Zdradzam X !!! - inna gierka

Dyskusja na tematy nie powiązane z x-grami

Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum

xor
x2

Post by xor »

Oj, Stalovy, wpadles jak sliwka w kompot - albo inaczej - jak Boron w zupe...
Ja od SpellForce-a nie oderwalem sie az do jego przejscia... Naprawde neizla gierka. Do x2 jeszcze dlugo nie wrocisz...
Ja w tej chwili przygrywam w 'I've found her' - prequel gierki spod znaku Babylo 5. jak na razie FREWARE-owej, ale nieziemskiej !!!
Eh, tylko to cholerne konfigurowanie joya grrr... Nie znosze tego. Zawsze mi brakuje przyciskow do wszystkich powazniejszych funkcji... :)
BQB
x2

Post by BQB »

Ja właśnie gram w morrowind, mogę wkońcu ustawić wszystko na maksa i się nie tnie :D Postaram się wykonać wszystkie możliwe zadania :twisted:
Stalovy
x2

Post by Stalovy »

XOR, jak zarobić w SpellForce ciut więcej kasy niż te 3 gold'y, które mam w tej chwili? I powiedz jeszcze w przybliżeniu, jak długa jest to gra? Zienx from mountain.
سمَـَّوُوُحخ ̷̴̐خ ̷̴̐خ ̷̴̐خ امارتيخ ̷̴̐خ
Tosmy
x2

Post by Tosmy »

BQB wrote:Ja właśnie gram w morrowind, mogę wkońcu ustawić wszystko na maksa i się nie tnie :D Postaram się wykonać wszystkie możliwe zadania :twisted:
Do Morrowinda powracam srednio co 3-4 miesiace ,głowna fabule skonczylem 2 razy roznymi postaciami, niecale 3 miesiace temu gralem z dodatkami , mysle ze juz czas powrocic do tej gry ale od nowa, bo obecna postac jest chyba juz zbyt potezna :twisted: przez co gra stala sie dla mnie troszke za latwa.
xor
x2

Post by xor »

No, kase to bedziesz zdobywa z czasem. Zbieraj sprzet po wrogach i sprzedawaj - najdrozej mozesz sprzedac bodaj u tego kolesia w bazie, gdzie jest kapitan ktoremu porwano zone. I zwracaj uwage ile masz miedziakow i srebrnikow - bo tych pierwszych mozesz miec czasami nawet z kilkadziesiat tysiecy - a to jest sporo zlociszy :)

A tak nawiasem - kim grasz ? Ja gralem magiem, specjalista w zywiolach (ogien+ziemia) + biala magia :) Zadnych skilow bojowych.
BQB
x2

Post by BQB »

Tosmy wrote: Do Morrowinda powracam srednio co 3-4 miesiace ,głowna fabule skonczylem 2 razy roznymi postaciami, niecale 3 miesiace temu gralem z dodatkami , mysle ze juz czas powrocic do tej gry ale od nowa, bo obecna postac jest chyba juz zbyt potezna :twisted: przez co gra stala sie dla mnie troszke za latwa.
Ja właśnie zacząłem grać inną postacią - elf wysokiego rodu.
Stalovy
x2

Post by Stalovy »

W SpellForce gram magiem, specjalizacja w magii umysłu. A jak zamienić miedziaki na srebro, a srebro na złotko?
xor
x2

Post by xor »

No i tu jest little problem - nie da sie :)
Musisz na oko sobie przeliczac. O ile pamietam, to 100m=1s a 100s=1z, czyli 10000m=1z. Ot, i cala zabawa :) I jesli kupujesz cos za 5z, to to kupisz, jak bedziesz mial przykladowo 20000m i 300s i 0z :)
Ascon
x3tc

Post by Ascon »

Pozwolę sobie wtrącić, że drobny bug w Spellforce sprawia, że można kupić wszystko nie patrząc na kasę.
Stalovy
x2

Post by Stalovy »

Taak? I to działa? Jak?
xor
x2

Post by xor »

Pfuj, Stalovy, ty cheaterze !
:wink:
Ascon
x3tc

Post by Ascon »

Taak? I to działa? Jak?
Idzie się do kupca i kupuje :P
Ale i tak wykonując questy można zdobyć przedmioty znacznie lepsze niż to co oferują w sklepach, no chyba że jest się magiem, gdy grałem taką postacią, to jedyną rzeczą którą kupowałem były zaklęcia.
RAFIO
x3ap

