X Rebirth

Moderator: DJ Die

Warus

Post by Warus »

Earth ultimatum IV. wrote:
Warus wrote:a samozrejme "kolegu" Earth ultimatum IV., s ktorým sme asi jediní, spokojní, hráči X Rebirth.
Je nás oveľa viac. Ale väčšina z ľudí čo podporuje Rebirth proste nechce ísť na forum, pretože drvivá väčšina haterov utláča pozitívny feedback k Rebirth.

Ano, je pravda že vdaka patchom ide hra oveľa lepšie.
Dovoľujem si povedať, že od verzie 1.10 (release) doteraz (1.25) sa mi zlepšilo FPS o dvojnásobok, a v hre ostali už len nejaké menšie chybičky.
Tiež pridali pár fajn vecí.

Ináč pracuje sa na slovenskom preklade na X Rebirth. Vedeli ste o tom?
Avšak začalo sa pracovať počas toho, ako CZ/SK forum bolo uzavrete, takže sa to sem nedostalo.
A som betatester toho prekladu. Je to hotové tak na 90%.
CBJ (jeden z hlavných adminov) povedal že ked bude preklad hotový, zakomponujú ho priamo do originálnej hry cez patch :)
Earth ultimatum IV. ...tak toto je super správa. Fakt som to netušil. Tkaže ten slovenský preklad bude akože oficiálny?
DJ Die
Moderator (České)
Moderator (České)
x4

Post by DJ Die »

ja doufam ze letos pred pulkou roku ale to je zatim ve hvezdach :)

no ted rozdil je pry obrovsky tak jsem zvedavy jestli nezmeni aspon par lidi nazor 8) no a kdyz ne tak co se da delat :lol:

to je super mam to brat tak ze je to neofiko preklad? a co cestina bude to vubec nekdo delat nebo se toho zrekla uz i cenega? :twisted:

Warus: prosimte snaz se nedelat double posty :wink:
Split now give you...AAARRRRGGGHH!
Earth Ultimatum IV.
x4

Post by Earth Ultimatum IV. »

áno, bude offic
peter143
xr

Post by peter143 »

Zdravím,

Vidím že je tu reč o mne a o preklade. Je pravda že preklad sa robí, aj bude robiť. Je pravda že EGO sľúbilo to dať do oficialky. Zatiaľ mi dosť komplikuje život že patche vychádzajú takmer pravidelne, a menia tam niektoré dialógy ktoré si musím riadok po riadku odlistovať. Earth Ultimátum to trochu nadniesol (90) aj ja by som bol rád tomúto číslu, teraz na HDD je preklad hotový z hruba na 70%. Hra v základe je komplet preložená, nieje problém hrať aj hráčom zameraným na češtinu alebo slovenčinu. Podstatnú časť tvoria rozhovory medzi osobami ktoré sú v príbehu. Je to dosť zabiják, pretože zakaždým listovať 2000 riadkov hore - dole , zdržuje, aby ten rozhovor mal zmysel. Okrem prekladu sa zdržiavam, žiaľ bohu aj testovaním, na pozadi mi beží hra, a ja pri každej zmene robím save- load. Odpustite mi potom nejakú úšlú gramatiku, pravopisné chyby alebo nesúvislosť viet. Konečný "recenz" urobím až keď budem mať všetko preložené. Preklad je robený simultánnym systémom. Nerád prekladám od slova do slova typu Gugel and Človek and robot. Keď aj nebude korenšpondovať z anglicky nahovoreným textom nič sa nedeje, podstata dialógu je vystihnutá ( angličtina je dosť chabý jazyk na gramatiku). Záverom len toľko: X Rebirth je zatiaĽ dobrá hra, má v sebe potenciál ( inak by som s ňou nazabíjal čas), je v nej niečo čo v Reunione, Terran coflicte, albion prelude - mi chýbalo alebo nebolo. Chce to čas.

