Jeśli nic się nie zmieniło to akurat transakcje kartami kredytowymi są w Polsce słono opłacane. Wynika o m.in. z monopolistycznej pozycji instytucji pn. Centrum kart i czeków (inne "atrakcje związane z kartami również).
Nie podam Ci dokładnych opłat bo jest to uzależnione od banku (chyba), wiem tylko, że jak kiedyś miałem kartę kredytową MasterCard unikałem płacenia nią jak ognia. Opłaty były horrendalne. Było to kilka lat temu, może coś się zmieniło. I zaznaczam, że piszę o karcie kredytowej, nie płatniczej, ale takich chyba Master nie firmuje.
Pozdrawiam
X3 Reunion pirat...
Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum
-
-
Jesli nie ma wypisanych dodatkowych oplat, to takich byc nie powinno. A bank bierze prowizje od tranzakcji przeprowadzanych karta, ale od sprzedajacego, nie kupujacego.
Cena rzeczywiscie niezla - ok 135zł wzgledem 185zł Egosoft.
Wydaje sie, ze top super okazja - a to jest pierwszy punkt przy ktorym zapala sie moja lampka ostrzegawcza - super okazje nie istnieja...
ale na usenecie widzialem pare pozytywnych opinii.
Cena rzeczywiscie niezla - ok 135zł wzgledem 185zł Egosoft.
Wydaje sie, ze top super okazja - a to jest pierwszy punkt przy ktorym zapala sie moja lampka ostrzegawcza - super okazje nie istnieja...
ale na usenecie widzialem pare pozytywnych opinii.
-
Dziękuję za odpowiedź i JA miałeś rację- z tego co zdążyłem się dowiedzieć koszt przelewu w tym przypadku to coś koło 100 zł. W tym momencie to właściwie traci sens.
LLothar ja też znalazłem pozytywne opinie na temat tego sklepu, ale jednoznacznie ocenić mógłbym dopiero, gdybym coś kupił, no cóż, trzeba czasami zaryzykować żeby zyskać
. I jeszcze jedno pytanie, z "usług" jakiego banku korzystasz, bo z tego co widzę, to u Ciebie koszt jest prawie dwa razy mniejszy niż u mnie?
LLothar ja też znalazłem pozytywne opinie na temat tego sklepu, ale jednoznacznie ocenić mógłbym dopiero, gdybym coś kupił, no cóż, trzeba czasami zaryzykować żeby zyskać

-