Po Spotkaniu milośników Wszechświata X

Dyskusja na tematy nie powiązane z x-grami

Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum

BQB
x2

Post by BQB »

Dobra, koniec leniuchowania i oczekiwania na spotkanie. Ja przyjeżdżam 30 kwietnia Do warszawy i spotkanie MUSI się odbyć, ja przyjeżdzam specjalnie na to spotkanie. Proszę o podanie, dlaczego nie miałby to być ten termin. Jeśli nikt nie krytykuje tego teminu, to się spotykamy o tej dacie. Godzinę możemy ustalić później, bo różne środki transportu o różnych porach przyjeżdzają.
Może ktoś by jechał z północy Polski? Mieszkam bardzo blisko Elbląga, a to jest blisko Gdańska, to chętnie bym się zabrał. Marcybiskup i Sauron, wasza obecność jest obowiązkowa, jeśli nie pasuje wam termin, proszę o podanie innego terminu.[/b]
Stalovy
x2

Post by Stalovy »

Dla mnie pasi, wezmę cyfraka, będzie co wspominać :D
Tylko sekunda, niech się zastanowię... 30 kwiecień to sobota = spotkanie w Warszawie. Jakiś plan imprezy warto by ułożyć, co by można było zaplanować powrót (i przyjazd). BQB, jak z pociągami z Malborka do Wa-wy (godziny)? Czy ktoś z Warszawy mógłby sprawdzić godziny powrotu? Jakoś nie ufam danym z internetu, tym bardziej że powrót wypadałby na niedzielę, 1 maja.
سمَـَّوُوُحخ ̷̴̐خ ̷̴̐خ ̷̴̐خ امارتيخ ̷̴̐خ
Pavlo
x3tc

Post by Pavlo »

Jestem jak najbardziej za. 30 kwiecień jest tak samo dobrą datą jak każdy inny dzień :D
Stalovy --> myślę że dany ze strony pkp mozna zaufać - kilka razy sprawdzałem i sie jeszcze nie naciąłem... no chyba że jakiś strajk bedzie :D

Jak się zbierze kilka chę tnych osób to można ustalic jakiś wstępny plan - co i gdzie.
X3 TC: 200 mln kr. Boreas, Deimos, Hyperion, Vidar, 2xSpringblossom, HCP, Centaur Naprawczy, 6 UT, 4 fabryki, kompleks alkoholowy :) i trochę drobnicy...
Stalovy
x2

Post by Stalovy »

Pavlo wrote:no chyba że jakiś strajk bedzie
:D !! ROTFL !! :D
xor
x2

Post by xor »

Bede.

Tylko pytanko - jedzie ktos tym razem z poludnia Polski ? Katowice ? Krakow ? Ja jestem z Bielska-Białej, i neistety wlasnego transportu mial nie bede...
BQB
x2

Post by BQB »

Godzina spotkania, to bym proponował pomiędzy 16-18 i najlepiej pod pałacem kultury, bo każdy go znajdzie. A osoby z Warszawy niech wyniuchają, gdzieś w pobliży tani i dosyć pojemny lokal.
Pavlo
x3tc

Post by Pavlo »

hmm pod Pałacem może być się trudno znaleść... w końcu jest duży - ale jest blisko dworca i to jest plus. Trza by pod pałacem znaleść jakieś charakterystyczne miejsce.
Natomiast z dużym i tanim pubem może być problem... albo duzy albo tani :D Szcególnie w Warszawie :D
X3 TC: 200 mln kr. Boreas, Deimos, Hyperion, Vidar, 2xSpringblossom, HCP, Centaur Naprawczy, 6 UT, 4 fabryki, kompleks alkoholowy :) i trochę drobnicy...
Sauron11
x3tc

Post by Sauron11 »

Dobrze, że znalazł się wreszcie ktoś (BQB) kto podejmuje konkretne decyzje :D Mi 30.04 też by chyba pasował .
Zależnie od ilosci chętnych, możnaby się spotkać w punkcie zbornym, np. pod wspomnianym Pałacem, gdzie czekali by juz Warszawiacy z autami, towarzystwo by się upakowało i razem pojechało do wybranego lokalu :wink: Znając liczbę osób na kilka dni przed terminem można zrobić rezerwację miejsc w kafei, jesli o niej myślimy.

Jeśli o PKP chodzi to można chyba zaufać internetowym rezerwacjom i rozkładowi - ja tak jeździłem do Poznania ostatnio. Bilet na powrót można rezerwować przez www, przynajmniej dot. to Intercity :)
Czy planujecie kimono w Wawie czy powrót do domu na nockę?
Jakie macie pomysły na spędzenie czasu?

