Zacatecnik- otazky a rady

Moderator: DJ Die

Rostiro
x3tc

Post by Rostiro »

Tu M3 od Khaaku si vzal kde, přes nějaký skript a nebo je možnost ji získat v čisté hře.
No statisticky ta Nova asi bude nejlepší, ale proč je tak hnusná :D
Mira CZ
x3tc

Post by Mira CZ »

prave ze v X2 je nova nejhezci ze vsech X her
pouze v X2 lze zajmout Khaakskou M3, jinde to nejde !
pokud uvidis nekde letat khaakskou M3 o samote, uloz si hru a loaduj tak dlouho, az ji zajmes.
chce to k ni letat ze zadu - nema zadni vez a namapovat si zbrane na prepinani 1x ion distruptor+ paricle kanon
v okamziku, kdy ji spadnou stity uz to chce shodit jen 20% trupu a konec strelby, at nejsou velke opravy.
po zajeti 1x M3 si potom zajmi jeste par dalsich, aby si ziskal 3 beta kyon distruptory na plne vyzbrojeni a ted uz nevim jestly 25mw stity jsou kompatibylni s ostatnimi lodemi a nebo se musi ukoristit specialni od khaaku, ale myslimze nemusi-zbytek vybaveni je totozny s ostatnimy lodemi.
Rostiro
x3tc

Post by Rostiro »

Aha zkusím to. Jen se zeptám k té výnosnosti asteroidů vím co to znamená u ruční těžby, tam je to na kolik kusý ten asteroid rozbiji, ale u továrny to znamená co? Jak rychle bude těžit, nebo to ovlivňuje počet vyrobených kusů za cyklus? Jo a ještě jedna věc koupil jsem si skokový pohon, ale chci se zeptat jestli je nějaká možnost, aby skokový pohon použili i lodě svážející zboží do mých továren? Jinak jsem koupil dobytčí farmu, a 2x přepravní loď. 1 nakupuje články a ta druhá prodává dobytek (v továrně mám cenu nastavenou na 100 (náklady 55) a nikdo to nekupoval :evil:, ale teď mně to už ani nevadí, když druhý prodává. Musím říct, že ta hra funguje sama o sobě i jako Tycoonovka :D
Mira CZ
x3tc

Post by Mira CZ »

vybav lode patrici tovarnam skokovym pohonem, 25 MW stitem, vsema obchodnima softvery, pokud maji misto na zbran, tak alespon 1x, navigacnim systemem a bud u goneru v chramu v sektoru jihozapadni bariera a nebo primo u Terracorpu v Domove svetla kup ten system za 100 000 (ted si nevzpomenu z hlavy jak se jmenuje - nehral jsem to uz delsi dobu, i kdyz je to prave mozna ten skokovy pohon ) a potom dej lodim patricim tovarne rozkaz " kupuj za nejlepsi cenu " pro nakup zakladnich surovin a " prodej za nejlepsi cenu " pro prrodej.
musis tez urcit, kolik sektoru maji skakat - doporucuji nastavit max 2 sektory.
lode potom budou projizdet nabidky stanic a budou nakupovat/prodavat za nejlepsi cenu v rozmezi cen, jake mas nastavene pro nakup/prodej ve stanici.

vynosnost asteroidu pro tezebni stanici:
cim vyssi cislo ma asteroid, tim vic suroviny vytezi tovarna postavena na asteroidu za hodinu. a samozrejmne cim lepsi stanice - tim vic vytezi.
pr:
tovarna M na kremik postavena na asteroidu s vynosnosti 20 da za plneho zasobovani potrebnymi polotovary 62,61 ks kremiku.
tovarna L - 300 ks
tovarna XL - 600 ks
tovarna XXL - 1200 ks
fanda serie X
x3tc

Post by fanda serie X »

Já nevim, já s boronskými loděmi hraju celkem rád, zas tak špatný mi nepřijdou - celkem hezký poměr cena/rychlost/síla, třeba s boronskou M4 jsem s tím prolítal celý Reunion. Ale Nova je opravdu asi nejlepší v X2, s tou jsem byl schopný porazit letku 2xM6 a 3xM3, i když to teda bylo o fous a chce to ionové disruptory v kombinaci s nejlepší laserovou zbraní a přepínat to mezi sebou.
Rostiro
x3tc

Post by Rostiro »

Super díky. Sice ve 2 nemám značení továren L,M,XL..... Ale to nevadí, no skokové pohony jsem koupil, ale že by skákaly jsem si nevšiml, ale to je jedno, jen ty štíty jsou horší, jedna má zatím 5MW, druhá 3x1MW, ale zatím přežili :D I když, jednou jsem byl v sektoru kde náhodou letěl i můj Trader, a kousek od něj lítala letka Khaaku, a sundavaly jednoho dopravce za druhým, naštěstí můj to přežil, ale bojím se, že i kdyby měl štíty 1000, tak by byl v háji :D kdyby se rozhodli na něj zaútočit