P.S. Sú tam texty ktoré zatiaľ použité neboli. Myslím že EGO akonáhle dá dokopy hru a hrateľnosť dorobí druhú časť príbehu - DLC. Zatiaľ sú spomenuté len dva vety. Takže Xenovský konflikt - neslaný, nemastný na konci može mať aj iný obrat.

P.S.II - link: http://www.nexusmods.com/xrebirth/mods/370/
Moderátor nech vytvorí nový Topic, píšte, testujete, čo kde a čím nahradiť. Nestíham všetko naraz.
I forgive all the mistakes this game, only the music is everything. Number one: X Rebirth Theme II (Orchestra)
peter143
xr

Post by peter143 »

Ešte jedná vec: Pokiaľ sa vám budú objavovať v hre, v textoch "otázniky" za chýbajúce písmeno, nieje to moja chyba. Vo fontoch Egosoftu chýbajú mäkké znaky, keďže chcem aby to bolo oficiálne aj s mäkčeňami, budete to musieť zatiaľ prehliadnúť. Ego mi sľúbilo že chýbajúce znaky pri ofic. vydaní doplní do svojích fontov.

Peter
I forgive all the mistakes this game, only the music is everything. Number one: X Rebirth Theme II (Orchestra)
Earth Ultimatum IV.
x4

No tipoval som že máš cca 90% hotových, lebo už dávno si nevydal update, a povedal si že nasledujúci update už bude len hotový preklad... Veľa šťastia prajem :)
peter143
xr

Post by peter143 »

Nedal som lebo teraz prekladám dialogy, nemá význam ich dávať polovičaté, keď vždy tam niečo zakaždým mením. Inak si dal dosť dobrý odhad. Ak by som to podeli 50 na 50. Tak 100 je preložená hra v základe. Ďalšie to je tých 65-70 percent.

Dnes dám na testing 0.6 verziu. NPC sú preložené v kampani, okrem Yishy a Otaniho - tam je to na cca. 40 percent. ( nechápem čo toľko tí dvaja kecajú :D :D a v hre nevydajú ani pol slovka)
Kompletná je okrem toho Encyklopédia - ale tá vo videu ( príbehu) nie v hre a veľa ďalšieho, ako názvy staníc, lodí, zbraní a pod. ( zatiaĽ sa nechcem zdržovať prekladom surovín, továrni a pod. v encyklopédii). Aj tak má EGO chyby na riadkoch, nevyhadzuje to čo má byť ale niečo iné alebo vôbec. Skúšajte, testujte dajte vedieť či páči alebo nepáči a čo zmeniť. Máme konečne otvorené fórum tak to využite na objektívnu kritiku.
Warus

Post by Warus »

peter143 > už vopred ti ďakujem za všetkých hráčov X Rebirth. Máš môj obdiv. Rád by som pomohol pri testovaní prekladu, ale "Bohužiaľ" teraz som nastúpil do novej práce...a mám toho fakt veľa. Takže X Rebirth ani nehrávam. Ako náhle sa uvoľním...idem do toho s Vami chalani :D
Lukaszno1
x4

Post by Lukaszno1 »

Zdravím chci se zeptat je to už tedy hratelný? Dá se hrát už příběh? Na tu hru sem se fakt těšil ale nechci to kupovat dokud to nebude aspoň trochu hratelný. S předchozíma dílama sem si užil dost.
Earth Ultimatum IV.
x4

Príbeh je v pohode.
Ale v tejto hre ide hlavne o Freeplay mód, to je najlepšia zábava.
DJ Die
Moderator (České)
Moderator (České)
x4

Post by DJ Die »

Nj skripty v pribezich delaji problemy tak bylo vzdycky :lol: jsem zvedavy jestli se jeste zvednou z toho dna kde jsou ted :twisted:
Earth Ultimatum IV.
x4

A máme tu 1.30:

