[X3] Nowa muzyka do X3 (update 25.01.2007)

Forum do dyskusji o x-grach i problemach technicznych

Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum

Oviraptor

Post by Oviraptor »

Nie bijcie mnie, ale może ktoś napisać o czym jest "Ghost In The Shell". nie widziałem ani jednek odcinka :) Wiem tylko, że to animacja o tematyce s-f.

Jak anarchia to anarchia Sau. Nie uznajemy półśrodków :)
Sorkvild zapodaj to jak możesz na coś innego niż Megaupload.
Obrigado pela abertura do fórum, mas nós convidamos você a http://forum.xudb.pl/index.php
ergo
x3tc

Post by ergo »

Oviraptor wrote:Nie bijcie mnie, ale może ktoś napisać o czym jest "Ghost In The Shell". nie widziałem ani jednek odcinka :) Wiem tylko, że to animacja o tematyce s-f.
zasadniczo ghost in the shell to seria komiksów, a być może głownie film wydany w połowie lat 90-tych ( i potem kolejne części), utrzymany w stylistyce manga. Jest to wizja świata z końca 21 wieku, zanurzonego w klimacie cyber punk, ogólnie porusza problem na ile maszyna może być "ludzka" , w mojej ocenie próbuje odpowiedzieć na pytanie (a może bardziej stawia to pytanie) gdzie leży granica między człowieczeństwem a maszyną, i czy maszyna może posiadać wyjątkowy pierwiastek który ludzie nazywają "duszą".

Właściwie ten film to legenda, klasa sama w sobie, podwaliny pop kultury sf i cyber punk , tematyka podobna jak matrix, blade runner, terminator, neuromancer, znaczna część twórczości Philipa K. Dicka czy nawet Stanisława Lema.
Sauron11
x3tc

Post by Sauron11 »

Dokładnie jak ergo pisze, tak i ja uważam :).
Dodam tylko, że jakkolwiek pierwowzór obu sezonów GITS jest naprawdę wyjątkowy, i można się zgodzić, że stanowi niejako podłoże dla Matrixów (tak głosi reklama GITS), tak te oba sezony nie są już tak porywające. Za dużo w nich, moim zdanie, czczej gadaniny, a za mało akcji. Odcinek z Człowiekiem Śmiechu jest tak nudny, do cna przegadany, że mało nie zasnąłem na czytaniu dialogów :wink: . Na szczęście w ostatnich odcinkach tak pierwszej jak i drugiej serii, troszkę postrzelano :).

Żeby nie było offtopicznie-anarchicznie :P, to wczoraj odświerzyłem też film Diuna Lyncha, z której ciekawy motyw muzyczny również jest w paczce (muzyka Briana Eno) :) . Motyw ten dość często powtarzany jest na www.di.fm, w radiu streamowym chillout, z podkładem głosu princessy Irulan na samym początku.
I used to be a moderator like you, until I took an arrow to the knee.
Core i5-3570_3,4 GHz, 8GB 1600MHz, Asus GTX660TiOC 2GB, Audigy, Iiyama B2776HDS.
Sorkvild
x3tc

Post by Sorkvild »

Oviraptor wrote:Nie bijcie mnie, ale może ktoś napisać o czym jest "Ghost In The Shell". nie widziałem ani jednek odcinka :) Wiem tylko, że to animacja o tematyce s-f.

Jak anarchia to anarchia Sau. Nie uznajemy półśrodków :)
Sorkvild zapodaj to jak możesz na coś innego niż Megaupload.
A cos nie tak z tym downloadem ? Megaupload to jeden z najlepszych serwisow hostingowych, dobry transfer jest i nie trzeba dlugo czekac. Wczesniej wrzucilem ten plik na filefront, ale chyba go wywalili z tamtad :/
Elite Dangerous| I survived the Dragon Incident ... then I took an arrow to the knee
We want the Boron back!
Sauron11
x3tc

Post by Sauron11 »

Może trzeba egosoft poprosić, żeby u siebie powiesili :roll: .
I used to be a moderator like you, until I took an arrow to the knee.
Core i5-3570_3,4 GHz, 8GB 1600MHz, Asus GTX660TiOC 2GB, Audigy, Iiyama B2776HDS.
Oviraptor

Post by Oviraptor »

Sorkvild wrote:Megaupload to jeden z najlepszych serwisow hostingowych, dobry transfer jest i nie trzeba dlugo czekac.
Ojjj nie zawsze tak było. Jeszcze całkiem niedawno MU miało dosyć wysokie limity szybkości i wysokości transferu. Wiem bo MU i RS w owym czasie były głównymi serwerami z których korzystałem (i to dużo). Wczoraj spróbowałem ściągnąć Twój link i pupa jednak dziś spróbowałem ponownie i ku memu zdziwieniu wszystko poszło super. Z tego co widzę MU zaczęło wychodzić do ludzi w przeciwieństwie do RS który nawet na kontach premium wprowadził limity :)
Obrigado pela abertura do fórum, mas nós convidamos você a http://forum.xudb.pl/index.php
Sorkvild
x3tc

Post by Sorkvild »

Polecam muzyke z EVE Online, jest do pobrania za darmo ze strony gry. Niektore kawalki bardzo fajnie pasuja pod X.

http://www.eveonline.com/download/music/
Elite Dangerous| I survived the Dragon Incident ... then I took an arrow to the knee
We want the Boron back!
Marcybiskup
x3ap

Post by Marcybiskup »

Miło mi, że ktoś jeszcze korzysta z tego zbioru melodii. Ja wciąż używam go grając w X2. I właśnie niedawno dodałem (a raczej dołączyłem jako alternatywne) pięc nowych melodii do scen bojowych. I jeśli nikt mnie za to nie zbanuje, to podaję linka:

http://www.sendspace.com/file/is2cua

Słowo komentarza: mam skłonności do unikania bardzo transowych i bardzo dynamicznych muzyczek a la Mortal Combat, więc nie każdemu mogą się te nowe spodobać, zwlaszcza podczas walki. Ale mają one charakter "bojowy". Z muzyką, która włącza się podczas zagrożenia i walki, jest ten problem, że słyszy się ją baaardzo często :) więc każda odmiana jest chyba miła. Oczywiście pamiętajcie o backupie starych melodii.

Melodie pochodzą z płyt:
http://www.groove.nl/cd/g/gr-125.html oraz http://www.groove.nl/cd/g/gr-079.html,
nabytych legalnie i z całym szacunkiem dla praw autorskich ich twórców (patrz pierwszy post tego wątku).

PS. Nie pamiętam teraz, jakie numery mają muzyki bojowe, musicie przenumerować je sami. Mam nadzieję, że komuś przypadną do gustu.
Sorkvild
x3tc

Post by Sorkvild »

Mila odmiana, nie omieszkam wrzucic. Klimaty w stylu Tangerine Dream bardzo mi w tej grze pasuja ;)
We want the Boron back!
mr.WHO
x4

Post by mr.WHO »

@Marcybiskup:
"Acoustic Shadows 1" całkiem niezłe.
Marcybiskup
x3ap

Post by Marcybiskup »

Sorkvild wrote:Mila odmiana, nie omieszkam wrzucic. Klimaty w stylu Tangerine Dream bardzo mi w tej grze pasuja ;)
Dokładnie :thumb_up:

Return to “Polskie / Polish X-Forum”