Po Spotkaniu milośników Wszechświata X
Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum
-
Dobra, koniec leniuchowania i oczekiwania na spotkanie. Ja przyjeżdżam 30 kwietnia Do warszawy i spotkanie MUSI się odbyć, ja przyjeżdzam specjalnie na to spotkanie. Proszę o podanie, dlaczego nie miałby to być ten termin. Jeśli nikt nie krytykuje tego teminu, to się spotykamy o tej dacie. Godzinę możemy ustalić później, bo różne środki transportu o różnych porach przyjeżdzają.
Może ktoś by jechał z północy Polski? Mieszkam bardzo blisko Elbląga, a to jest blisko Gdańska, to chętnie bym się zabrał. Marcybiskup i Sauron, wasza obecność jest obowiązkowa, jeśli nie pasuje wam termin, proszę o podanie innego terminu.[/b]
Może ktoś by jechał z północy Polski? Mieszkam bardzo blisko Elbląga, a to jest blisko Gdańska, to chętnie bym się zabrał. Marcybiskup i Sauron, wasza obecność jest obowiązkowa, jeśli nie pasuje wam termin, proszę o podanie innego terminu.[/b]
-
Dla mnie pasi, wezmę cyfraka, będzie co wspominać 
Tylko sekunda, niech się zastanowię... 30 kwiecień to sobota = spotkanie w Warszawie. Jakiś plan imprezy warto by ułożyć, co by można było zaplanować powrót (i przyjazd). BQB, jak z pociągami z Malborka do Wa-wy (godziny)? Czy ktoś z Warszawy mógłby sprawdzić godziny powrotu? Jakoś nie ufam danym z internetu, tym bardziej że powrót wypadałby na niedzielę, 1 maja.

Tylko sekunda, niech się zastanowię... 30 kwiecień to sobota = spotkanie w Warszawie. Jakiś plan imprezy warto by ułożyć, co by można było zaplanować powrót (i przyjazd). BQB, jak z pociągami z Malborka do Wa-wy (godziny)? Czy ktoś z Warszawy mógłby sprawdzić godziny powrotu? Jakoś nie ufam danym z internetu, tym bardziej że powrót wypadałby na niedzielę, 1 maja.
سمَـَّوُوُحخ ̷̴̐خ ̷̴̐خ ̷̴̐خ امارتيخ ̷̴̐خ
-
Jestem jak najbardziej za. 30 kwiecień jest tak samo dobrą datą jak każdy inny dzień 
Stalovy --> myślę że dany ze strony pkp mozna zaufać - kilka razy sprawdzałem i sie jeszcze nie naciąłem... no chyba że jakiś strajk bedzie
Jak się zbierze kilka chę tnych osób to można ustalic jakiś wstępny plan - co i gdzie.

Stalovy --> myślę że dany ze strony pkp mozna zaufać - kilka razy sprawdzałem i sie jeszcze nie naciąłem... no chyba że jakiś strajk bedzie

Jak się zbierze kilka chę tnych osób to można ustalic jakiś wstępny plan - co i gdzie.
X3 TC: 200 mln kr. Boreas, Deimos, Hyperion, Vidar, 2xSpringblossom, HCP, Centaur Naprawczy, 6 UT, 4 fabryki, kompleks alkoholowy
i trochę drobnicy...

-
-
hmm pod Pałacem może być się trudno znaleść... w końcu jest duży - ale jest blisko dworca i to jest plus. Trza by pod pałacem znaleść jakieś charakterystyczne miejsce.
Natomiast z dużym i tanim pubem może być problem... albo duzy albo tani
Szcególnie w Warszawie 
Natomiast z dużym i tanim pubem może być problem... albo duzy albo tani

X3 TC: 200 mln kr. Boreas, Deimos, Hyperion, Vidar, 2xSpringblossom, HCP, Centaur Naprawczy, 6 UT, 4 fabryki, kompleks alkoholowy
i trochę drobnicy...

