Zdradzam X !!! - inna gierka

Dyskusja na tematy nie powiązane z x-grami

Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum

Psilon
x2

Post by Psilon »

levisq wrote:No i mnie wcięło... i to na maxa... kto lubi klimaty Diablo zapraszam do MUonline zabawa na całego... praktycznie bez zadnych ograniczen...
Tak, ale do czasu, kiedy to sie skapujesz, że na prywatnych i darmowych serwach połowa graczy cheat'uje.
Great power comes with great responsibility
Sauron11
x3tc

Post by Sauron11 »

levisq wrote:zapraszam do MUonline zabawa na całego... praktycznie bez zadnych ograniczen...
A'propos MU to pamiętam, że w kafejkach netowych w Wawie to jedna z obowiązkowych pozycji właśnie dlatego, że darmowa i bardzo popularna. Pametam też, że jak kumplowi, który tam pracuje przy kompach, dałem namiar na Enemy Teriitory, to na drugi dzień nikt nie siedział juz przy MU, a wszystkie małolaty grały w ET :wink:
Indoctrine
x3tc

Post by Indoctrine »

Psilon wrote:Tak, ale do czasu, kiedy to sie skapujesz, że na prywatnych i darmowych serwach połowa graczy cheat'uje.
Psilon, właśnie mylisz się całkowicie :)

Na prywatnych serverach jest taki exp i tak łatwo o przedmioty, że nie ma po co chetatować, to jedno, po drugie, przy społeczności 100 graczy łatwo wyłapać takich co oszukują, i zazwyczaj admini banują delikwentów.
(chyba, że masz na myśli blessbuga, ale to na privach często świadomie włączony feature).

Na globalu natomiast, no-stop okradani są ludzie podczas handlu, kupa graczy używa speedhacka, onehita, powiela przedmioty... A admini nic z tym nie robią :D
:boron: W następnym wcieleniu będę Borońską Księżniczką :P :boron:
Porucznik ekspedycji karnej przeciwko Splitom.
levisq
x3tc

Post by levisq »

heh trzeba wiedziec z kim handlowac a cheat'erzy mnie nie interesuja, niech im ziemia lekka bedzie...
gram narazie na globalu... exp maly to prawda ale ludzi duzo... privy maja to do tego ze jest malo ludzi, najczescej to sa czyjes kompy na slabym laczu i max 100 userow jest zarejestrowanych...

ale powiem mam ze gra ma klimat ... i warta w nia pograc...

pozdrowienia z Nori

:))
Ażeby po nas zostały jedynie Ślady na piasku i kręgi na wodzie...
Stalovy
x2

Post by Stalovy »

Ja też ostatnio trochę zdradzam X2. Zachciało mi się przypomieć stare lata i zainstalowałem GTA3... jej, ja wciąż pamiętam tamte ulice, miejsca ukrycia paczek... ta gra miała klimat...
سمَـَّوُوُحخ ̷̴̐خ ̷̴̐خ ̷̴̐خ امارتيخ ̷̴̐خ
Black-Templar
x2

Post by Black-Templar »

Ja ostatnio kupiłem Hegemonię. Gra jest świetna z jednym małym ale, :- podczas gry włącza mi się pauza , której nie mogę wyłączyć :evil: , wyłącza się przyciskiem pause co jednak nie skutkuje , zmieniłem klawiaturę i też nic się nie zmieniło (myślałem że moja jest zwalona) , a żeby było śmieszniej zainstalowałem gierę u kumpla i tam pauza działa.Może ktoś wie w czym może być problem?
xor
x2

Post by xor »

A ja wlasnie zakupilem Zlota Edycje Neverwinter Nights :)
A niedawno przeszedlem SpellForce (calkiem przyjemny rodzynek - polaczenie RPG-a z RTS-em)

A w X2 nie gram, bo mi sie nie chce przypominac konfiguracji joysticka :P A mam nascie przyciskow (shiftowane) + hat-a...
Stalovy
x2

Post by Stalovy »

xor wrote:A w X2 nie gram, bo mi sie nie chce przypominac konfiguracji joysticka A mam nascie przyciskow (shiftowane) + hat-a...
:wink: o, zdrajca... ;) w dodatku zapominalski i chyba leniwy :wink:
xor
x2

Post by xor »

A czasami jest ze mnie taki leniwiec-obrzydliwiec :P

Natomiast kilka slow o Neverwinter Nights (nawiasem mam edycje kolekcjonerska - czyli ze wszystkimi dodatkami).
I juz zaluje ze kupilem :(
Ot, lubie RPG-i, o NWN cztalem pochlebne recenzje, ale niestety jest MARNA !
Cos mi sie widzi, ze gre zrobila ekipa postaci marketingowcy+graficy :? Przyklad - dzielnica zebrakow i biedoty, a wszedzie porozstawiane sa skrzynie, beczki i pudla, niepozamykane, a w kazdym z nich zloto, kamienie szlachetne, etc... Ech, tak mnie to wqrza, ze nie chce mi sie grac. Zero dbania o zachowanie chociaz pozorow raalizmu. Niestety, poziomu dotrzymala ekipa lokalizujaca - masa bugow, niescislosci. Tlumaczenie generalnie nalezy do tych 'wiernych', a nie 'dobrych' (jak przykladowo Shrek).
Miernota :(
Reel Mixer
x2

Post by Reel Mixer »

