Zacatecnik- otazky a rady

Moderator: DJ Die

fanda serie X
x3tc

Post by fanda serie X »

To Mira: Já co vim, tak se vzdávaj kolikrát jen po sundání štítů (vždycky do nich jdu disruptorem). Ale nevadí, k X2 se asi stejně dlouho vracet nebudu. Ale přiznám se, maximum, co se mi kdy povedlo, byly maximálně M6ky, jednou stanice, ale jinak jsem vyšší kategorii v X2 nesestřelil.

To Rostiro: Já nikdy loď Khaaků nesestřelil, to snad bez nějakého modu nejde. Lodě jsou to ale suprový. Jinak to, že jim dáš čas na obnovení štítů nestačí. Když útočíš na nebojový lodě, tak když mu sundáš štíty a kus trupu, napiš mu, ať odhodí zboží. Kolikrát pak zbohatneš jen na tom zboží, který se pak neztratí, kdybys loď zajmul :lol:
Mira CZ
x3tc

Post by Mira CZ »

no nekdo tady se pta na hru X2 a ta je jedina, kde se daji zajmout Khaakske lode M5,M4,M3.
ale pouze ta M3 ma nejake vyuziti. ty ostatni jsou k nicemu.
dost casto je k videni osamela M3 jako pozustatek khaakskeho naletu na sektor, kdy ji vykosi obrana M5 a M4 a mezitim M3 vykosi obranu :twisted: .
Pokud se takova lod najde, okamzity save a hura na ni a pekne ze zadu :lol: .
aby se vzdala, chce to trosku stesti a strilet jednou davkou prez hranici stitu do trupu.
JO A KOMINIKOVAT S NI NEMA VUBEC ZADNOU CENU, KHAAKOVE VUBEC NEKOMUNIKUJI.
Tudiz, vyzivat je, aby se vzdali je zhola zbytecne :? .
Rostiro
x3tc

Post by Rostiro »

Aha no piráti taky nejsou moc ukecaní ti taky řeknou jen ad odletím :D. Ale už tomu trochu přicházím na kloub, teď jsem za asi hodinu zajal 4 pirátské lodě. Ono to chce trpělivost sundat trup pod těch 87% a pak jen udržovat štít na 0 a jemně škodit trupu pak to většinou po chvíli vzdají. Ten Khaak zkusím, ale na anglickým foru, jsem se dočetl, že to byl bug ve hře a nejsem si jistý jestli nebyl odstraněn ve verzi 1.5.
Ale chtěl bych nějaké Orinoka mělo by být dražší než pirátský trader. Škoda že piráti nelétají v náhodných lodích různých ras, bylo by to asi trochu reálnější, a já měl větší šanci získat něco pořádného :D. Jinak ty lovecké mise, se zadávají jen na základnách v minizprávách nebo je lze najít i nějak lépe. Ono občas na základnách mise vůbec nejsou.
fanda serie X
x3tc

Post by fanda serie X »

To Mira: jestli se ti někdy povedlo zajmout Khaaka, tak to gratuluju, mě se to nikdy nepovedlo. Jinak samozřejmě nemyslím komunikaci s Khaaky, to je ztráta času, ale piráti kolikrát po komunikaci s tím, ať se vzdají, tak se opravdu kolikrát vzdají nebo ještě předtím vyhodí náklad, který často zaniká spolu s majitelem lodě.
Rostiro
x3tc

Post by Rostiro »

Já s píráty komunikuji, ale nezobrazí se mi ani nabátka, jen řeknou ať okamžitě odletím.
fanda serie X
x3tc

Post by fanda serie X »

Aha, tak věta "Vzdejte se a odhoďte náklad!" pak musela být přidána až v X3... tak to se omlouvám za dezinformace.
Mira CZ
x3tc

Post by Mira CZ »

to fanda: ne e e, ta hlaska je uz i v X2. pamatuju si ji, protoze jen tam ti odpovidaji, ze mu mas polibyt jeho plazmovou... (pozadi ) :lol: , coz mne parkrat pekne rozesmalo. :wink:
khaaky jsem zjimal vylozene po prvnim kusu na kseft.
dokonce to jde uz i s M4, ale to musi byt Buzzard od Teladiu, coz je nejlepsi M4 ve hre. nez litat s orinokem, nebo jinou M3 mimo novy, tak to radeji prave s Buzzardem.

to rostiro: ja to hral i ve verzi 1.5 a slo to tam taky
spis se psalo o tom, ze ty kyony jsou uz skoro cheat, protoze ty maji dostrel 3 km a beta plazmy, ktere se pouzuvaji v nove a nebo ostatnich M3 maji dostre 1,4 km a ucinny dostre 1,2 km.
tzn, ze piramida muze strilet na vic jak dvojnasobnou vzdalenost s tim ze na ni nic nedostreli. a mimo M6 znici vse driv, nez to k ni doleti na dostrel.
trodku problematicky boj je potom s piramidou proti vice cilum, pac nema zadni vez, jako obranu pred raketami. ale kdyz se s tim naucis bojovat, tak i ty rakety nemaji sanci diky systemu zamerovani kyonu - neni treba strilet s predstihem a strili souvisli paprsek. takze pohoda-labuž. :idea:
fanda serie X
x3tc

Post by fanda serie X »

