X3: Albion Prelude

Moderator: DJ Die

Oslik
x3tc

dojmy z AP

Post by Oslik »

jsou rozporuplné :). Líbí se mi, že AI je skutečně lepší, do hry zahrnuli spoustu drobností dříve dostupných jen ve scriptech a to ji značně zpříjemňuje. Dříve (reunion, TC ..) jsem si hru bez scriptů nedovedl představit, o to víc jsem byl překvapen, když jsem AP zkusil napřed "jen tak" a zjistil jsem, že vanilla mi bohatě stačí a scripty nejsou třeba :).

Trošku mi vadí příběh, ale beru to tak, že to že mě se nelíbí konflikt s terrany nemusí nutně znamenat, že je to špatné. Jediná opravdu neskutečně otravná věc je potřeba získání "L" . Jako na potvoru se mi podařilo získat 2 LX, ale L ne a ne :).

Nesouhlasím s tím, že je obtížné získat kredity. Piloti se tady daleko častěji katapultují a tak je k dispozici víc lodí k zabírání. Pokud človek není líný a ve skafandru trpělivě loď zadara opraví (ano, taky mě štvalo jak to někdy trvá dlouho :) ) a pak dobře prodá. Zanedlouho jsem měl opravdu velikou flotilu UT a o kredity nouze určitě není.

Co mne asi nejvíc irituje jsou bombeři. Rakety mě v AP trápí daleko ví než v předchozích verzích a AI jimi nešetří. Úplně kvetu když mám někoho sundat za odměnu a cíl je M8 s daší M8 a bandou M3 jako eskortou. Je skutečně bezva když jsem v M7 co už něco vydrží a claymore mě dokáže sundat jedinou salvou phantomů. Navíc daří-li se rakery sestřelovat, tak pálí další a další a další. Jednou jsem to počítal a vyšlo mi, že cíl vypálil víc, než mohl uvést ...
Díky tomu mě štvou i věže na mé lodi. Dám-li příkaz missiles only, tak sice po raketách střílí - i když ne vždy - ale zase ignorují jiné cíle. Dám-li missile defence, kde doslova píší, že napřed pálí po raketách a pak funguje jako normální obranný mód, tak mě to brání jen před plavidly a rakety to úplně ignoruje .... a co si budeme povídat ... M6,7 a větší, to už prostě nejsou plavidla která by mohla vést manévrový souboj s raketami. Tam se člověk bez účinné asistence věží neobejde.
TTenk

Post by TTenk »

Oslik to je divný, když dám ochranu před střelami, tak sestřelí střelu a pálí i potom co tu střelu vypustil.

terranský stanice jsou vážně gigantický, nebojím se odhadovat že jsou tak 5x a víc zvětšený + něco málo přidaný

EDIT:
Myslím, že nemusíme dávat citace, jsou tu tak 4 lidi co komunikují :D

jako ten příběh duležitý bude, vubec nevím co se píše o Zemi (navíc škoda že není opraveno to "vyblití" Země, , nechápu proč to s tak jednoduchým jazykem tak blbě vyslovujou. zatím co jsem kdy slyšel říct Země, je čeština asi nejhezčí...

In-landere:
No já že jako Terran jsi z počátku omezený prostorem. V TC za Terrany to byla smrt vydělávat :)

Jinak teď jsem se promotal až právě k Zemi a nevím no, na to že Thorus měl být kolem celé planety, tam toho moc nezustalo a zas tak vleký výbuh to být nemohl když nezničil i to málo. Chtělo to mnohem více trosek.

Teď se nějak zkusím proplácat až do zadních sektorů (jak byli ty tři neznámý) a potkal jsem i Aldrinskýho Splin****** (to je název, no M6ku ) takže zkusím až budu v Neptunu kouknout, jestli je možnost odbočit na Aldrin :D jen by mě zajímalo jak se dostanu zpátky pak z tech zadních neznámých sektorů :D on Kestrel nemá kdo ví jak velký nákladní prostor :D 33 článků ma sebou :D herdek, teď si neuvědomuju jestli šel nebo nešel koupit jumpdrive ale mylsím že ne... nic jdu to zjistit :D
In-lander
x3tc

Post by In-lander »

