Star Wars: Empire At War

Dyskusja na tematy nie powiązane z x-grami

Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum

General Tatarin
x4

Star Wars: Empire At War

Post by General Tatarin »

JUŻ MAM!!!
Tak długo czekałem... właśnie dostałem paczkę... a w niej koszulkę (na plecach AT-AT i Luke z mieczem, koszulka koloru.... sraczkowatego (nie wiem jak inaczej określić ten kolor) a obrazek jest czarny) Gra jest w boxie DVD a w środku jedna płyta (DVD ;) ), instrukcja i bardzo ładny, kolorowy kartonik z technologiami Imperium/Rebelii oraz "Porównanie Taktyczne", czyli "Jeśli zaatakuje cie" (tu np Y-wing lub "Y-skrzydłowiec" ) to "Odpowiadasz wysyłając do walki:" (tu np "Myśliwiec Tie" (tie-fighter)) Całość robi bardzo miłe wrażenie ;) Właśnie zaczynam instalację.... na bieżąco będę przekazywał informację z linii frontu......
:)
Wiencek14
x3ap

Post by Wiencek14 »

No to przekazuj. Force be with you. :wink:
X3 2.5 + BP 3.1.07 + XTM 0.7.3 + Salvage Claim Software + Bail Signal Extension
Gra od nowa: Bankrut zabójca
Latam: Xen. P (pierwsze 15 min. gry ?!)
Jeden kompleksik produkujący Osłony 1MJ i Krzem... (od czegoś trzeba zacząć :) )
MikeS
x3tc

Post by MikeS »

Opowiadaj jaka jest fabuła, jednostki, misje, kiedy w porównaniu z filmami dzieje się akcja, może jakieś screeny z gry ?
Sir Fred Hoyle wrote: Space isn't remote at all. It's only an hour's drive away, if your car could go straight upwards
SamSabat
x3tc

Post by SamSabat »

Przecież to taki gorszy Star Wars: Rebellion :twisted:
Apokalipsa
x2

Post by Apokalipsa »

hehehe
a ja chyba utknalem przy ktorejs z wersji mysliwskiej dziejacej sie w klimacie gwiezdnych wojen ];-)
a z gier tego typu to napewno Earth 2140 i C&C Red Alert i oczywiscie C&C General (bo chyba mowa tu o tzw RTS-ach)

Post by Deleted User »

Apokalipsa wrote:hehehe
a ja chyba utknalem przy ktorejs z wersji mysliwskiej dziejacej sie w klimacie gwiezdnych wojen ];-)
a z gier tego typu to napewno Earth 2140 i C&C Red Alert i oczywiscie C&C General (bo chyba mowa tu o tzw RTS-ach)
Dokładnie o Space Real Time Strategy
Wiencek14
x3ap

Post by Wiencek14 »

SamSabat wrote:Przecież to taki gorszy Star Wars: Rebellion :twisted:
A podobnież najlepsza gra z całej serii Star Wars.
X3 2.5 + BP 3.1.07 + XTM 0.7.3 + Salvage Claim Software + Bail Signal Extension
Gra od nowa: Bankrut zabójca
Latam: Xen. P (pierwsze 15 min. gry ?!)
Jeden kompleksik produkujący Osłony 1MJ i Krzem... (od czegoś trzeba zacząć :) )

Post by Deleted User »

Wiencek14 wrote:
SamSabat wrote:Przecież to taki gorszy Star Wars: Rebellion :twisted:
A podobnież najlepsza gra z całej serii Star Wars.
Ja tam nie wiem co wy w tych starych warsach widzicie, mnie to jakos nigdy nie krecilo...
Vill
x2

Post by Vill »

Istotnie jest to jedna z najlepszych StarWarsowych gier - a grałem w więjkszość. Poziom rozghrywki strategicznej - prosty ale jak najbardziej wystarczający. Taktyczne poziomy są dwa - kosmiczny i planetarny. Jak w kosmicznym rozpirzymy wszystko na orbicie to możemy desant posadzić na planecie, choć Sojusz ma też inną opcję... Jednostki w kosmo i na dole wyglądają naprawdę fajnie. Duży mankament walki kosmicznej - dwuwymiarowość - w porównaniu z Homeworld - bida. Drugi mankament - ograniczona i to bardzo ilość jednostek jednocześnie biorącyh udział w starciu + nie można wybrać sobie jakie to będą jednostki. Mimo to bitwy toczy się nader przyjemnie, zwłaszcza, że oprawa dźwiękow jet 100% orginalna więc Tie wyją, X-Wingi 'rzygają' itd.

Fabuła. Jak by to określić :gruebel: Krótka jakaś. Dostajemy od dowództwa misje do wykonania - niewiele ich, ale w tzw. międzyczsie "hulaj duza" czyli róbta co chceta. Dziwne ale się sprawdza.

Dobra jak chcecie więcej info to pytajcie. Będę sie starał odpowiadać. Ciao.
Temporalily suspended in a time lapse...
ergo
x3tc

Post by ergo »

Obejrzałem, może spędziłem z nią zbyt mało czasu ( ok 15 minut "sam na sam", przeszedłem 1 misje planetarną ) ale prawde mówiąc jakoś nie powaliła mnie na kolana ... :)

Grafika taka sobie, nawet bardzo taka sobie, modele postaci i pojazdów chyba bardziej skomplikowane były w leciwym już dzisiaj warcraft 3 , interface uzytkownika też średni.

