Zacatecnik- otazky a rady
Moderator: DJ Die
-
ne, ingame editor nema nic spolecneho se scriptama, pomoci neho muzes upravit cokoliv, muzes zmenit slunce, pozadi, pridat ci odstranit tovarnu ze sektoru a samozrejme ji dovybavit, ale nevim jak se aktivuje 

Seasonic 500W, MSI Z77A-G45, Intel Core i5 3570K 3,40 GHz, 8 GB Dimm DDR 3 1600 MHz, NVidia GeForce GTX 560
-
Aha takže ono je to súčasť x3 TC len to treba nejako aktyvovať.. A Nevedel by si mi poradiť niekoho s fóra kto vie narábať so script editorom??? Alebo po prípade s tým ingame editorom... V script editore mám už nejaké skúsenosti stačilo by mi poradiť s niekoľkými riadkami ale je to problém pretože s tým asi mnoho ľudí nerobí lebo aj keď hladám na internete či už pdf návod aledo video návod moc toho nieje iba pripadný kredit či zlepšenie hodnosti ale to sú maličkosti... existuje k tomu vobec nejaký návod čo by mi vysvetlil ako kombinovať riadky v script editore????? V každom pripade DIIIIIIIIIIK 

-
no neco jsem videl na EN foru ale jestli to bylo o sriptovani ted envim je tomu uz rok a na ingame editor navod nepotrebujes protoze se ovlada stejne jako hra s tim rozdilem ze mas v skoro ve vsech menu pridanych par moznosti navic a myslem ze k mape sektoru jsou prirazene klavesy treba na pridani stanice apod. a jeste k tomu scritpovani spise potrebujes umet programovat, az se naucis programovat treba v C++ tak pak muzes v pohode psat scripty, ale ja to neumim 

Seasonic 500W, MSI Z77A-G45, Intel Core i5 3570K 3,40 GHz, 8 GB Dimm DDR 3 1600 MHz, NVidia GeForce GTX 560
-
Ahoj mám takový blbý dotaz.
Chtěl bych se zeptat která z X her je nejlepší na sandbox.
Zatím hraji X2, ale kampaně bych chtěl projít všechny (mám všechny hry až po Albion Prelude). Jen nevím u které hry je nejlepší zůstat a budovat impérium, tak se chci zeptat zkušenějších.
Takže otázka, ve které hře je nejlépe fungující obchodní model a která z her mně co se týče obsahu po dohrání kampaně nabídne nejvíc (náhodně generované mise, vylepšení, lodí atd.)
Počítám, že to bude jedna z X3
Děkuji, pokud tady dotaz již podobný někde je, tak se omlouvám, ale nenašel jsem, což neznamená, že hledám blbě.
Chtěl bych se zeptat která z X her je nejlepší na sandbox.
Zatím hraji X2, ale kampaně bych chtěl projít všechny (mám všechny hry až po Albion Prelude). Jen nevím u které hry je nejlepší zůstat a budovat impérium, tak se chci zeptat zkušenějších.
Takže otázka, ve které hře je nejlépe fungující obchodní model a která z her mně co se týče obsahu po dohrání kampaně nabídne nejvíc (náhodně generované mise, vylepšení, lodí atd.)
Počítám, že to bude jedna z X3
Děkuji, pokud tady dotaz již podobný někde je, tak se omlouvám, ale nenašel jsem, což neznamená, že hledám blbě.
-
vzhledem k tomu, ze vsechny hry jsou delane na stejnem principu, tak je to skoro jedno.
samozrejmne s prihlednutim k tomu, ze mezi dejme tomu X2 a X3 TC je celkem slusny casovy a vyvojovy rozdil, tak se budou lisit pouze grafikou / no dobe, budou se lisit grafikou podstatne /, nekterymi vychytavkami a rozsahem vesmiru. ale po herni strance mezi nimi po dohrani kampane skoro neni rozdil.
samozrejmne s prihlednutim k tomu, ze mezi dejme tomu X2 a X3 TC je celkem slusny casovy a vyvojovy rozdil, tak se budou lisit pouze grafikou / no dobe, budou se lisit grafikou podstatne /, nekterymi vychytavkami a rozsahem vesmiru. ale po herni strance mezi nimi po dohrani kampane skoro neni rozdil.