Edit: Pub z kafeją albo kafeja z barem - o tym myślisz Pavlo? :)
I used to be a moderator like you, until I took an arrow to the knee.
Core i5-3570_3,4 GHz, 8GB 1600MHz, Asus GTX660TiOC 2GB, Audigy, Iiyama B2776HDS.
Pavlo
x3tc

Post by Pavlo »

Apropo pubów. Na myśl jak na razie przychodzą mi dwa na Polu Mokotowskim (3-4 przystanki tramwajem od dworca centralnego)
Bolek i Zielona Gęś - piwo w granicach 7 zł
Fajnie jest ponoć w Kaczce ale nigdy tam nie byłem
Można knajp poszukać na:
http://warszawa.pogodzinach.pl/

EDIT:
Sau --> a znasz jakoś fajną kafejkę?
Pavlo
x3tc

Post by Pavlo »

Mozna by to zrobić tak:
Spotykamy się (ci Wawy i okolic) powiedzmy o godzinie 16. Czekamy gdzieś przy dworcu na przyjezdnych (miejmy nadzieje że uda się zgrać pociągi)
Po zebraniu się wszystkich jak ludzie będą głodni to można iść np do Pizzy Hut na jakieś żarcie i piwko :D
Potem całą wesołą grupą idziemy do kafejki/pubu gdzie miło spędzamy czas do rana :D
W niedziele rano odwozimy kolegów na pociągi i wracamy spać :D

btw widze że topic znów przyklejony :D
Sauron11
x3tc

Post by Sauron11 »

Przykleiłem bo zrodziła się ponownie konkretna inicjatywa :) ,

Zasadzniczo zgadzam się pomysłem Pavlo :) .
Z pubem internetowym jest różnie, ja znam tylko jeden, w którym byłem kilka razy w zeszłym roku, jak straciłem na jakiś czas dostęp do Neostrady. Tu jest link do tego lokalu: http://teleskop-ecafe.webpark.pl
Na stronie mają 'internet intymnie' :lol:

Jak macie inne propozycje, zapodawajcie :)
Last edited by Sauron11 on Wed, 20. Apr 05, 13:19, edited 1 time in total.
Core i5-3570_3,4 GHz, 8GB 1600MHz, Asus GTX660TiOC 2GB, Audigy, Iiyama B2776HDS.
Kerrick
x2

Post by Kerrick »

Dobra zatem jeszcze raz w tym temacie:
Zatem umawiamy sie na 30 kwietnia i ew. dodatkowe spotkanie w niedziele 1 maja.
Godzine sobotniego spotkania wstepnie ustalam na godz 12.00.
Dokladne miejsce spotkania to Palac Kultury i Nauki im. Stalina Wink , przy wejsciu do Sali Kongresowej zaraz obok kasyna (ale nie bedziemy uprawiac hazardu).
Czas oczekiwania na spoznialskich to 15 mizur.
Palac Kultury i Nauki jest najlepszym miejscem orientacyjnym, blisko wszystkich najwazniejszych szlakow komunikayjnych np. Dworca Centralnego, gdzie zatrzymuja sie nie tylko pociagi ale tez autobusy podmiejskie i turystyczne. Gdyby ktos potrzebowal mapki dojazdowe lub informacje o noclegach czy innych atrakcjach to walcie na PM.
Od dzis prosze tez o zglaszanie sie na PM z deklaracja o przybyciu na spotkanie. Zrobie z tego liste i dzieki temu bede mogl zaplanowac miejsca debat i odczytow Wink
Jesli ktos ma, to prosze zabrac ze soba aparat fotograficzny, ja bede mial swojego Zenita ale przydaloby sie to zdublowac na wszelki wypadek, najlepiej jakas "idiot camera".
Czekam zatem na wasze zgloszenia (kazdy otrzyma moj numer tel. w celu szybkiej i sprawnej komuniikacji juz podczas omawianego weekendu).
dodatkowy sposob kontaktu kerrick_margalus@wp.pl
Juz teraz wiem ze zglaszal sie Tomek z Play'a.
Zatem zaraz do niego napisze i sprobuje sie spotkac i dogadac sprawe.
Pozdroovka!
Marcybiskup
x3ap

Post by Marcybiskup »

