[X3] Nieznany statek w Maelstorm

Forum do dyskusji o x-grach i problemach technicznych

Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum

Oviraptor

Post by Oviraptor »

Yacek wrote:Są dwa rodzaje Eclips. Pierwsza to ta dodana już przez patcha 2.02 i misję Bala Gi: wyglądem przypomina rozdeptanego hot doga. Druga to zmieniony model przez team Xtended, wygląda faktycznie jak statek predatora. Podobno jest to model jakiegoś statku z X2, w każdym razie mnie się bardziej podoba. Tak więc jeśli ktoś gra w czyste X3 ma Eclipse - hot doga, po instalacji XTM-a ma Eclipse predatora.
W TC również są dwa modele Eclipse. Jeśli kupimy ją w stoczni Argonów to będzie to hot dog, natomiast piraci latają tym drugim modelem. Również Eclipse Prototyp to ten drugi model statku.
Szczerze mówiąc to nigdy nie latałem tym rozdeptanym hot-dogiem, bo posiadłem Eklipsę dopiero w XTM. Zatem Sau P Ścigacza dopadłem Eklipsą Predatora :)
Obrigado pela abertura do fórum, mas nós convidamos você a http://forum.xudb.pl/index.php
Sauron11
x3tc

Post by Sauron11 »

Niestety nie mam dodatkowych skryptów i nie chcę się z nimi na razie bawić, coby gierki nie skaszanić . A już miałem nadzieję na tego Mantisa, ale coś mi nie pasowało :) . Bo w pliku statystyk statków było napisane, że Mantisa nie da rady przejąć ani nim sterować.
Abandon, żeś chyba domyślnie założył, że inni też mają takiego konfiga XTM jak Ty sam ;).

Edit: mi się podstawowa Eklipsa wydała taka niedorobiona, że aż brzydka, a brzydkim statkiem latać nie ma sensu :). Gdyby nie oferta Otasów na pięknego wizualnie i z niezłym kopytem Reapera, to bym się decydował na ten stateczek Predzia. Teraz to już tylko w celach kolekcjonerskich. P Ścigacz jeszcze się żaden nie poddał memu Reaperowi.
Następny w kolejności będzie i tak Piracki Reaver, moim zdaniem jeden z najpiękniejszych dużych statków w XTM, jego gazy wylotowe z silników są fantastyczne, a jak majestatycznie się porusza... :) .
I used to be a moderator like you, until I took an arrow to the knee.
Core i5-3570_3,4 GHz, 8GB 1600MHz, Asus GTX660TiOC 2GB, Audigy, Iiyama B2776HDS.
Abandon All Hope
x3tc

Post by Abandon All Hope »

Sauron11 wrote: Abandon, żeś chyba domyślnie założył, że inni też mają takiego konfiga XTM jak Ty sam ;).
No **** :). Ale jak można nie mieć zainstalowanego BSE :P
Zepsuć nic nie zepsuje, a jakie daje możliwości rozwoju.
Mani_
x2

Post by Mani_ »

I dlatego Sau grając już rok lata ciągle Reaperem i posiada na koncie 14mln...

Nie ma co więcej dodawać do komentarza, aniżeli to, że chociaż XTM Shipyard byś sobie umiejscowił gdzieś, tak, by jak będziesz mieć kasę, mógł chociaż Setha kupić...

A co do Mantisa, to zapomnieliście, że w 0.75 rodzice szybko się o niego upominają?
http://forum.xudb.pl/index.php - ciekawskich zapraszam
LeWaR
x4

Post by LeWaR »

Rodzinka robi najazd wraz z okolicznymi sąsiadami :)
Skrypty i spolszczenia do skryptów dla X3 Reunion, TC, Albion Prelude >> http://www.mamuthq.net.pl
C2Q 6600@2,4GHz | 8GB@1066MHz Ram | GForce GTX 460 1GB | Win7 64bit
XTC+XRM | Albion Prelude
Sauron11
x3tc

Post by Sauron11 »

Nie gram może całego roku, prędzej miesiąc na początku i miesiąc na końcu, a w trakcie roku pykałem w Stalkera :roll: .
Fakt faktem, że nie stawiam na ilość czy majątek, bywa że po prostu włączam gierkę i lecę sobie wprzód słuchając muzyki, patrząc na piękne widoki i popijając herbatę :). W tym tygodniu zarobiłem około 3 mln i ok. 2 mln z tego już zostało przepultane :)
Core i5-3570_3,4 GHz, 8GB 1600MHz, Asus GTX660TiOC 2GB, Audigy, Iiyama B2776HDS.
Oviraptor

