Witam Wszystkich Mam Maly Problem Z Misja
Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum
-
A może po prostu sprawić, aby M3 nie mógł nawet zadrasnąć lakieru na M2, M1? Wystarczy pozbawić ich możliwość przenoszenia i używania broni, na które M2 i M1 mogą być wrażliwe. We Freespacie, myśliwce same mogły jedynie zniszczyć małe capshipy, pokroju niszczyciela klasy Fenris (tam niszczyciele to takie małe żuczki, czyli tak jak w rzeczywistości) a fregat to już nawet zadrasnąć nie mogły, jedynie zniszczyć im wieżyczki. Moim zdaniem takie rozwiązanie byłoby odpowiednie 

X2 1.4 PL+Bonus pack+Burianek's Laser / Economy Rebalance
-
Chłopaki, nie chcę sie czepiać, ale spójrzcie na temat topic'u. Potem nikt nie znajdzie Waszych wywodów, a uważam że są ciekawe i szkoda by dla potomności była niepowetowana
Pozdrawiam

Pozdrawiam
Pomagając borońskiej księżniczce wchodzisz w konflikt z PRAWEM!
ZUZANNO!!! Natychmiast wracaj do rodziców! Przestań wreszcie za mną chodzić!
GFU jest bronią niesportową!
Kiedyś pojadę do Dufftown...
Ja nawet nie wiem co to jest ICQ, ale też mam tam nr dresofonu...
-
Khacki m3 jak siada na ogonie niektórych korwerWou wrote: Czy widzieliście kiedyś mysliwiec sterowny przez komputer który by stworzył jakiekolwiek zagrożenie czemuś większemu od siebie?

Co do homeworld'a to tak. Uwielbiam tą gierkę i uważam ją za najlepszy rts =] Niekażdy może się ze mną zgodzić ale to kwestia gustu. Poza tym Homeworlda jest łatwiej modować niż nasze wspaniałe X2 =] Ten banerek co masz pod każdym topikiem to właśnie od moda od homeworlda

-
To cie powinno zainteresować:
http://mods.moddb.com/4502/
http://mods.moddb.com/gallery/image/21936/
Nie wiem jak ciebie, ale mnie to od razu przekonało
Smacznego
http://mods.moddb.com/4502/
http://mods.moddb.com/gallery/image/21936/
Nie wiem jak ciebie, ale mnie to od razu przekonało

Smacznego

X2 1.4 PL+Bonus pack+Burianek's Laser / Economy Rebalance
-
Zgadzam sie, że Homeworld to świetny rts, sam spędziłem nad nim troche czasu. Jedak gdyby okazało sie, że X3 jest jego klonem, byłbym raczej rozczarowany. Możliwości strategiczne są tu raczej dodatkiem do samodzielnego, własnoręczego zmagania sie z problemami. W X:BTF zarządzania innymi statkami w zasadzie nie było. Można było kazać chronić siebie lub fabryke i tyle. W kolejnych odsłonach elementy strategiczne były rozszeżane, i teraz chyba też tak bedzie, ale nie możemy popadać w przesade. Twożenie srdzydeł myśliwców? OK. Ale np udostępnienie widoku z 3ciej osoby, zaznaczanie myszą oddziałów itp. nie było by chyba zbyt porządane. Chyba każdy lubi wielkie bitwy, jak z filmów SF, setki myśliwców, kilkanaście niszczycieli, jakieś lotniskowce kołujące dookoła siebie w blasku eksplozji. Ale pamiętajmy ile trwało uzbrojenie choćby jednego niszczyciela. Tylko naprawdę rozbudowany przemysł byłby w stanie wyposażyć taką flotę. A sektory innych cywilizacji musiały by być odpowiednio chronione, bo skoro dziś można wyplenić rasę jednym odysem, co można by zrobić mając 20 sprawnie kierowanych? A gdyby były odpowiednio bronione można by zapomnieć o przelocie myśliwcem przez sektor xenonów. Uważam, że główny nacisk powinien pozostać na walkach pojedyńczych jednostek, i niewielkich ich grup. Z drugiej strony jednak, miło by było aby lotniskowce mogły służyć do czegoś wiecej niż szpanowania
.
fOX_a napisał:
Może słowo troche zbyt mocne, ale niedoskonałości AI pokrywają lukę związaną ze zbyt małą obronnością niszczycieli. Bo to nie prawda że M3 może rozwalić M2. To GRACZ w M3 może rozwalić M2. Więc nie wystarczy zebrać dziesięciu myśliwców, wlecieć do sektora wroga, wysłać po jednym na niszczyciel i poczekać. Kiedy wszystko spoczywa "w rękach" komputera dysproporcje między jednostkami zanikają. Tylko my, towarzysze gracze
robimy za jakiś herosów w tym świecie i w zasadzie odpowiada nam chyba poczucie, że jesteśmy wspaniali. Można by to troche ograniczyć, ale bez przesady. W końcu chyba każdy chce w swojej grze odgrywać kluczową rolę, a nie być jednym z 100 identycznych latadeł, mając poczucie, że nic od niego nie zależy.
Jones Abrahams napisał:
Niejako na marginesie:
Coś zaczyna mnie ponosić zamiłowanie do grafomani. Od czasów J.Polskiego w LO nie pisałem chyba tyle tekstu na raz
. Mam nadzieję, że ten ma choć troche więcej sensu..
. Zadziwiające do czego skłonić może 'zwykła' gra komputerowa.

