[X3] X3 Terran Conflict - zapowiedź nowej gry Egosoftu :D

Forum do dyskusji o x-grach i problemach technicznych

Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum

LeWaR
x4

Post by LeWaR »

Sau, ty złośliwcu...... :lol:
Skrypty i spolszczenia do skryptów dla X3 Reunion, TC, Albion Prelude >> http://www.mamuthq.net.pl
C2Q 6600@2,4GHz | 8GB@1066MHz Ram | GForce GTX 460 1GB | Win7 64bit
XTC+XRM | Albion Prelude
Mani_
x2

Post by Mani_ »

Ale Sau, zostaje obawa, że ci "fachowi tłumacze" nie poczują klimatu i wszystko skaszanią :|. Dlatego prosiłem Cię, jeśli oczywiście możesz, miej pieczę nad tym, jeśli tylko jesteś w stanie.

Tylko tyle :o
http://forum.xudb.pl/index.php - ciekawskich zapraszam
Michal.R
x4

Post by Michal.R »

Uhuhu... patrzcie państwo. Wystarczy że opuści się forum na jakiś czas, a tu nagle ni stąd ni zowąd pojawia się dodatek i wszyscy szaleją wokół niego. :P

Nie powiem, miła niespodzianka mnie spotkała :D

Pozdrowienia dla wszystkich obecnych wyjadaczy, jak i tych nowych ;)
Current PC: ASUS PRIME X370-PRO ||| Ryzen 5 5800X3D ||| ASUS RTX 3060 Ti DUAL OC V2 8GB ||| HyperX Fury 4x8GB DDR4 ||| LG 27GL850-B :O
Old PC: MSI Z87-GD65 ||| i7 4770K ||| Asus GTX 1060 Dual 6GB OC ||| Crucial 2x8GB DDR3 ||| LG IPS277 :P
Very old PC: MA770T-UD3P ||| Phenom II X4 955 ||| GoodRam DDR3 4GB 1333MHz||| HD4850 512MB ||| LG W2252TQ :D
Very very old PC: Asrock Dual-Vsta ||| A64 3000+@3500+ ||| Radeon x1950 Pro 256/256 ||| 2048 DDR 400MHz ;)
Sauron11
x3tc

Post by Sauron11 »

Mani_ wrote:Ale Sau, zostaje obawa, że ci "fachowi tłumacze" nie poczują klimatu i wszystko skaszanią :|. Dlatego prosiłem Cię, jeśli oczywiście możesz, miej pieczę nad tym, jeśli tylko jesteś w stanie.
Myślę, że trzeba dać im szansę :). Nie tylko ja czy Marcy potrafimy przerobić taką grę jak X. Jeśli jakieś biuro dostanie plik tekstowy poprzedniej gry, albo ktoś z tłumaczy grał w iksy, to z pewnością sobie poradzą bez pomocy. Ja się teraz tak nie udzielam i nie wkręcam w te robote jak kiedyś, bo nie chcę się wyrywać, gdy do mnie nikt z żadnej kompanii się nie wyrywa. Poczekam na rozwój wypadków :roll: .
W Egosoft na chwilę obecną nie ma jeszcze choć jednej wzmianki o wersjach językowych czy organizowaniu zespołów do tłumaczenia. To raczej ewenement, bo zarówno przy X2 jak i X3 lokalizacje postępowały wespół z beta-testami. Tym razem beta-testom nie towarzyszy lokalizacja. Przynajmniej ja nic o tym nie wiem. Albo więc zostanie ona puszczona oficjalnymi kanałami dystrybucyjnymi, albo w inny, znany firmie Egosoft, sposób.

PS. witam Michale, po 2,5 miesięcznej nieobecności :).
I used to be a moderator like you, until I took an arrow to the knee.
Core i5-3570_3,4 GHz, 8GB 1600MHz, Asus GTX660TiOC 2GB, Audigy, Iiyama B2776HDS.
Michal.R
x4

Post by Michal.R »

No cześć Sau ;)