A troufám si dodat, že kromě nejlepší M4 ve hře je asi i nejhezčí :) Jinak Teladi mají v X2 asi nejlepší lodě. V X2 jsem teda lítal jenom v max. M3, jednou jsem zkusil M6 Splitů a dřív, než mi došlo, že ta loď je šunt, tak už původní savy došly a to byl můj poslední krok v hraní X2 než jsem přešel na Reunion.
Mira CZ
x3tc

Post by Mira CZ »

no mne se Nova libyla, rozhodne vic nez ta z X3 R.
ale buzzard je pekne elegantni.
teladiani maji vzdycky sice silne lode, ale pomale, coz az tak v X2 nevadi, ale od X3 R uz je rychlost lepsi jako sila.
Rostiro
x3tc

Post by Rostiro »

Aha no mně se pořád nezadařilo, ale možná jen nemám štěstí. Jen nevim jestli funguje při zajímání sražení trupu pod 87%, a pak stačí jen střílet ION Disruptorem a nebo pořád musím něčím čechrat trup? Jinak jsem potkal Teladskou M6 (Osprey), nádherná lodička. Jen nevím jestli na ni někdy našetřím, ale ještě přemýšlím o Dragonovy, taky moc pěkná jen o něco málo hůře vyzbrojená, ale o dost rychlejší :D
Mira CZ
x3tc

Post by Mira CZ »

spatne jsi se dival (myslim), dragon je splitskej a jenom splitskeM6 muzou nest stejne zbrane jako M2, tudiz by mel byt nejlepe vyzbrojenou lodi M6 ve hre. ale opet: nema zadni vez, coz Osprey ma, tudiz je jasna volba Osprey
co se tyka zajimani, tak po srazeni trupu pod 87% uz je ion kanon na nic, musis cechrat trup.
a navic jen takove lechtani nestaci, musi to byt silnejsi davka.
proto pisi sundat stity tak na 10-20%, nadechnout se a pustit na nej silnejsi a delsi davku, ktera mu sunda zbytek stitu a oseka trup nekde tesne pod tech 87%. tohle je nejlepsi zpusob, jak se ti vzda.
pokud se nevzda takhle, tak pak zase nechat stity nabehnout a skusit to znovu az na trup.
ale nekdy se stane, ze mu takhle znicis celou lod a stejne se nevzda.
Rostiro
x3tc

Post by Rostiro »

No já se nedíval ani tak co za zbraně můžou nést, ale kolik :D. Takže je možné, že nakonec bude Dragon lepší.
Jinak mám další dotaz. Všimli jste si, že občas kolem lodi proletí takový robůtek (vypadá jak světluška :D a nemyslím tím ten bordel co tam lítá jako prach ani stíhacího robota) nevíte co to je na radaru není nejde ani zaměřit, ale pořád na něj narážím :D
Mira CZ
x3tc

Post by Mira CZ »

jeste se vratim k Drakovy.
ma silnejsi zbrane nez Osprey, ale ma mene stitu, zadnou zadni vez / dokonce myslim ze ani spodni a bocni / a slabsi trup.
pri souboji se stejnym protivnikem Osprey prezije, ale dragon ne.
Rostiro
x3tc

Post by Rostiro »

Tak X2 dohrána teda alespoň doufám. A hurá na, X3. Díky za rady. Jinak taková otázka, je možná né úplně do tohoto tématu s jakýma modama či skriptama, hrajete x3 a TC?
Mira CZ
x3tc

Post by Mira CZ »

tak ja to hraju po dohrati ciste kampane VZDYCKY jen s modem XTended.
v X3 R je to bomba / ma to nejvic pridanych veci / a v X3TC ti to uplne zmeni vesmir.
Rostiro
x3tc

Post by Rostiro »

NA XTendet Jsem se díval, ale nevím jestli to pořád platí

"Attention Steam users :
currently Steam is installing a map patch for their promotion thing, this map patch is incompatible with XTC !

this means from now on XTC is incompatible with the newest Steam version of TC, there is nothing we can do to repair savegame damage once it was applied either

we are sorry about this but if you have complains about this, nag Steam not us ;) "

Takže nevím jestli Xtendet rozjedu, každopádně to asi dohraji na čisté hře a pak to zkusím znovu s Xtendet jestli ho rozchodím.
Mira CZ
x3tc

Post by Mira CZ »

no anglicky moc neumim, tak nevim co tam pisou, ale asi by to melo fungovat normalne
Rostiro
x3tc

Post by Rostiro »

No já to chápu, tak
Že steam verze od nějakého patche dává do hry nějakou upravenou bonusovou mapu, která způsobuje nekompatibilitu s Modem a proto je od teto doby hra zakoupena přes Steam nekompatibilní s Modem, a něco že není možné opravit poškozené Uložené hry.
Ano asi když to nahraji na čistou hru, tak by problém být neměl, protože Mod by tu mapu stejně přepsal (teda pokud Steam automaticky nezjistí, špatnou verzi map a nenahraje ten patch znovu) vyzkouším a uvidím
Mira CZ
x3tc

Post by Mira CZ »

no ja s tim problem mit nebudu, protoze mam krabicovou verzi hry X3 TC, dokonce mam 2. a X3R mam ceskou krabicovku take.
jednu koupenou v lonyne amglicky a druhou pozdejsi ceskou uz i s patchy
Rostiro
x3tc

Post by Rostiro »

Ahoj začal jsem hrát Rebirth a jsem trochu zmatený. Je normální, že mám u spusty produktů a lodí v náhledu v továrně nebo loděnici jen otazník.

Return to “Česky / Czech X-Forum”