Last edited by Mira CZ on Wed, 1. Aug 12, 22:00, edited 1 time in total.
-
-
Děkuji, za odpověď no asi přesedlám potom na TC, je tam Full salvage mod, který co jsem četl se mně moc líbí. Ještě se jen zeptám jestli jsem to pochopil dobře. Hodně co jsem tu četl se mluví o komplexech, z toho co jsem se dočetl a pochopil tak je to, že postavím továrny v sektoru tak, že jsem absolutně soběstační a nenakupuji v cizích továrnách, ale pokud jsem to dobře pochopil, tak stavím v prázdném sektoru. Tak se chci zeptat jestli jsem to pochopil dobře.
-
jen na pul, muzes stavet kdekoliv, tzn i v sektorech, kde uz jsou i jine tovarny.
ba naopak bych doporucoval stavet tam, kde je hodne stanic.
a stavel bych komplex, ktery bude obsahovat vyrobni stanice, ktere budou vyrabet zbozi, ktere budou skupovat prave okolni stanice.
PŘ: u paranidu jsou zadane sojove boby ve stanicich, ktere vyrabi soju a maji vecne nedostatek, tak vyrabet prave sojove boby = odbyt zajisten a celkem slusny.
ba naopak bych doporucoval stavet tam, kde je hodne stanic.
a stavel bych komplex, ktery bude obsahovat vyrobni stanice, ktere budou vyrabet zbozi, ktere budou skupovat prave okolni stanice.
PŘ: u paranidu jsou zadane sojove boby ve stanicich, ktere vyrabi soju a maji vecne nedostatek, tak vyrabet prave sojove boby = odbyt zajisten a celkem slusny.
-
Aha takto děkuji, zatím mám Elektrárnu v Červenem mračnu nebo jak se to tam jmenuje.
Ale mám další dotaz, koupil jsem 3x1MW Štít do té první lodě co jsem dostal 2xAlphaLaser Gama, ale vůbec si s tou lodí neškrtnu, šel po mě pirát, dostal jsem se do dobré palebné pozice a střílel do něj 5 minut, a mu se ani nepohnul stav štítu, bylo to v misi, kde ve skafandru nahrávám, ten signál. Nakonec jsem to vzdal a uletěl mu a pak se tam vrátil a než mně dohnal tak jsem úkol splnil, ale teď jsem párkrát zkusil, zaútočit na ty neznámé fialové lodě, vybral jsem si papírově nejhorší, ale i ta mně sundala na dvě salvy a to má Laser 3000 trup 1000 štít 3000, takže v podstatě to co mam já. Je to normální?
Ale mám další dotaz, koupil jsem 3x1MW Štít do té první lodě co jsem dostal 2xAlphaLaser Gama, ale vůbec si s tou lodí neškrtnu, šel po mě pirát, dostal jsem se do dobré palebné pozice a střílel do něj 5 minut, a mu se ani nepohnul stav štítu, bylo to v misi, kde ve skafandru nahrávám, ten signál. Nakonec jsem to vzdal a uletěl mu a pak se tam vrátil a než mně dohnal tak jsem úkol splnil, ale teď jsem párkrát zkusil, zaútočit na ty neznámé fialové lodě, vybral jsem si papírově nejhorší, ale i ta mně sundala na dvě salvy a to má Laser 3000 trup 1000 štít 3000, takže v podstatě to co mam já. Je to normální?
-
Vzhledem k tomu, že M5 jsou lodě rychlé, ale ve většině případů slabé, a popisovaná loď (soudě podle té fialové barvy) by odpovídala Khaakům, tak normální to je, protože proti khaackým lodím se bojím útočit i s lodí vyšších tříd (M4 a M3, ostatní třídy jsou hůře dostupné co do reputace a financí). Od M6 výš už je to celkem lehké, pokud jich není mnoho. Lodě M5 (a když nad tím tak uvažuju, tak i M4) jsou spíš jen od toho, aby se člověk dostal do hry a mohl začít sbírat kredity. Já takhle (v X2) optimisticky útočil s M5 na přepravce a trvalo mi dost dlouho, než mi došlo, že si budu muset počkat na lepší loď. V X3 už je to lepší, štíty i trup (maximálně ale tak do osamocené třídy M3 bez věží) se dá rozstřílet i M5 s nejslabší výbavou, i když je to na dýl. Třeba jeden můj souboj M5 proti M5 v X3:TC trval asi 10 minut kvůli složitosti udržením se za nepřítelem.
