Pár dotazů

Moderator: DJ Die

Mira CZ
x3tc

Post by Mira CZ »

Mam neco podobneho.no ja nevim,jestly to tak ma byt,ale uz opakovane se mi stalo,ze kdyz sestrelim draka a vypadnou z nej ty supiny,tak je naberu a letim prodat k piratum.a svete div se: koupi naraz 2 ks a za jeden davaji 49 mega.nebo 47 presne si to nepamatuju.takze se s toho stal nejvynosnejsi kseft.drak da tak 7-155 supin,tak si spocitej,kolik to hodi1 stanice skoro 100 mil.
zajimave je na tom to,ze se tohle deje i po tom,co jsem smazal a preinstaloval celou hru kompletne.
Oslik
x3tc

Post by Oslik »

Jj o tom drakovi taky vim, vypadly mi z něj šupiny a kldyž jsem počítal kolik by to hodilo kdybych obletěl pirátské stanice a vyprodal to celé, tak mi vyšlo skoro 6 miliard .... takže volba jasná "F" , drop cargo, otočka a krátká dávka z HEPT do krabice :). Tyhle věci jsou spíš naškodu, ať už získám 2mld "instantním prodejem" nebo 6 po chvíli létání ... s takovými penezi a takhle získanými ztrácí hra smysl.
O to raději šmelím se svou obchodní flotilou, stanicema, atd .. a upřímně se raduju z každého kreditu co přibyde na konto :).

Btw.: Přehlédl jsem to, nebo to nikdo neví ? Stále nikdo neodpověděl, na to, kdy a za jakých okolností se ve hře objeví dražba sektoru Avarice a na to, kde a jak narazit na začátek misí pro OTAS. Obojí se mi podařilo jen jednou a v jiných hrách ne a ne na to narazit.

Dále by mě zajímalo, zda lze zvednout reputace u Yaki.

A taky mě rozesmutnilo, že ve třech hrách za sebou (vždy jsem něco jen zkoušel) byla pirátská loděnice ve stejném sektoru, tuhle hru co hraju vážně a na Xtreme tam není :( a jinde ji ne a ne najít. A já si tak oblíbil reavera :).
Mira CZ
x3tc

Post by Mira CZ »

drazba se skratka obevi v BBs a Otas mise zacnou az narazis na jejich nakladak ma nazev neco neco 106.
ja na nej uz narazil v ore belt,elena`s fortune,black hole sun.
poznas ho,ze stoji na miste a nic nedela.
az kdyz k nemu priletis,prijde zprava ze mas letet tam a tam a donyst to a to
vecinou zastavis na obch.stanici,dostanes soucastky motoru a vratis se k nemu.posle ti souradnice jejich lodenice v akela`s beacon(-218 686, 44 559, -217 371, + -)
Oslik
x3tc

Post by Oslik »

Ok. Takže jedině čekat a doufat. No dražby Avarice jsem se konečně dočkal (po dlouhé a louhé době) ale strašně dlouho se nechce hnout z vyvolávací ceny 5m .. chjo, to zas bude doba :(

K Otas - jak to udělat vim vim i že to záleží na tom porouchanym náklaďáku, jen jsem chtěl vědět, zda je nějaký způsob, jak ho najít. Bohužel - jak chápu - je to tedy na naprosté náhodě. Lítam vesmírem křížem krážem a ne a ne ho najít. Tak snad někdy ... :/
Mira CZ
x3tc

Post by Mira CZ »

pokazde se ukaze jinde.
vecinou za nejakou branou.
ale nejcasteji jsem na nej narazil v Antigone Memorial kousek od stredu mapy.
co se tyce drazby sektoru,tak dokud se cena neprehoupne za 850 mil,tak nebudes moci prihazovat a nebo nebudes mit penize na prihazovani
plynak
x3tc

Post by plynak »

Ja na ten sektor nikdy nemel. A i kdybych mel, tak to utratim za uzitecnejsi veci :-)
Intel Core i5 4590, 2 x 8GB DDR3 1600, MSI GTX 1060 Armor, Asus H97 Pro, Asus Xonar DG, Crucial MX100 128GB SSD + 1TB WD Caviar Blue, Seasonic S12G 550W, Corsair 550D, 22'' LG
Oslik
x3tc

