X-WORLD, a rzeczywistosc

Dyskusja na tematy nie powiązane z x-grami

Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum

gacek666
x2

X-WORLD, a rzeczywistosc

Post by gacek666 »

Jak sadzicie kiedy ludzie dojda do technologii aby mogli swobodnie sie poruszac w kosmosie? 8) Bo narazie cos czym dysponujemy to.... :lol: Ale lepsze to niz nic :evil: Fajnie byloby tak poleciec sobie nawet nadrugi koniec ukladu slonecznego :roll: to juz bylby jakies wrazenia :o
Wiencek14
x3ap

Post by Wiencek14 »

Wrażenia byłyby po doleceniu na ksieżyc własnym statkiem. :D :D :D
X3 2.5 + BP 3.1.07 + XTM 0.7.3 + Salvage Claim Software + Bail Signal Extension
Gra od nowa: Bankrut zabójca
Latam: Xen. P (pierwsze 15 min. gry ?!)
Jeden kompleksik produkujący Osłony 1MJ i Krzem... (od czegoś trzeba zacząć :) )

Post by Deleted User »

Ba, wyobraź sobie co będzie jak UAC (United Aerospace Corporation-Amerykańska korporacja która "kiedyś" powstanie...) postawi 2 bramy nadprzestrzenne czerpiące energię z otoczenia, przez które UAC będzie mogło wysyłać statki terraformerskie :roll: . Wtedy nasze pokolenia musiałyby mieć cięęęęężki orzech do zgryzienia.
Wiencek14
x3ap

Post by Wiencek14 »

Fabuła iście z x'a
Jeden kompleksik produkujący Osłony 1MJ i Krzem... (od czegoś trzeba zacząć :) )
RAFIO
x3ap

Post by RAFIO »

A słuszeliście o najnowszym kompie NASA (Clarisa), który dysponuje własnym "Ja", i świadomie potrafi zarządzać stacjami, i słuchać poleceń słownych? Narazie jednak ogranicza się ją do robienia herbaty wedle przepisu.

"To co wczoraj było mażeniem, dziś jest rzeczywistością, a jutro będzie już zupełnie przestarzałe"
Wiencek14
x3ap

Post by Wiencek14 »

Wiem o tym z CD-Action opisali to w którymś z numerów. :D :D :D

Post by Deleted User »

Nieee, wydaje mi się że podobny text czytałem w instrukcji x3, tyle że po angliku.
Wiencek14
x3ap

Post by Wiencek14 »

Dobta może ale w cda było na 100%.

Post by Deleted User »

:/ , dawno tego nie czytałem (mam na myśli CDA)
ergo
x3tc

Post by ergo »

A slyszeliście o firme należącej do współzałożyciela Microsoft ?

http://www.scaled.com/projects/tierone/

Mało osob wie, że pierwszy, w 100% finansowany prywanie "lot kosmiczny" firma ma już za sobą :) Być może technologia z czasem sie spopularyzuje i tym samym stanieje ?

PS: Mam szczerą nadzieję, że w czasie trwania mojego życia (powiedzmy ze za paredziesiąt lat ) będzie to na tyle tanie, że uda mi się polecieć może nie na księżyc, ale przynajmniej na orbitalną wycieczke wokół ziemi :)
Wiencek14
x3ap

Post by Wiencek14 »

Hmmmm... ja może tego dożyje ale żeby to były tanie i BEZPIECZNE loty kosmiczne.
gacek666
x2

Post by gacek666 »

bedzie fajnie, i bedzie trzeba miec troche $$$ :roll:
a jak kobieta urodzi na marsie to bedzie marsjanin? :lol:
Wiencek14
x3ap

Post by Wiencek14 »

A nie ziemianin. :D :D :D
gacek666
x2

Post by gacek666 »

Mozemy w tym temacie wieksze ciekawostki o Wszechswiecie zamieszczac:
Jestemy w srodku wszechswiata 8)
http://portalwiedzy.onet.pl/4868,3920,1 ... pisma.html
MikeS
x3tc

Post by MikeS »

Sto lat temu Samoloty też były szczytem techniki i dostępne były dla wojska, a dzisiaj każdy (no prawie :) ) może sobie kupić własną awionetkę i szybować w przestworzach. Sądzę, że za 50 może 80 lat tak samo będzie z podróżami w kosmos, może nawet będą wycieczki np. na Plutona :roll:
Sir Fred Hoyle wrote: Space isn't remote at all. It's only an hour's drive away, if your car could go straight upwards
Wiencek14
x3ap

Post by Wiencek14 »

Ale jeśli nie wymyślą szybszych napędów to odpada bo za długo by się leciało na Plutona :D :D :D
Foaloke
x2

Post by Foaloke »

Sondy używają już napędów jonowych, chociaż miną jeszcze lata nim technologia zostanie udoskonalona. Niewiem, czy słyszeliście, ale znaleźli bodajże gromadę galaktyk (chociaż nie ręczę, że to było akurat to a nie jakaś nebula) która wygląda jak spirala DNA.

Post by Deleted User »

Hmm, a może to wszystko co znamy jest tylko częścią atomu należącego do istoty klasy "ultimate"? Może i w naszych atomach rozgrywa się dramat wielu galatkyk i cywilizacji prawdopodobnie w nich zawartych pt: "O co tu qrcze chodzi???"

EDIT:, Wiencek, a co sądzisz o hibernacji ? ;)
Wiencek14
x3ap

Post by Wiencek14 »

Hmmm ciekawy pomysł tylko że trzeba by leciec całą rodziną bo można byłoby wrócić w czasy kiedy twoi wnukowie umierają. :D :D :D

Post by Deleted User »

Ale też dzieci moich wnuków by na mnie czekały. Pamiętasz Nostromo?
Ripley przez 35 lat leciała promem ratunkowym (hibernacja), tylko po to by wylądować na LV-cośtam, czyli planecie obcych. Tylko nie pamiętam jaką długość przeleciała, no nic to, obejrzy sie jeszcze raz ;).
Ale 35 lat jak na sen nie jest wcale tak dużo, jeśli np jest sie sierotą, to wiadomo że mamy całe życie przed sobą bez żadnych ograniczeń.

Return to “Polskie / Polish Off Topic”