Kolejne podejście do forum Off-Topic PL

Dyskusja na tematy nie powiązane z x-grami

Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum

Co sądzisz o możliwości utworzenia nowego forum OT?

Jest bardzo potrzebne, od lat na nie czekam,
30
77%
Przyda się, ale niespecjalnie mi na nim zależy.
5
13%
Nie chcę takiego forum.
4
10%
Nie mam zdania.
0
No votes

Total votes: 39

Jones Abrahams
x2

Post by Jones Abrahams »

Sauron11 wrote:...Dziwne też, że Marcy'ego zdania też tu nie widać, zawsze taki aktywny. :gruebel:
Pan S. Holmes powiedziałby, że Marcy widać poważnie mysli o wejściu w posiadanie potomstwa jeszcze w tym roku :D . W końcu, cokolwiek tajemniczo, sugerował taką ewentualność, a teraz zniknął z życia forum... Wnioski nasuwają się same :roll:

Pozdrawiam
Pomagając borońskiej księżniczce wchodzisz w konflikt z PRAWEM!
ZUZANNO!!! Natychmiast wracaj do rodziców! Przestań wreszcie za mną chodzić!
GFU jest bronią niesportową!
Kiedyś pojadę do Dufftown...
Ja nawet nie wiem co to jest ICQ, ale też mam tam nr dresofonu...
Gamer77
Moderator (Polski)
Moderator (Polski)
x3tc

Post by Gamer77 »

tematami i liczbą postów mieścimy się dobrze w tym jednym.
Zgadzam sie z klarixem. Jeszcze jest za wczesnie na podzial. Jednak prawdopodobnie premiera X3 w Polsce spowoduje wzrost spolecznosci i co za tym idzie - koniecznosc zwiekszenia miejsca :wink: Jak na razie jestem przeciw. Z reszta ciekawa jest wypowiedz Ghostka:
Chyba raczej powinniśmy się jednak zastanawiać, czy jest nam potrzebne osobne forum do dyskusji o świecie X. Bo w sumie takowe posty i tak giną w gąszczu offtopicu więc chyba nie trzeba na nie osobnego forum
Jednak w niedalekiej przyszlosci niewatpliwie bedzie trzeba pomyslec o rozszerzeniu.
Ghostek
x2

Post by Ghostek »

Gamer77 wrote: Jednak w niedalekiej przyszlosci niewatpliwie bedzie trzeba pomyslec o rozszerzeniu.
Jak X3 wyjdzie w Polsce to myslę, że nie będzie trzeba długo czekać na podwojenie się liczby postów. Teraz to prawie nikt juz nie gra aktywnie w X2 (nie licząc kilku nowych i paru takich jak ja, tnących jeszcze w jakieś mody) i dlatego jest teraz tak zastój. Ale jak wyjdzie X3 to pewnie zaraz doczekamy się ilości postów wystarczającej na nowe forum :wink:
Wou
x4

Post by Wou »

Gamer77 wrote: Zgadzam sie z klarixem. Jeszcze jest za wczesnie na podzial. Jednak prawdopodobnie premiera X3 w Polsce spowoduje wzrost spolecznosci i co za tym idzie - koniecznosc zwiekszenia miejsca :wink: Jak na razie jestem przeciw.
Czy nie lepiej było by podzielić teraz, kiedy ruch na forum jest dość mały, podobnie jak przyrost liczby tematów? Kiedy pojawi sie fala nowych użytkowników i wpisów o X3, zrobienie podziału będzie bardziej pracochłonne, a prawdopodobnie również wymagające przerwy w działaniu forum, co teraz będzie mniej uciążliwe niż później? I czy nie lepiej, aby ta oczekiwana fala napłyneła na forum lepsze niż teraz? Cześć z nich może stwierdzić " straszny tu bu..ałagan" i dać sobie spokój. A profesjonalne forum, widać, że liczące sie na arenie międzynarodowaj ;), może być magnesem.
Image
Sauron11
x3tc

Post by Sauron11 »

A'propo wypowiedzi Gamera... Cóż, spodziewałem się tego :wink: .