Niestety, zachwyty, które słyszałeś lub czytałeś, dotyczyły multiplayerowej części NWN.Kampania singla jest skopana-tak mówią.Są też zastrzeżenia co do zastosowanej wersji systemu D&D.NWN jest nieoficjalnie następcą Basldur's Gate 2, więc mój brat ze zgrozą ;) kręcił głową nad faktem, że kapłan może walczyć każdą bronią.Hmm, trzeba pożyczyć od niego i zagrać, ale kiedy...
Jest kilka tysięcy modów i one ratują single playera w NWN.
BQB
x2

Post by BQB »

No to dobrze, że nie kupiłem, zastanawiałem się czy kupić NWN, czy Morrowind i kupiłem Morrowind, później dodatek Tribunal i teraz czekam, aż stanieje dodatek Bloodmoon.
Reel Mixer
x2

Post by Reel Mixer »

Morrowind...to jest piękny świat.Najlepiej zrobione niebo w grach, które widziałem.I twierdzę, że lepsze niż w HL 2.Rzecz, która mnie zachwyciła, to księżyce, które się poruszają.Robiąc misje często przystawałem patrząc, jakie jest dziś niebo :).Czasami też podróżuje się między miastami na nogach, zamiast łazikiem-żeby popatrzeć na przyrodę.
Niektórzy mogą się zniechęcić, że nie ma typowych punktów doświadczenia i czasem jest wrażenie, że się w miejscu stoi
BQB
x2

Post by BQB »

Hmm... Od ostatniego czasu jak grałem w niego, to sprzęt mi się sporo zmodyfikował - było:
R9000PRO
XP 1800+ 0,18u
GA7VRXP (KT333)
512 MB RAM

Jest:
R9800PRO
XP2500+@3200+ (Barton) FSB 200
GA7N400PRO
1 GB RAM

ciekawe, jak by teraz chodził. Jak będę miał więcej czasu, to zainstaluje.
Indoctrine
x3tc

Post by Indoctrine »

NWN niestety jest za bardzo hack'n'slashem a nie erpegiem. W tym problem. Poza tym mechanika D20 jak dla mnie to jedna wielka pomyłka :D

Mixer-> powiedz swojemu bratu, że jeśli on uważa, że profesja detrminuje kategorycznie używane gatunki broni, to niech się przeżuci jedynie na Diablo :D

Trochę OT z papierowego erpega. Kumpel grał magiem w Aphalonie, klasyczny mag żywiołu ognia.. Ale miał też wyrąbistą siłę 18(max), bo przez 10 lat robił za pomocnika kowala.
Więc oprócz zaklęć, posługiwał się 20 kilowym młotem, co przy posturze 190 cm i muskulaturze robiło wrażenie. Szczególnie jak zasiadł w jakiejś radzie magów to trochę się wyróżniał z tłumu :D
:boron: W następnym wcieleniu będę Borońską Księżniczką :P :boron:
Porucznik ekspedycji karnej przeciwko Splitom.
Reel Mixer
x2

Post by Reel Mixer »

Niezły motyw :lol: .Taki mag...

Jeśli chodzi o NWN, to twórcom chodziło podobno o uproszczenie systemu-więcej graczy, niefachowców od RPG, jest równe wiecej kasy.W ten sposób podnieśli ciśnienie tym, którzy uważają, że BG II to Bardzo Wielka Gra i legenda.
Chyba by mu się wątroba przekręciła, gdybym mu powiedział, że ma grać w Diablo :wink: :D :lol: .Ale powiedziałem, że może sam sobie zrobić ograniczenie klasowe wyrabiając tylko typowo kapłańskie bronie.
Polecam "Dylogię Shandrill" jeśli ktoś chce spróbować, jak jest w Zapomnianych Krainach.
Stalovy
x2

Post by Stalovy »

W tej chwili gram w SpellForce, Doom 3, GTA3, Sims 2 (zrobiłem sima, który wygląda jak ja :) ) oraz oczywiście w X2. No i mam zainstalowane HoM&M3 z dodatkami, czasem w to pogrywam (WoG rulez!). Acha, i Diablo 2 (moja dziewczyna lubi w to ciąć, jej postać ma chyba 98 poziom...). No i niedawno ukończyłem Chrome. Uh, ale spowiedź :D
Reel Mixer
x2

Post by Reel Mixer »

Stalovy, więc jesteś Bratem W Chromie :D ?Fajnie.Nie wiem, czy masz możliwość, ale zajrzyj do multi w Chromie-świetnie się gra, rozgrywka team'owa rządzi.Jak już się spowiadać :wink: , to mam obecnie dwie "aktywne" gry:X2 i SW:KotOR.W kolejce ,"uśpione" ,czekają Medieval:TW, Gothic, Homeworld, Morrowind z dodatkami, Warrior Kings i Arcanum.
Vill
x2

Post by Vill »

A ja ostatnio skończylem Need for Speed: Underground 2. Nissan Skyline GTR rulez!
Temporalily suspended in a time lapse...
Stalovy
x2

Post by Stalovy »

Chłopaki, poproszę o jakąś motywację z waszej strony, żebym mógł wrócić do X2... cały czas siedzę w świecie SpellForce i jakoś nie mogę kliknąć w ikonkę X2... help!!
el_tzar[us]

Post by el_tzar[us] »

Po prostu pomyśl o dodatku :wink:
Ja teraz pykam w half-live 2 jak ktoś ma problemy z odpaleniem to niech pisze na priva

Return to “Polskie / Polish Off Topic”