fOX_a napisał:
Bo niezaprzeczalnie ai w x2 jest B E Z N A D Z I E J N E .....
Może słowo troche zbyt mocne, ale niedoskonałości AI pokrywają lukę związaną ze zbyt małą obronnością niszczycieli. Bo to nie prawda że M3 może rozwalić M2. To GRACZ w M3 może rozwalić M2. Więc nie wystarczy zebrać dziesięciu myśliwców, wlecieć do sektora wroga, wysłać po jednym na niszczyciel i poczekać. Kiedy wszystko spoczywa "w rękach" komputera dysproporcje między jednostkami zanikają. Tylko my, towarzysze gracze

Jones Abrahams napisał:
Masz rację, ale nie zabardzo jesteśmy w stanie to teraz odkręcić. Moge najwyżej w topicu "Jak powinien wyglądać X3" dać link do tego co teraz wypisujemy...Chłopaki, nie chcę sie czepiać, ale spójrzcie na temat topic'u. Potem nikt nie znajdzie Waszych wywodów, a uważam że są ciekawe i szkoda by dla potomności była niepowetowana
Niejako na marginesie:
Coś zaczyna mnie ponosić zamiłowanie do grafomani. Od czasów J.Polskiego w LO nie pisałem chyba tyle tekstu na raz

-
-
- Moderator (Polski)
O pomyslach zwiazanych z X3 prosze postowac tutaj:
http://www.egosoft.com/x2/forum/viewtop ... 9&start=75

http://www.egosoft.com/x2/forum/viewtop ... 9&start=75
Nie przesadzajmy z klonowaniem tematow (jest juz za duzo o pomyslach X3)Trza założyć nowy topic.

-
-
- Moderator (Polski)
Wiem, ale chcialem jeszcze raz podkreslic by nie tworzyc dwoch rownoznacznych topicow, bo moze sie to zakonczyc zamknieciem tego tematu.ehhh Gamer gamer.... My już się tam przenieśliśmy
Aby sie to nie zakonczylo tak jak w tym topicu - najpierw maly problem z misja, potem duzy problem z postami w nieodpowiednim miejscuCo do tego klonowania topiców to to jest pomysł na mod a nie "jak powinien wyglądać x3"

-
A to moja wina
Ah
To ja zaczołem z małym pytaniem.
A teraz prosze co się stało, kilkanaście tematów kilkanaset myśli i tylko jedna gra
a tak na marginesie mam nadzieje ze gracie na najtrudniejszym trybie gry tam dopiero jest jatka, gram od niedawna w tą grę i troszkę musze przyznać że w niektórych momentach jest tak prosto ale są momenty kiedy jest nie lada problem. Nie mogę za bardzo się z wami równać mam dopiero tylko M3, M5.
Ale już niedługo się dorobię !!!!!
a w tedy ....
A pamiętacie taką starą dobrą grę jak Frontier
i kilka edycji tej gry np. Conquest: Frontier Wars
to były czasy ....
no koniec rozczulania ....
To ja zaczołem z małym pytaniem.
A teraz prosze co się stało, kilkanaście tematów kilkanaset myśli i tylko jedna gra

a tak na marginesie mam nadzieje ze gracie na najtrudniejszym trybie gry tam dopiero jest jatka, gram od niedawna w tą grę i troszkę musze przyznać że w niektórych momentach jest tak prosto ale są momenty kiedy jest nie lada problem. Nie mogę za bardzo się z wami równać mam dopiero tylko M3, M5.
Ale już niedługo się dorobię !!!!!

to były czasy ....
no koniec rozczulania ....

sliders
-
-
Re: A to moja wina
ARGH!!!! Ta gra nie ma nic wspólnego z frontierem, poza tym że jest w kosmosie!. Była robiona przez inną firmę, innego wydawcę, innym gatunku, innych ras, technologi itp itd.sliders_pss wrote:Ah
A polski tytuł: Conquest: Wojny pogranicza.
-
mam ten sam problem co sliders_pss
jak podlatuje do bramy to mnie rozwala
jak wysiade ze statku i podlece starajac sie ominac miny to mnie rozwala
jak rozwale jakas mine dzialami ze statku to tez wybucham
prubowalem podleciec na ruzne sposoby ze wszystkich stron bramy i nadal nic, za karzdym razem konczylo sie loadem
help
jak podlatuje do bramy to mnie rozwala
jak wysiade ze statku i podlece starajac sie ominac miny to mnie rozwala
jak rozwale jakas mine dzialami ze statku to tez wybucham
prubowalem podleciec na ruzne sposoby ze wszystkich stron bramy i nadal nic, za karzdym razem konczylo sie loadem
help

-
-
-
-
A nie jest tak przypadkiem, gdy gość jest tajny i nierejestrowany?
Pomagając borońskiej księżniczce wchodzisz w konflikt z PRAWEM!
-
- Moderator (Polski)