Na Aldrin se dostaneš z Neptunu ale bacha jedna cesta vede do Xenon sectoru kde kupodivu tam polétavá banda nas*anejch xenonů ..
Jinak základny jsou větší.
Za terrany se dá dobře vydělávat jen to umět.
Torrus je značně odbytý co se týče jeho zničení. Takže tam nemá smysl ani létat. A ten shipyard na Měsíci je kouzelný :D jsou tam všechny lodě terranů.
P.S loď se jmenuje Springblossom :D
>>>CZ<<<
Intel i7 2600K // 2x HD6850 CrossfireX // RAM 8GB Kingston 1333MHz // OCZ VERTEX 2 SSD 90GB (system disc) // MB: Gigabyte P67A-UD5-B3.
In-lander
x3tc

Post by In-lander »

p.s Tak nakonec není problém v mým kompu co se týče FPS ale ve hře, která ještě není optimalizovaná. :lol: (ale prej na tom dělaj)
>>>CZ<<<
Intel i7 2600K // 2x HD6850 CrossfireX // RAM 8GB Kingston 1333MHz // OCZ VERTEX 2 SSD 90GB (system disc) // MB: Gigabyte P67A-UD5-B3.
TTenk

Post by TTenk »

Tak jasné, Terrani omlátí Xenony a Ty si posbíráš jen věci a prodáš :)
Takový projektor signularity stojí 1mil.
Většinou jich vypadne 5ks, fotony, odpalovače antihmoty atd.. :)
tohle byl hlavní příjem v X3T :DD
In-lander
x3tc

Post by In-lander »

Nesouhlasím... Terrani jen lítaj kolem brány Xenon Sector ale neviděl jsem je, že by tam lezli a ani xenoni nelezou k terranům :D. Oni snad maj nějakou dohodu o nevměšování se.
Jinak 95mega už mám ještě trochu a bude lodička.
>>>CZ<<<
TTenk

Post by TTenk »

No to patřilo spíš do X3T :D takhle jsem to ze začátku dělal já když nebylo nic, nebo jsem hledal ty opuštěný lodě (tady bohužel nejsou)

Ty jako Terran máš v tech několika Xenoxkýsch sektorech (ty u Aldrinu atd.) tak některé lodě modré ? mam tam přátelskou i Xenon loděnici :D mají novou M2 "I" sice levné lodě na pořízení, ale...

Slideshow
Oslik
x3tc

Post by Oslik »

Zapoměl jsem dodat co mi na AP vedí nejvíc, opravte mě jestli se pletu a něco mi uniklo, budu jen rád :).
Strašně mi chybí další příběhové linie krom té jedné hlavní. Když si vzpomenu jen na všechny ty ploty v TC + úkoly pro korporace ... tak mi vesmír v AP přijde strašně .... prázdný.
TTenk

Post by TTenk »

No jelikož kromě hlavní zápletky Terrani + ATF proti Společenství (tedy jestli to umí i nějaký mod) tak se to kupovat nevyplatí.
Možná pro doplnění serie ano, ale jinak jsou to zbytečně vyhozený peníze.

bylo by fajn z toho vytáhnout textury a udělat nějaký retexturovací balík pro lidi, rptože to běhá vážně líp než X3T

A cena 10€
vezmu-li v potaz, že v EU je pruměrný plat 3.500-4.500 €
v ČR je podle statistiky pruměrný plat 1000€ ale v realné míře jen 350 € je tedy 10€ prostě pro Čechy přehaný...

Mohl by tu napsat někdo ze Slovenska kolik berou lidi platy u nich? (jen orientačně co ví od přátel apod.)
In-lander
x3tc

Post by In-lander »

Tak jsem koupil Kyoto ... loď je to zajímavá ale bez creditů na maximální výbavu k ničemu. Ale nechám si jí jelikož na Tyra je potřeba mít top hodnocení u terranů :/. Ještě že se daj nastavit turrety aby si samy přehazovaly zbraně (něco jako MARS mod ale ne tak inteligentní). A je hoooooooodně velká :D
>>>CZ<<<
dlib
x3tc

Post by dlib »

Tak právě je na Steamu Albion, za 2,50 euro :evil:
In-lander
x3tc

Post by In-lander »

čekám že za těch 10 eur co jsem jim dal aspoň zoptimalizují hru :D, když už to dávaj za 2.50 euro. :lol: :lol:
>>>CZ<<<
fanda serie X
x3tc

Post by fanda serie X »