-
Dobrze, że znalazł się wreszcie ktoś (BQB) kto podejmuje konkretne decyzje
Mi 30.04 też by chyba pasował .
Zależnie od ilosci chętnych, możnaby się spotkać w punkcie zbornym, np. pod wspomnianym Pałacem, gdzie czekali by juz Warszawiacy z autami, towarzystwo by się upakowało i razem pojechało do wybranego lokalu
Znając liczbę osób na kilka dni przed terminem można zrobić rezerwację miejsc w kafei, jesli o niej myślimy.
Jeśli o PKP chodzi to można chyba zaufać internetowym rezerwacjom i rozkładowi - ja tak jeździłem do Poznania ostatnio. Bilet na powrót można rezerwować przez www, przynajmniej dot. to Intercity
Czy planujecie kimono w Wawie czy powrót do domu na nockę?
Jakie macie pomysły na spędzenie czasu?
Edit: Pub z kafeją albo kafeja z barem - o tym myślisz Pavlo?

Zależnie od ilosci chętnych, możnaby się spotkać w punkcie zbornym, np. pod wspomnianym Pałacem, gdzie czekali by juz Warszawiacy z autami, towarzystwo by się upakowało i razem pojechało do wybranego lokalu

Jeśli o PKP chodzi to można chyba zaufać internetowym rezerwacjom i rozkładowi - ja tak jeździłem do Poznania ostatnio. Bilet na powrót można rezerwować przez www, przynajmniej dot. to Intercity

Czy planujecie kimono w Wawie czy powrót do domu na nockę?
Jakie macie pomysły na spędzenie czasu?
Edit: Pub z kafeją albo kafeja z barem - o tym myślisz Pavlo?

I used to be a moderator like you, until I took an arrow to the knee.
Core i5-3570_3,4 GHz, 8GB 1600MHz, Asus GTX660TiOC 2GB, Audigy, Iiyama B2776HDS.
Core i5-3570_3,4 GHz, 8GB 1600MHz, Asus GTX660TiOC 2GB, Audigy, Iiyama B2776HDS.
-
Apropo pubów. Na myśl jak na razie przychodzą mi dwa na Polu Mokotowskim (3-4 przystanki tramwajem od dworca centralnego)
Bolek i Zielona Gęś - piwo w granicach 7 zł
Fajnie jest ponoć w Kaczce ale nigdy tam nie byłem
Można knajp poszukać na:
http://warszawa.pogodzinach.pl/
EDIT:
Sau --> a znasz jakoś fajną kafejkę?
Bolek i Zielona Gęś - piwo w granicach 7 zł
Fajnie jest ponoć w Kaczce ale nigdy tam nie byłem
Można knajp poszukać na:
http://warszawa.pogodzinach.pl/
EDIT:
Sau --> a znasz jakoś fajną kafejkę?
i trochę drobnicy...

-
Mozna by to zrobić tak:
Spotykamy się (ci Wawy i okolic) powiedzmy o godzinie 16. Czekamy gdzieś przy dworcu na przyjezdnych (miejmy nadzieje że uda się zgrać pociągi)
Po zebraniu się wszystkich jak ludzie będą głodni to można iść np do Pizzy Hut na jakieś żarcie i piwko
Potem całą wesołą grupą idziemy do kafejki/pubu gdzie miło spędzamy czas do rana
W niedziele rano odwozimy kolegów na pociągi i wracamy spać
btw widze że topic znów przyklejony
Spotykamy się (ci Wawy i okolic) powiedzmy o godzinie 16. Czekamy gdzieś przy dworcu na przyjezdnych (miejmy nadzieje że uda się zgrać pociągi)
Po zebraniu się wszystkich jak ludzie będą głodni to można iść np do Pizzy Hut na jakieś żarcie i piwko

Potem całą wesołą grupą idziemy do kafejki/pubu gdzie miło spędzamy czas do rana

W niedziele rano odwozimy kolegów na pociągi i wracamy spać

btw widze że topic znów przyklejony

i trochę drobnicy...

-
Przykleiłem bo zrodziła się ponownie konkretna inicjatywa
,
Zasadzniczo zgadzam się pomysłem Pavlo
.
Z pubem internetowym jest różnie, ja znam tylko jeden, w którym byłem kilka razy w zeszłym roku, jak straciłem na jakiś czas dostęp do Neostrady. Tu jest link do tego lokalu: http://teleskop-ecafe.webpark.pl
Na stronie mają 'internet intymnie'
Jak macie inne propozycje, zapodawajcie

