Trošku mi vadí příběh, ale beru to tak, že to že mě se nelíbí konflikt s terrany nemusí nutně znamenat, že je to špatné. Jediná opravdu neskutečně otravná věc je potřeba získání "L" . Jako na potvoru se mi podařilo získat 2 LX, ale L ne a ne

Nesouhlasím s tím, že je obtížné získat kredity. Piloti se tady daleko častěji katapultují a tak je k dispozici víc lodí k zabírání. Pokud človek není líný a ve skafandru trpělivě loď zadara opraví (ano, taky mě štvalo jak to někdy trvá dlouho

Co mne asi nejvíc irituje jsou bombeři. Rakety mě v AP trápí daleko ví než v předchozích verzích a AI jimi nešetří. Úplně kvetu když mám někoho sundat za odměnu a cíl je M8 s daší M8 a bandou M3 jako eskortou. Je skutečně bezva když jsem v M7 co už něco vydrží a claymore mě dokáže sundat jedinou salvou phantomů. Navíc daří-li se rakery sestřelovat, tak pálí další a další a další. Jednou jsem to počítal a vyšlo mi, že cíl vypálil víc, než mohl uvést ...
Díky tomu mě štvou i věže na mé lodi. Dám-li příkaz missiles only, tak sice po raketách střílí - i když ne vždy - ale zase ignorují jiné cíle. Dám-li missile defence, kde doslova píší, že napřed pálí po raketách a pak funguje jako normální obranný mód, tak mě to brání jen před plavidly a rakety to úplně ignoruje .... a co si budeme povídat ... M6,7 a větší, to už prostě nejsou plavidla která by mohla vést manévrový souboj s raketami. Tam se člověk bez účinné asistence věží neobejde.