Komplexy - rady a tipy

Moderator: DJ Die

Lord Thonar
x3

Post by Lord Thonar »

Zadny megakomplex jsem jeste nevyzkousel, ale tento vypada slibne . . . Kdyz nic jineho, alespon nebudu muset pro stity letat do Ceo's Sprite :lol:
Sir_Thomas
x4

Post by Sir_Thomas »

Lord Thonar wrote:Zadny megakomplex jsem jeste nevyzkousel, ale tento vypada slibne . . . Kdyz nic jineho, alespon nebudu muset pro stity letat do Ceo's Sprite :lol:
To je přesně ten důvod proč je vyrábím.... :wink: A vedlejší efekt je hóóóódně kreditů... :D
Moriak
x3tc

Post by Moriak »

Lord Thonar wrote:Zadny megakomplex jsem jeste nevyzkousel, ale tento vypada slibne . . . Kdyz nic jineho, alespon nebudu muset pro stity letat do Ceo's Sprite :lol:
Na zaciatok urcite odporucam Ilegal komplex ( Space fuel/Trava), ktory popisujem na predoslych strankach. Stoji polovicu a zaraba nehorazne.
Peckoslav
x3ap

Post by Peckoslav »

Dotaz mimochodem - nemáte někdo seznam asteroidů v sektorech s vyznačením rudy a kvality naleziště (yield)?
gomecz
x3

Post by gomecz »

Peckoslav wrote:Dotaz mimochodem - nemáte někdo seznam asteroidů v sektorech s vyznačením rudy a kvality naleziště (yield)?
http://www.x3reunion.tym.cz/

na techto strankach je (mimo jine) xls dokument ktery obsahuje presne tyto informace, zel bohu jsou stranky ve flashi... s tim uz si budes muset nejak poradit.
Zergos
x3ap

Post by Zergos »

gomecz wrote:
Peckoslav wrote:Dotaz mimochodem - nemáte někdo seznam asteroidů v sektorech s vyznačením rudy a kvality naleziště (yield)?

na techto strankach je (mimo jine) xls dokument ktery obsahuje presne tyto informace, zel bohu jsou stranky ve flashi... s tim uz si budes muset nejak poradit.
Tak jsem asi slepejs ale nikde jsem tu tabulku nenasel :-(
gomecz
x3

Post by gomecz »

Zergos wrote:
gomecz wrote: http://www.x3reunion.tym.cz/

hledejte soubor asteroids_x3.xls. jak uz jsem rekl, je to flash, takze karma. to je osud, vis.
Moriak
x3tc

Post by Moriak »

Zergos wrote:
gomecz wrote:

Mas pravdu - nieje tam teraz. Mrkni sa rano o 10:00. Ho tam doplnime presne v tom zneni ( Asteroids.xls ) do sekcie download.
Moriak
x3tc

Post by Moriak »

Tak na nasu stranku X3reunion.tym.cz sme vlozili spominanu tabulku asteroids. Takze..............enjoy :wink:
DJ Die
Moderator (České)
Moderator (České)
x4

Post by DJ Die »

takova mala otazka kde sezenu SPP XXL?zkusim postavit ten komplex na travu/whisky
Split now give you...AAARRRRGGGHH!
gomecz
x3

Post by gomecz »

DJ Die wrote:takova mala otazka kde sezenu SPP XXL?zkusim postavit ten komplex na travu/whisky
Argon SY @ Montalaar
souky

Post by souky »

tak sem si stavěl komplex a chtěl si ho připojit k HQ aby ho zásoboval a dočkal sem se nepříjemného zjištění VONO TO NEJDE :evil:
Sir_Thomas
x4

Post by Sir_Thomas »

souky wrote:tak sem si stavěl komplex a chtěl si ho připojit k HQ aby ho zásoboval a dočkal sem se nepříjemného zjištění VONO TO NEJDE :evil:
Já to tušil, tak jsemto ani nezkoušel.... :D
Peckoslav
x3ap

Post by Peckoslav »

Dokáže mi někdo poradit co s tím?
stavím si komplex a když už jsem téměř hotov (cca 15 továren stojí) tak najednou buuum a jedna (pochopitelně ta nejdražší - SPP XL) vybuchne. Ve zprávách něco jako Your SPP XL has been destroyed by Your Silicon Mine.

Nevíte čím to? Nejsem na tom ještě tak dobře, abych vyhodil cca 20M...

Thx.
Sir_Thomas
x4

Post by Sir_Thomas »

Peckoslav wrote:Dokáže mi někdo poradit co s tím?
stavím si komplex a když už jsem téměř hotov (cca 15 továren stojí) tak najednou buuum a jedna (pochopitelně ta nejdražší - SPP XL) vybuchne. Ve zprávách něco jako Your SPP XL has been destroyed by Your Silicon Mine.