Zasadzniczo zgadzam się pomysłem Pavlo

Z pubem internetowym jest różnie, ja znam tylko jeden, w którym byłem kilka razy w zeszłym roku, jak straciłem na jakiś czas dostęp do Neostrady. Tu jest link do tego lokalu: http://teleskop-ecafe.webpark.pl
Na stronie mają 'internet intymnie'

Jak macie inne propozycje, zapodawajcie

Last edited by Sauron11 on Wed, 20. Apr 05, 13:19, edited 1 time in total.
-
Dobra zatem jeszcze raz w tym temacie:
Zatem umawiamy sie na 30 kwietnia i ew. dodatkowe spotkanie w niedziele 1 maja.
Godzine sobotniego spotkania wstepnie ustalam na godz 12.00.
Dokladne miejsce spotkania to Palac Kultury i Nauki im. Stalina Wink , przy wejsciu do Sali Kongresowej zaraz obok kasyna (ale nie bedziemy uprawiac hazardu).
Czas oczekiwania na spoznialskich to 15 mizur.
Palac Kultury i Nauki jest najlepszym miejscem orientacyjnym, blisko wszystkich najwazniejszych szlakow komunikayjnych np. Dworca Centralnego, gdzie zatrzymuja sie nie tylko pociagi ale tez autobusy podmiejskie i turystyczne. Gdyby ktos potrzebowal mapki dojazdowe lub informacje o noclegach czy innych atrakcjach to walcie na PM.
Od dzis prosze tez o zglaszanie sie na PM z deklaracja o przybyciu na spotkanie. Zrobie z tego liste i dzieki temu bede mogl zaplanowac miejsca debat i odczytow Wink
Jesli ktos ma, to prosze zabrac ze soba aparat fotograficzny, ja bede mial swojego Zenita ale przydaloby sie to zdublowac na wszelki wypadek, najlepiej jakas "idiot camera".
Czekam zatem na wasze zgloszenia (kazdy otrzyma moj numer tel. w celu szybkiej i sprawnej komuniikacji juz podczas omawianego weekendu).
dodatkowy sposob kontaktu kerrick_margalus@wp.pl
Juz teraz wiem ze zglaszal sie Tomek z Play'a.
Zatem zaraz do niego napisze i sprobuje sie spotkac i dogadac sprawe.
Pozdroovka!
Zatem umawiamy sie na 30 kwietnia i ew. dodatkowe spotkanie w niedziele 1 maja.
Godzine sobotniego spotkania wstepnie ustalam na godz 12.00.
Dokladne miejsce spotkania to Palac Kultury i Nauki im. Stalina Wink , przy wejsciu do Sali Kongresowej zaraz obok kasyna (ale nie bedziemy uprawiac hazardu).
Czas oczekiwania na spoznialskich to 15 mizur.
Palac Kultury i Nauki jest najlepszym miejscem orientacyjnym, blisko wszystkich najwazniejszych szlakow komunikayjnych np. Dworca Centralnego, gdzie zatrzymuja sie nie tylko pociagi ale tez autobusy podmiejskie i turystyczne. Gdyby ktos potrzebowal mapki dojazdowe lub informacje o noclegach czy innych atrakcjach to walcie na PM.
Od dzis prosze tez o zglaszanie sie na PM z deklaracja o przybyciu na spotkanie. Zrobie z tego liste i dzieki temu bede mogl zaplanowac miejsca debat i odczytow Wink
Jesli ktos ma, to prosze zabrac ze soba aparat fotograficzny, ja bede mial swojego Zenita ale przydaloby sie to zdublowac na wszelki wypadek, najlepiej jakas "idiot camera".
Czekam zatem na wasze zgloszenia (kazdy otrzyma moj numer tel. w celu szybkiej i sprawnej komuniikacji juz podczas omawianego weekendu).
dodatkowy sposob kontaktu kerrick_margalus@wp.pl
Juz teraz wiem ze zglaszal sie Tomek z Play'a.
Pozdroovka!
-
Drodzy, ja bardzo przepraszam, dopiero czytam ten watek i musze sie przyznac, ze od 28 kwietnia jestem na dluuuuugo wyczekiwanym uropie (powrot 3 maja)... A to oznacza, ze nie moge sie stawic na spotkanie w tym terminieBQB wrote:Dobra, koniec leniuchowania i oczekiwania na spotkanie. Ja przyjeżdżam 30 kwietnia Do warszawy i spotkanie MUSI się odbyć, ja przyjeżdzam specjalnie na to spotkanie (...) Marcybiskup i Sauron, wasza obecność jest obowiązkowa, jeśli nie pasuje wam termin, proszę o podanie innego terminu.