Jinak ty ukazatele (Laser 3000.....) udávají hodnotu energie, kolik je loď schopná udržet jako maximální množství pro danou zbraň (štít). Vše energii spotřebovává (pohyb ne) a ta se dobíjí. Jenže některé zbraně ani tak velké množství energie nesežerou, ale poškození je stejné jako od jiné zbraňové třídy, která té energie potřebuje podstatně víc. V TC jsou parametry zbraní v popisech, v minulých dílech tam snad ani nebyly, ale to nemohu tvrdit přesně, k předchozím dílům jsem se dobře několik let nevracel.
Jinak ty ukazatele (Laser 3000.....) udávají hodnotu energie, kolik je loď schopná udržet jako maximální množství pro danou zbraň (štít). Vše energii spotřebovává (pohyb ne) a ta se dobíjí. Jenže některé zbraně ani tak velké množství energie nesežerou, ale poškození je stejné jako od jiné zbraňové třídy, která té energie potřebuje podstatně víc. V TC jsou parametry zbraní v popisech, v minulých dílech tam snad ani nebyly, ale to nemohu tvrdit přesně, k předchozím dílům jsem se dobře několik let nevracel.
-
-
no ja to jeste malicko doplnim:
M5 proti M5 je prakticky nekonecny souboj, pokud se ti nepodari nahodny vystrel , kde vsechno trefis do nepritele a nemines, potom mas sanci jej umlatit.
pri normalnim prubehu by ani nemelo jit nepritele znicit, M5 maji tak maly vykon zbrani, ze se stity stihaji regenerovat.
S M4 dokazi sestrelit M3 za pouziti pocniho pohybu. tady uz jsou zbrane prece jen vykonnejsi. ale na nejake manevrovaci orgie se musi rovnou zapomenout. nalakat nepritele ke stanici, oprit se o ni zady a uhybat za soucasneho strileni
.
M3 dokaze znicit M6, se stestim i M7, ale tu uz ne v TC.
M6 znici vse, pokud prezije priblizeni k M1+M2.
Letam vetsinou v M3, ale zasadne VZDY musi mit ZADNI vez-alespon 1x!!
Pokud letim v M2, tak mam nastavene bocni, spodni a zadni veze na obranu lode a osazene flaky. Horni veze a predni veze osadit fotony a pokud je ve hre neco lepsiho tak tim / IBL napr / a prikaz "utok na muj cil "
Vyhra je potom, pokud se da sehnat M2, ktera ma do predu klasicke umisteni zbrani a ne veze. radeji strilim sam, nez to nechavat na ai lode. Take se lepe zajimaji nepratelske lode- odhadnout, kdy zrusit na vezi strelbu aby cil prezil je dost tezke.
M5 proti M5 je prakticky nekonecny souboj, pokud se ti nepodari nahodny vystrel , kde vsechno trefis do nepritele a nemines, potom mas sanci jej umlatit.
pri normalnim prubehu by ani nemelo jit nepritele znicit, M5 maji tak maly vykon zbrani, ze se stity stihaji regenerovat.
S M4 dokazi sestrelit M3 za pouziti pocniho pohybu. tady uz jsou zbrane prece jen vykonnejsi. ale na nejake manevrovaci orgie se musi rovnou zapomenout. nalakat nepritele ke stanici, oprit se o ni zady a uhybat za soucasneho strileni

M3 dokaze znicit M6, se stestim i M7, ale tu uz ne v TC.
M6 znici vse, pokud prezije priblizeni k M1+M2.
Letam vetsinou v M3, ale zasadne VZDY musi mit ZADNI vez-alespon 1x!!