Post by Oslik »

Což já už psal, že vim že je ten sektor vlastně k ničemu :). Jen je to otázka prestiže, nebo tomu říkejte jak chcete. Zkrátka je krásné mít vlastní sektor, v něm nikoho jiného a uprostřed mít svoje nádherné HQ :))).
Jinak minule se mi možnost vstoupit do dražby objevila na cca 600m. Tady jsem momentálně lehce za 300, takže ještě musim čekat.
A prachy ? Všude jsem četl, jak je bez cheatů takřka nemožné ho koupit a já vám nevim, přijde mi až zoufale jednoduché se topit v penězích.
Mám pár komplexů které po drobných potížích začaly vydělávat. Kašlu na rady jak stavět tam kde je poptávka - to jsem udělal a spálil jsem se :) - všiml jsem si, že Boroni maj málo pšenice a děsně jí chtěj, tak jsem jim v nejhladovějších sektorech po pšenici postavil komplex o 5ti "L" farmách, pšenice to produkuje mraky, cenu jsem dal na minimum a ti všiváci to stejně nekupujou :).
Začal jsem tedy komplexy stavět bez ohledu na nabídku/poptávku, najdu si sektor bohatý na bohaté Si asteroidy, na těch postavim doly a dál klasika. K nim crystal fab, solar power plant, zdroj jídla, továrnu na zpracvování jídla (poslední dva případy se liší dle rasy).
Vznikne soběstačné jádro, kam není nic třeba kupovat. Dovezu tam startovní energy cells - tak 10-30k ks. Zakážu obchodování a necham to nějakou dobu na pokoji. Jakmile se naplní sklady, stanice přestanou "žrát" a stojí, tak srazim cenu všeho na minimum a dál se o to nestaram.
Příklad jednoho takového komplexu - je v Ore Belt : Si doly ani nevim kolik, 2xSPP "XL", 10x crystal fab "M" , 5x delax. wheat farm "L" , 5xcattle ranch "L", 5-10x cahoona bakery. Stabilně má skladem mraky všeho (850k energy cells například) a prachy skáčou solidním tempem :)-
Další výhodou je, že když chcete něco vyrábět, jen připojíte potřebné stanice a ty rovnou jedou. Tohle je samozřejmě magalomanie a tak velký komplex není potřeba, ale mám to i pro stanice do budoucna a nebo když někde něco rychle potřebuju.
Nevýhodou je značná HW náročnost, poblíž se to solidně seká.
Samozřejmě k tomu mám i nějaké ore doly a používám na stavbu FCC, bez toho se pořádný komplex postavit nedá :). Jen posílam TL pro stanice a s praxí už stavim komplexy prakticky poslepu, jen používám příkaz "built station with coordinates"
Oslik
x3tc

Post by Oslik »

No a druhý způsob jak vydělávám (naprostá většina příjmů) je obchod prostřednictvím flotily UT. Mám jich tolik, že nestíhám utrácet, splnil jsem misi pro Argonskou M0, již jsem si jí koupil (280m), oslovili mě i paranidé a splnil jsem i jejich misi a zanedlouho dokážu našetřit i na jejich M0 a otas jsem vyřešil tak, že jsem nehledal náklaďák, ale přistál jsem rovnou u nich - a misi se skarabem jsem dostal stejně. Tam si teď můžu koupit další M0, tedy až na ní budu mít. Chci tím naznačit, že na sektor vydělám hravě.

Tím se dostávám k pointě, jen tak jsem si stanovil za jheden z cílů mít flotilu 50 UT. Máte někdo zkušenost, jestli je nějaké rozumné maximum UT na celý vesmír? Mám totiž pocit, že od cca 30ti UT se už dost pletou sobě na vzájem a dost postávají ve stanicích. Teď jich mám 40. 50 zvládnu, ale obávám se, že už si budou opravdu moc "lezt do zelí".