Na szczęście w tym przypadku najważniejsze są opinie samych użytkowników, osób przebywających tu codziennie, czasem po kilka razy dziennie i aktywnie się udzielających, traktujących to miejsce (jak to ktoś ładnie ujął niedawno) jak coś więcej niż tylko zwyczajne forum. To dla takich użytkowników w głownej mierze ma być forum Off-Topic.

Na szczęście niejednomyślność w szeregach "polskich" moderatorów forum polskojęzycznego nie jest przeszkodą w dalszym forsowaniu inicjatyw, ważnych z punktu widzenia rozwoju naszej społeczności. Bez poparcia też sobie damy jakoś radę 8) .
I used to be a moderator like you, until I took an arrow to the knee.
Core i5-3570_3,4 GHz, 8GB 1600MHz, Asus GTX660TiOC 2GB, Audigy, Iiyama B2776HDS.
Ghostek
x2

Post by Ghostek »

Taaa... tylko kto jest tym trzecim? Dwuch "zdrajców" :D juz mamy, tylko tego trzeciego dorwać...
RAFIO
x3ap

Post by RAFIO »

Właśnie sobie przypomniałem typowo polski sposób na karanie zdrajców w wojsku, pochodzący z XIX w. Sposób ten dostarcza ekstremalnych doznań doświatczającym go... PALOWANIE :) Cóż, szanuję wasze zdanie Gamer i Klarix, ale mam nadzieję że kiedyś je zmienicie
Sauron11
x3tc

Post by Sauron11 »

Powiedziałbym, że sprawa wygląda całkiem nieźle. Dotąd dwa razy podejmowałem próby "offtopiczne", na początku kwietnia i na początku czerwca zeszłego roku. Za każdym razem było lepiej jesli chodzi o stanowisko EGO w tej sprawie. A jako że teraz ma być trzeci raz, to musi się udać - bo do trzech razy sztuka :roll: . Poza tym przed rozpoczęciem sprzedaży X3 w Polsce negocjacje powinny być łatwiejsze, w myśl zasady, że dobry klient to klient zadowolony :wink: .
Core i5-3570_3,4 GHz, 8GB 1600MHz, Asus GTX660TiOC 2GB, Audigy, Iiyama B2776HDS.
RAFIO
x3ap

Post by RAFIO »

No, mam nadzieję :)
Ghostek
x2

Post by Ghostek »

RAFIO wrote:Sposób ten dostarcza ekstremalnych doznań doświatczającym go... PALOWANIE :)
Eee, tam. Wbicie moskita w (_|_) i odpalenie było by na pewno bardziej ekstremalnym doznaniem :twisted:
Wou
x4

Post by Wou »

A może najlepsza była by jakaś argumentacja mająca na celu Ich przekonanie? Groźby zazwyczaj przynoszą efekt odwrotny od zamierzonego.
Image
Ghostek
x2

Post by Ghostek »

Wou wrote:A może najlepsza była by jakaś argumentacja mająca na celu Ich przekonanie? Groźby zazwyczaj przynoszą efekt odwrotny od zamierzonego.
Te groźby są żartobliwe, przecież to na pierwszy rzut oka widać ;)

Co nie zmienia faktu, że jeśli nie doczekamy się podziału forum przed premierą X3 w Polsce, to:
[ external image ]
(tj. nie ciebie, tylką ta "trójkę" :D)
Wiencek14
x3ap

Post by Wiencek14 »

Teladi will make you hissstory :? no to od razu seria z działek z zamontowanymi laserami LDI Gamma :twisted: :wink:
X3 2.5 + BP 3.1.07 + XTM 0.7.3 + Salvage Claim Software + Bail Signal Extension
Gra od nowa: Bankrut zabójca
Latam: Xen. P (pierwsze 15 min. gry ?!)
Jeden kompleksik produkujący Osłony 1MJ i Krzem... (od czegoś trzeba zacząć :) )
DRACOOL
x3tc

Post by DRACOOL »

