[X2] WIELU GRACZY, JEDEN SEJW - wspolna rozgrywka na bazie MWM
Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum
-
-
-
-
-
Ojejki ale stary post znalazlemMarcybiskup wrote:Łojezu... a skąd ja go teraz wezmę?Stalovy wrote:Marcy, ty będziesz pamiętał: kiedyś na forum ktoś (adam00 lub Kerrick) zapodał skrypt dla satelit, który dawał im możliwość sygnalizowania pojawienia się wrogiego statku w sektorze, w którym ustawiony był satelita...
Czy mógłbyś sprawdzić ten skrypcik? Oczywiście, jeśli masz na to czas...

To byl skrypt dla stateczkow M5, taki tchorzowski skrypcik

Statek po znalezieniu wroga w sektorze krzyczal wnieboglosy o tym kto przylecial i wjakim sektorze, a nastepnie uciekal do bazy, by po pewnym czasie wznowic misje.
Jesli was to interesuej to moge podeslac.
Zapodajcie maila.
Pozdrawiam
Kerrick
-
Mój @dres jest w profilu: Stalovy@o2.pl . Adres Marcysia (na pewno też będzie zainteresowany tym skryptem) jest chyba w wątku o WFWK. Dzięki Kerrick!
EDIT
Mail ze skryptem dotarł, dzięki egejn raz jeszcze. Przesłałem go do Marcysia.
EDIT
Mail ze skryptem dotarł, dzięki egejn raz jeszcze. Przesłałem go do Marcysia.
-
Btw czy jest możliwość , iż ktoś ma cały pakiecik x2 MWM PL mod z rozgrywki multi z zawartością podaną przez Stalovego w tym temacie: m.in. asteroids. pirates..etc..?Jeśli tak prosiłbym bardzo o przesłanie lub linka do downloadu. Wszystkie znalezione do tej pory nie działają.
Mój mail: namenloss@gmail.com .
Z góry dziękuję i pozdrawiam.

-
Witam serdecznie!Namenloss wrote:Btw czy jest możliwość , iż ktoś ma cały pakiecik x2 MWM PL mod z rozgrywki multi z zawartością podaną przez Stalovego w tym temacie: m.in. asteroids. pirates..etc..?Jeśli tak prosiłbym bardzo o przesłanie lub linka do downloadu.
Postaram się znaleźć zarchiwizowane pliki do X2 i umieścić je na jakimś serwerze do ściągnięcia. Cieszę się, że ktoś jeszcze interesuje się tym miksem.
Pozdrawiam wszystkich X-owiczów po długiej nieobecności na forum!

-
MArcyś wrócił !
Huurey !

Czy możemy liczyć na twoje wsparcie Saurona w polonizacji patcha, BP itp ? Super byłoby, jakby były do tego 2 pary rąk.
Huurey !

Czy możemy liczyć na twoje wsparcie Saurona w polonizacji patcha, BP itp ? Super byłoby, jakby były do tego 2 pary rąk.
http://forum.xudb.pl/index.php - ciekawskich zapraszam
-
Okazało się szczęśliwie, że nie muszę szukać w domu - płytkę z dodatkami do X2 miałem także w pracy!Namenloss wrote:Btw czy jest możliwość , iż ktoś ma cały pakiecik x2 MWM PL mod z rozgrywki multi z zawartością podaną przez Stalovego w tym temacie: m.in. asteroids. pirates..etc..?Jeśli tak prosiłbym bardzo o przesłanie lub linka do downloadu. Wszystkie znalezione do tej pory nie działają.![]()
Oto link do wszystkich plików, związanych z grą X2 PL MWM JEDEN SEJW WIELU GRACZY.
W ważącym niecałe 33 MB zipie znajdziesz:
- wszystkie patche i bonusy do X2 PL
- mod MWM WITHOUT PLOT (czyli gra bez wątku głównego)
- wszystkie pluginy jakich używaliśmy w rozgrywce
- sejw początkowy do wspólnej rozgrywki (początek w Akeela's Beacon)
- pliki z polskimi tekstami do włożenia do folderu 't' (spolszczenia modu i pluginów)
- mapę MWM PL z przetłumaczonymi nowymi sektorami w formacie .xls
Cały pakiet ściągniesz tu:
http://www.sendspace.com/file/evf182
Instrukcję instalacji Massive War Mod znajdziesz w tym wątku:
http://forum.egosoft.com/viewtopic.php?p=876178#876178
Przypominam, że wspólna rozgrywka polegała na graniu na wspólnym sejwie, którym wymienialiśmy się na równe okresy czasu. PRZYPOMINAM TEŻ świeżym forumowiczom, że powyższy mix jest przeznaczony do poprzedniego X2 THE THREAT.
Pozdrawiam i życzę mocnych wrażeń w rodzinnym graniu w X!
PS: Skoro wciąż ktoś wraca do X2, może jakaś zaprzyjażniona polska baza danych na temat serii X zechciałaby hostować te pliki? Mam je na szczęście dobrze zarchiwizowane i dokładnie opisane, mogą więc służyć chętnym przez lata. Warto by były dostępne dla wszystkich przez cały czas. Czy jest na sali ktoś z X-Universe DataBase?

-
XuDB jest nieczynne od jakiegostamczasu. Skończyliśmy jakotako system, i narazie enzo006 go wypełnia danymi.Marcybiskup wrote:Czy jest na sali ktoś z X-Universe DataBase?
Natomiast może w sierpniu ukończę swojego cms, i wtedy xudb stanie na nim, a ja zaś dopiszę do niego trochę modulów.
Chociaż, zapomniałem o polskiej bibliotece skryptów, dostępnej tutaj:
www.xudb.eu.org/resp/
Pogadaj z Bufim bądź Lewarem, może któryś z nich upladnie tam ten plik