[X3] patch 2.0.02 Bala Gi kilka pytań

Forum do dyskusji o x-grach i problemach technicznych

Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum

tomala tm
x3tc

Post by tomala tm »

Mam nadzieje ze teraz jest ok...
LeWaR
x4

Post by LeWaR »

Teraz jest śliczny :) :lol:
Skrypty i spolszczenia do skryptów dla X3 Reunion, TC, Albion Prelude >> http://www.mamuthq.net.pl
C2Q 6600@2,4GHz | 8GB@1066MHz Ram | GForce GTX 460 1GB | Win7 64bit
XTC+XRM | Albion Prelude
MARMUR243
x2

Post by MARMUR243 »

Sauronie , wiesz już cosik w wiadomej sprawie ???
Sauron11
x3tc

Post by Sauron11 »

Miałem nadzieję, że spytasz :). Mogę juz ujawnić przyczynę, dla której opóźnienie oficjalki jest tak długie.

Z pewnością widzieliście i czytaliście najnowsze X-News, dostępne na stronie głównej www.egosoft.com.
Jest tam w tekście krótki akapit zatytułowany "Other News - More updates coming for X³... and for X2!", mówiący o nowym patchu do X3, oznaczonym numerem 2.5. I właśnie ten patch ma z założenia zawierać moje tłumaczenie patcha Bala Gi 2.0.02. Wersja 2.5 też od razu będzie po polsku, ale to akurat szczegół, bo sam w sobie patch nie jest tekstowo duży. Dlatego więc 2.0.02pl jest opóźniony, bo opóźniony o parę miesięcy jest patch 2.5, bez którego nasze 2.0.02 nie może być wydane. Ot i cała prawda.

PS. Najnowsze (jesienne już, a nie letnie, jak podało Ego) wydanie X-News nie zostało przetłumaczone na polski z tej prostej przyczyny, że według mnie nie podaje żadnych istotnych informacji dla naszej społeczności (pomijam kolejny wywiad z pochwalnymi gestami Abyssa pod adresem X-tended teamu), a to co jest według mnie istotne przedstawiłem w kilku słowach powyżej :). Tym bardziej wywiad jest nieistotny, że nie mówi nic o polskim tłumaczeniu X-tended - przed X-newsami starałem się przekonać Egosoft do nadzoru nad tym projektem i aby wspomnieli w wywiadzie o innych wersjach językowych, ale wobec kompletnego braku zainteresowania i olewczego stosunku do tematu, ja także olałem temat i zaniechałem tłumaczenia artykułu. Pozdrawiam :) .
I used to be a moderator like you, until I took an arrow to the knee.
Core i5-3570_3,4 GHz, 8GB 1600MHz, Asus GTX660TiOC 2GB, Audigy, Iiyama B2776HDS.
SoBeK
x3tc

Post by SoBeK »

A coz ten patch 2.5 ma w sobie zawierac? Moze cos wiesz na ten temat?
Sauron11
x3tc

Post by Sauron11 »

Wiem... ale nie powiem ;).

Umowa zabrania, dopóki nie poinformuje o tym Ego :) .
Core i5-3570_3,4 GHz, 8GB 1600MHz, Asus GTX660TiOC 2GB, Audigy, Iiyama B2776HDS.
boto
x3tc

Post by boto »

Sauron11 wrote:Wiem... ale nie powiem ;).
Szkoda
Sauron11 wrote:Umowa zabrania, dopóki nie poinformuje o tym Ego :) .
a kiedy poinformuje o tym Egosoft? :)
Urban
x4

Post by Urban »

Taa dobre pytanie boto... Byle żeby ten patch nie zamienił się w X4 :lol:
Sauron11
x3tc

Post by Sauron11 »

Chciałbym to wiedzieć, od miesięcy męczę o to różnych w Egosofcie, przypominam się, irytuję itd. Na razie zaszedłem na samą górę i czekam na konkretną odp. szefa :).
Mani_
x2

Post by Mani_ »

Mnie tylko niepokoi to, że nasz Xtended nie będzie znowu kompatybilny z patchem 2.5 :|...
http://forum.xudb.pl/index.php - ciekawskich zapraszam
Sauron11
x3tc

Post by Sauron11 »

Nie ma co się niepokoić na zapas :). Nie mogę powiedzieć za dużo, więc ujmę to w ten sposób:

Jeśli ktoś teraz gra w X-tended wraz z nieoficjalnym patchem 2.0.02pl i gra mu się dobrze, to nie będzie miał dużego pożytku z patcha 2.5 i spokojnie będzie mógł sobie go darować. Bo patch 2.5 będzie istotny głównie dla osób, które:
- nie dokonały modyfikacji X3 o dodatkowe nieoficjalne mody i skrypty, czyli grają na samej podstawce, ewentualnie mają oficjalne dodatki.
- nie mają jeszcze zainstalowanego patcha 2.0.02 PL (bo np. wciąż czekają na oficjalny :roll: ).

