Offtopic-Space Simulations, 4X space strategy

Moderator: DJ Die

plynak
x3tc

Post by plynak »

Jo ja vim, je to spis takovy Homeworld mixnuty IG. Ale nejaka volnost tam preci jen je. Hned na zacatku mas na vyber ze tri cervich der napriklad :)

Jo a taky jsem cetl, ze spousta lidi povazuje Hegemonii za zabugovanou. No ja ji dohral 4x (2x bez a 2x s patchem 1.07) a na zadny bug jsem nenarazil. Tak nevim.
Intel Core i5 4590, 2 x 8GB DDR3 1600, MSI GTX 1060 Armor, Asus H97 Pro, Asus Xonar DG, Crucial MX100 128GB SSD + 1TB WD Caviar Blue, Seasonic S12G 550W, Corsair 550D, 22'' LG
GiordannoG
x4

Post by GiordannoG »

To DJDie
Zaměření se na jednu oblast ve výzkumu je základ úspěchu, taky jsem upřednostnil protonové zbraně...Jak říkal plynak, datadisk není nic extra, sice jsem ho nehrál, ale recenze nic moc... :wink:

To plynak
Zrovna O.R.B. není zrovna šlágr, oproti Homeworld 1. a 2. je to slabý odvar a to jsem ještě hodně slušnej...To "něco" za 50.000 se jmenuje jak? Já spíš vrážím peníze v business centrech do staveb nových základen, do nových domovských flotil a, jelikož jsem hodný ranger, do finančních injekcí "slabým" rangerům... :D
Last edited by GiordannoG on Tue, 24. Jan 06, 15:22, edited 1 time in total.
Verum, sine mendacio, certum et verissimum: Quod est inferius est sicut quod est superius, et quod est superius est sicut quod est inferius, ad perpetranda miracula rei unius. HT
GiordannoG
x4

Post by GiordannoG »

DJ Die wrote:njn me tam ale docela chybelo hrani ve stylu IG kde bys mel spoustu sektoru ktere bys postupne obsazoval a aby to nebylo rozkouskovane na mise....
No vždyť je to jako IG 1, tam byl styl hraní téměř stejný...IG 2 pak nabídla volnost...
Verum, sine mendacio, certum et verissimum: Quod est inferius est sicut quod est superius, et quod est superius est sicut quod est inferius, ad perpetranda miracula rei unius. HT
plynak
x3tc

Post by plynak »

Eh, to ted z hlavy nevim. Ale chteli za to 100000 a ja to ukecal na 50000. To asi mas hodne penez, kdyz to vrazis do flotil a tak, ze? A proc mi nikdo nedava mise? Jaaa chci miseeee :)

Jinak jsem zjistil, ze moje DVD ROMka si oblibila pri vyndavani CD/DVD se sama od sebe zasunout. Uz mi takhle skripla jedno DVDcko a predevcirem malem i origos X3. To mne opravdu polil pot. Takze ted je kazde vyndavani CD/DVD spojeno s poradnou davkou adrenalinu. Nejhorsi je, ze to udela tak 1 z 15 vyndavani. A novou se mi kupovat nechce, protoze by mi urcite nesla Star Force.

Ten O.R.B. zkusim a uvidim. Ale uz setrim penize na Star Wars: Empires at War. Podle vseho to bude BOMBA.
Intel Core i5 4590, 2 x 8GB DDR3 1600, MSI GTX 1060 Armor, Asus H97 Pro, Asus Xonar DG, Crucial MX100 128GB SSD + 1TB WD Caviar Blue, Seasonic S12G 550W, Corsair 550D, 22'' LG
GiordannoG
x4

Post by GiordannoG »

plynak wrote:Eh, to ted z hlavy nevim. Ale chteli za to 100000 a ja to ukecal na 50000. To asi mas hodne penez, kdyz to vrazis do flotil a tak, ze? A proc mi nikdo nedava mise? Jaaa chci miseeee :)

Jinak jsem zjistil, ze moje DVD ROMka si oblibila pri vyndavani CD/DVD se sama od sebe zasunout. Uz mi takhle skripla jedno DVDcko a predevcirem malem i origos X3. To mne opravdu polil pot. Takze ted je kazde vyndavani CD/DVD spojeno s poradnou davkou adrenalinu. Nejhorsi je, ze to udela tak 1 z 15 vyndavani. A novou se mi kupovat nechce, protoze by mi urcite nesla Star Force.

Ten O.R.B. zkusim a uvidim. Ale uz setrim penize na Star Wars: Empires at War. Podle vseho to bude BOMBA.
Mno, asi tě teď moc nepotěším...Zrovna před chvilkou jsem předobjednával na gameexpres SW:Empires at War a jako možný bonus za 1 Kč mi tam vyjel seznam her a na něm i O.R.B., zkus jim napsat a vzít si ho jako bonus k SW:EaW...Stejně tuhle hru budeš kupovat... :wink:
plynak
x3tc

Post by plynak »

Hmm, zkusim to. A kdyz to nepujde tak se nic nedeje.

