Poproszę o szybką reakcję ]:) (sklepy internetowe)

Dyskusja na tematy nie powiązane z x-grami

Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum

Apokalipsa
x2

Poproszę o szybką reakcję ]:) (sklepy internetowe)

Post by Apokalipsa »

muszę komuś kompa złożyć i spotrzebuję jakiegoś pewnego i taniego sklepu z częściami

co polecacie ??

mój faworyt to (tylko nie wiem jak u nich z wiarygodnością) - miał ktoś z nimi już do czynienia może ??

www.shift.sklep.pl

swoja droga liczę na obszerny OT ]:->
Marcybiskup
x3ap

Post by Marcybiskup »

Rzeczwiscie, Shift jest tani, tylko cos z wyborem slabo...

Do tej pory mialem do czynienia z trzema sklepami:

www.komputronik.pl - czesto przywolywany na forum, gdy mowa o jakim produkcie, bo zazwyczaj mozna to cos w nim znalezc. Wedlug mnie najwiekszy wybor i chyba najbardziej profesjonalna obsluga. Do tego rzetelne opisy produktow i czeste komentarze ich uzytkownikow (zauwazyliscie, ze sklep na www.benchmark.pl to to samo???). Chyba dbaja o klienta, ale nie sa najtansi (ale najdrozsi tez zdecydowanie nie).

www.ultramedia.pl - mialem w zyciu tylko dwa (tak, 2!) zestawy komputerowe. Zawsze wypasione, kupowane na trzy, cztery lata z nastawieniem na solidnosc, a nie ciagle grzebanie i wymiane. Nigdy nic sie w nich nie dzialo. Zamawiane i skladane wlasnie w Ultramedii. Moze jest to jakas rekomendacja, ale wrazenie z wizyty na stronie i w salonie nie sa najlepsze. Takie garazowe klimaty. Ceny troche nizsze, niz w Komputroniku, ale nie wszystkiego. Mniejszy wybor, ale kontaktowa obsluga.

www.sirius.pl - chyba najtanszy z tych trzech. Bardzo chwalony przez klientow za obsluge i terminy. Spory wybor, komentarze. Ale gdy probowalem sie do nich dodzwonic, nikt nie odbieral. Coz, w koncu to sklep internetowy ;)

Na pewno nie sa to sklepy najtansze w Polsce, raczej takie, gdzie mozna dostac wiecej wsparcia technicznego i wiedzy, a nie tylko najnizsza cene.
Ale zauwazylem, ze najtaniej moze byc na Allegro, tylko trzeba znalezc okazje. Niedawno obserwowalem aukcje karty Gigabyte 7800GTX - poszla za 1500 zl. Sprzedajacy chyba pewny, bo mial same pozytywy (kilkadziesiat). Az zalowalem, ze nie wzialem udzialu. Poza tym na Allegro sprzedaje wiele internetowych sklepow, wiec mozna zasiegnac informacji.

Superwatek!
Apokalipsa
x2

Post by Apokalipsa »

dziekuje dziekuje
fakt nie bylo go do tej pory i mysle ze sie bardzooooo rozrosnie ];-)

a co do komputronika ma koszmarne ceny
na jednej drukarce jest przebicie miedzy NTT (tez przeciez znana firma a nim) kolosalne
hanss
x3tc

Post by hanss »

Ja od 2002r wydałem u nich ok.13-15tyś i tylko w jednej transakcji nie było towaru który zamawiałem-mają fachową i szybką obsługę-nie to co PCprojekt gdzie na kartę czekałem miesiąc(dobrze że chociaż dotrzymali umowy co do ceny-wtedy najniższa na rynku,za Winfasta A 6600)-już myślałem że się pochlastam.
Last edited by hanss on Fri, 9. Nov 12, 13:54, edited 1 time in total.
Stalovy
x2

Post by Stalovy »

www.e-market.pl i www.komputronik.pl
W tych dwóch robiłem już zakupy i jestem zadowolony. Innych sklepów i-netowych nie odwiedzałem... :/
سمَـَّوُوُحخ ̷̴̐خ ̷̴̐خ ̷̴̐خ امارتيخ ̷̴̐خ
Apokalipsa
x2

Post by Apokalipsa »

może podam zestawienia cen na jednym tylko typie drukarki
(oczywiście są to ceny brutto)

