[X2] WIELU GRACZY, JEDEN SEJW - wspolna rozgrywka na bazie MWM

Forum do dyskusji o x-grach i problemach technicznych

Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum

Stalovy
x2

Post by Stalovy »

No oki. Sejv jest nieruszony, więc po prostu kontynuuj grę na tym, którego masz u siebie (to będzie dłuuga tura. W piątek rano go przejmę, pogram i we wtorek (czy w środę?) wyślę do Rasaloma.
سمَـَّوُوُحخ ̷̴̐خ ̷̴̐خ ̷̴̐خ امارتيخ ̷̴̐خ
Black-Templar
x2

Post by Black-Templar »

Eh niestety u mnie nie ma długich tur :cry: . Jeśli gram to po pracy i maksymalnie 2-3 godzinny dziennie. Ale w tym czasie da się sporo namieszać :).
In the grim darkness of the far future, there is only war...
Stalovy
x2

Post by Stalovy »

To bardzo podobnie, jak u mnie! Też nie mam za bardzo czasu na dłuższe granie... :(
Stalovy
x2

Post by Stalovy »

Black, mam sejva, więc pogram troszkę. Idę teraz na urlop, więc będę dopiero dostępny 9 stycznia. Jakby co - SMS do mnie!
Kerrick
x2

Post by Kerrick »

Marcybiskup wrote:
Stalovy wrote:Marcy, ty będziesz pamiętał: kiedyś na forum ktoś (adam00 lub Kerrick) zapodał skrypt dla satelit, który dawał im możliwość sygnalizowania pojawienia się wrogiego statku w sektorze, w którym ustawiony był satelita...
Czy mógłbyś sprawdzić ten skrypcik? Oczywiście, jeśli masz na to czas...
Łojezu... a skąd ja go teraz wezmę? :o
Ojejki ale stary post znalazlem :)
To byl skrypt dla stateczkow M5, taki tchorzowski skrypcik ;)
Statek po znalezieniu wroga w sektorze krzyczal wnieboglosy o tym kto przylecial i wjakim sektorze, a nastepnie uciekal do bazy, by po pewnym czasie wznowic misje.
Jesli was to interesuej to moge podeslac.
Zapodajcie maila.

Pozdrawiam
Kerrick
Stalovy
x2

Post by Stalovy »

Mój @dres jest w profilu: Stalovy@o2.pl . Adres Marcysia (na pewno też będzie zainteresowany tym skryptem) jest chyba w wątku o WFWK. Dzięki Kerrick!

EDIT
Mail ze skryptem dotarł, dzięki egejn raz jeszcze. Przesłałem go do Marcysia.
Namenloss
x4

Post by Namenloss »

Btw czy jest możliwość , iż ktoś ma cały pakiecik x2 MWM PL mod z rozgrywki multi z zawartością podaną przez Stalovego w tym temacie: m.in. asteroids. pirates..etc..?Jeśli tak prosiłbym bardzo o przesłanie lub linka do downloadu. Wszystkie znalezione do tej pory nie działają. :evil:

Mój mail: namenloss@gmail.com .
Z góry dziękuję i pozdrawiam.
Marcybiskup
x3ap

Post by Marcybiskup »

Namenloss wrote:Btw czy jest możliwość , iż ktoś ma cały pakiecik x2 MWM PL mod z rozgrywki multi z zawartością podaną przez Stalovego w tym temacie: m.in. asteroids. pirates..etc..?Jeśli tak prosiłbym bardzo o przesłanie lub linka do downloadu.
Witam serdecznie!
Postaram się znaleźć zarchiwizowane pliki do X2 i umieścić je na jakimś serwerze do ściągnięcia. Cieszę się, że ktoś jeszcze interesuje się tym miksem.

Pozdrawiam wszystkich X-owiczów po długiej nieobecności na forum! :D
Mani_
x2

Post by Mani_ »

MArcyś wrócił !

Huurey ! :) :)

Czy możemy liczyć na twoje wsparcie Saurona w polonizacji patcha, BP itp ? Super byłoby, jakby były do tego 2 pary rąk.
http://forum.xudb.pl/index.php - ciekawskich zapraszam
Marcybiskup
x3ap

Post by Marcybiskup »

Namenloss wrote:Btw czy jest możliwość , iż ktoś ma cały pakiecik x2 MWM PL mod z rozgrywki multi z zawartością podaną przez Stalovego w tym temacie: m.in. asteroids. pirates..etc..?Jeśli tak prosiłbym bardzo o przesłanie lub linka do downloadu. Wszystkie znalezione do tej pory nie działają. :evil:

Mój mail: namenloss@gmail.com .
Z góry dziękuję i pozdrawiam.
Okazało się szczęśliwie, że nie muszę szukać w domu - płytkę z dodatkami do X2 miałem także w pracy!
Oto link do wszystkich plików, związanych z grą X2 PL MWM JEDEN SEJW WIELU GRACZY.
W ważącym niecałe 33 MB zipie znajdziesz:
- wszystkie patche i bonusy do X2 PL
- mod MWM WITHOUT PLOT (czyli gra bez wątku głównego)
- wszystkie pluginy jakich używaliśmy w rozgrywce
- sejw początkowy do wspólnej rozgrywki (początek w Akeela's Beacon)
- pliki z polskimi tekstami do włożenia do folderu 't' (spolszczenia modu i pluginów)
- mapę MWM PL z przetłumaczonymi nowymi sektorami w formacie .xls

Cały pakiet ściągniesz tu:
http://www.sendspace.com/file/evf182

Instrukcję instalacji Massive War Mod znajdziesz w tym wątku:
http://forum.egosoft.com/viewtopic.php?p=876178#876178

Przypominam, że wspólna rozgrywka polegała na graniu na wspólnym sejwie, którym wymienialiśmy się na równe okresy czasu. PRZYPOMINAM TEŻ świeżym forumowiczom, że powyższy mix jest przeznaczony do poprzedniego X2 THE THREAT.

Pozdrawiam i życzę mocnych wrażeń w rodzinnym graniu w X!

PS: Skoro wciąż ktoś wraca do X2, może jakaś zaprzyjażniona polska baza danych na temat serii X zechciałaby hostować te pliki? Mam je na szczęście dobrze zarchiwizowane i dokładnie opisane, mogą więc służyć chętnym przez lata. Warto by były dostępne dla wszystkich przez cały czas. Czy jest na sali ktoś z X-Universe DataBase? ;)
RAFIO
x3ap

Post by RAFIO »

Marcybiskup wrote:Czy jest na sali ktoś z X-Universe DataBase? ;)
XuDB jest nieczynne od jakiegostamczasu. Skończyliśmy jakotako system, i narazie enzo006 go wypełnia danymi.

Natomiast może w sierpniu ukończę swojego cms, i wtedy xudb stanie na nim, a ja zaś dopiszę do niego trochę modulów.

Chociaż, zapomniałem o polskiej bibliotece skryptów, dostępnej tutaj:

www.xudb.eu.org/resp/

Pogadaj z Bufim bądź Lewarem, może któryś z nich upladnie tam ten plik ;)
Namenloss
x4

Post by Namenloss »

Gracias Marcy, giga giga gracias :x2:

Return to “Polskie / Polish X-Forum”