Jinak mi to vydělává cca 10m za hodinu.
plynak
x3tc

Post by plynak »

Jj, presne, flotila UT je nejlepsi. 25-30 je takove optimalni cislo. Komplexy samozrejme stavim take, ale jen par v klicovych lokacich (Home of Light, Omycron Lyrae, Family Njy apod.).
Intel Core i5 4590, 2 x 8GB DDR3 1600, MSI GTX 1060 Armor, Asus H97 Pro, Asus Xonar DG, Crucial MX100 128GB SSD + 1TB WD Caviar Blue, Seasonic S12G 550W, Corsair 550D, 22'' LG
Mira CZ
x3tc

Post by Mira CZ »

skus postavit samostatny hub na soju v Xerxes Grail a prilep k tomu 2 tovarny na ty jejich kanony(ted z hlavy nevim jmeno) ci co to je - strili to rakety(asi).musim to sice prodavat rucne.par se jich proda vedle v Xaar`s Dominium,ale jinak to prodavam na Plutu u Terranu.a to je mazec.koupi vsechno,a je za to balik.jinak tam se da prodat skoro vsechno.
plynak
x3tc

Post by plynak »

No jo, jenze u komplexu je jednak musis hlidat, jestli maji vseho dost, nakoupit jim transportery a pokud nemas nejaky specialni system pojmenovani, tak musis jako ja pri jeho zniceni zjistovat, co ten trouba vlastne vozil :) ST/UT zapnes a krome jeho prehozeni na UT se o nej nestaras. Vyjimkou je TC, kde to porad dost hapruje a UTcka drepej na miste, pokud je manualne nerestartujes.
Mira CZ
x3tc

Post by Mira CZ »

pojmenovani lodi u komplexu resim tak,ze za jmeno od pocitace dopisi treba - el.članky.nebo konkretni zbozi ktere vozi.
a pak nemusim nic hledat.je to jasne okamzite.
plynak
x3tc

Post by plynak »

To jsem delal taky, ale pak mne to prestalo bavit. Podle mne by urcite slo udelat do te hlasky neco jako ze lod ta a ta z komplexu toho a toho byla znicena tam a tam tim a tim. Jeji ukol byl nakup energy cells za nejvyhodnejsi cenu. I kdyz to tam a tam tim a tim je mi vcelku k nicemu, protoze nez tam doletim, tak tam ta lod uz stejne neni. Musim se juknout, jestli na to treba neni skript.
Lukaszno1
x4

Post by Lukaszno1 »

Oslik wrote:Ok. Takže jedině čekat a doufat. No dražby Avarice jsem se konečně dočkal (po dlouhé a louhé době) ale strašně dlouho se nechce hnout z vyvolávací ceny 5m .. chjo, to zas bude doba :(

K Otas - jak to udělat vim vim i že to záleží na tom porouchanym náklaďáku, jen jsem chtěl vědět, zda je nějaký způsob, jak ho najít. Bohužel - jak chápu - je to tedy na naprosté náhodě. Lítam vesmírem křížem krážem a ne a ne ho najít. Tak snad někdy ... :/
Podle mne je to k ničemu.Zbytečně vyhozený kredity za prázdnej sektor.To už je lepší naistalovat si script na přivlastnění sektoru.Pak stačí vyčistit jakýkoliv sektor od stanic postavit si tam obchodní stanici a sektor je váš.Jakýkoliv.A je to i větší zábava než čekat na aukci.
plynak
x3tc

Post by plynak »

Ja to rikam furt, ze to je nanic. Navic u mne, i kdyz jsem nevyhral, tak byl ten sektor kompletne prazdny, takze fakt skoda penez.
Lukaszno1
x4

Post by Lukaszno1 »

