[X3] BonusPack PL beta (v.0.9f Update 5.04.2007)
Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum
-
Ze Steama, z Angli, od wujka z Ameryki... wszystko to i tak kilkanaście razy drożej niż X3 PL + napęd DVD.
Polecam się na przyszłość.
Polecam się na przyszłość.
Skrypty i spolszczenia do skryptów dla X3 Reunion, TC, Albion Prelude >> http://www.mamuthq.net.pl
C2Q 6600@2,4GHz | 8GB@1066MHz Ram | GForce GTX 460 1GB | Win7 64bit
XTC+XRM | Albion Prelude
XTC+XRM | Albion Prelude
-
W ogole
Mozna zapamietac pisownie tego slowa do konca zycia ?
.
Mnie raz ktos zwrocil uwage i pisze tak po dzien dzisiejszy
.
A co do kolegi, to od razu ataki ?
.
Sauron powinien, tak jak w wielu innych przypadkach, przeniesc sprawe na priw, czyli poprosic go o jakies zdjecie oryginalu angielskiego czy inny dowod. Jesli oczywiscie Sauron tego nie zrobil juz. A i nie chce tu pouczac, bron Boze, naszego moda
.
On wie co robic :].
//EDIT
I do teraz nie moge pojac kolegi, ktory zakrecil tak mocno juz, ze trudno jest mu sie teraz okrecic
. Naprawde czy to tak ciezko wyrazic swoje mysli ?
. Nie pisze tego, by kogos urazic/zdolowac/itp. ale jest to taka prosba, jakby do nowych uzytkownikow, by precyzowali jak najbardziej swoj problem, bedzie latwiej w znalezieniu odpowiedzi
. Nawet jak jest to tak oczywista kwestia, jak przyznanie sie do piractwa
.
Mozna zapamietac pisownie tego slowa do konca zycia ?

Mnie raz ktos zwrocil uwage i pisze tak po dzien dzisiejszy

A co do kolegi, to od razu ataki ?

Sauron powinien, tak jak w wielu innych przypadkach, przeniesc sprawe na priw, czyli poprosic go o jakies zdjecie oryginalu angielskiego czy inny dowod. Jesli oczywiscie Sauron tego nie zrobil juz. A i nie chce tu pouczac, bron Boze, naszego moda

On wie co robic :].
//EDIT
I do teraz nie moge pojac kolegi, ktory zakrecil tak mocno juz, ze trudno jest mu sie teraz okrecic

http://forum.xudb.pl/index.php - ciekawskich zapraszam
-
heh właśnie zauważyłem że zeszliśmy nieco z tematu
Jak wygląda sprawa z Bonus packiem PL? Jestem pełen ufności że nawet "amatorskie" tłumaczenie spisuje się na medal, ale czy odnotowano jakieś problemy. I może dość nietypowe pytanie: Związku z tym że należy ściągnąć tylko tekst to samo "uaktualnienie" do polskiej wersji nie powinno wpłynąć na grę? (czyt. wczytywanie sav'ów) ?

-
Ja sciagnalem polska wersja nieoficjalna BP), zamieszczona w tym temacie.
Problemy ? Niestwierdzone, no chyba, ze co jakis czas informacja readtext pojawiajaca sie sama w dzienniku
. Ale to nie wplywa w ogole na gre i przyjemnosc plynaca z niej :].
Mozna spokojnie instalowac ten nieoficjalny BP na X3. Savy i gra dzialaja bez zarzutow
.
Problemy ? Niestwierdzone, no chyba, ze co jakis czas informacja readtext pojawiajaca sie sama w dzienniku

Mozna spokojnie instalowac ten nieoficjalny BP na X3. Savy i gra dzialaja bez zarzutow

-
Jeszcze nieco off-topic:
. Jeśli xMaro zechce kontynuować, będzie musiał udowodnić, że jego wersja angielska jest legalna. Ale to już załatwię z nim na privie. Eot.
A ten argument to chowałem na później za pazuchą, ale widzę, że zespół forum mnie wyręczyłWiencek14 wrote:Ja nawet nie wiedziałem że X3 wogóle wyszło na CD ale to może posiada angielska wersja...

I used to be a moderator like you, until I took an arrow to the knee.
Core i5-3570_3,4 GHz, 8GB 1600MHz, Asus GTX660TiOC 2GB, Audigy, Iiyama B2776HDS.
Core i5-3570_3,4 GHz, 8GB 1600MHz, Asus GTX660TiOC 2GB, Audigy, Iiyama B2776HDS.
-
nie wiem jakim geniuszem trzeba byc zeby wpasc na to ze mam pirata, wiedzialem ze bedzie taka gadka ale nie spodziewalem sie za tak trudno do tego dojsc, skoro pisze ze kupie wersje Polska by miec ta gre po Polsku to tak zrobie, i wtedy wrecze tyle dowodow ile trzeba, czy to takie trudne ze to zrobie, ale nie mam napedu DVD? Nie chce od nikogo nic na teraz na slowo to wiadome, ale pare bystrzakow mnie zaskoczylo hehehe, wiec sorry jesli was wszystkich raze tym ze:
-jestem nowy
-nie mam DVD
-chce kupic Polska wersje po to zeby ktos mi pomogl w spolszczeniu
=wystarczy napisac ze nie ma takiej mozliwosci i tyle, wtedy pierw zaopatrze sie w DVD ale nie mam zbyt duzo funduszy, niestety.
=co za idiota kupil by Ang wersje gry a potem Polska? a wpadal juz na ten pomysl by sie nad tym zastanawiac to juz wogole fenomen
Nie moglem grac w ta gre wczesniej bo zmienilem dopiero graficzna i HDD, wiec mam miejsce i mozliwosci, wczesniej nie mialem... to tyle.
Pozdrawiam normalnych.
-jestem nowy
-nie mam DVD
-chce kupic Polska wersje po to zeby ktos mi pomogl w spolszczeniu
=wystarczy napisac ze nie ma takiej mozliwosci i tyle, wtedy pierw zaopatrze sie w DVD ale nie mam zbyt duzo funduszy, niestety.
=co za idiota kupil by Ang wersje gry a potem Polska? a wpadal juz na ten pomysl by sie nad tym zastanawiac to juz wogole fenomen

