Po Spotkaniu milośników Wszechświata X

Dyskusja na tematy nie powiązane z x-grami

Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum

BQB
x2

Post by BQB »

Sau popieram, Każdy zabiera ze sobą swojego X-a?
adam00
x4

Post by adam00 »

Sauron11 wrote:Kerrick, a czy Ty zasadniczo to jesteś z Wawy? Bo nie masz nic w stopce.
Mi się podoba godzina po 16-tej czyli 16-18 ok.
W nocy to by się grało, a nie spało :wink:
A w co można by zagrać? :)
Kerrick
x2

Post by Kerrick »

Hehe, od zawsze z Wawy... :)
Ja moge i spotkac sie o polnocy, ale chodzi mi o tych co beda z poza Warszawy i beda korzystac z noclegow. Chyba ze chcecie pozwiedzac Wawe noca to chetnie was pooprowadzam. Mam jednak nadzieje ze nie bedziemy grac caly czas w cos, bo to nie byloby spotkanie towarzyskie. Proponuje jakies puby i ew. kilka pienych zakatkow Warszawy...
Pavlo
x3tc

Post by Pavlo »

Hmm czyli narazie lista wygląda tak:
1. Sauron
2. BQB
3. Stalovy
4. Kerrick
5. Pavlo
6. xor ?????

Miejmy nadzieje że przynajmniej z 10 osób się znajdzie...

EDIT:
apropo grania - proponuje Enemy Territory :D
X3 TC: 200 mln kr. Boreas, Deimos, Hyperion, Vidar, 2xSpringblossom, HCP, Centaur Naprawczy, 6 UT, 4 fabryki, kompleks alkoholowy :) i trochę drobnicy...
Gargoil
x2

Post by Gargoil »

1. Sauron
2. BQB
3. Stalovy
4. Kerrick
5. Pavlo
6.Gargoil
7. xor ?????

Jade z Łodzi i mogę cofnąć się np. do Aleksandrowa. Wyjazd ze 2 godzinki wcześniej, nie wiem o której bo w debacie o tym czy spotykamy się o 12 czy o 16-18 wolę być stroną bierną i się dostowsować.

Pytanko do ludzi z Wa-wy: znacie w pobliżu miejsca spotkania jakiś całodobowy parking?

Pozdrawiam
Trzeba być na tyle dorosłym aby zrozumieć, że życie nie jest sprawiedliwe. W każdej jednak sytuacji powinniśmy postępować najlepiej jak potrafimy.
There are two secrets to life: 1) Don't tell everything you know...
Z tym numerem telefonu zamiast icq to iście wyborny pomysł
Kerrick
x2

Post by Kerrick »

Pavlo wrote:Kerrick -->
Zgłoszenia na PM - lepiej chyba deklarowac się oficjalnie w tym topicu
Z calym szacuneczkiem, nie mieszaj Pavlo.
Oprocz zglaszania sie na forum potrzebuje byscie zglosili sie do mnie na PM bo w ten sposob latwiej jest mi droga zwrotna wyslac dodatkowe info i swoj numer telefonu, pod ktorym bede sluzyl informacja, a ktorego na ogolnym nie podam... :twisted:
Pozdrawiam :)
Kerrick
x2

Post by Kerrick »

Gargoil wrote: Pytanko do ludzi z Wa-wy: znacie w pobliżu miejsca spotkania jakiś całodobowy parking?
Jestem teraz w pracy, zatem odpowiem na to pytanie wieczorem po powrocie do domu.
Poza tym zaczne prace nad stronka z mapkami i pelna informacja na temat tego spotkania.
Sauron11
x3tc

Post by Sauron11 »

Kerrick - przystopuj nieco :)

Z konkretną inicjatywą wyszedł BQB, nie przejmuj tej inicjatywy w ten sposób, że próbujesz narzucić termin i sposoby kontaktowania się i zgłaszania akurat do Ciebie. Najpierw powinieneś chyba zapytać czy pozostali chcieliby powierzyc Ci sprawy organizacyjne spotkania. Mamy demokrację - palec w górę kto jest za, kto się wstrzymał i kto przeciw :)

