[X3 XTM] Ziemska Ekspedycja Wojskowa i inne

Forum do dyskusji o x-grach i problemach technicznych

Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum

LeWaR
x4

Post by LeWaR »

starjacker0: też wożę mo$kity w dużych ilościach. Jak ktoś na forum pisał: "kto nie ma mo$kita ten leszcz". A swoją drogą to trochę głupie, że statki po trafieniu moskitem gnają do nas najszybciej jak mogą, aby się odgryźć....

A co do ulubionych rakiet to w mniejszych statkach wożę osy dodatkowo, a w dużych tajfuny. Moskit i Piorun to podstawowe wyposażenie moich statków. Nawet w TS pakuję moskity i ustawiam im "Obrona antyrakietopa" i jakoś żyją...
Skrypty i spolszczenia do skryptów dla X3 Reunion, TC, Albion Prelude >> http://www.mamuthq.net.pl
C2Q 6600@2,4GHz | 8GB@1066MHz Ram | GForce GTX 460 1GB | Win7 64bit
XTC+XRM | Albion Prelude
Sauron11
x3tc

Post by Sauron11 »

Próbowałem wczoraj ugryźć swoją Otas Elite samotnego J w sektorze Xenonów i kiszka. PDF-y omijam, ale z działami przeciwlotniczymi nie wiem jak walczyć, zasypują pociskami rozpryskowymi, które szybko zdejmują osłony, szczypią kadłub, prędkość spada, manewrowość też, wtedy dosięgają PDF-y i następuje smutny koniec :roll: .

W związku z tym pytanie mam, wprawdzie Elite nie posiada podwieszeń pod GFU, ale czy XTM poprawiło jakoś moc GFU, podciągając ją np. pod moc znaną z X2, czy to nadal ta sama kiepska broń znana z podstawki X3? Tzn. czy da się w XTM zdjąć J czy K przy pomocy ostrzału z GFU z myśliwca M3?

Ja zaś próbowałem wczoraj zdjąć rakietami Xenońskiego P Ścigacza, który zawsze w Scale Plate Green zjawia się w obstawie LX-a i kilku L-ek. L i LX to dla Elite pikuś, ale P, choć ma słabe osłony, to kadłub twardy i działkami cięzko zbić. W ruch poszły Pioruny miotane w tył przy powolnej symulowanej "ucieczce" w prędkością statku pościgowego. Spróbowałem też manewru z rakietami Huragan, które powinny mieć siłę rażenia zdolną skruszyć każdy kadłub, gdy nie otacza go osłona. Niestety osłony P regenerują się bardzo szybko, zbyt szybko jak na tak duży statek (nie było czasu sprawdzać czy to osłony wojskowe), więc zalet rakiet Huragan nie dałem rady sprawdzić. W rezultacie wystarczyły 4 Pioruny do zniszczenia P Ścigacza :).
Za to jedno muszę przyznać - w XTM miotane przez xenońskie AI w dużej ilości (przez L-ki) rakiety takie jak Szerszeń czy Jedwabniki, obracają się przeciwko nim. Tylna wieżyczka Elite bowiem, w dużym ścisku statków, które z bliska wypuszczają rakiety, zestrzeliwuje je zaraz po wystrzeleniu, przy okazji niszcząc sam statek, który je wypuścił. Świetnie to wyglądało wczoraj, przy okazji misji xenońskiej taksówki. L-ki pękały jak bańki od własnych rakiet :).
WoyTass
x3tc

Post by WoyTass »

Sau:
Gdzieś na forum ale chyba jeszcze przy okazji X3 czytałem jak w M3 można "dosiąść" J czy K i go zniszczyć. I wcale niekoniecznie przy pomocy GFU. Sam tego nie próbowałem i pewnie próbował nie będę – trochę za chudy w uszach jestem na takie ekstrawagancje... :)
A P Ścigacz ma rzeczywiście 3x125 wojskowe...
SoBeK
x3tc

Post by SoBeK »

WoyTass, przy pomocy LX zdjecie J czy K to czysta przyjemnosc i zero klopotu. Jedyny problem to taki, ze trzeba sie meczyc ze zdjeciem oslon, ale kiedys opisywalem jak je "dosiadalem" (bo inaczej nie mozna tego okreslic) i nie mogly mnie nawet dotknac. Kazdy z nich ma swoj slaby punkt. Nawet Xenki maja cos takiego, a szczegolnie T2.
WoyTass
x3tc

Post by WoyTass »

SoBeK:
Znaczy pamięć retrospektywna u mnie działa! I tylko gdzie ja położyłem te klucze co je przed sekundą jeszcze trzymałem w ręku?!... :?
A jak raz próbowałem wlecieć krzaczycy w ... no słaby punkt, to zanim go znalazłem, to mnie trzeba było po całym sektorze ze zmiotką szukać... :oops:
Mani_
x2

Post by Mani_ »

P Ścigacza to się Keą, LXem zdejmuje bez najmniejszych problemów. Tak, jak pisałem wcześniej, długo latałem Keą, ale, jak w końcu zdobyłem P Ścigacza, to miejsce ulubionego statku się zmieniło na dłuuugi czas.
http://forum.xudb.pl/index.php - ciekawskich zapraszam
nokri
x2

Post by nokri »

1 rakiety: w czystym X3 skrzętnie zbierałem "niezidentyfikowane obiekty" ( co do ładowni to stary numer z TS +napęd skokowy świetnie sprawdza sie jako ruchomy magazyn) w czasie xenoniskiej inwazji podlatywałem moja mamba do K zdejmowałem tarcze odpalałem obiekt ( jeden wystarczy).... i inkasowałem 6 baniek, bez ganiani po całym sektorze za jakimś L i N.

2 Mamba wyciągnąłem ja bez żadnych bajerów w X3 i XTM, po prawdzie wgrywałem sejwy 4 razy :twisted: ale w XTM jest tuz obok stocznia piracka chyba specjalnie tam postawiona żeby było gdzie zasejwowaci :D
UWAGA !!!
Pogromca ortografii, zachowaci środki ostrożności przy czytaniu.

Return to “Polskie / Polish X-Forum”