Patch 1.30 RC3

• New Feature: Steam Workshop support.
• Improved support for joysticks and multiple input devices.
• Improved mining scripts, especially for medium size mineral/ice miners.
• Improved trade ship behaviour to favour profitable, non-empty runs.
• Improved station scan mode which no longer highlights objects that are not relevant.
• Improved attack and evasive maneuvers and AI.
• Improved flight pathing during normal flight, when following other ships, and when docking.
• Improved collector drone flight behaviour near large objects.
• Improved map handling of ship command hierarchies.
• Improved trade menu, including text search, sorting and colours.
• Improved appearance of small ships flying in lanes around stations.
• Enabled comm/info interactions with player property that is more than 10 km away.
• Added missions relating to the upkeep of ships and stations.
• Added list of platform NPCs to station menu (only available if you're in the same zone).
• Added more information and command hierarchy to player property menu.
• Added information to encyclopedia about stations/ships that can be built.
• Added option to stop displaying steering mode message.
• Fixed missing manager comm option.
• Fixed wrong mouse-steering mode being entered in some cases incorrectly when leaving a menu.
• Fixed several other incorrect or inconvenient menu behaviours.
• Fixed calculations for gathering certain resources out-of-sector.
• Fixed player being sent to NPCs on ships or on hostile stations when asking for directions.
• Fixed some objects left in construction state after building finished (still at least one rare case remaining).
• Fixed trade missions not completing if the station storage was full, notably the food trade plot mission.
• Fixed trade ships not stopping their current order after clearing their shopping list.
• Fixed trade orders for selling items using ships in player squad.
• Fixed ships blocking docking bays after having docking interrupted.
• Fixed incorrect docking icons under certain circumstances.
• Fixed not being able to unlock skills of defence officers on platforms.
• Fixed displayed total counts of stored units.
• Fixed drones that should have a commander appearing in property owned menu.
• Fixed destroyed drones not being properly removed from drone storage.
• Fixed incorrect ship position after leaving a highway with a menu open.
• Fixed stations creating trade offers with higher value than it can afford.
• Fixed building and production remaining paused after modules having been hacked.
• Fixed ships assigned to stations being incorrectly assigned mining jobs.
• Fixed outdated trade offer information appearing on event monitor.
• Fixed trade ships assigned to player stations sometimes not updating their range.
• Fixed object menu not restoring after closing station trade offers.
• Fixed production menu information not updating correctly.
• Fixed production showing very long production times in certain cases.
• Fixed production stalling due to stations filling up with intermediate wares.
• Fixed several pathfinding problems, which should prevent ships from flying through stations.
• Fixed ships equiping drones or ammo getting stuck in the shipyard.
• Fixed most cases of dropped containers being stuck inside each other (can still happen occasionally).
• Fixed architect destroying drones in storage without adding them to the station.
• Fixed issue with parking ships when manager (stations) or pilot (construction vessel) are not present.
• Fixed trade ships waiting too long for a free parking location when intended trade is no longer possible.
• Fixed calculation of required funds when trading with other player property.
• Fixed pilot not being placed on ship's platform.
• Fixed mining for medium size ships.
• Fixed incorrect mining order for ships which can't transport the mining wares.
• Fixed blocked trades involving discounts if there is only enough money for the discounted amount not the full amount.
• Fixed built ships not leaving the shipyard after shipyard construction module has been destroyed and subsequently repaired.
• Fixed several other cases of ships getting stuck, not moving when they should.
• Fixed owner of fuel station in Gemstone Manufacture.
• Fixed incorrect lasers being use by medium ice collector ships.
• Fixed problem with accuracy of time data in savegames with long play time.
• Fixed rotation of construction ships after flying to build location.
• Fixed visual glitch on map when targeting/entering/leaving highways.
• Fixed animation problem with highways in games with long play time.
• Fixed stalls when entering highways in savegames that have been saved/loaded many times.
• Fixed another cause of the game stalling for a short time.
• Fixed crash when loading certain savegames.
• Fixed several causes of apparently random crashes.
• Various optimisations resulting in performance improvements.
• Signficant performance improvements on some AMD graphics cards, particularly R9.
DJ Die
Moderator (České)
Moderator (České)
x4

