[X3] RAM a zwiększenie szybkości gry

Forum do dyskusji o x-grach i problemach technicznych

Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum

Azakal

Post by Azakal »

WoyTass nie. Wrzuciłem tylko Cheat Pack, stworzyłem 48 statków Khaak i zaatakowałem je (ale była zadyma :) ). W kazdym razie poza wymienionym kilka postów wcześniej drobnym "przycięciem" gra idzie bez problemu.
Zawsze ktoś może napisac "A próbowałeś zrobic to i tamto..." Nigdy nie można sprawdzić wszystkich możliwości. Wiem, że podczas ostrej walki gra nie zwalniała. Czy tak samo bedzie jak postawie kilkanaście stacji, kupię 30 tytanów czy wlecę w czarną dziurę nie wiem. Może tak może nie. Dowiem się dopiero jak przejdę XTM ale najpierw muszę przejść podstawową wersję X3 a cholera nie skończyłem jeszcze X2 (olałem wątek fabularny, zajałem się eksploracją i nie skończyłem nigdy fabuły :( ) Dokończe X2 przejdę X3 i zajmę się XTM. Wtedy będę wiedział na 100%
Nadejdzie dzień kiedy mury okalające gmach świata ulegną skruszone ruin.
Zwaliska spotka zatrata
WoyTass
x3tc

Post by WoyTass »

Azakal:
No to życzę powodzenia i duuużo wolnego czasu... :wink:
Azakal

Post by Azakal »

Jeszcze coś dla desperatów którzy chcą pograć a ich sprzęt to ruina zdolna odpalić jedynie Quake 1. Żeby maksymalnie zwiekszyć predkość gry wystarczy zainstalowac sterowniki NVidia z seri 52.16 tzw detonatory. Jako że stery te nie wspierają wielu nowoczesnych technologii, wiekszość efektów graficznych w grze zostaje wyłączona a gra nawet na Pentium 500 MHZ śmiga jak na Core 2 Duo. Rezultatem jest czasami przezroczysta asteroida czy stacja kosmiczna, znikające elementy otoczenia itd. Osobiście nie stosuje tej metody ale jak ktoś chce pograć za wszelką cene a nie może niech spróbuje.
Nadejdzie dzień kiedy mury okalające gmach świata ulegną skruszone ruin.
Zwaliska spotka zatrata
MARMUR243
x2

Post by MARMUR243 »

Ciekawy jestem , czy koledzy pamiętają X2 , KURCZE , dosłownie jak sobie przypomnę i do tego Milenium , to mnie ciarki biorą. Słaby miałem komputerek i co dzidzia robiła , żeby poprawić jakość gry ??? Wyłączała wszystko co działało , za pomocą Ctrl+Alt+Delate i zostawała , tylko Gra Explorer i oczywiście JA. Wiem że ciężko z kasą , a producenci Nas olewają i każą kupować coraz to mocniejsze karty. Właśnie tak , czy los jest Naszym przeznaczeniem , czy przeznaczenie jest naszym losem. Prawda jest taka , jak ktoś pokocha tą grę to dokupi sprzęt i odpali ją. Rozumiem kolegów z słabym sprzętem , bo i ja mam słabiuteńki i jeśli , możecie podpowiedzieć , lub pomóc to prosimy Was o tą pomoc. :wink:
Last edited by MARMUR243 on Wed, 30. Apr 08, 23:08, edited 1 time in total.
MacDyller
x3tc

Post by MacDyller »

LeWaR wrote:W X3 daje się zauważyć, że procek odgrywa większą rolę niż karta....
No właśnie. Bo to przecież dużo obliczeń AI. Dlatego przy moim procku athlon 2400+ i karcie gf fx5900xt (btw: zrabanie robi shadery max średnie moge ustawic żeby nie lagowało) nie mogęposbie pozwolić na XTMa :/ Gdyby nie 1gb ram toby i w podstawke nie dalo sie grac w jakiejs sensownej rozdzielczości.
X3:TC ENG

Return to “Polskie / Polish X-Forum”