Nie moglem grac w ta gre wczesniej bo zmienilem dopiero graficzna i HDD, wiec mam miejsce i mozliwosci, wczesniej nie mialem... to tyle.
Pozdrawiam normalnych.
-
Chciałeś powiedzieć "normalnych inaczej"xMaro wrote:Pozdrawiam normalnych.

Każdy kto lubi daną grę... a "idiota" nie musi być ocenzurowane bo to nie wulgaryzm tylko określeniexMaro wrote:co za id**ta kupil by Ang wersje gry a potem Polska?

Edit: czyżby forum automatycznie cenzurowało teksty... to jest co najmniej dziwne...
X3 2.5 + BP 3.1.07 + XTM 0.7.3 + Salvage Claim Software + Bail Signal Extension
Gra od nowa: Bankrut zabójca
Latam: Xen. P (pierwsze 15 min. gry ?!)
Jeden kompleksik produkujący Osłony 1MJ i Krzem... (od czegoś trzeba zacząć
)
Gra od nowa: Bankrut zabójca
Latam: Xen. P (pierwsze 15 min. gry ?!)
Jeden kompleksik produkujący Osłony 1MJ i Krzem... (od czegoś trzeba zacząć

-
To ja poproszę o kod błedu tej wiadomości. Raczej wątpie aby pochodziła z BP, ale może coś przeoczyłem.Mani_Hc wrote:Ja sciagnalem polska wersja nieoficjalna BP), zamieszczona w tym temacie.
Problemy ? Niestwierdzone, no chyba, ze co jakis czas informacja readtext pojawiajaca sie sama w dzienniku. Ale to nie wplywa w ogole na gre i przyjemnosc plynaca z niej :].
Pozdrawiam
-
-
po sprzecie widac ze nie jestes idiota tylko srasz kasa, no ale tak bywa, jeden ma drugi ni ma 
Chodzi o fakt ze niczemu nie zaprzeczylem a najezdzacie mozna tak nazwac na mnie a chcialem sie tylko dowiedziec czy gdy udowodnie ze zakupilem x'a to ktos pomoze mi spolszczyc angielska wersje.
Pozdrawiam

Chodzi o fakt ze niczemu nie zaprzeczylem a najezdzacie mozna tak nazwac na mnie a chcialem sie tylko dowiedziec czy gdy udowodnie ze zakupilem x'a to ktos pomoze mi spolszczyc angielska wersje.
Pozdrawiam
-
-
BQB słusznie prawixMaro wrote:nie wiem jakim geniuszem trzeba byc zeby wpasc na to ze mam pirata, wiedzialem ze bedzie taka gadka ale nie spodziewalem sie za tak trudno do tego dojsc, skoro pisze ze kupie wersje Polska by miec ta gre po Polsku to tak zrobie.

Zakładamy xMaro, że przed napisaniem na forum zapoznałeś się z regulaminem forum. W przedmiotowej sytuacji Twoje zachowanie skutkuje zablokowaniem Ci dostępu do forum do czasu zakupu polskiej (lub innej ale legalnej) wersji gry.
Jeżeli ją kupisz i zechcesz wrócić na forum, wyslij dowód zakupu włącznie z fotkami płytek i pierwszej strony instrukcji na majla mojego lub BQB do weryfikacji.
Pozdrawiamy.
PS. miało być eot, ale cóż, jak kolega się prosi

I used to be a moderator like you, until I took an arrow to the knee.
-
-
Zastanawiam się, czy tylko ja mam taki błąd. Mam zainstalowany BonusPack i spolszczenie bufiego. Polecania w konsolach i w stacjach mam po polsku, ale... przypisałem do fabryki statek i aktywowałem na nim Przedstawiciela Handlowego i teraz jak wydaje mu polecenie {0} {0} {0} dostaję wiadomość o treści ReadText8001-111, a jeśli zmienię tłumaczenie z polskiego na angielskie (oczywiście zachowująć cała tą magię ze zmianą "44" na "48") dostaję maila, gdzie wszystko jest pięknie opisane, tyle że po angielsku
bufi: jeśli chcesz mogę wysłać screeny
bufi: jeśli chcesz mogę wysłać screeny
pozdrawiam
BuddaPL
BuddaPL
-
Najprawdopodobniej ja o tym samym bledzie mowilem.
Tez mi co jakis czas do dziennika przychodzily wiadomosci z Readtextem. Mozliwe, ze to od przedsatwiciela, bo mialem ich uruchomionych 2.
Tez mi co jakis czas do dziennika przychodzily wiadomosci z Readtextem. Mozliwe, ze to od przedsatwiciela, bo mialem ich uruchomionych 2.
-
To ja też dopiszę się do tego błędu Read-Tekst.
Skrypty i spolszczenia do skryptów dla X3 Reunion, TC, Albion Prelude >> http://www.mamuthq.net.pl
XTC+XRM | Albion Prelude
XTC+XRM | Albion Prelude