BQB wrote:Dobra, koniec leniuchowania i oczekiwania na spotkanie. Ja przyjeżdżam 30 kwietnia Do warszawy i spotkanie MUSI się odbyć, ja przyjeżdzam specjalnie na to spotkanie (...) Marcybiskup i Sauron, wasza obecność jest obowiązkowa, jeśli nie pasuje wam termin, proszę o podanie innego terminu.
Drodzy, ja bardzo przepraszam, dopiero czytam ten watek i musze sie przyznac, ze od 28 kwietnia jestem na dluuuuugo wyczekiwanym uropie (powrot 3 maja)... A to oznacza, ze nie moge sie stawic na spotkanie w tym terminie :( :cry: :( :cry: :( :cry: :( auuuuuuuuu!
Jesli w ogole jest szansa, by spotkac sie kiedy indziej, to ja poprosze... ale wiem, ze trudno bedzie znalezc do tego lepszy dlugi weekend niz ten majowy. I co tu zrobic? :cry:
Sauron11
x3tc

Post by Sauron11 »

Kerrick wrote:Juz teraz wiem ze zglaszal sie Tomek z Play'a.
Zatem zaraz do niego napisze i sprobuje sie spotkac i dogadac sprawe.
Pozdroovka!
Tomek z Playa miał organizować imprezę jako PLAY. PLAY nie będzie tego organizował z braku kasy, a początkowe deklaracje okazały się nic nie warte. Moim zdaniem spotkanie powinno sie obyć bez osób z tej firmy, bo gotowe może wykorzystać ten fakt w swoich materiałach reklamowych :P Przeczytaj poprzednie posty - podejście firmy było dokładnie wyjaśnione.
Kerrick
x2

Post by Kerrick »

Rozumiem, mimo to poczekam na odpowiedz mailowa od Tomka.
Co do prob zmiany terminu... otoz nie bedzie to mozliwe.
Z zalaczonego obrazka tego forum jasno wynika ze nie da sie dopasowac terminu do potrzeb wszystkich.
Wybralem okolice 1 maja ze wzgledu na to wlasnie swieto i luzniejszy tryb pracy w tym okresie.
Jesli ktos bierze urlop w tym terminie to niestety bedzie musial poczekac na termin nastepnego spotkania.
Uwazam ze lepiej zorganizowac spotkanie dla trzech osob niz nie zorganizowac go wcale ze wzgledu na potrzeby jednej.
Zatem kto bedzie mogl to przyjedzie.
Co do Tomka z Play'a, jesli Play nie pomoze nam to nic sie nie stanie.
Poczatkowa wcale o nim nie myslalem, a spotkanie odbedzie sie takze bez ich pomocy.
Pavlo
x3tc

Post by Pavlo »

Kerrick -->
Godzina 12 - może być zbyt wcześnie dla niektórych dojeżdzających z drugiego końca Polski (będą tacy? :D)
Zgłoszenia na PM - lepiej chyba deklarowac się oficjalnie w tym topicu

Marcy -->
:(:(:(

Sau -->
Ta knajpka wygląda na całkiem fajną i tanią :D Można by się nią zainteresować (rezerwacja stolika itp)
Jedyne co ja moge zaproponować ze swojej strony to:
Pub Zielona Gęś - stolik załatwiam, browar po 7.50 (niestety nie jest zbyt tanio.. :() Obok jest kafejka internetowa oficjanie czynna do 22. Piwa w niej nie ma ale można załatwić :D Można tez dłużej posiedzieć.
Stalovy
x2

Post by Stalovy »

Dobra, oficjalnie ryczę na całe gardło, że ja będę!! Niniejszym rozpoczynam listę osób. które przyjadą (proszę się dopisywać):
1. Stalovy, czyli ja.
2. ?? (who's next?)
BQB
x2

Post by BQB »

1. Stalovy
2. BQB
3. ?? (who's next?)

Godzina 12:00 to zbyt wcześnie, ja potrzebuje ponad 4 godzin na dojazd, a zrywać się w sobotę przed 8:00 nie mam zamiaru, ja proponowałbym pomiędzy 16-18.
Kerrick
x2

Post by Kerrick »

Jak juz napisalem, kazdy dostanie numer kontaktowy, wiec nawet jesli nie zdazy to zadzwoni i otrzyma wszelkie potrzebne informacje zeby trafic.
Godzina jest oczywiscie do negocjacji ale lepiej, zeby nie pozniej niz 15.00.
To ze wzgledu na to by nie rozlazic sie na noclegi po nocy.
Sauron11
x3tc

Post by Sauron11 »

Kerrick, a czy Ty zasadniczo to jesteś z Wawy? Bo nie masz nic w stopce.
Mi się podoba godzina po 16-tej czyli 16-18 ok.
W nocy to by się grało, a nie spało :wink:

Return to “Polskie / Polish Off Topic”