No, no.....ostatni post z 10 lutego...coś nadal nic nie wiadomo o podziale forum??
SAU ??
Jakieś wieści z FRONTU ??
Polska premiera X3 zbliża się wielkimi krokami (mam nadzieję 8) 8) ).
było by miło, gdyby EGO dorzuciło taki "bonusik" dla spragnionych :roll: :roll:
X3, ponad 40 "baniek" na koncie i 15 x M3 ,15 universe traderów, 4xM6,1x TL 5xM7,troche zdobycznego śmiecia, ok 20 szpiegowskich m5 w różnych stoczniach, osiadłem w Rhy's Desire, zbieram na M2
[ external image ]
Sauron11
x3tc

Post by Sauron11 »

DRACOOL wrote:Polska premiera X3 zbliża się wielkimi krokami (mam nadzieję 8) 8) ). Było by miło, gdyby EGO dorzuciło taki "bonusik" dla spragnionych :roll: :roll:
Byłoby miło ale patrząc na ilość osób zainteresowanych - vide mała liczba głosujących w ankiecie na ogólnie sporą ilość użytkowników polskich (ponad 1000) - na razie nie mam z czym uderzać do EGO :( .

A polska premiera X3 zbliża się, zbliża.. :roll: .
MikeS
x3tc

Post by MikeS »

To może zamiast ilości podać procenty? Ewentualnie trzeba trochę "przycisnąć" kilka osób i odrazu przybędzie głosów :wink:
Sir Fred Hoyle wrote: Space isn't remote at all. It's only an hour's drive away, if your car could go straight upwards
Wiencek14
x3ap

Post by Wiencek14 »

Sauron11 wrote:vide mała liczba głosujących w ankiecie na ogólnie sporą ilość użytkowników polskich (ponad 1000) - na razie nie mam z czym uderzać do EGO.
nie czarujmy się z tego 1000 zaledwie z 50 osób chodzi po forum. :(

edit:może by tak przykleić tego topica
X3 2.5 + BP 3.1.07 + XTM 0.7.3 + Salvage Claim Software + Bail Signal Extension
Gra od nowa: Bankrut zabójca
Latam: Xen. P (pierwsze 15 min. gry ?!)
Jeden kompleksik produkujący Osłony 1MJ i Krzem... (od czegoś trzeba zacząć :) )
RAFIO
x3ap

Post by RAFIO »

Sorry że wygrzebuję topic, ale dzisiaj miałem o tym pogadankę z Abyssem i dowiedziłem się paru ciekawych rzeczy:

-Przeciwko podziałowi forum nic niema, ale teraz nie jest to ważne dla Ego.

-Cytat: Skoro czekacie tyle lat, to jeszcze 2 nie zrobiom wam różnicy :/

-Nasze forum jest nieaktywne. Niewiem gdzie patrzył, ael dowiedziełem się że ostatnia odpowiedz na naszym forum ma 6 tygodni!

-Jest nas 3-krotnie mniej niż włoskich userów. (1000 do 4500)

-Jeśli uda mi się zanleść 4000 klientów, to pogadamy :/

-Jeszcze reakcja na ankiete: te 29 głosów to zamało :/
MiG13
x3

Post by MiG13 »

Eeee tam, wyraźnie się miga od tej roboty. Jakiś leń pewnie...
CCP jest bardziej kompetentne : P
ad3pt

Post by ad3pt »

nie ma co sie dziwic malemu "ruchowi" na forum...
o X2 (i starszych) powiedziano juz chyba wszystko... z reszta
niewielu pewnie gra... wiekszosc ludzi czeka z utesknieniem na X3 PL!
o czym tu gadac? o jednym czy drugim demo... mozna ale jak dlugo?

Mozna tez toczyc OT dyskusje na tematy nie zwiazane z x-universe ale to
moim zdaniem zupelnie bez sensu i nie dosc, ze obniza wartosc
merytoryczna forum to jeszcze wprowadza balagan, w ktorm ciezko wyszukac interesujace informacje bo search engine w odpowiedzi daje
setki bzdurnych trafien. Dlatego jak dla mnie OT powien byc zakazany,
a jesli mialby byc to w osobnym pod forum.

Mysle, ze po PL premierze X3 ruch na naszym forum bedzie podobny jak
na angielskim, ktore chodze sobie czasami poczytac robiac sobie tym samym
co raz wiekszego smaka na x3 :P

pozdrawiam

Return to “Polskie / Polish Off Topic”