Moim zdaniem informacje o tym kto się deklaruje wystarczy umieszczać w tym wątku jak to robią po kolei koledzy, będzie też widać kto się deklarował i nie przyjechał :P , a jesli ktoś będzie chciał dodatkowe info to wysle PM lub mejla np. do Kerricka.
Poza wszystkim chyba numer telefonu nie jest jakąś tajemnicą, ja swój mogę podać, co nie znaczy oczywiście, że zawsze odbieram :wink:

Enemy Territory jest bardzo fajne, można grać po sieci wewnętrznej godzinami i towarzysko to sobie komentować na głos 8)
Uważam też, że brak Marcy'ego na spotkaniu fanów X2 jest poważnym problemem, więc jeśli ktoś zna kolejny termin sobotni pasujący reszcie, to należałoby go rozważyć i nie decydować pochopnie.
Moim zdaniem ważne jest aby wszyscy byli zadowoleni, pamiętając przy tym o jednostkach, szczególnie takich jak Marcy, czynnie kształtujących wszechświat X :)
Kwestia wędrówek po pubach - ja odpadam jako totalny 100% abstynent :lol:

Edycja: Gargoil -> jeśli chodzi o parking całodobowy strzeżony to by trzeba poszukać, chyba są, choć nie wiem czy byłyby wolne miejsca nie dla tubylców.
- na Placu Defilad pod Pałacem Kultury,
- na krzyżówce ul.Jana PawłaII i Alei Jerozolimskich, od strony torów kolejowych,
I used to be a moderator like you, until I took an arrow to the knee.
Core i5-3570_3,4 GHz, 8GB 1600MHz, Asus GTX660TiOC 2GB, Audigy, Iiyama B2776HDS.
BQB
x2

Post by BQB »

Sau, a co z marcym? Czemu za tydzień? Czyżby matura?

Kerrick, stronka z mapką - dobry pomysł, ale lista na forum ogólnym, jest lepszym wyjściem. Zawsze możesz zrobić Ctrl+C i Ctrl+V. Mój nr jest tam gdzie ICQ. Po twój zgłoszę się na PM. Ja tam z noclegu nie zamierzam korzystać - i chętnie zwiedziłbym trochę warszawę, bo nigdy nie miałem czasu, ale na takie coś można iść grupą 5-6 osobową, ale nie 10 czy 15, odrazu by nas posądzano o wandalizm jakiś albo cuś, policja by nas legitymowała i mogło by się skończyć nieciekawie.
Gargoil
x2

Post by Gargoil »

Dzięki Sau, pociągnę to dalej już po swojemu.

Może spotkamy się tam gdzie Marcy ma mieć wymarzony urlop :twisted: . No chyba że bierze urlop od X-świata :wink: .

BQB->policja to jeszcze małe piwo. Spotkać grupę pseudokibiców to było by na pewno niezapomniane (nie)przeżycie! :D
Trzeba być na tyle dorosłym aby zrozumieć, że życie nie jest sprawiedliwe. W każdej jednak sytuacji powinniśmy postępować najlepiej jak potrafimy.
Kerrick
x2

Post by Kerrick »

Dzieki Sauron, ze otworzyles mi oczy.
Rzeczywiscie bylem samolubny i nie zwracalem uwagi na innych.
Wydawalo mi sie ze spotkanie nie odbedzie sie jesli nie zaproponuje konkretow, a tu okazalo sie ze bezprawnie odebralem komus inicjatywe.
Zatem przepraszam, chowam sie w cien skad wypelzlem, nie bede juz wam przeszkadzal.
Zycze powodzenia i szczesliwie demokratycznego wyboru czasu i miejsca spotkania.
A teraz jesli pozwolicie, polece we wlasna strone....
Gargoil
x2

Post by Gargoil »

Sau skoro termin 30 kwietnia nie pasuje Marcemu, może bardzo konkretnie przełóżmy to na następny weekend - 7 maja. Najpierw oczywiście muszą wypowiedzieć się wszyscy zainteresowani. Przed nami jeszcze 23 kwietnia, ale wydaje mi sie mało realny, zbytnie zaskoczenie dla tych którzy z różnych powodów nie wejdą na forum przez najbliższe dwa dni.
Kerrick co to ma znaczyć. Co to za zachowanie. Przy organizowaniu imprez nic się tak nie liczy jak poysły i sugestie wszystkich także Twoje!
Teraz to już nie możesz się wycofać
Spoiler
Show
bo ci palcem pogroże!
Pavlo
x3tc

