X-WORLD, a rzeczywistosc
Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum
-
Nie rozumiesz mojego postu
Po 3 godzinach lotu powinieneś mieć już pod sobą jakiś ląd, a oni lecieli przez 6 GODZIN i nieznajdywali ani skrawka ziemi. łączność radiowa stopniowa zanikała, tak samo jak sygnał radarowy. Jak wytłumaczysz znikniecie lądu? przecież magnetyzm nie przyciąga ziemi do środka planety 

No to mówie przecież, że ich przyżądy wskazywały zły kierunek, tzn wydawało im sie że lecą na zachód (czyli floryda) a pewnie lecieli równolegle do kontynentu . Poza tym na bermudach są jakieś małe wysepki przecież. I właśnie one powinny wskazywać gościom że zbliżają sie do lądu. A tak to sobie latali nad bermudami zdając się tylko na kompas. No bo nie powiesz przecież że przyleciało wielkie UFO, wzieło sobie ich do hangaru i teraz małe zielone ludziki o wyłupiastych oczach dłubią im (tym pilotom) we wnętrzach. To jest prawie (właśnie-prawie...)
niemożliwe, chyba że mieli camo system i radary ich nie wykrywały.
Chociaż kiedyś na disco oglądałem takie coś o UFO, no i tam było że te niezidentyfikowane obiekty zwykle "emanują" polem elektro-magnetycznym. Może to właśnie psuło rzeczy na pokładzie samolotów?. Co dowodzi że wszystko co wysmarowałem wyżej to po prostu wymysł młodzika.
niemożliwe, chyba że mieli camo system i radary ich nie wykrywały.
Chociaż kiedyś na disco oglądałem takie coś o UFO, no i tam było że te niezidentyfikowane obiekty zwykle "emanują" polem elektro-magnetycznym. Może to właśnie psuło rzeczy na pokładzie samolotów?. Co dowodzi że wszystko co wysmarowałem wyżej to po prostu wymysł młodzika.

-
-
Ja tam sie wole z rzeczywistością nie sprzeczać = a rzeczywistością jest że tam buszują małe zielone ludziki
[ external image ]
[ external image ]
-
Odnośnie Ufo:
http://news.astronet.pl/news.cgi?5325
Potwierdzone naukowo, tylko szybko to uciszyli - wojsko położyło na tym łapę.
http://news.astronet.pl/news.cgi?5325
Potwierdzone naukowo, tylko szybko to uciszyli - wojsko położyło na tym łapę.
-
Coz czytalem to co napisaliscie o podrozach w czasie i ... jako nie znawca tematu, moge teraz mowic o faktach nie potwierdzonych, blednych badz niedorzecznych. Jako ze nie pamietam dokladnie tego faktu.
Ogladalem kiedys jakis program w telewizji i wspomniane w nim bylo ze naukowcy wykonujac ekseryment uswiadczyli 'podrozy w czasie'.
Podczas eksperymentu czasteczka najpierw opuscila uklad by pozniej do niego wejsc - mniej wiecej tak to brzmialo.
Oczywiscie nie podaje tego jako faktu zaistnialego bo moge sie mylic ale byc moze ktos wie o tym cos wiecej.
. Milo czasami dowiedziec sie o takich rzeczach z pierwszej reki jeszcze jak maja w tym udzial nasi krajanie
. Dobrze wiedziec ze nie tylko jestesmy pijakami i zlodziejami jak to nas MM zaprezentowal
. Wreszcie wielkie koncerny odkrywaja ze Polacy sa zdolni - a juz napewno od jamerikanow.
Pozdrawiam
Ogladalem kiedys jakis program w telewizji i wspomniane w nim bylo ze naukowcy wykonujac ekseryment uswiadczyli 'podrozy w czasie'.
Podczas eksperymentu czasteczka najpierw opuscila uklad by pozniej do niego wejsc - mniej wiecej tak to brzmialo.
Oczywiscie nie podaje tego jako faktu zaistnialego bo moge sie mylic ale byc moze ktos wie o tym cos wiecej.
Mialem wyklad o tym wlasnie reaktorze - jak kazdy normalny student informatykiFoaloke wrote: Jeżeli mówimy o tym reaktorze to ma być on podobny do tokamaków (nazywa się ITER) i przeprowadzać fuzję termojądrową, co polega na wytworzeniu olbrzymiego ciśnienia i niesamowicie wysokiej temperatury, co staje się dzięki stworzeniu potężnego pola elektrycznego, co powoduje, że w warkoczu plazmy owiniętym wokół olbrzymiego transformatora zaczyna płynąć prąd elektryczny, ogrzewając gaz do momentu, w którym jądra atomowe zaczynają się łączyć.