Thx.
Ty fabriky jsi postavil tak nešťastně, že o sebe naráželi tak dlouho dokud Silicon Mine nezničil SPP XL. :wink:
Fox Trader
x3

Post by Fox Trader »

Peckoslav wrote:Dokáže mi někdo poradit co s tím?

Thx.
Na angl. foru radí stavět tovaárny v komplexu min. 2km /větší jako XL i 3km/ od sebe kvůli působení slapových sil /vzájemná gravitace/. Je opravdu možné, že slapové síly jsou zakomponované ve hře. Já je stavím 3km od sebe a je to bez problémů. Pouze pozor na přilišnou vzdálenost továrny od jádra komplexu /25km/, pak továrnu nepřipojíš ke komplexu. /vyskoušeno osobně :cry: /
Last edited by Fox Trader on Fri, 12. Jan 07, 09:55, edited 1 time in total.
Torgen
x3

Post by Torgen »

Fox Trader wrote: Na angl. foru radí stavět tovaárny v komplexu min. 2km /větší jako XL i 3km/ od sebe kvůli působení slapových sil /vzájemná gravitace/. Je opravdu možné, že slapové síly jsou zakomponované ve hře. Já je stavím 3km od sebe a je to bez problémů. Pouze pozor na přilišnou vzdálenost továrny od jádra komplexu /snad 20km/, pak továrnu nepřipojíš ke komplexu. /vyskoušeno osobně :cry: /
Tak to je zajímavé, ale v mojem případě to teda potom vůbec nefunguje, protože mám továrny v těsné blízkosti, a pokud se vyslověně určité části nepřekrývají, nebo do sebe nezasahují, čili nenáráží, což jde jasně v blízkosti takového komplexu slyšet, pak je vše v pořádku. Ačkoli, řekněme pomyslné středy jsou od sebe takto umístěných továren třeba i 1 nebo 2km, vystupující části stanic ( různé antény, lávky, apd.) jsou v těsné blízkosti a jak říkám, nic mi zatím neexplodovalo.

Na druhou stranu v takovémto propletencil velmi blízko u sebe postavených stanic, se sem tam zamotá nějaká větší loď, která už se nevymotá a končí to její explozí. Což je teda velmi nežádoucí, ať už kvůli kreditům, v případě že jde o loď hráče, nebo ztráty reputace , pokud šlo o loď NPC.
Lord D
x3

Post by Lord D »

nevím jak vám ale mě osobně ani nejde stavět fabriky tak blízko sobě že se teměř dotýkají. systém mi to prostě nedovoli.
jinak stavím továrny stejného druhu těsně vedle sebe a je to bez problémů. pro příklad uvedu 6x Krystal fab v jednom bloku 2x3 na mapě v ose x-z. v ose x-y vidím jen 3, tj. druhou řadu mám překrytou.
syk

Post by syk »

tohle uz jsem jednou resil...
kdyz mi spojovaci trubka prolezala diskem elektrarny...
bylo to jasne videt a hlavne slyset...
problem byl pouze pokud jsem byl v tom sektoru... postupne ubyvali stity a nakonec se to rozpadlo vse na jednotlive stanice...
elektrarna byla znicena ostatni zustali a sli opet spojit...
pokud jsem byl v jinem sektoru stity narostli zpet... kolize se zjevne pocitaji pouze v sektoru kde se zrovna nachazis...
lze to pozorovat i na pristavajicich lodich pokud jsi v sektoru poctive vse obleti potom se nasmeruji na dock a pristanou, ale pokud v sektoru nejsi, pristane mnohen rychleji protoze leti primo.

problem by si mohl vyresit bud
1. nezdrzovat se vtom sektoru prilis dlouho aby nedoslo ke zniceni vetsinou je to vice minut takze na prulet mas casu dost

2. postavit vedle dalsi stanici nebo 2 a pripojit do komplexu... trubky by meli byt po spojeni trosku jinak...
chce to zkouset...

3. pokud se ti dotykaji primo stanice pokusit je jednu znich odvleci taznym paprskem ktery lze na nektere lode namontovat

4. neresit... pockat az vybuchne a postavit jinou na lepsi pozici a pripojit
Athlon 64X2 5000+ BE o/c 3.2GHz, 2x1GB DDR2 800, Asus 8800GTS 512MB, Ageia PhysX, cca 2TB in SATA2 HDD's, SBAudigy2, Thermaltake 450W
Peckoslav
x3ap

Post by Peckoslav »

tak mi zase vybuchla jedna stanice ..., naštěstí jsem si průběžně ukládal pozice jak komplex rostl. M

ám z toho takový pocit, že to zničení stanice má na svědomí špatně umístěné propojení - problém byl vždy, když trubky vedly úhlopříčně, když jsem se snažil napojit továrny pravoúhle, tak to problémy nedělalo. Včera jsem to nechal běžet na max. seta asi hodinu a držel, tak doufám, že ten komplex nebudu muset zase přestavovat...

Return to “Česky / Czech X-Forum”