ostatni raz tu wlazilem.
Sauron11
x3tc

Post by Sauron11 »

Alter-Rosus wrote:Liz ma mój zakaz wchodzenia tutaj.
Za to ja pozwole sobie obrażać tych co jej podpadli (jak to kiedyś kajtek zrobił)
Zaczynam traktować te wtręty jako :spam: . A to prosta droga do zarobienia trwałego bana. W przypadku kilku kont powiązanych z tą samą osobą zapewne byłby to ban na IP.
Radzę więc, abyś przestał mieszać, zanim całkowicie zniechęcisz do siebie wszystkich i zaczniesz być ignorowany :twisted: .
I used to be a moderator like you, until I took an arrow to the knee.
Core i5-3570_3,4 GHz, 8GB 1600MHz, Asus GTX660TiOC 2GB, Audigy, Iiyama B2776HDS.
MiG13
x3

Post by MiG13 »

Uuuu, cóż moge powiedzieć... proponuję zacząć sie zachować.
Jabu
x2

Post by Jabu »

Witam

Mam pytanko nie związane z tematem,ale nie chciałem otwierac nowego tematu, dwa pytania:))
Pewnie juz były ale nie udało mi się znaleźć :((

Jak zobaczyc w grze statystyki broni podczas zakupu?
Czy mozna przerwać sekwencję automatycznego dokowania do stacji (tę shift+d) ?

pozdr

J
RAFIO
x3ap

Post by RAFIO »

Aby przerwać dokowanie, wyłącz autopilota domyślnie chyba "u", ale uważaj, bo w złym momencie poprostu się rozmażesz os stację :P
BQB
x2

Post by BQB »

Nie wiem, czy broni, bo nie pamiętam, ale statki, to wystarczyło "i" wcisnąć, może to z broniami zadziała?
Jabu
x2

Post by Jabu »

Wielkie dzieki za pomoc, u - działa, i - dla uzbrojenia niestety nie.

Nawiasem mówiąc dziś rano przejąłem, moim odkrywcą, pierwszy piracki statek :)). Chyba TS'a.
Jak mnie ucieszył ten tekst:
"Żaden Split nie będzie ryzykował zycia dla statku" :)
A jeszcze pytanko czy z takim pilotem(po katapultowaniu) który się błąka w przestrzeni to mozna coś jeszcze zdziałać, poz zestrzeleniem go ?

I jeszcze jedno odnosnie Merkurego który dostaje się po drugiej misji,
niemogę kupić tuningu do silnika, mimo ze załatałem kadłub na 100%. MOże to wynika z tego ze najpierw kupiłem tuning na maxa (ile mozna było przy 5% kadłuba), dopiero potem go naprawiłem a teraz jescze raz próbuję tuningować. Kaskę oczywiscie mam.
DRACOOL
x3tc

Post by DRACOOL »

pilota po zestrzeleniu można "przejąć" tak samo jak każdy inny ładunek...jest on coś wart u piratów dla przykladu...nie wiem czy mając go w ładowni można wlatywać do normalnych stacji...nie pamiętam, nie pamiętam też ,czy trzeba mieś system podtrzymania życia w łądowni.
Co do tuningu, to nie ma znaczenia ile masz procent kadłuba...jak osiągniesz MAX dla silnika (to nie zawsze jest 100, nawet chyba rzadko...każdy model ma inny dostępny poziom tuningu różnych podzespołów), to po naprawie hulla na 100% będziesz miał całą prędkość i tyle
X3, ponad 40 "baniek" na koncie i 15 x M3 ,15 universe traderów, 4xM6,1x TL 5xM7,troche zdobycznego śmiecia, ok 20 szpiegowskich m5 w różnych stoczniach, osiadłem w Rhy's Desire, zbieram na M2
[ external image ]
Wiencek14
x3ap

Post by Wiencek14 »

DRACOOL wrote:pilota po zestrzeleniu można "przejąć" tak samo jak każdy inny ładunek...jest on coś wart u piratów dla przykladu...nie wiem czy mając go w ładowni można wlatywać do normalnych stacji...nie pamiętam, nie pamiętam też ,czy trzeba mieś system podtrzymania życia w łądowni.
dobra pilota można mieć w ładowni kiedy się wlatuje do różnych stacji tyle tylko że trzeba uważać na patrole skanujące statki a podzymywanie życia trzeba mieć obowiązkowo :) bo bez niego jak będziesz chciał zebrać pilota to go rozwalisz :twisted:
X3 2.5 + BP 3.1.07 + XTM 0.7.3 + Salvage Claim Software + Bail Signal Extension
Gra od nowa: Bankrut zabójca
Latam: Xen. P (pierwsze 15 min. gry ?!)
Jeden kompleksik produkujący Osłony 1MJ i Krzem... (od czegoś trzeba zacząć :) )
Jabu
x2

Post by Jabu »

Dracool nie bardzo CIe rozumiem, odnosnie silnika
NIe jestem teraz przy PC na którym mogę to sprawdzić, ale wydaje mi się że przykładowo Merkury ma max prędkość np. 150 a u mnie po kupieniu makymalnego tuningu(20jednostek) ma prędkość chyba 45.
Wiencek14
x3ap

Post by Wiencek14 »

a nie grasz przypadkiem z jakimś modem
X3 2.5 + BP 3.1.07 + XTM 0.7.3 + Salvage Claim Software + Bail Signal Extension
Gra od nowa: Bankrut zabójca
Latam: Xen. P (pierwsze 15 min. gry ?!)
Jeden kompleksik produkujący Osłony 1MJ i Krzem... (od czegoś trzeba zacząć :) )
Jabu
x2

Post by Jabu »

Wiencek14 wrote:a nie grasz przypadkiem z jakimś modem
Jedynie Bonus PACK, AI update.
Już zaczałem kombinować ze to może dlatego że niemam osłon, bo chciałem znaleźć własciwe(chyba 5 dla Merkurego), więc kupiłem 3x1MW i bez zmian!

Return to “Polskie / Polish Off Topic”