Jesli w ogole jest szansa, by spotkac sie kiedy indziej, to ja poprosze... ale wiem, ze trudno bedzie znalezc do tego lepszy dlugi weekend niz ten majowy. I co tu zrobic?

-
Tomek z Playa miał organizować imprezę jako PLAY. PLAY nie będzie tego organizował z braku kasy, a początkowe deklaracje okazały się nic nie warte. Moim zdaniem spotkanie powinno sie obyć bez osób z tej firmy, bo gotowe może wykorzystać ten fakt w swoich materiałach reklamowychKerrick wrote:Juz teraz wiem ze zglaszal sie Tomek z Play'a.
Pozdroovka!

-
Rozumiem, mimo to poczekam na odpowiedz mailowa od Tomka.
Co do prob zmiany terminu... otoz nie bedzie to mozliwe.
Z zalaczonego obrazka tego forum jasno wynika ze nie da sie dopasowac terminu do potrzeb wszystkich.
Wybralem okolice 1 maja ze wzgledu na to wlasnie swieto i luzniejszy tryb pracy w tym okresie.
Jesli ktos bierze urlop w tym terminie to niestety bedzie musial poczekac na termin nastepnego spotkania.
Uwazam ze lepiej zorganizowac spotkanie dla trzech osob niz nie zorganizowac go wcale ze wzgledu na potrzeby jednej.
Zatem kto bedzie mogl to przyjedzie.
Co do Tomka z Play'a, jesli Play nie pomoze nam to nic sie nie stanie.
Poczatkowa wcale o nim nie myslalem, a spotkanie odbedzie sie takze bez ich pomocy.
Co do prob zmiany terminu... otoz nie bedzie to mozliwe.
Z zalaczonego obrazka tego forum jasno wynika ze nie da sie dopasowac terminu do potrzeb wszystkich.
Wybralem okolice 1 maja ze wzgledu na to wlasnie swieto i luzniejszy tryb pracy w tym okresie.
Jesli ktos bierze urlop w tym terminie to niestety bedzie musial poczekac na termin nastepnego spotkania.
Uwazam ze lepiej zorganizowac spotkanie dla trzech osob niz nie zorganizowac go wcale ze wzgledu na potrzeby jednej.
Zatem kto bedzie mogl to przyjedzie.
Co do Tomka z Play'a, jesli Play nie pomoze nam to nic sie nie stanie.
Poczatkowa wcale o nim nie myslalem, a spotkanie odbedzie sie takze bez ich pomocy.
-
Kerrick -->
Godzina 12 - może być zbyt wcześnie dla niektórych dojeżdzających z drugiego końca Polski (będą tacy?
)
Zgłoszenia na PM - lepiej chyba deklarowac się oficjalnie w tym topicu
Marcy -->
:(:(
Sau -->
Ta knajpka wygląda na całkiem fajną i tanią
Można by się nią zainteresować (rezerwacja stolika itp)
Jedyne co ja moge zaproponować ze swojej strony to:
Pub Zielona Gęś - stolik załatwiam, browar po 7.50 (niestety nie jest zbyt tanio..
) Obok jest kafejka internetowa oficjanie czynna do 22. Piwa w niej nie ma ale można załatwić
Można tez dłużej posiedzieć.
Godzina 12 - może być zbyt wcześnie dla niektórych dojeżdzających z drugiego końca Polski (będą tacy?

Zgłoszenia na PM - lepiej chyba deklarowac się oficjalnie w tym topicu
Marcy -->

Sau -->
Ta knajpka wygląda na całkiem fajną i tanią

Jedyne co ja moge zaproponować ze swojej strony to:
Pub Zielona Gęś - stolik załatwiam, browar po 7.50 (niestety nie jest zbyt tanio..

i trochę drobnicy...

-
-
-
Kerrick, a czy Ty zasadniczo to jesteś z Wawy? Bo nie masz nic w stopce.
Mi się podoba godzina po 16-tej czyli 16-18 ok.
W nocy to by się grało, a nie spało
Mi się podoba godzina po 16-tej czyli 16-18 ok.
W nocy to by się grało, a nie spało