Drukarka LaserJet 1020

www.komputronik - 514 zł

www.nttonline.pl - 494 zł

www.emarket.pl - 491 zł

www.shift.sklep.pl - 467 zł

Hanss nie podałeś linka więc tym samym nie wiemy o jaki sklep chodzi
ergo
x3tc

Post by ergo »

komputronik.pl i sirius.pl to dwa moje ulubione sklepy internetowe, nigdy nie mialem zadnych problemow i zawsze bylem bardzo zadowolony z obsługi :)
Ankuz
x3

Post by Ankuz »

Fakt, komputronik i benchmark to to samo. I jest to raczej jeden z drozszych sklepow, na plus mozna zaliczyc z spory wybor. Jezeli szukasz czeos w miare "najtaniej" to polecam stronke www.skapiec.pl przy poszczegolnych produktach sa zestawienia cen roznych sklepow i opinie na ich temat.
Sauron11
x3tc

Post by Sauron11 »

Z Komputronikiem bym uważał. Sklep ma niezłą stronę w necie ale czasami ceny na niej umieszczone, szczególnie te promocyjne, potrafią się niezauważalnie zmieniać.
Przy kupnie mojej karty GF6600GT jednego dnia sprawdziłem cenę (promocyjną, bardzo przystępną) i upewniłem się telefonicznie, że towar w tej cenie jest w wybranym przeze mnie sklepie. Po czym na drugi dzień pojechałem tam i cena w dziwny sposób skoczyła ok. 100 zł do góry. Mimo że w końcu utargowałem ze sprzedawcą - on opuścił trochę a ja się zgodziłem zapłacić trcohę więcej - niemiłe wrażenie pozostało i raczej już nie zrobię zakupów w tym sklepie.
I used to be a moderator like you, until I took an arrow to the knee.
Core i5-3570_3,4 GHz, 8GB 1600MHz, Asus GTX660TiOC 2GB, Audigy, Iiyama B2776HDS.
Apokalipsa
x2

Post by Apokalipsa »

z racji tego ze niedaleko mieszkam od warszawy a sklep emarket jest w wawce
zdecyduje sie chyba na zakupy w tym wlasnie sklepie (licze ze skoro Stalovy nie zawiodl sie na nich to i ja sie nie zawiode)
Stalovy
x2

Post by Stalovy »

Polecam ich, gdyż kilka dobrych miesięcy temu (wiosna 2005) kupiłem tam dysk 160GB za 289 zł...
Zaś Komputronik polecam, bo mają rewelacyjny serwis reklamacyjny - jak czegoś nie potrafią naprawić, to bez gadania wysyłają ci nowiutki towar...
BQB
x2

Post by BQB »

Ja natomiast nie polecałbym Siriusa - czytałem, jak jeden gościu kupił Radeona 9800XT i mu się zepsół. Kupił go jak tylko się pojawił i zapłacił za niego około 2500 zł. Po 2 miesiącach mu się zepsuł. Dał na gwarancje i później toczył z nimi boje. W końcu po około 9-ciu miesiącach otrzymał tą kartę sprawną. Nie muszę nadmieniać jak karta straciła na swojej wartości przez ten okres.

Ja kupuje głównie za pośrednictwem allegro i swistaka. Kupuje od firm. Właśnie nabyłem fajną kartę: http://www.allegro.pl/item90481441_powe ... 0_mhz.html
Niestety dzisiaj nie uda mi się jej przetestować odnośnie dema X3. Ale zrobię test na najwyższych i na najniższych ustawieniach na starej karcie - GF6600GT, bo mam w kompie już 2 GB pamięci :D . Żeby test był miarodajny, nic nie będzie podkręcane.
Stalovy
x2

Post by Stalovy »

BQB, widzę, że kupiłeś grafę od Arche'go...! To ten Arche z Tweak'a...?
BQB
x2

Post by BQB »

Pojęcia niebieskiego nie mam.

