Offtopic: Aneb od cestiny k BMW...

Moderator: DJ Die

GiordannoG
x4

Post by GiordannoG »

Takže mám to doma... :twisted: Technické problémy nemám, aplikoval jsem ihned patch 1.2 a hra chodí v pohodě...Jenom HW nároky jsou fakt krvavé, nejnižší rozlišení nabízí hra 1024x768 32 bit, musel jsem vyhodit AA i AF, textury na high, shader na low a v Argon Prime fps dost nízko, v Home of Light je to už lepší, ale bude to chtít další optimalizaci...Jedu na P4 2,8 GHz, 1 GB RAM, GF 6600GT a tohle je první hra, která mi dělá problémy s výkonem...Každopádně i v tomhle nastavení je grafika nádherná, to prostě nemá chybu, když letím v Home of Light nad planetou, tak si opravdu připadám jak v reálném kosmu, zvlášť to širokoúhlé LCD tomu dodává šmrnc...Interface absolutně překopanej, všechno je daleko intuitivnější, pravým myšítkem si nakliknete a potom můžete myší označit cokoliv ve výhledu...Na některých stanicích vás pouze uchopí dokovací "rameno", takže žádný vstup na stanici, podobná záležitost jako v I-WAR 2., což mně osobně vyhovuje, posléze vyjede menu a vy si už vybíráte...Pro hardcore X2 pařany to ale bude chtít trochu zvyku, jinak první dojmy, až na HW nároky, ABSOLUTNĚ POZITIVNÍ... :wink:
Verum, sine mendacio, certum et verissimum: Quod est inferius est sicut quod est superius, et quod est superius est sicut quod est inferius, ad perpetranda miracula rei unius. HT
plynak
x3tc

Post by plynak »

Mno, dovolim si neouhlasit. Mam P4/3 GHz, 512MB RAM a FX5900XT. Ve 1152x864, vse na high a vse zapnuto se to po nacteni vse hybe jen tak tak. Prusvih je v tom, ze stejne to je i v 1024x768 vse off a nizke detaily.

Jinak interface sicve prekopanej, ale naprosto stupidni. Doted jsem nepochopil, proc kolem obrazovky mam ty male ikony. Kdyz neco zamerim, tak je nemozne to najit. nehlede na to, ze novy HUD DESNE zpomaluje hru. A kdyz ho vypnes, aby se to zrychlilo, tak nemuzes bojovat.

A opet musim zminit, ze nechapu, proc se to nehybe, kdyz ta grafika nic moc. Hraji i lepsi hry a bez problemu. Podle mne se EGOSOFT opet vykaslal ne nejakou optimalizaci. No uvidim po upgradu, v prvni fazi na 1GB RAM.

Zhrnuto a podtrzeno, me dojmy jsou zatim velice negativni. Krome nove grafiky nic vic. Stejna hudba, stejne obliceje v komunikaci....
GiordannoG
x4

Post by GiordannoG »

Koukni se, negativní dojmy máš jenom pro to slideshow co vidíš na monitoru...Psal jsem jasně, že na mé konfiguraci to někdy jede při vyšším počtu objektů pomalu, máš málo paměti a 5900XT tady poznala svůj limit...Věřím, že optimalizace bude následovat, tady je bohužel znát urychlené vydání...Jinak interface je pro mne opravdu daleko intuitivnější, ty ikonky po obvodu jsou všechny objekty v daném sektoru, které nemáš momentálně ve výhledu, takže si levým myšítkem, při základním ovládání na joyi, můžeš nakliknout co chceš...Naopak, původní kokpity v X2 spíše zabíraly zbytečně výhled, tohle je ale samozřejmě věc názoru...Navíc jsem nelenil a zašel i s DVD za kamarádem, který má P4 3,4 GHz, GF 7800 a 2 GB RAM a tam jsem teprve poznal co mysleli chlapci z Egosoftu tím vyjádřením o nové grafice, prostě úžas a "wow" efekt na druhou, to se to pak hrálo (hra byla posléze samozřejmě smazána z kamarádova HDD, to jen pro přesnost)...Já ale novou grafiku kupovat nechci, takže se budu modlit za optimalizaci, každopádně X2 už teď hrát nehodlám, pokračování mě dostalo... :twisted:
Verum, sine mendacio, certum et verissimum: Quod est inferius est sicut quod est superius, et quod est superius est sicut quod est inferius, ad perpetranda miracula rei unius. HT
plynak
x3tc

Post by plynak »

No o pameti vim, uz je v planu 1GB. Jinak kdyz se vse nacte, tak je hra vcelku hratelna. Ale jak sami autori priznavaji, kdyz vypnu HUD SHIFT+H, tak je hra najednou krasne plynula. Takze opet vydali alfa verzi, protoze tohle nemohlo mit betatest. :(

Ano grafika je wow, ale ostatni ne. Menu naprosto stupidne udelana, jeste hur nez v X2. Ty ikonky po obvodu jsou fajn, ale s odpustenim na hovno, kdyz stejne nevis, na co klikas. Takze zameruju stejne jako vzdyckyz mapy sektoru. Nejlepsi je, ze polovina klaves popsanych v manualu nefunguje. Ani blbe SHIFT+P pro pauzu! Stejne tak nevim, jak se zbavit toho monitoru, co se ti v nem objevi zamereny cil. Lze akorat minimalizovat, ale ne vypnout.