Post by RAFIO »

oj, Stalovy, Fallouta 2 nie tykaj!
Stalovy
x2

Post by Stalovy »

Prawdę mówiąc, mam już Fallout 2 od jakiegoś czasu :) ale go jeszcze nawet nie zainstalowałem :D No, ale jak już będzie na dysku, to... hyhyhy!
BTW, teraz gram w SpellForce, Pirates!, Doom3, Thief3 i The Sims 2. Simy zainstalowałem z powodu mojej kobiety... i na dzień dobry stworzyłem sima podobnego do mnie (1,5h z głowy), mimo że nie przepadam za tą grą (coś jednak w sobie ma...). X2 niestety poszło w odstawkę, przynajmniej do czasu, aż przejdę Thief 3 i Doom 3. Pozdro!
Marcybiskup
x3ap

Post by Marcybiskup »

Stalovy wrote:Ch3opaki, poproszę o jakąś motywację z waszej strony, żebym móg3 wrócić do X2... ca3y czas siedzę w świecie SpellForce i jakoś nie mogę kliknąć w ikonkę X2... help!!
Stalovy, oto moja motywacja: X2 + patch 1.4 + oficjalny Bonus Pack + Massive War Mod + mapa massive, czyli sektory powiekszone czterokrotnie. Zupelnie inna gra, inne doswiadczenie, najwiekszy hardcore.
Sposob instalacji gdzies juz tu umieszczalem.

No i witam mojego brata Garreta ;)
Marcybiskup
x3ap

Post by Marcybiskup »

Reel Mixer wrote:W kolejce ,"uśpione" ,czekają Medieval:TW, Gothic, Homeworld, Morrowind z dodatkami, Warrior Kings i Arcanum.
Fanom Morrowinda PL przypominam, ze istnieje juz kilkadziesiat POLSKICH modow do tej gry (niektore wymagaja zainstalowanych obu dodatkow: Tribunal i Bloodmoon). Sam mam od roku zainstalowanego Morka z dodatkami oraz okolo dwoch tuzinow modow, ktore dodaja tysiace fajnych rzeczy, od przedmiotow, przez dzwieki i efekty do prawdziwych, nowych, dlugich - i spolszczonych - questow.
Poniewaz mody czesto sie gryza (np. dwa budynki na tej samej powierzchni) zrobilem duzo prob i zostalem z calkiem spora lliczba modow, ktore ze soba dobrze wspolgraja. Jakby co, moge przeslac liste. Aly Wy juz to pewnie wszystko wiecie stad:
http://www.morrowind.prv.pl/
:wink:
Reel Mixer
x2

Post by Reel Mixer »

Dzięki, zanotowałem pilnie.Jak kiedyś znajdę czas, zajrzę i obadam, co jest wartego instalacji.Ale gierkę trzeba skończyć najpierw, z dodatkami.

Jak ktoś lubi FPP, wpadajcie na multi do Chrome'a, spróbowałem rozgrywek team'owych niedawno i zwykły deathmatch wysiada.
Indoctrine
x3tc

Post by Indoctrine »

Marcy, muszę jednak przyznać, że wolę wybór kilknastu tysięcy modów anglojęzycznych :)
Oczywiście paczki z ciuchami czy bronią chodzą przeważnie bez znaczenia na wersję, ale wszystkie questówki nie, a program mający je ukompatybilniać nie działa zawsze jak trzeba...
:boron: W następnym wcieleniu będę Borońską Księżniczką :P :boron:
Porucznik ekspedycji karnej przeciwko Splitom.
Marcybiskup
x3ap

Post by Marcybiskup »

Probowalem zainstalowac angielskie mody do mojego polskiego Morka, ale zbyt czesto sie cos chrzanilo. Dlatego zostalem tylko przy polskich. Ale jesli ktos ma wersje angielska gry, to moze faktycznie z modami zaszalec.
xor
x2

Post by xor »

W marcu powinna byc juz dostepna u nas gierka o ktorej juz wspoinalem - Star Wolves. Wyglada smakowicie (trailery, screeny, to ze jest to RPG,...)

http://www.excalibur-publishing.com/starw.htm
http://int.games.1c.ru/star_wolves/
http://www.starwolves.ru/en/

Return to “Polskie / Polish Off Topic”