Elitier

Dyskusja na tematy nie powiązane z x-grami

Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum

Sauron11
x3tc

Post by Sauron11 »

Chodziło o to by treść postów o X3, które choć w małym stopniu podają jakieś tajemnice, ukrywać. Tak na wszelki wypadek.
I used to be a moderator like you, until I took an arrow to the knee.
Core i5-3570_3,4 GHz, 8GB 1600MHz, Asus GTX660TiOC 2GB, Audigy, Iiyama B2776HDS.

Post by Deleted User »

Hmm, dobra.
Marzec
x2

Post by Marzec »

Ja umiałbym taką gierkę zrobic, ale musiałbym zacząc od zera, a tego mi sięnie chce :P robie inną grę w 3d :P
Zresztą co by dał taki sequel? Czy X was nie satysfakcjonuje? Jak to z tym jest bo ja jeszcze nie grałem?
MatrixPL
x4

Post by MatrixPL »

Facet, odłóż ten defibrylator, bo jeszcze ktoś umrze ze strachu jak zobaczy ten martwy od kwietnia temat. :skull:
Urban
x4

Post by Urban »

dobrze że to przynajmniej był kwiecień tego 2006... a nie wcześniejszy
Sauron11
x3tc

Post by Sauron11 »

Jakby wątek był z lat wcześniejszych niż 2006 r. to sprawa byłaby dyskusyjna :wink: , ale nie jest i nie ma nic złego w pisaniu w starszych wątkach. Po to są one otwarte a nie zamknięte, aby w nich pisać :wink: .
Core i5-3570_3,4 GHz, 8GB 1600MHz, Asus GTX660TiOC 2GB, Audigy, Iiyama B2776HDS.
Stalovy
x2

Post by Stalovy »

Marzec wrote:Zresztą co by dał taki sequel? Czy X was nie satysfakcjonuje?
Jaki sequel? Chodzi o Frontiera, na którym opierał się pomysł Elitiera? To nie będzie sequel, tylko remake.
Co do reszty pytania: X2 (oraz X3) jest inną grą, niż Frontier - np. brak lądowania na planetach, inny system poruszania się w kosmosie (tu bramy, tam skoki), inne rejony (Frontier - Galaktyka Drogi Mlecznej; X - Wszechświat X)... Jako gracz, który ma doświadczenie z obiema grami mogę stwierdzić, że Frontier i X2 (X3) nie nadają się do zastąpienia jednej przez drugą (to działa w obie strony). Po prostu we Frontierze są takie elementy i takie rozwiązania, których nie ma w X'ach, i vice versa.
Marzec wrote:Jak to z tym jest bo ja jeszcze nie grałem?
Nie grałeś w X2 czy we Frontiera? W obu przypadkach dużo straciłeś, jeśli lubisz tego typu gry :)
Pozdrawiam,
S.
سمَـَّوُوُحخ ̷̴̐خ ̷̴̐خ ̷̴̐خ امارتيخ ̷̴̐خ
RAFIO
x3ap

Post by RAFIO »

Stalovy wrote:Frontier - Galaktyka Drogi Mlecznej; X - Wszechświat X
Juk już to Droga mleczna, a nie "galaktyka drogi mlecznej". Nasza galaktyka nazywa się Drogą Mleczną. Pozatym, akcja obudwu gier dzieje się w w tej samej galaktyce X, a X-uni to te układy, które mają połączenie z systemem bram.
Urban
x4

Post by Urban »

heh Rafio czasem zdaje mi si€ ze patrzysz na innych z bardzo wysoka :wink: A co do nazewnictwa to po przejrzeniu google, i stron ktore mozna uznac za prawdomowne/profesjonalne mozesz nasza galaktyke nazywac Galaktyka Drogi Mlecznej lub/i Droga Mleczna ... wystarczy przyjrzec sie nazwom innych galaktyk: np. Galaktyka Andromedy. (choc byc moze jest to popelniany przez wiekszosc spoleczenstwa blad... ale w to szczerze watpie :lol: )

P.S. Sorka za brak polskich liter, ale nie mialem czasu skonfigurowac Mozzili na Solarisie... :oops:
Sauron11
x3tc

Post by Sauron11 »

Także słyszałem jako "fachowe" określenia zarówno "Droga Mleczna" jak i "Galaktyka Drogi Mlecznej". Moim zdaniem oba są poprawne.
Stalovy
x2

Post by Stalovy »

Jest poprawne, inaczej nie użyłbym tej nazwy ;)
A co do uniwersum X, to albo przeoczyłem tą informację, albo nigdzie nie było wyraźnie dane do zrozumienia, że jest to nasza galaktyka....?
سمَـَّوُوُحخ ̷̴̐خ ̷̴̐خ ̷̴̐خ امارتيخ ̷̴̐خ
RAFIO
x3ap

Post by RAFIO »

Tak, to jest nasza galaktyka. Tylko nią obejmuje sieć bram. Dawnoo temu jej twórcy (sieci bram) toczyli wyniszczającą wojnę z gatunkami z poza galaktyki, i udało im się jedynie utrzymać własną galaktykę.
Urban
x4

Post by Urban »

trochę to przypomina historie budowniczych gwiezdnych wrót xD

Może ktoś zapodać linka do historii X-universum?
RAFIO
x3ap

Post by RAFIO »

poszukaj na XUDB ;)
Ghostek
x2

Post by Ghostek »

RAFIO wrote:może Ghostek?
O lol, jestem sławny 8) No cóż, jeśli w z tą grą to tak na poważnie to ja chętnie bym się dołączył (była by to miła przerwa od ripowania modeli z BloodRayne i portowania ich do Garry's Moda ;)) - oczywiście nie obiecuję, że cokolwiek z tego wyjdzie, ale przyznam szczerze że od dawna mi taki pomysł jak wasz chodził po głowie. (tj. nie do końca taki, bo ja - wiem, wiem, wstyd, będę musiał kiedyś nadrobić zaległości - jako żem gracz znacznie młodszej daty niż większość tu obecnych nie grałem w żadną część Elita :()
RAFIO
x3ap

Post by RAFIO »

odwołanie sie do mojej wypowiedzi po... roku, to chyba trochę za późno ;)
Wiencek14
x3ap

Post by Wiencek14 »

Lepiej późno niż wcale :P
X3 2.5 + BP 3.1.07 + XTM 0.7.3 + Salvage Claim Software + Bail Signal Extension
Gra od nowa: Bankrut zabójca
Latam: Xen. P (pierwsze 15 min. gry ?!)
Jeden kompleksik produkujący Osłony 1MJ i Krzem... (od czegoś trzeba zacząć :) )
Ghostek
x2

Post by Ghostek »

No co, dawno tu nie zaglądałem ;)

Return to “Polskie / Polish Off Topic”