In-lander: Aspoň jsi jim přispěl na kafe :wink: :D
In-lander
x3tc

Post by In-lander »

Kafe pro celý tým :D:D
>>>CZ<<<
fanda serie X
x3tc

Post by fanda serie X »

Buď tak, nebo na lepší značku šéfovi :D :D :D
willypokorny
x4

Post by willypokorny »

nepodceňujte dobrý kafe :twisted: asi fakt potřebujou prachy na rebirth.
fanda serie X
x3tc

Post by fanda serie X »

Když mi slíběj, že bude relativně bez chyb a že nejdřív projde přes překladatele, tak si ho klidně koupim předem
TTenk

Post by TTenk »

Noooo
ono tech chyb bude mnohem více.

ne že bych si stěžoval, ale mít za cca 36 hodin hraní přes 6 miliard, není dobré...
sice paráda, že si mužu koupit jakoukoliv kocábku (tedy u Argonu 100% Splité 90 a Boroni 82% paranidi začínám) ale postrádá to smysl mít vubec nějaké obchodncíky (1 na lv 7) nebo stanice (žádná)

jak to dělám s prachama?
jednoduše, nakupuji lodě, tedy donakupoval jsem, fakt mě to omrzelo

[ external image ]

ze začátku to byla sranda, když přirostla první miliarda, tak super, ale buď mam tak velký štěstí, že pokud jsou ve hře nějaký bonusový (drahý) lodě, že na ně narážím, nebo to je nějaký jublý...

In-landere kup nějakou ... jo kurník nekoupiš... až budeš moct, kup nějakou (jakoukoliv) kocábku od Splita (jakýhokoliv) zatím se mi nepodařio koupit nic od jiné rasy (neprodávaj) a pak to oprav a rpodej kolik budeš mít ceny Ty.
Buď to je tak schválně, nebo je chyba ve hře, nebo ve verzi.
já mam Steam 2.0

EDIT: teď koukám že v obchodu se ukazuje dole 2mil ale u sebe mam přes 6

EDIT1: s tou cenou 2.5€ se nedivte, předběhla mě partička lidí co podala návrh na žalobu na Bioware kvuli cenám her v Eurech v zemích kde Eura zavedená nemají (a podle vývoje Evropského měnového fondu a Evropské banky asi mít ani nebudou :D euro pujde do kelu, chudáci lidi v zemích s eurem :D pujdem jim prodat mlíko za nějaký bezcenný porche koupené za eura :D :D) no zvážníme a ta partička vyhrála. nevím co bylo za rozsudek nebo tak, já přec jen zprávy nečtu.) tak možná proto. No duvod slevnění je jen spekulace...
In-lander
x3tc

Post by In-lander »

TTenku asi mám slepičí mozek ale nějak mi nedává smysl cos mi tím chtěl říct. Ale udělat vraždu za 8m je pro mě přijatelnější než se honit za "pochybnými" prodejci lodiček. Tu mě jeden ve hře nabízel M5 Harrier za 800 tisíc což ani takovou cenu nemá. Akurát jeden Boron mi prodal Hydru za 2m což byla skvělá koupě nicméně jsem jí hned prodal. Lodě třídy M6 jsou v X3AP velmi slabé takže nemá smysl je ani mít.
P.S A dost se divím, že pirate Carrack vydrží jen 2 zásahy PSP (rozuměj 16 výboji point singularity projector) a zbytek se radši odportí - doprovodné m6 a m8.
>>>CZ<<<
TTenk

Post by TTenk »

Já se za nima nehoním :D
prostě když v sektoru je a je v dosahu komunikace tak se zeptám co co a jak a případně koupím. Třeba teď cca 5 min zpátky jsem kupoval novu, ale na peodej byla cena normální (1.2 mil) takže to asi nebude každá loď.

M6 nějaké už mám,a el spíš je používám místo stihačů :D je to "malý" slušně oštítovaný a porad lepší palebná síla než stíhače.

Přemýšlím ale o nové hře, nemít starosti o peníze, není zrovna dvakrát dobrý zážitek.

(nechápu jak si lidi mohli stahovat ten usmolenej save v X2 s 2mld, není nic nad adrenalin z honičky, kdy po Tobě jde skupina pirátů a Ty se snažíš všema ruznýma trikama se jich zbavit...)

Return to “Česky / Czech X-Forum”