Pozdrawiam
-
Obecne wydarzenia w Meksyku karzą się zastanowić nad istnieniem jakiejś innej cywilizacji bardziej od nas zaawansowanej, jednak muszę powiedzieć, że od jakiegoś czasu podchodzę do tego bardziej sceptycznie. Kiedyś czytałem masę książek w stylu Danikena i łykałem to w zasadzie bezkrytycznie (dzieckiem jeszcze byłem, naiwnym
). Prawda jest taka, że nikt nie jest w stanie wyjaśnić pewnych zdarzeń, czy fenomenów w stylu trójkąta bermudzkiego, jednak nie oznacza to, że ktoś ma produkować kilogramy domysłów w dużej mierze niczym niepodpartych. Czytałem na przykład kiedyś książkę, która wyjaśniała tajemnicę Atlantydów, hipotetycznego kontynentu Mu, istnienia kilku pustynii, piramid, Stonehenge i więcej nie pamiętam
. Ludzie łączą kilka faktów w chwytliwą opowiastkę i robią z tego teorię naukową i właśnie takich jednostek bym się wystrzegał.
Ja nie twierdzę, że wszystkie prawa rządzące nauką wyjaśniają wszystko w pełni i nie ma od nich wyjątków, ale dajcie mi jakąś alternatywę, która pozwalałaby na poznawanie w jej ramach świata w sposób w jaki to robimy dzisiaj i wyjaśniałaby wszystkie opisane zjawiska, a także systematyzowała je w sensowny sposób. Istnieje wiele niepoznanych i odstających od oficjalnych teorii faktów, ale póki nie poznamy ich lepiej nie mamy szans na zastąpienie tych teorii nowymi. Nauka musi mieć chociaż pozory racjonalności i systematyczności, bo gdyby tak nie było niczego byśmy nie mogli określić, a mieli tylko domysły i niepewne zasady.
Pozdrawiam

Ja nie twierdzę, że wszystkie prawa rządzące nauką wyjaśniają wszystko w pełni i nie ma od nich wyjątków, ale dajcie mi jakąś alternatywę, która pozwalałaby na poznawanie w jej ramach świata w sposób w jaki to robimy dzisiaj i wyjaśniałaby wszystkie opisane zjawiska, a także systematyzowała je w sensowny sposób. Istnieje wiele niepoznanych i odstających od oficjalnych teorii faktów, ale póki nie poznamy ich lepiej nie mamy szans na zastąpienie tych teorii nowymi. Nauka musi mieć chociaż pozory racjonalności i systematyczności, bo gdyby tak nie było niczego byśmy nie mogli określić, a mieli tylko domysły i niepewne zasady.
Pozdrawiam

-
Eee wszystkie artykuły o obcych odwiedzających Ziemię w mniejszym lub większym stopniu przypominają żarty prima aprilisoweBQB wrote:Heh, nikt sie nie pokapował, że ten artykuł o obcych był prima aprilisowy, w zeszłym roku byliście bardziej domyślni

I used to be a moderator like you, until I took an arrow to the knee.
Core i5-3570_3,4 GHz, 8GB 1600MHz, Asus GTX660TiOC 2GB, Audigy, Iiyama B2776HDS.
Core i5-3570_3,4 GHz, 8GB 1600MHz, Asus GTX660TiOC 2GB, Audigy, Iiyama B2776HDS.
-
-
Mam pytanie (za które prawie zarwałem glona u fizyczki) związane z kosmosem, fizyką naszą ukochaną prędkością C:
Skoro światło jest najszybciej poruszającą się materią we Wszechświecie to hipotetycznie gdyby Słońce po prostu zniknęło to Ziemia poleciała by w otchłań przestrzeni międzygwiezdnej z chwilą zniknięcia gwiazdy czy po ośmiu minutach? Jeśli po ośmiu minutach to wokół jakiego punktu by krążyła jeśli w Słońcu jest 99% masy Układu Słonecznego, a jeśli natychmiast poleciała by przed siebie to informacja poruszała by się z prędkością większą niż C??? Kto zna odpowiedź na to pytanie?
Skoro światło jest najszybciej poruszającą się materią we Wszechświecie to hipotetycznie gdyby Słońce po prostu zniknęło to Ziemia poleciała by w otchłań przestrzeni międzygwiezdnej z chwilą zniknięcia gwiazdy czy po ośmiu minutach? Jeśli po ośmiu minutach to wokół jakiego punktu by krążyła jeśli w Słońcu jest 99% masy Układu Słonecznego, a jeśli natychmiast poleciała by przed siebie to informacja poruszała by się z prędkością większą niż C??? Kto zna odpowiedź na to pytanie?
Sir Fred Hoyle wrote: Space isn't remote at all. It's only an hour's drive away, if your car could go straight upwards
-
Tu musimy sie zdać na moment, kiedy armia USA powie wszystkim ziemianom że mamy "niekontrolowany" i "niezapowiedziany" (prych) najazd obcych vesselów. ALE gdyby coś takiego sie stało, przysięgam że utłukłbym gołymi rękami bez względu na okoliczności każdego jankesa który by za to ukrywanie informacji odpowiadał.
A gdyby słońce znikło, połowa cywilizacji ziemskich spytałaby sie wnet "KTO ZGASIŁ ŚWIATŁO?!?!?"
No i oczywiście to by sie stało po 7 minutach i 54 sekundach.
A gdyby słońce znikło, połowa cywilizacji ziemskich spytałaby sie wnet "KTO ZGASIŁ ŚWIATŁO?!?!?"
No i oczywiście to by sie stało po 7 minutach i 54 sekundach.