Teď šetřím na Stíhače ať se pohnu dál v kampani. Už bych rád přešel na X3, ale nechce se mně dokud kampaň nedohraji ve 2. Jen s tím přehazováním zbraní jde nějak ve 2 zařídit, abych je přehodil rychleji než přes menu lodě, takhle než něco udělám budu tuhý a v nastavení lze změnit jen pár základních kláves.
Mira CZ
x3tc

Post by Mira CZ »

no skakat nemuzou, musi mit ty veci co jsem ti vypsal a potom teprve muzou skakat. a musi mit alespon 1x max stit jaky muzou mit,tzn. ze minimalne 1x 25MW stit a ostatni soft co jsem ti napsal k tomu
s M3 kampan urcite nedohrajes !!
pokud nemas na nakup a vybavu M3 Nova, tak si kup u boronu 2x beta particle kanony a potom zalet k teladianum do Saizwellu a tam si kup M4. ted si nevybavim jeji jmeno
je to nejsilnejsi M4 ve hre a s ni se da uz celkem bez problemu sestrelit i M3.
potom si zalet do sektoru Rudny pas, na severu za branou je piratska zakladna a casto z ni letaji piratske M3 Orinoco, ty nemaji zadni vez. tak na ne usporadej hon a po vyskoceni piratu lode zajmi a potom je posli do Argon Prime do lodenice, kde je prodas.
jen nezapomen ze zajatych piratu vybrat vybaveni, ktere jim zustane ... stity, zbrane, softy,...
vse naskladej do jedne z nich a ostatni prodej. co bude z vybavy na vic, muzes opet prodat v Argon Prime v servis. docich
TAKHLE si muzes vydelat na Novu asi za 20 min

co se tyka namapovani vymeny zbrani, pamatuju si, ze se tam daly nastavit 3 sady zbrani na 1,2,3 v rade nad pismenama pod klavesama F1,F2...
pokud jdes na vetsi lode, ktere jsou vetsi nez ty, doporucuji na M3 nasadit sadu 1x Ion distruptor+1x Plazama / max jaka jde / a strilet s trvalym uhybanim do strany
takhle se da s novou sestrelit i M6 Osprey-takto nejlepsi M6 ve hre. jinak ho s M3 nesundas.

ale jak jsem psal uz drive, tak ja osobne jsem preferoval Khaakskou M3 (piramidu), pouze na toho ospreye jsem bral novu.
fanda serie X
x3tc

Post by fanda serie X »

Pouze podotýkám, že Nova je v X2 jediná, která zadní věž má.

To Mira: S M3 kampaň dohraješ. Já jsem toho živoucím příkladem, dohrál jsem to s xenonským L :lol: uznávám, chvíli to trvalo, ale šlo to. A ta teladská M4 je Káně a dle mého osobního názoru je to nejhezčí loď v X2 :)
Rostiro
x3tc

Post by Rostiro »

Díky Novu už mám a plním kampaň. Jsem četl rencenzi na X3 a stěžovali si na krátkou kampaň, jsem tak trochu čekal, že v X2 to bude podobné :D a ono asi ne :D
Jen se mně nedaří zajmout žádnou pirátskou loď, sestřelím štíty trochu je pocuchám, ale oni se ne a ne vzdat :(, ale to je spíš jen smůla. Jednou to vyjde chci od nich 25MW štíty :D
Ale mockrát děkuji za odpovědi.
Mira CZ
x3tc

Post by Mira CZ »

zajimani lodi:
stity musi dolu a znicit cca 18-20% trupuaby zustalo cca 80% trupu, potom se zacnou vzdavat.
chce to nacvicit, nejlepsi je osekat stit tak na 5-10% a potom jedinym uderem se dostatna tech 80% trupu. chce to silny utok, pokud jej budes pizlat postupne, tak se nevzda.
chce to nasadit na nove ion+plazma a na piramide mozna jen 2 kyony pro zaverecny utok, strasne to potom bez stitu u puramidy nici trup
fanda serie X
x3tc

Post by fanda serie X »

Zajímání lodí je super, ale málokdy se vzdají, ta pravděpodobnost je strašně malá. Nejlepší je zaletět do jednoho z těch sektorů Paranidů napravo od Paranid Prime, jak tam je ta pirátská základna a tam na ně číhat, oni postupně vylétávají a když se za ně zavěsíš a pomalu střílíš, tak se vzdají. Někdy mi pomáhá je nejdřív zkontaktovat a požádat je, ať se vzdají, minimálně v TC to zvýší pravděpodobnost.
Rostiro
x3tc