Nie należy brać zbyt dosłownie końcowej wypowiedzi Abyssa i spodziewać się po 2.5 jakichś super dodatków. 2.5 to z pewnością nie będzie skala różnorodności opcji podobna do 2.0.02 ;).
LeWaR
x4

Post by LeWaR »

No ale 2.5 to wiecej niż 2.0.2 :) Jak wyjdzie to zainstaluję. Innych przeciwskazań nie ma??

No i jeszcze wychodzi patch do X2...
Skrypty i spolszczenia do skryptów dla X3 Reunion, TC, Albion Prelude >> http://www.mamuthq.net.pl
C2Q 6600@2,4GHz | 8GB@1066MHz Ram | GForce GTX 460 1GB | Win7 64bit
XTC+XRM | Albion Prelude
Urban
x4

Post by Urban »

pytanie pewnie o przybliżoną datę premiery patcha pewnie mija się z celem, gdyż może zostać przesunięta :roll: Moim zdaniem Egosoft popełnił błąd rozkręcając zainteresowanie tym patchem, rozumiem blisko społeczności itd... ale im się dłużej czeka tym większych rzeczy się oczekuje. Powinni poinformować o patchu tuż przed (może dzień) jego pewną premierą :twisted:
SoBeK
x3tc

Post by SoBeK »

Dzien to moze przesada, ale tydzen lub dwa to max. Niestety znajac talent Egosoftu to premiera bedzie pod koniec roku... przyszlego :/
MARMUR243
x2

Post by MARMUR243 »

Pytam się kolejny raz , można się dowiedzieć cosik w wiadomej sprawie ?? :)
Remx

Post by Remx »

A ja ponownie w sprawie Bala Gi
a dokładnie chodzi mi o HQ :(

Juz dawno zrobiłem misie z eskortwanie prototypa i dostałem Elicpsa ale niema wzmianki o HQ :(

Jakie kryteria trzeba spełnić aby ponownie BalaGi odezwał sie do mnie ?
mam juz prawie 70m na koncie...

Dzięki
Mir[ON]
x3tc

Post by Mir[ON] »

Remx wrote:Juz dawno zrobiłem misie z eskortwanie prototypa i dostałem Elicpsa ale niema wzmianki o HQ :(
Powinieneś dostać info byś zjawił się w stoczni w Kingdom End. Tam powiedzą co dalej robić.

Pozdrawiam
Yacek
x3tc

Post by Yacek »

Remx wrote: Juz dawno zrobiłem misie z eskortwanie prototypa i dostałem Elicpsa ale niema wzmianki o HQ :(
Eskortowanie prototypa - masz na myśli ciągnięcie Jachtu?
Dostałem Eclipse - czyli zadokowałeś ponownie do stoczni w Kindom End i miałeś do wyboru trzy statki: Eclipse, Meduze i Chimere. To zaraz potem powinieneś dostać informację że mogą wybudować dla ciebie HQ ale musisz im dostarczyć Argońską Stację Handlową. Jeśli tego nie ma to być może nie zadokowałeś do stoczni w Kondom End Jachtem, a na jego pokładzie są plany HQ.
X3:AP 3.1+XRM 1.30d+MSP 1.7+LoCo 2.01+IR 2.0
Zapraszamy wszystkich chętnych na forum XUDB, gdzie znajdziesz FAQ, opisy skryptów, modów i fabuł, oraz Mamut HQ.
[ external image ]
Remx

Post by Remx »

LOL moze mowili to :) bo cos wspominali o HQ :) ale ze po angielsku to nie zrozumialem czegos i tak przeszlo kolo nosa z racji szalu bitewnego i testowania Jachtu :D hehe

a tak poza tematem czy to normalne ze dostałem 8m nagrody za rozwalenie M2 na terytorium Teladi ?

EDIT:

kurcze kurcze... wynająłem Mamuta dostarczyłem stacje do Stoczni i nic :( czy to trzeba posiadac wlasny statek do transportu stacji ? :( ?
Jak tak to jaki polecacie ?
MaxDyner

Post by MaxDyner »

Jak wynajęty mamut zadokował do stacji to teraz ty tam zadokuj ;P
Głupiec narzeka na ciemność , mędrzec zapala świecę.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .
MY BEST FRIEND GOOGLE ;)

Return to “Polskie / Polish X-Forum”