A jest taka możliwość, że w tej kwestii jesteś może nie wtajemniczany przez Ego i dlatego nic nie wiesz o pracach lokalizacyjnych?
Current PC: ASUS PRIME X370-PRO ||| Ryzen 5 5800X3D ||| ASUS RTX 3060 Ti DUAL OC V2 8GB ||| HyperX Fury 4x8GB DDR4 ||| LG 27GL850-B :O
Old PC: MSI Z87-GD65 ||| i7 4770K ||| Asus GTX 1060 Dual 6GB OC ||| Crucial 2x8GB DDR3 ||| LG IPS277 :P
Very old PC: MA770T-UD3P ||| Phenom II X4 955 ||| GoodRam DDR3 4GB 1333MHz||| HD4850 512MB ||| LG W2252TQ :D
Very very old PC: Asrock Dual-Vsta ||| A64 3000+@3500+ ||| Radeon x1950 Pro 256/256 ||| 2048 DDR 400MHz ;)
Sauron11
x3tc

Post by Sauron11 »

Jeśli postanowiliby nie wtajemniczać w lokalizację ludzi, którzy zawsze robilli to dla nich - to jest to możliwe ale nie byłoby to posunięcie w stylu Egosoftu ;).
Jeśli spiknęliby się ponownie z TopWare, to TW na pewno napomknęłoby swoim partnerom, że sami zajmą się tłumaczeniem, więc wtajemniczanie mnie przez Ego nie byłoby już potrzebne... tak mi się wydaje.
Core i5-3570_3,4 GHz, 8GB 1600MHz, Asus GTX660TiOC 2GB, Audigy, Iiyama B2776HDS.
Wiencek14
x3ap

Post by Wiencek14 »

Nie wiem czy ktoś to zauważył ale na obrazku który był dodany do Newsa o Świętach na stronie Egosoftu w prawym górny rogu widać obrazek prezentujący X3: Terran Conflict...

Oto link jakby komuś nie chciało się szukać:
http://www.egosoft.com/news/images/news ... 18_001.jpg
i dla porównania:
http://www.egosoft.com/news/images/news ... 04_001.jpg :wink:
X3 2.5 + BP 3.1.07 + XTM 0.7.3 + Salvage Claim Software + Bail Signal Extension
Gra od nowa: Bankrut zabójca
Latam: Xen. P (pierwsze 15 min. gry ?!)
Jeden kompleksik produkujący Osłony 1MJ i Krzem... (od czegoś trzeba zacząć :) )
Yacek
x3tc

Post by Yacek »

Bo ja wiem? Napis trochę w innym miejscu. A jeśli nawet, to nie wiem czym się podniecać? Wiadomo że decyzje o podjęciu produkcji gry nie podejmuje się ot tak przy kawie u cioci na imieninach. Jest długotrwały proces, informacje do dla klienta trafiają dopiero wtedy gdy prace nad grą są zaawansowane i jest ona powiedzmy w 50% gotowa.
X3:AP 3.1+XRM 1.30d+MSP 1.7+LoCo 2.01+IR 2.0
Zapraszamy wszystkich chętnych na forum XUDB, gdzie znajdziesz FAQ, opisy skryptów, modów i fabuł, oraz Mamut HQ.
[ external image ]
Mani_
x2

Post by Mani_ »

A ja uważam, że to niezła sprawa. Takie coś niepewnego, zakrytego, i trochę czasu przed oficjalną informacją o dodatku.

Trzeba mieć niezłe oko (albo po prostu chcieć przyglądać się takim rzeczom, bo ja np. te screeny pierwszy raz widzę :P), by takie coś zauważyć.

Dla mnie fajna sprawa :).
http://forum.xudb.pl/index.php - ciekawskich zapraszam
Wiencek14
x3ap

Post by Wiencek14 »

Yacek wrote:Wiadomo że decyzje o podjęciu produkcji gry nie podejmuje się ot tak przy kawie u cioci na imieninach. Jest długotrwały proces, informacje do dla klienta trafiają dopiero wtedy gdy prace nad grą są zaawansowane i jest ona powiedzmy w 50% gotowa.
Tyle to i ja wiem... ale podoba mi się sam fakt że Egosoft w ogóle zrobił coś takiego, ale przyznam się że jak w grudniu oglądałem ten screen świąteczny to się zastanawiałem co to za obrazek u góry po prawej...
Jeden kompleksik produkujący Osłony 1MJ i Krzem... (od czegoś trzeba zacząć :) )
RAFIO
x3ap

Post by RAFIO »