Jinak jsem se dostal do druhe mise, ale ouvej. Opravdu nehratelne pri letu ve meste. Takze jsem umrel. Uvidim, az zvednu RAMku.

Ale opravdu lituji lidi, co maji minimalni konfiguraci napsanou na krabici. Ti to asi nerozchodi vubec. Jinak je dobre, ze mas bohate kamarady, ale urcite k nim nechodis pokazde, kdyz si chces zahrat.
Intel Core i5 4590, 2 x 8GB DDR3 1600, MSI GTX 1060 Armor, Asus H97 Pro, Asus Xonar DG, Crucial MX100 128GB SSD + 1TB WD Caviar Blue, Seasonic S12G 550W, Corsair 550D, 22'' LG
Marcus_de_Tycho
x3tc

X2 cz

Post by Marcus_de_Tycho »

Tak uz v tom mam zmatek. Na strankach Top Distributora se objevila stranka nabizejici X2 The Thread za 299,-Kc. Zda je to ceska nebo anglicka verze nevim. Neni ani specifikovano datum vydani.
http://www.topcd.cz/DetailPage.asp?DPG=9840

Na strankach Hypermaxu je stale puvodni cena 999,-Kc
http://www.hypermax.cz/

Na strankach Bonuswebu se objevila hlaska, ze X2 nbude mit dabing. Ja o tom nemam zadne informace. Pravdepodobne jde o dezinformaci.
http://cestiny.idnes.cz/oficlog/x2thethreatcz.html
plynak
x3tc

Post by plynak »

Mno, podle mne to proste nevyjde a cele ceske X2 bude jedno velke fiasko.
Intel Core i5 4590, 2 x 8GB DDR3 1600, MSI GTX 1060 Armor, Asus H97 Pro, Asus Xonar DG, Crucial MX100 128GB SSD + 1TB WD Caviar Blue, Seasonic S12G 550W, Corsair 550D, 22'' LG
Marcus_de_Tycho
x3tc

Post by Marcus_de_Tycho »

plynak wrote:Mno, podle mne to proste nevyjde a cele ceske X2 bude jedno velke fiasko.
To zase ne. Hra je prelozena (dle meho nazoru velice dobre), otestovana (dekuji svym betatesterum) a urcite vyjde.

Otazka zni, u ktereho ceskeho distributora. Nakonec to vypada, ze se slibovana ceska collector's edice nekona a bude jen placka s manualem v krabicce od TopCD (prectete si ten jejich popis hry - masakr, co tam maji chyb).
plynak
x3tc

Post by plynak »

Hmm, nejak se jim tam pripletl obrazek z X3. Zajimave. Ale jak rikam, mne je to vcelku jedno. Ja mam X2 origos uz davno a ted i X3 i s knizkou (docela dobra, skoda ze dalsi knizka je jen v nemcine. Ze bych si prosfistel sloficka? No uvidime.).
GiordannoG
x4

Post by GiordannoG »

Jj, v době kdy se u nás prodává už X3 je tahle kauza mrtvá... :roll: Proč by hrál někdo druhý díl, když se teď všichni vrhli na X3... :lol: Okolnosti kolem X2 Cz už nejsou ani k smíchu, ani k pláči...
Alexander Janko

X3 je proste bezva game

Post by Alexander Janko »

GiordannoG mas naprostou pravdu. Ja sem taky kupoval X2 bylo to bomba ale pak jakonahle vysla X3 Reunion hned jsem prosel na ni a ta graf. ta je pecka. ja sem ji dohral tz mise na konec pak jsem stahl patch Bala Gi research a ted XTM 0.7a a neake lode nainstaloval ako plus. Je to husta hra mne se hodne libi ted to hraju druhy krat. Grafika je vazne krasna. A ted to co mam neni zadna pecka PC ale obyc. Mam P4 3ghz, 256 geforce 6600, msi 1gb ddr ram, HDD 200 GB, lcd asus a hraju to na 1440 na 900 akurat mam malinko znizeny anizotrop. filt a anti aliasing mam je na 4 a 2 ale pri takovem rozliseni ani neni nutne. Je pravda ze se to sem tam kousne ale je to dobre hratelny. A mne to po vsech patch a upgradech zabira uctihodnych 5 gb na HDD
Alexander Janko

Bude X4?

Post by Alexander Janko »

Mimochodem ja uz rad bych si zahral x4 jestli ze bude ale ja doufam. Ja jsem kvuli X koupil Joystick a je to super hratelne. Ja yatim asi koncim jdu na X totiz jsem u kamose protoze jeste no net. tak si to uzijte nekdy jindy pak se na vas kuknem. Caves
DJ Die
Moderator (České)
Moderator (České)
x4

Post by DJ Die »

ale no tak chlape tohle tema je 2 roky mrtve nech ho v klidu odpocivat a nehraj si na nekromancera :wink:
Split now give you...AAARRRRGGGHH!

Return to “Česky / Czech X-Forum”