Post by DJ Die »

no musim rict ze toho neni zrovna malo :) asi maji jeste co delat...
Abras
x3

Post by Abras »

tak co, uz je to vklidu hratelne, nebo si jeste pockat?
peter143
xr

Post by peter143 »

Vôbec to nieje zatiaľ " v klidu hratelné" , ešte Egosoft musí dosť popracovať na mechanizme hry, zatiaľ vylepšujú len to nepodstatné, lepšie povedané to čo zanedbali, to čo robí kritické chyby v hre. Zlepšili hratelnosť, to že hru plánovali na konzolu a teraz majú prerábky na fps, zlepšili textúry oblečenia, husie krky postáv a základna vec : ,,maska a okuliare na NPC,,. Vôbec sa nevenujú obchodu, vôbec sa nevenujú mechanizmu hry v tom čo deklarovali : boj, obchod, stratégia. Nosný príbeh je naďalej odfláknutý, hral som ho čo prekladám minimálne 15. krát - na nervy, jedno čo zlepšili a tá hlavná chyba čo bola loď nakúpi články aj ich predá, výstavbu stanice neporiešili vôbec, chyba na chybu. Narážanie lodí do staníc, stupídne vedenie lodí v dialniciach.... atď atď. Odporúčam všetkým, kto ešte tú hru nekúpil, nech ju nekupuje, tá hra má potencial, ale zatiaľ len opravujú chyby (alfa vydania). Počkajte a hru si užijete aj so Sloveenčinou, nie za 50€ ale o rok za 9,99€. ľutujem že som vyhodil tie peniaze, konštatovanie je také pokiaľ sa nechcete len tak flákať po vesmíre a strieľať, počkajte si až raz možno tá hra výjde ... tak ako jej predchodcovia. Zatiasľ sú to zbytočne vyhodené peniaze.
peter143
xr

Post by peter143 »

Mením čo som povedal a hovorím čo som ešte nepovedal.... už je to po posledných patchoch vo verzii 1.31 vcelku hratelné... Zatiaľ kostrbaté ale vylepšené . Podmanivá hudba, ako zázrakom to vôbec nepadá, polepšené nudné magistrály ( bez trhania a zásekov), vylepšený obchod ( vo farbách), lode konečne robia to čo sa im povie - aj keď len obchodovanie, príkazy stoj, následuj, a pod. zatiaľ odplávali za oceán, fps navýšené ( dokonca plynulo 25-30 na mojej prababičke 4870 v HD). Konečne dopracovali výstavbu staníc, síce otravne zdlhavé, na money náročné ... ale krásne.
Warus

Post by Warus »

...veď hej... Pomaly začínam veriť, že X Rebirth možno raz bude viac než dobrá hra :)
webik
xr

Post by webik »

No, když jsem teď zkoušel 2.0 musím říct, že asi zase začnu hrát. Nový kokpity jsou super, moje lodě se konečně brání + se dají opravit bez úpravy uložený hry. Jediná věc co mi teď chybí je možnost rozhlížet se po skunkovi :D.
tomason

Post by tomason »

Za novy patch maji u me plus.
Ale mam problem s velikosti fontu, neni nejaka moznost, jak je zvetsit?
Warus

Post by Warus »

...tak tento problém, že je v hre malý font, mám aj ja...a mal som ho aj pri X3. Vlastne je to problém viacerých moderných hier. Keď im už dávajú ten prívlastok next-gen...tak neviem prečo si neuvedomia...že ľudia už hrajú na full HD alebo aj vyššie. Keď mám gamepad a som od monitora ďalej ...tak fakt nič neprečítam :D A to nehovorím, že sú aj takí, ktorí hrajú na TV.

Return to “Česky / Czech X-Forum”