Sau
Odnośnie komputronika, to słyszałem wiele o takich "przekrętach"

A odnośnie ciekawych sklepów, to jest jeszcze www.arest.pl
Jones Abrahams
x2

Post by Jones Abrahams »

BQB wrote:...Właśnie nabyłem fajną kartę: http://www.allegro.pl/item90481441_powe ... 0_mhz.html
(...) mam w kompie już 2 GB pamięci :D . Żeby test był miarodajny, nic nie będzie podkręcane.
Znaczy sporo "boków" było? A żona biedna mysli, że nocami ślęczysz i mordujesz się za tę pensje, którą jej dajesz :wink:
Pomagając borońskiej księżniczce wchodzisz w konflikt z PRAWEM!
ZUZANNO!!! Natychmiast wracaj do rodziców! Przestań wreszcie za mną chodzić!
GFU jest bronią niesportową!
Kiedyś pojadę do Dufftown...
Ja nawet nie wiem co to jest ICQ, ale też mam tam nr dresofonu...
BQB
x2

Post by BQB »

Wiesz, przez pół roku, można uzbierać nieco na boku :D
Marcybiskup
x3ap

Post by Marcybiskup »

Sauron11 wrote:Z Komputronikiem bym uważał. Sklep ma niezłą stronę w necie ale czasami ceny na niej umieszczone, szczególnie te promocyjne, potrafią się niezauważalnie zmieniać.
Przy kupnie mojej karty GF6600GT jednego dnia sprawdziłem cenę (promocyjną, bardzo przystępną) i upewniłem się telefonicznie, że towar w tej cenie jest w wybranym przeze mnie sklepie. Po czym na drugi dzień pojechałem tam i cena w dziwny sposób skoczyła ok. 100 zł do góry. Mimo że w końcu utargowałem ze sprzedawcą - on opuścił trochę a ja się zgodziłem zapłacić trcohę więcej - niemiłe wrażenie pozostało i raczej już nie zrobię zakupów w tym sklepie.
Ale to tylko dowod na to, ze oni codziennie uaktualniaja cennik. I to jest prawda, sam tego doswiadczylem, ale w druga, pozytywna strone. Czesto sami sprzedawcy nie nadazaja ze sprawdzaniem odgornie zmienianych w systemie cen. Po prostu trzeba byc ciagle online ;) Jak juz cos zmieniaja, to na bank, wiec nie bardzo jest z kim dyskutowac. Choc jak sie ma sile przebicia Saurona ;)

Znalazlem w necie jeszcze taki sklep, ma dosc rozbudowana i funkcjonalna strone, ale nie sprawdzalem cen:
http://www.znak.pl/index.php

A gdyby ktos szukal porady w necie na temat monitorow LCD, to tu jest odpowiednie miejsce:
http://www.mva.pl/
Reel Mixer
x2

Post by Reel Mixer »

Marcybiskup wrote:Znalazlem w necie jeszcze taki sklep, ma dosc rozbudowana i funkcjonalna strone, ale nie sprawdzalem cen:
http://www.znak.pl/index.php
Jest to firma z mojego miasta i macie w Warszawie jej oddział. Mój ulubiony sklep, bo jak coś kupuję, to tylko się upewniam, że Komputronik nie ma taniej - często tak jest, ale czasem zdarza się w drugą stronę (Komputronik nie uchodzi za drogi sklep, ale Znak bywa tańszy). Kupowałem tam kilka razy, mój blaszak też jest stamtąd. O sprawach serwisowych niewiele wiem, bo wszystko pracuje sprawnie :) i tylko raz byłem - niedawno wymiana zasilacza zrobiona od ręki.
Komputronika mam w rezerwie, jak Znak czegoś nie ma.
[ external image ] X3 - gram legalnie.
[ external image ]
Błękitny Grom znów na posterunku :).
Apokalipsa
x2

Post by Apokalipsa »

znak nie wiem czy jest dobry pod wzgledem cen sprzetu
ale pod wzgledem cen drukarek to sa drogie w znaku
Apokalipsa
x2

Post by Apokalipsa »

małe ostrzeżenie
w E-markecie zamówiłem parę rzeczy za sumkę przekraczająca 2100 zł
zamawiałem po południu w środę mieli dostarczyć miedzy 9 a 17 dnia dzisiejszego czyli w piątek

o godzinie 17 starałem się z nimi skontaktować i rozmawiałem z kimś odpowiedzialnym za ludzi z biznesu (czyli firmy a nie osoby fizyczne)

przepraszał mnie itd. obiecał przy następnym zakupie dąć specjalnie dla mnie ceny (ciekawe jak mam to rozumieć)

a efekt jest taki, że sprzęt to przy dobrych wiatrach dostane dopiero w poniedziałek
(jak nie dojedzie to sobie odpuszczę sobie ten sklep i wam także odradzać go będę)

<over> koniec zapisu <over>

Return to “Polskie / Polish Off Topic”