Jinak tu pořád čtu jak je výhodný mít flotilu UT.Asi hraju jinou hru nebo fakt nevím :).Zezačatku jsem to taky tak praktikoval.Ale pak mě přestalo bavit ty utečka pořád zachranovat.Každou chvíli mi náký UT zničili piráti xenoni nebo khakové.Navíc mě po čase strašně štvala ta hláška že vaše lod byla napadena tam a tam.Zkusil jsem i script na uzamčení sektoru nebo i doprovod ale stejně to nepomohlo.Tak ted vydělávám tak že do těch nefrekventovanějších sektoru umístím slu.elektrárnu a po čase z toho udělám komplex na všechno možný.A Články prodáte všude.Navíc používám script free crystall.Sice ten upgrejd je dost drahej ale časem se to vrátí.A ted mám kreditů že nevím co s nima.
plynak
x3tc

Post by plynak »

Nevim, mne to pise, ze lod ta a ta byla napadena tam a tam a zdrhla tam a tam. A kdyz o nejaky prijdu, tak koupim novy. Navic spolu s chytre navrzenymi patrolovacimi cestami se to riziko, ze je nekdo sejme dost snizilo. Samozrejme, ze mam i tovarny, ale proste UT vydelaji vic a rychleji. Staci dat SETA 10 a koukat se na sve konto, jak to pekne roste :)
sedaromi
x3

Post by sedaromi »

Chci se optat jestli někdo nemá sólo script na Xenon invazi, ten co jsem našel a sosnul mi nějak nefunguje
Ještě se chci omluvit že píšu do tohodle příspěvku, ale nějak nevím kam svůj dotaz zařadit a vytvářet nový jen kvůli jednomu dotazu nechci takže sry
Oslik
x3tc

Post by Oslik »

Nevim, tyhle scripty jsem zkoušel a zarhnul. Stejně jako celou řadu dalších.

Jinak k ýše uvedenému, crysal free spp odmítam používat, protože to už se ve výsledku dost podobá cheatu. Ať stojí upgrade cokoliv. Jak říkam, v případě komplexů si napřed najdu bohatý/é Si asteroid/y a když chci komplex tam kde bohaté nejsou, tak alespoň 3-4 s yeld 25 - nejsou vůbec vzácné, potavim doly, továrny na krystaly + jídlo a jednu xl spp. Pumpnu tam nějaké EC a necham to než se kmplex naplní. Pak dam ceny nízko a sype to prachy rychle - a starat se nemusim vůbec. Kdykoliv tam připojim továrnu jakou chci.

Pojmenovávám si komplexy i všechny lodě. Faktem ale je, jak psal Plynak, že ta pošta je hodně nedokonalá. Čato zjistim hodně pozdě a náhodou, že mi něco zničili, protože to prostě přehlédnu. Vůbec by nebyla od věci pšta se záložkama. Útoky na lodě/stanice vlatní, mise vlastní, atd atd. Bylo by to mnohem vvíc user friendly. Než litovat jak magor kilometrem spamu.

Dál máte pravdu oba, dobrý komplex mi vydělává hodně, ale zrovna tak flotila UT. A že je nepadají ?? Ani se neobtěžuju za nimai létat (většinou).
Jsou to šikulové, vypustí drony a skočí do bezpečí. V naprosté většině případech. Velmi vzácně mi znií UT.

No a problémem je spíš, že nevim co dál. Mám takřka vše, na obzoru žádná další meta a jen tak se poflakovat a do nekonečna tlouct soupeře co už dlouho není soupeř .... mě prostě nebaví.

TC jsem jen viděl, chvíli zkusil a hra mě naprosto znechutila a co jsem četl názory, nejsem zdaleka sám. Možná za čas.

Tušíte někdo, zda se pracuje na něčem dalším ?
plynak
x3tc

Post by plynak »

Pracuje se na dalsim patchi pro TC :-) Co presne te znechutilo? Mne to prijde lepsi jak R. Mnohem lepsi ovladani, zjednoduseni zbrani (uz zadne A,B a G toho sameho), popis zbrani vcetne ukazatele poskozeni apod, takze konecne muzete porovnat, co asi bude lepsi, encykopedie... Az vyjde XTM pro TC, tak to bude dokonale. I kdyz autori pisi, ze to zasadi do uplne jineho universa. No uvidime.

Return to “Česky / Czech X-Forum”