Nie chce tak całkiem krytykować , ponieważ być może nie widziałem esencji gry, ale mam tak, że albo gra od razu zrobi na mnie pozytywne wrażenie albo nie. W tym wypadku miałem wrażenie ze gra jest wydana technologicznie o 2 -3 lata za późno i że gdyby nie była podpięta pod płaszczyk SW ... :)
MikeS
x3tc

Post by MikeS »

Ale napisz jaki jest ten płaszczyk, czy czuć klimat itp. :?:
Sir Fred Hoyle wrote: Space isn't remote at all. It's only an hour's drive away, if your car could go straight upwards
ergo
x3tc

Post by ergo »

MikeS wrote:Ale napisz jaki jest ten płaszczyk, czy czuć klimat itp. :?:
Własciwie mam wrażenie że tylko klimat SW ratuje tą gre, ale nie chciałbym nikogo zrażać do zakupu... No cóż, być może demo odbiega od pełnej wersji gry ?
Vill
x2

Post by Vill »

Nie, jeśli chodzi o grafikę w misjach planetarnych to rzeczywiście jest trochę niedorobiona. Z drugiej strony nie powoduje to takich problemów jak np. X3 :P . Natomiast w misjach kosmicznych wygląda to o niebo lepiej. Interfejs rzeczuwiście trochę niewygodny, zwłaszcza pauza.
Temporalily suspended in a time lapse...
Pavlo
x3tc

Post by Pavlo »

Mnie się tam podoba... choć wolałbym żeby darowano sobie walki na planetach i skupiono sie na walkach kosmicznych. W pełnym 3d oczywiście :D Może w EaW 2 ... No i troszke mało jednostek do wyboru jest
Moze będzie jakiś dodatek z fabułą umiejscowiona po RotJ i pojawią się Interceptory, Defendery czy B-Wingi... Byłoby super :D
Ale bitwy w kosmosie - szczególnie po uruchomieniu kamery filmowej - wyglądają bardzo hmmm - filmowo :D
X3 TC: 200 mln kr. Boreas, Deimos, Hyperion, Vidar, 2xSpringblossom, HCP, Centaur Naprawczy, 6 UT, 4 fabryki, kompleks alkoholowy :) i trochę drobnicy...
MikeS
x3tc

Post by MikeS »

Pavlo jeśli chcesz powalczyć w kosmośie w 3D to pograj w serie Homeworld. Trzeba myśleć zumełnie inaczej z powodu trzeciego wymiaru i już nie jest tak łatwo postawić obronę, bo przeciwnik może po prostu polecieć pod, nad, lub ominąć naszą flotyllę.
Foaloke
x2

Post by Foaloke »

O ile dobrze pamiętam, gdzieś na forum jest już dyskusja o Homeworldzie :). Świetna gra, ale naprawdę podziwiam tych, którym udało się przejść jakąkolwiek część bez żadnych kodów. Ja pamiętam, że potrzebowałem dwa razy większej floty niż maksymalna dozwolona w ostaniej misji pierwszej części, żeby odeprzeć początkowe ataki. Mam nadzieję, że to co napisałem jest zrozumiałe, bo trochę namieszałem :P
Pavlo
x3tc

Post by Pavlo »

MikeS ----> Homeworlda mam - i właśnie chciałbym żeby była taka gra jak Homoworld ino w klimatach SW... ehhh marzenia
X3 TC: 200 mln kr. Boreas, Deimos, Hyperion, Vidar, 2xSpringblossom, HCP, Centaur Naprawczy, 6 UT, 4 fabryki, kompleks alkoholowy :) i trochę drobnicy...

Post by Deleted User »

Foaloke, to znaczy że nie masz żyłki taktyka, ja ostatni poziom w 41 min, 39 sekund przeszedłem (ze stoperem w ręku, mój osobisty rekord). A za to homeworld 2 zyskuje wtedy gdzie zaczyna sie misje po raz drugi, zaraz po miażdżącej przegranej ;) Ale np. w szachy już wymiękam, a co dopiero w warcaby, dziewczyny mnie ogrywają :lol: ;)
General Tatarin
x4

Post by General Tatarin »

Zbliża nam się dodatek, a mnie w trailerze mocno zaintrygowały dwie nowe jednostki:

Droideka (używana za czasów Wojen Klonów przez Separatystów
http://members.lycos.co.uk/kajtomato/droideka.jpg

oraz transporter kołowy, bardzo przypominający ten z czasów Starej Republiki
[ external image ]

gdy to zobaczyłem na początku myślałem że dodali "siły" (republika / separatyści) nowej trylogii... jednak głos mówiący o "Skorumpowanej Stronie" wyprowadził mnie z błędu,, ciekawe... innych jednostek ma być multum (np. B-wingi dla rebelii i super niszczyciel Darth Wadera, albo super-mega niszczyciel potężniejszy od gwiazdy śmierci)

edit: Wiecie kiedy wyjść ma path i edytor?

S11: Kajtek, obrazki na forum nie mogą mieć więcej niż 100 kb. Ten z droidikiem ma prawie 600 kb - wystarczy sam link.

edit by Kjatek: Sprawdzałem czy nie są za durze, ale zapomniałem o wielkości :roll:
:)
Koci
x3tc

Post by Koci »

Kolejny patch niby jest, edytor tez, to kolejny patch, ktory nie rozwiazuje
problemow z graniem po sieci :-) Smiac sie czy plakac, czy odpalic Rome: Total War :-)

Koci

Return to “Polskie / Polish Off Topic”