EDIT VYslo to! Tomu rikam sluzby zakaznikum. Uz se tesim na obe hry. Sakra 16.2. je az za mesic :(
GiordannoG
x4

Post by GiordannoG »

plynak wrote:Hmm, zkusim to. A kdyz to nepujde tak se nic nedeje.

EDIT VYslo to! Tomu rikam sluzby zakaznikum. Uz se tesim na obe hry. Sakra 16.2. je az za mesic :(
Jj, gameexpres je dobrý obchod...Neříkej mi, že do února nemáš co hrát... :D
DJ Die
Moderator (České)
Moderator (České)
x4

Post by DJ Die »

no ja mam sice 1.05 ale taky jsem tam na zadny bug neprisel teda krome toho ze me obcas spadnou win a nejde mi pak nahrat save :(
no Homeworld je super hlavne 2 hraje tu nekdo? po netu je to taky slusne hravali jsme to s Abrasem
no IG2 se mi tak moc nelibila ale taky to nebolo nejhorsi
taky ze jsem se zameril jen na jednu oblast vyzkumu a hlavne jsem nevrazel do sond a minelayeru(no vlastne ani nevim k cemu jsou miny se mi to moc dobre nezdaly to jsem radsi ke cervi dire hodil bitevni stanici) a vsechno jsem hlavne vrazel do upgradu zbrani a lodi to pak byla 1 moje bitevni lod schopna zlikvidovat 2 darzocke quantove bitevni a zbylo ji pres 1/2 HP navic jsem si od nich "pujcil" technologii ktera ztrojnasobuje regeneraci :twisted:
Split now give you...AAARRRRGGGHH!
Abras
x3

Post by Abras »

no IG2 byla celkem hodne dobra bych rekl, sic sem nikdy nepochopil jak tam funguji stity pro planetu, ty byly podle mne jeden velky bug, protoza kdyz sem zameril pozemni baterii, tak mohlo byt na planete stitu i 7, ale strely si to poklidne proleteli az k baterii :!: , a pirati a kra'heni to byli celkem adrenalinove boje...
plynak
x3tc

Post by plynak »

To DJDie: No Homeworldy jsem hral vsechny. Ta dvojka je graficky pekna, ale hratelnost podle mne pokulhava. Hlavne je nesmyslne tezka. Proc ja muzu mit jen dva battlecruisery a pocitac 8? V predchozich dilech jsem si po dohrani mise mohl dovybudovat flotilu a jit dal az kdyz jsem chtel. Ve dvojce mne to rovnou posle dal a basta. Dohral jsem ho jen jednou a byla to fakt fuska.

Jo, jo, o tom Hegemonia je. Musis si vybrat co vynalezt. Ale ja nikdy nemel problem. Zejmena ke konci, elitni bitevni lode s elitnimi kapitany smetly klidne i cele nepratelske flotily. Miny jsem taky nezkoumal. A nikdy jsem netezil z asteroidu. MNOHEM vic penez vydelaji obchodnici a vydelavaji furt, ne ze jim dojdou mineraly :)

To Abras: Jo, IG2 je klasika. Ale uprimne mne jednicka prisla lepsi. Ve dvojce, kterou jsem dohral za vsechny rasy, ale nejcasteji za lidi, slo jen o to znicit Kra'Henum flotilu. Takze staci koupit/slohnout ship manipulator od te treti rasy co si ted za boha nevzpomenu na jmeno a vyrazit. Ale mam dotazek. Vzdycky jsem sehnal vsechny krystaly a nic. Co se jako melo stat? A nebo jsem vzdycky driv porazil Kraheny nez ziskal ty krystaly. A stity jsem nestavel. Pokud byla planeta jo dulezita, dostala na povrch hafo tanku a pevnosti. Pokud byla jo jo dulezita, dostala k tomu i planetarni kanony a pokud byla jo jo jo dulezita :D dostala na orbit pevnosti. Ale ty jo jo jo dulezite nikdy nebyly vic nez dve. Ale fakt je lepsi je nechat pristat a bojovat na povrchu nez plytvat zdroji na obranu z vesmiru. Taky jsem si zaskrtnul vzdy overrun, takze se planety obsadily automaticky, kdyz bylo jasne ze obrance nema sanci. Takhle jsem jednou hodinu zadrzoval Kraheny. obsadil jsem jim planetu a jejich flotila se vratila a zase ji obsadila, nechal jsem je kus odletet a obsadil ji. A tak dokola. AI by take snesla upgrade. I kdyz s patchem 1.6 mi prisla lepsi.