Yacek wrote:Wiadomo że decyzje o podjęciu produkcji gry nie podejmuje się ot tak przy kawie u cioci na imieninach.
Zależy od studia. ID software postanowilo napisac Quake przy okazji partii rpg, a juz wczesniej robote projektowa robili tylko jako dodatek do coniedzielnego grilla.
Sorkvild
x3tc

Post by Sorkvild »

Myślę, że nie musicie się zawczasu kłopotać. Wg mnie grę przejmie TopWare i gra zostanie spolszczona przez jedno ze współpracujących z wydawcą studiów tłumaczeniowych
Ja bym sie juz zaczal klopotac. Jakis czas temu kupilem gre Jagged Alliance 2:Wildfire wydana i tlumaczona (skaszaniona) przez Topware. To co zobaczylem i uslyszalem (bo takze glosy byly polskie) bylo zenujaco slabe. Pomijajac kwestie samego tlumaczenia doszly do tego bledy ortograficzne i interpretacyjne. Nie ma to jak na sile tlumaczyc slowa ktore pasuja tylko w angielskim i tylko tam sie pojawiaja. Nie wpomne o glosach postaci, ktore byly dzielem dwoch, gora trzech imbecyli. Po 30 minutach gry pozbylem sie jej. Wszystko dzieki profesjonalnemu podejscia do sprawy tlumaczen i voice actingu.
Bardzo bym nie chcial by w zwiazku z tym by cos podobnego mialo miejsce z Terran Conflict bo to co zrobil Topware z JA2 wola o pomste do nieba.
Poczekamy na rozwoj sytuacji w razie czego trzeba bedzie napisac petycje do egosoftu.
Elite Dangerous| I survived the Dragon Incident ... then I took an arrow to the knee
We want the Boron back!
Wiencek14
x3ap

Post by Wiencek14 »

Mimo wszystko nie każdy Dubbing Topware skaszania... grałem w Jagged Alliance 2 (nie Wildfire, on jest nowszy) i dubbing w tej części był bardzo dobry ale i tak nie chciałbym aby Topware wrzucało polskie głosy do Terran Conflict... już sobie wyobrażam komputer pokładowy mówiący anemicznym głosem jakiejś polski, a że większość polskich dubbingów szczególnie w grach jest tak zrobiona, to pozostaje się tylko modlić do boga jeśli Topware postanowi zrobić dubbing...
Albo tak jak Sorkvild pisze, trzeba będzie wysłać petycję do Egosoftu...
LeWaR
x4

Post by LeWaR »

Freespace miało spolszczenie głosowe na 6 z plusem...
Skrypty i spolszczenia do skryptów dla X3 Reunion, TC, Albion Prelude >> http://www.mamuthq.net.pl
XTC+XRM | Albion Prelude
DYoda
x2

Post by DYoda »

LeWaR wrote:Freespace miało spolszczenie głosowe na 6 z plusem...
Tylko ze Freespace wydawał CDProjekt , a swoim drogą chyba sobie go zainstaluje.
Swoją drogą była kiedyś fajna strona WWW o FS www.freespace.pl ale juz "nie robi" ? zna moze ktos inna ?
sonen
x2

Post by sonen »

enigmatyczna ta zapowiedź...
DYoda
x2

Post by DYoda »

Obejrzałem zwiastun ... i w sumie mnie nie powalił.
Sauron11
x3tc

Post by Sauron11 »

Grę testują ci sami testerzy wolontariusze z forum, co ostatnio. Firma nadal nie inwestuje w ludzi, bo dla wolontariuszy wciąż nie ma budżetu, i to tak nie ma od 5 lat :P . Osobiście nie włączę się już do żadnego etapu przygotowywania tej gry, nie chce mi się też zaglądać do obecnej już wczesnej wersji TC. Jeśli grę poznam, to z widoku przeciętnego gracza. Howgh :).
tomala tm
x3tc

Post by tomala tm »

Krótki,ale widać drobne zmiany,np lepiej dopracowane modele statków(działka), pewnie rozdzielczość tekstur też pójdzie w górę.Dodatkowe efekty cząsteczkowe pewnie dobiją mojego xp-ka do końca. Niech poprawią jakość filmików renderowanych.
LeWaR
x4

Post by LeWaR »

Musi być jeszcze ten temat przyklejony czy można odkleić?
XTC+XRM | Albion Prelude

Return to “Polskie / Polish X-Forum”