Post by Rostiro »

Díky, už se podařilo. Zajal jsem asi 5 lodí, ale paradoxně ani v jedné se nezachovali štíty :( Asi se vzdají až po zničení štítů úplně :D. Ale alespoň nějaké zbraně + samotná loď. No vzhledem k tomu, že jsem vybral červenou cestu v Kampani, přes Xenonská území, tak ty štíty budu muset někde splašit než tam poletím.
Mira CZ
x3tc

Post by Mira CZ »

nejlepsi na lov piratu je prave Ore Belt ( Rudny Pas ).
a na prijimani loveckych misi je sektor na pravo od Saizwellu ( Family Zein ).
pri takovychto misich jsem mival prumer zajatych lodi okolo 2 na akci a dokonce jsem jedenkrat zajmul i M6 Osprey. to jsem skakal radosti asi 5 min. i kdyz v tu dobu uz jsem si jej mohl bez problemu koupit za sve v lodenici.
Rostiro
x3tc

Post by Rostiro »

Děkuji, asi se tam vidám potřebuji spravit reputaci u splitů, jsou jediní, kdo prodává 25MW štíty a zrovna vlastní sektor Family Zein.
fanda serie X
x3tc

Post by fanda serie X »

To Mira: To máš celkem kliku, já za asi 20 loveckých misí nezajmul vůbe nic :D

To Rostiro: Někdy se zachovají zbraně, někdy něco z nákladu/vybavení lodě, někdy štíty, ale kolikrát je člověk rád, že má vůbec samotnou loď. A jestli si chceš zlepšit reputaci, tak ty zajaté pirátské lodě posílej do loděnic národů, u kterých tu reputaci potřebuješ. Když ji tam pak prodáš, reputace se ti trochu zvýší.
Rostiro
x3tc

Post by Rostiro »

Je díky to se bude hodit, ale prodám tu loď ikdyž mně nedovolí přistát? Vím, že jde obchodovat na dálku, ale když mně tam nedovolí zakotvit tak to asi bude problém ne?
fanda serie X
x3tc

Post by fanda serie X »

No, musíš mít naistalované obchodní rozšíření a musíš vědět, kde leží ta loděnice. Ty sám se tam s lodí nedostaneš, ale pomocí autopilota ji tam necháš přistát, proti tomu nic nemaj. No a pak ji na dálku prodáš.
Rostiro
x3tc

Post by Rostiro »

Super díky
Mira CZ
x3tc

Post by Mira CZ »

fanda serie X wrote:To Mira: To máš celkem kliku, já za asi 20 loveckých misí nezajmul vůbe nic :D

To Rostiro: Někdy se zachovají zbraně, někdy něco z nákladu/vybavení lodě, někdy štíty, ale kolikrát je člověk rád, že má vůbec samotnou loď. A jestli si chceš zlepšit reputaci, tak ty zajaté pirátské lodě posílej do loděnic národů, u kterých tu reputaci potřebuješ. Když ji tam pak prodáš, reputace se ti trochu zvýší.
no ja to prave vsechno lital na ty Khaaksky M3 a tam to slo samo
prvni utok na sundani stitu, prestat strilet tesne pred shozenim stitu
druhy utok jen takove polechtani, kdy spadnou stity uplne a do trupu se vypali jen nepatrna dirka cca 20 % trupu pryc :lol:
a po nekolikate opakuji, pouze pokud byl na poradu dne Osprey jsem presedl prez transportni paprsek do Novy.
Az uz jsem pozdeji dostaval za ukol utoky na M1/M2 jem nejdriv znicil pyramidou stihace a teprve potom paprskem sup do Ospreye a hura na Kapitolky. :twisted:
Rostiro
x3tc

Post by Rostiro »

Tak Khaaka jsem ještě nedostal. On ani nekomunikuje :D Jen nevím jestli to dělám úplně dobře, ale vždy sestřelím štíty + cca 20% trupu, občas (celkem často) to sice netrefím a sundám ho na nějakých 40-60% pak nechám, ať se mu trochu obnoví štít, nevím jestli je nějaká hranice nebo ne, ale nechám ho obnovit jen trochu, aby se mě dobře sundali cca 5-15%. A zas mu je sundám, to se snažím párkrát opakovat, ale moc úspěšný nejsem :D, vzdá se mně tak 1 z 10lodí možná ani to ne. Ale vzdal se mně i Splitský štír, ale toho jsem střelil.

Return to “Česky / Czech X-Forum”