To Giordanno: Napsal jsem si na papir, co uz mam v SR2. Takze od piratu za 50000 Submodem, z vyzkumu Blazeroidu Counteraction a z vyzkumu C(K)elleroidu Demateliazer. No a co s tim mam jako delat? Jo a vcera jsem prekrocil milion na konte a zaplatil stavbu bitevnik lodi v systemu Kraha. Zajimave, ze u Gaiianu je za 86000 6 lodi a u Pelengu za 135000 jen 4 lode. Hmm.
DJ Die
Moderator (České)
Moderator (České)
x4

Post by DJ Die »

no me teda Homeworld 2 nijak tezky nepripadl a kdyz mas novejsi patche (nektere mise jsou jednodussi) tak je to pohodicka pripadne jeden mod ktery pridava dalsi lode a hlavne zvysuje limit ale MP je uplne jine a hlavne ja mam radsi Vaygry nez Higarany a jejich letajici banan :D no pokud by nekdo chtel dat po netu tak se mi nahlaste ;)

jj v Hegemonii je to pak celkem lehke i kdyz dobyvat system kde je 7 planet a ty porad chrli dalsi lode je celkem zdlouhave vetsinou jsem je dobyval tak ze jsem tam poslal 3 spiony jeden sabotoval obranu a 2 davali propadandu no pak stacilo priletet a jednou na planetu strelit a byla moje :twisted:
tezeni je na nic tezim jen kdyz tam neni vic planet kde by se dalo obchodovat ale kdyz uz v nekterych misich mas tu tezebni zakladnu na zacatku tak proc se trochu neobohatit a pak ji neprodat :)
plynak
x3tc

Post by plynak »

Nemas nekde link na ten MOD do HW2 co upravuje limit lodi? Jinak patch je snad jen jeden ne?
Abras
x3

Post by Abras »

to plynak: ja taky nevim o co slo s temi krystaly, neco o lidske evoluci, v manualu byli i crystal decodery, ale mne je to nikdy nedalo moznost vyzkoumat mam pocit, takze nevim ani jak to melo skoncit...
DJ Die
Moderator (České)
Moderator (České)
x4

Post by DJ Die »

plynak wrote:Nemas nekde link na ten MOD do HW2 co upravuje limit lodi? Jinak patch je snad jen jeden ne?
no takze mas stesti uz jsem myslel ze to nenajdu :) takze tady je odkaz na thread v Relic foru
a pri hledani jsem nasel jeden mod pro HW2 co vypada taky dost zajimave
jmenuje se Freespace:New Age ted ho stahuju tak se uvidi jestli je opravdu tak dobry jak slibuji ;)
plynak
x3tc

Post by plynak »

To DJDie: Hmm, tak jsem to stahnul. Musim pred tim instaloval 1.1 patch? Asi jo, co?

EDIT: Jo, musim, staci cist readme. Dokonce tam pisi, ze je na HW2 jen jeden patch, aby se nekdo nespletl. Taky je super, ze to je nainstalovane nezavisle na puvodni hre, takze muzes hrat oboje. Wow. Ted uz jenom najit to HW2 CDcko. Kam jsem ho jen dal...

Pak jeste prosim poreferuj o tom druhem MODu, Freespace mam rad.

To Abras: No bud je to bug, a nebo jsem pri kazdem hrani (a ze jsem to hral opravdu hodnekrat) neco prehledl.

To All: Stahl a nainstaloval jsem si MOD do Freelancera Freeworlds 1.66 Je to sice primarne multiplayer, ale je k tomu i open singleplayer a vypada to docela dobre. Uz jsem se zkousel proletet v MC40, ale zacnu pekne zlehka se svym TIE Fighterem. A nebo si zvolim startovni lod Z-95. No uvidime.
Godvood
x4

Post by Godvood »

To All: Stahl a nainstaloval jsem si MOD do Freelancera Freeworlds 1.66 Je to sice primarne multiplayer, ale je k tomu i open singleplayer a vypada to docela dobre. Uz jsem se zkousel proletet v MC40, ale zacnu pekne zlehka se svym TIE Fighterem. A nebo si zvolim startovni lod Z-95. No uvidime.
S tou verzi 1.66 ti funguje open single pro verzi 1.65?
plynak
x3tc

Post by plynak »

1.66 ma open sigleplayer zabudovany v sobe.
DJ Die
Moderator (České)
Moderator (České)
x4

Post by DJ Die »

no tak ten FSNA vypada hodne dobre modely lodi i efekty a zvuky zbrani jsou skoro stejne jako v FS2 i kdyz je tam zatim malo lodi zatim to vypada dost dobre ted tam v dalsi verzi maji pridat i stanice tesim se na GTI Arcadii taky uz by tam snad mel byt Colossus a Sathanas
sice se nedaji stavet zadne lode vetsi nez krizniky ale me stejne stacilo par letek Hercu mk1 a Medus na vetsi lode a je to fakt mazec doporucuju vsem :twisted:
GiordannoG
x4

Post by GiordannoG »

To plynak
Jestli si vrazil peníze do stavby bitevních lodí, tak doporučuji letět se na danou planetu podívat...Všechny nové lodě budou pojmenovány po Tobě, drobnost, která fakt potěší...Vyplatí se taky investovat do vojenských základen, obrana systému pak vydrží déle... :wink:

Na Homeworld 2. existuje i skvělý Star Wars Warlords mod na sajtě

http://www.swrebellion.com/ ... :wink:
DJ Die
Moderator (České)
Moderator (České)
x4

Post by DJ Die »

jj na SWW uz jsem se taky dival ale ma to celkem hodne(pres 190MB tusim) tak jsem se k tomu jeste neodhodlal ale asi to brzo zkusim ale ja SW zas tak moc nemusim FS rulezzzzzz :twisted:

Return to “Česky / Czech X-Forum”