Post by Oviraptor »

Mani_ wrote:A co do Mantisa, to zapomnieliście, że w 0.75 rodzice szybko się o niego upominają?
Wczoraj dopadłem Mantisa, z ciekawości by zobaczyć czy rodzice przylecą po zgubę. Jakoś się nie pojawili. Do adopcji oddali czy co :D
A może rodzinna awantura była :D
Obrigado pela abertura do fórum, mas nós convidamos você a http://forum.xudb.pl/index.php
Yacek
x3tc

Post by Yacek »

Poczekaj, jeszcze wujek Sonen się odezwie.
X3:AP 3.1+XRM 1.30d+MSP 1.7+LoCo 2.01+IR 2.0
Zapraszamy wszystkich chętnych na forum XUDB, gdzie znajdziesz FAQ, opisy skryptów, modów i fabuł, oraz Mamut HQ.
[ external image ]
Sauron11
x3tc

Post by Sauron11 »

A ozzochodzi z tą rodzinką? Że najpierw można sobie Mantisem polatać, a potem go odbierają, tzn przylatuje ekipa na tyle silna, że nie sposób ich pokonać?
Yacek
x3tc

Post by Yacek »

Nie. Dostajesz wiadomość że społeczność Soneńska nie udostępnia swoich technologii obcym istotom i Mantis, którego przejąłeś robi się z zielonego czerwony i atakuje wszystkie Twoje jednostki w zasięgu. Nie dzieje się tak oczywiście do czasu póki sam latasz Mantisem, ale wystarczy że zrobisz sobie małą przerwę i przesiądziesz się do innego statku na chwilę i żegnaj Mantisie.
X3:AP 3.1+XRM 1.30d+MSP 1.7+LoCo 2.01+IR 2.0
Zapraszamy wszystkich chętnych na forum XUDB, gdzie znajdziesz FAQ, opisy skryptów, modów i fabuł, oraz Mamut HQ.
[ external image ]
Sauron11
x3tc

Post by Sauron11 »

Aha, o to chodzi :). Polatam aż mi się znudzi, a potem można go tylko sprzedać w stoczni albo ryzykować utratę wszystkich włości? Fajne ustrojstwo twórcy stworzyli :).
Oviraptor

Post by Oviraptor »

Sauron11 wrote:A ozzochodzi z tą rodzinką? Że najpierw można sobie Mantisem polatać, a potem go odbierają, tzn przylatuje ekipa na tyle silna, że nie sposób ich pokonać?
Dostałem wiadomość od Wujka Sonena i "na ogon wsiadły" mi dwa Mantisy. Zdąrzyłem utłuc jednego ale drugi mnie załatwił. Całe szczęście zapis miałem dosłownie kilka sekund przed ich wizytą. Opchnąłem więc czym prędzej Mantisa.
Sauron11
x3tc

Post by Sauron11 »

A jakiego shielda mają Mantisy? Wydaje mi się, że tak do 3 GJ można utłuc wielki okręt salwą kilkunastu Tajfunów plus parę działek zbijających osłony, Tajfuny świetnie odwracają uwagę działek. Tak było przy okazji Carracka. Może to być ratunkiem i środkiem na tego drugiego Mantisa? Chyba że jego osłony są klasy dużej stacji :).
Abandon All Hope
x3tc

Post by Abandon All Hope »

Mantis wypasiony jest w 3xŚrednie Osłony Soneńskie po 1GJ z ładowaniem 8864kW każda co przy generatorze tarcz rzędu 28000 daje raczej komfortowe warunki pracy.
Podejmując próbę przejęcia pierwszego Mantisa Tygrysem musiałem się zdrowo napocić, żeby zdjąć mu osłony pozostawiając stan kadłuba Tygrysowi w miarę w jednym kawałku. Nie dalej jak wczoraj przyjąłem na bary ( w Mantisie oczywiście ) xenońskie 3xJ i 1xK na raz. Spawarki raz dwa się z nimi uporały, natomiast Xenoni nie zdjęli mi z osłon nawet jednej kreski. Oczywiście bardzo przydatne były silniki boczne.
Normalnie maczoaniemięczak :D
Sauron11
x3tc

Post by Sauron11 »

Otas Custodian ma podobny generator osłon, szkoda, że balans do uzbrojenia nie wychodzi tak korzystnie jak w tym soneńskim latadłe :( .
volverin

Post by volverin »

Abandon All Hope ladny wyczyn
(wiem wiem data :P )

Return to “Polskie / Polish X-Forum”