Post by Pavlo »

Ciężko będzie dopasowac termin dla wszystkich zainteresowanych. Mi akurat odpowiada zarówno 30 kwiecień jak i 7 maj. Niech się wypowiedzą inni - zobaczymy - może ten drugi termin okaże się lepszy?
Kerrick ---> nie obrażaj się tylko poprostu bierz też pod uwagę zdanie i opinie innych :D
X3 TC: 200 mln kr. Boreas, Deimos, Hyperion, Vidar, 2xSpringblossom, HCP, Centaur Naprawczy, 6 UT, 4 fabryki, kompleks alkoholowy :) i trochę drobnicy...
xor
x2

Post by xor »

Bede, z 30 kwietnia na 1 maja na 100%, z 7 na 8 na troszke mniej, ale mysle ze dam rade.

Kerrick --> nie obrazaj sie, nie ma na co :)

Sauron --> mysle, ze troche przesadziles z krytyka Kerricka, chcial dobrze - juz nie raz byly proby organizowania spotkan i nic z tego nie wychodzilo. Chcial pociagnac sprawe, i chwala mu za to. Bo czy to wazne kto bedzie czekal przy telefonie ? BQB raczej sie nie obrazil za inicjatywe Kerricka, prawada BQB ? :) Pax, pax...
BQB
x2

Post by BQB »

Mi również pasuje termin 7 maja. Może by zrobić ankietę na forum? Ja się nie obrażam, gdyż nie ma o co. Ja wyszłem z propozycją tylko.

EDIT
tutaj głosujecie odnośnie terminu:
http://www.egosoft.com/x2/forum/viewtopic.php?t=81737
Sauron11
x3tc

Post by Sauron11 »

xor wrote:Sauron --> mysle, ze troche przesadziles z krytyka Kerricka, chcial dobrze...
Nie uważam żebym przesadził. Fajnie jak ktoś przejmuje inicjatywę i wiem że Kerrick chce dobrze. To nie była jakaś ostra krytyka, a nieco zawoalowana prośba do Kerricka o liczenie się ze zdaniem wszystkich obecnych. Głównie miałem zastrzeżenia do tych zwrotów :| :
Kerrick wrote:Godzine sobotniego spotkania wstepnie ustalam na godz 12.00. (...) Czas oczekiwania na spoznialskich to 15 mizur. (...)
Co do prob zmiany terminu... otoz nie bedzie to mozliwe
Nie ma się o co obrażać :) , po prostu uradzajmy wspólnie licząc się ze zdaniem wszystkich zainteresowanych :). Co do godziny i miejsca spotkania to imho pierwsze słowo powinno należeć do przyjezdnych, a nie do tubylców, bo to przyjezdnym trudniej sie zwykle dostosować, a tym bardziej odnaleźć się w Wawie w razie spóźnienia.
I used to be a moderator like you, until I took an arrow to the knee.
Core i5-3570_3,4 GHz, 8GB 1600MHz, Asus GTX660TiOC 2GB, Audigy, Iiyama B2776HDS.
xor
x2

Post by xor »

No wiec niech nikt sie nie obraza, zapomnijmy o sprawie.
I w takim wypadku aby wszyscy byli kontent to Ja ustale (jako przyjezdny) termin spotkania :twisted: na godzine 17:26, na spoznialskich czekamy 11minut i 48 sekund, potem wszyscy stajemy na rekach i spiewamy 'Keine Grentzen' no Norwesku
Last edited by xor on Thu, 21. Apr 05, 14:53, edited 2 times in total.
BQB
x2

Post by BQB »

Xor
Ja i tam dalej mam do Warszawy :D [/b]
Stalovy
x2

Post by Stalovy »

Hehehe!!
A na serio, to myślę, że dobrze jest zrobić tu, w tym wątku listę chętnych + godziny przyjazdu w umówione miejsce. Spotkamy się na dworcu centralnym, czy tak jak wcześniej było wspomniane, pod Pałacem? Gdzie lepiej?
سمَـَّوُوُحخ ̷̴̐خ ̷̴̐خ ̷̴̐خ امارتيخ ̷̴̐خ
BQB
x2

Post by BQB »

To może jednak przy centralnym, jest tam parking strzeżony i budka stróża - może obok niej?

Return to “Polskie / Polish Off Topic”