[XuDB] X-Universe Database

Forum do dyskusji o x-grach i problemach technicznych

Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum

RAFIO
x3ap

Post by RAFIO »

Nie trudno się domyślić, wszak wziołeś pierwszy wynik z google dla frazy "darmowy cms". ;)
Dine

Post by Dine »

Jak dla mnie - Xudb był dobrym pomysłem. Odwiedzałem go często aby coś sprawdzić. Oczywiście wiele trzeba było by tam włożyć pracy ale od razu 'to już koniec'?

Biblioteka skryptów - strata czasu ? pieniędzy ? Jak dla mnie powinieneś zaciągnąć do roboty: LeWaRa, Deadly'ego, Mani_, Pana wieczny pesymizm i siebie. Wtedy drobna reklama i ta strona (Xudb) powróciła do świetności.
Wzięli byście wiecznego pesymistę do krytykowania i poprawiali błędy :)

Czy warto się poddawać? Niewiele jest do poprawienia w sumie...
Bardzo się na tobie zawiodłem gdy zobaczyłem 'to już koniec', 'wypaliliśmy się', 'papier się skończył!' a teraz czytam, że piszesz 2,500 linijek tekstu dziennie :(

Gdybym mógł cokolwiek oprócz tego /\ to zgłaszam się niezwłocznie ! mogę nawet wam kebaby przynosić jak będziecie pracowali ;S

LeWaR Deadly i Mani to osoby do których mam jakieś zaufanie. Nie wiem czemu.
Last edited by Dine on Thu, 20. Dec 07, 16:24, edited 2 times in total.
RAFIO
x3ap

Post by RAFIO »

Dine wrote:Jak dla mnie - Xudb był dobrym pomysłem. Odwiedzałem go często aby coś sprawdzić. Oczywiście wiele trzeba było by tam włożyć pracy ale od razu 'to już koniec'?
Halo, pobudka! ;) Prace nad stroną przerwaliśmy już parę miesięcy temu, lecz na chwilę obecną są one wznowione, i trwają.

btw: nie "on", tylko "ona". XuDB to panienka ;)
Dine wrote: Biblioteka skryptów - strata czasu ? pieniędzy ? Jak dla mnie powinieneś zaciągnąć do roboty: LeWaRa, Deadly'ego, Mani_, Pana wieczny pesymizm i siebie. Wtedy drobna reklama i ta strona (Xudb) powróciła do świetności.
Biblioteka skryptów nie jest modernizowana, bo zbytnio nie widzę, co można by było do niej dopisać. Natomiast LeWar i parę innych osób ma na niej uprawnienia do uploadowania, i korzysta z nich, dodając czasem nowe pliki.
Dine wrote: Czy warto się poddawać? Niewiele jest do poprawienia w sumie...
Bardzo się na tobie zawiodłem gdy zobaczyłem 'to już koniec', 'wypaliliśmy się', 'papier się skończył!' a teraz czytam, że piszesz 2,500 linijek tekstu dziennie :(
Żadnego tekstu aż tyle nie piszę. Musiałbym się wprowadząć w "odmienne stany świadomości", aby taką wydajność osiągnąć. Natomiast piszę tyle linijek kodu, a to już różnica ;) Pozatym tak, potrzebowaliśmy trochę czasu oby to zostawić, przemyśleć, odsapnąć, ale wyciągneliśmy z tego rozmaite wnioski, i wrociliśmy do prac nad XuDB
Dine wrote: Gdybym mógł cokolwiek oprócz tego /\ to zgłaszam się niezwłocznie ! mogę nawet wam kebaby przynosić jak będziecie pracowali ;S
Narazie trzeba ukończyć Pegasusa. Bez niego nie ma sensu nawet tego ruszać. Ale thx za chęci, będziemy pamietać. ;)
Dine wrote:Na tobie się przejechałem czytając to a kiedyś czekałem aż mi odpiszesz gdy miałem problem.
Hę? Możesz dokładniej? Jaki problem, kiedy i gdzie?
RAFIO
x3ap

Post by RAFIO »

Wygrzebuję topic, bo pora skrobnąć pewną rzecz:

Byłbym bardzo wdzięczny gdyby ktoś zainteresowany pomocą przy XuDB zagadnoł do mnie na pw/gg.

Szukamy osoby która zajeła by się prowadzeniem zbioru skryptów w plikowni. Nie jest to zbyt skomplikowana procedura, wszystko odbywa się przez panel administracyjny XuDB.
RAFIO
x3ap

Post by RAFIO »

Ponieważ ostatnio wybitnie nie mam na nic czasu, postanowiłem XuDB umieścić na systemie MediaWiki, znanym choćby z wikipedii.

Serwis znajduje się tutaj:

http://xudb.pl/

A forum tutaj:

http://forum.xudb.pl/

Tak więc zapraszam wszystkich zainteresowanych, do dodawania nowych stron ;)

Styl na x'owy zmienię w najbliższym czasie.
Michal.R
x4

Post by Michal.R »

Jako że Rafio nie chce chyba pisać posta pod postem, to "poprosił" mnie o poinformowanie działa już jego Wiki o X'ach. :) Jako że w sumie nie mam ostatnio zbyt wielu zajęć (wiecie matura i "nauka" do niej :D ), to postanowiłem trochę go wspomóc i poprzenosić dane ze starego XUDB'a do nowej Wiki.

Dla każdego spragnionego informacji o X'ach będzie to miejsce gdzie można odnaleźć szybko i bez problemów informacje jakie się potrzebuje. Jeżeli to możliwe, nie byłoby złym pomysłem jakby ktoś też mógłby coś od siebie dodać na wiki ;)

http://wiki.xudb.pl/
Current PC: ASUS PRIME X370-PRO ||| Ryzen 5 5800X3D ||| ASUS RTX 3060 Ti DUAL OC V2 8GB ||| HyperX Fury 4x8GB DDR4 ||| LG 27GL850-B :O
Old PC: MSI Z87-GD65 ||| i7 4770K ||| Asus GTX 1060 Dual 6GB OC ||| Crucial 2x8GB DDR3 ||| LG IPS277 :P
Very old PC: MA770T-UD3P ||| Phenom II X4 955 ||| GoodRam DDR3 4GB 1333MHz||| HD4850 512MB ||| LG W2252TQ :D
Very very old PC: Asrock Dual-Vsta ||| A64 3000+@3500+ ||| Radeon x1950 Pro 256/256 ||| 2048 DDR 400MHz ;)
MacDyller
x3tc

Post by MacDyller »

Świetny pomysł aby umieścić to w konwencji Wiki. Przydałby się jakiś kalalog haseł na stronie głównej... Inne sugestie będę dodawał na stronach dyskusji poszczególnych artykułów :twisted:
X3:TC ENG

Return to “Polskie / Polish X-Forum”