Pokud letim v M2, tak mam nastavene bocni, spodni a zadni veze na obranu lode a osazene flaky. Horni veze a predni veze osadit fotony a pokud je ve hre neco lepsiho tak tim / IBL napr / a prikaz "utok na muj cil "
Vyhra je potom, pokud se da sehnat M2, ktera ma do predu klasicke umisteni zbrani a ne veze. radeji strilim sam, nez to nechavat na ai lode. Take se lepe zajimaji nepratelske lode- odhadnout, kdy zrusit na vezi strelbu aby cil prezil je dost tezke.
-
Stejnej důvod, proč já nelítám s M2 a M1, nemaj přední zbraně, jen věže. Ale spíš než s M3 radši lítám s M6 nebo M7, protože nerad stále měním lodě a tady můžu zadokovat prakticky všude (kromě tý M7, ale to stejně řeším přes loď - kurýra a transportní paprsek) a když beru úkol, tak vím, že se mi to obvykle do tý lodě vleze a že když potřebuje sundat M2ku, tak že to zvládnu.
Jinak (a to můžu potvrdit z vlastní zkušenosti) M5 nepodceňovat
. Když se na mě jednou vrhlo asi 6 M5 (sundal jsem uprchlého piráta, vyneslo mi to asi milion kreditů) a můj Skiron (M6 OTAS) musel hodně rychle pryč.
EDIT: To Mira: Tak mě ještě napadá, povedlo se ti najít M2 s předními lasery? Přiznám se, dlouho jsem nehrál, ale žádná taková tam snad v základní verzi ani není. Nejblíž, co by odpovídalo palebnou silou, je M7 Boronů, ale ta má slabý štíty, krátký dostřel věží a rychostně taky moc nepobrala.
Jinak (a to můžu potvrdit z vlastní zkušenosti) M5 nepodceňovat

EDIT: To Mira: Tak mě ještě napadá, povedlo se ti najít M2 s předními lasery? Přiznám se, dlouho jsem nehrál, ale žádná taková tam snad v základní verzi ani není. Nejblíž, co by odpovídalo palebnou silou, je M7 Boronů, ale ta má slabý štíty, krátký dostřel věží a rychostně taky moc nepobrala.
-
Aha děkuji, takže musím našetřit na vybavenou M3. No nebude to tak jednoduché jak jsem si myslel. Pokus ze solární elektrárnou skončil fiaskem
, protože v celám vesmíru je prakticky nemožné nakoupit krystaly za normální cenu.
Ale nevadí mám nový plán. Použil jsem starší Save došetřil pár chechtáků prodal Posla a koupil Taladianského Supa, s mobilním těžebním zařízením. Našetřím si na nějakou M3 v plné palbě, a pak se vrhnu na zvýšení reputace u Paranidů lovem pirátů a jak něco opět vydělám tak postavím továrny na sojové boby. Snad to vyjde a ne jak s tou elektrárnou, kdy náklady na článek byly 13 kreditů a za 15 prodejní to nikdo nekupoval.

Ale nevadí mám nový plán. Použil jsem starší Save došetřil pár chechtáků prodal Posla a koupil Taladianského Supa, s mobilním těžebním zařízením. Našetřím si na nějakou M3 v plné palbě, a pak se vrhnu na zvýšení reputace u Paranidů lovem pirátů a jak něco opět vydělám tak postavím továrny na sojové boby. Snad to vyjde a ne jak s tou elektrárnou, kdy náklady na článek byly 13 kreditů a za 15 prodejní to nikdo nekupoval.
-
Krystaly se shání opravdu špatně za normální cenu. Jestli můžu doporučit, vyplatí se začínat s Dobytčí farmou a následně na něj navázat Masozávod Cahoona, a minimálně začáteční příjem máš. Elektrárny jsou hrozně drahý a vyplatí se je stavět až jako doplněk k větším komplexům. Navíc, Cahoona řízky se dobře prodávaj po celém argonském území. Krystalové továrny se vyplatí podporovat, takže nejlepší je vyhlídnout si tak 3 až 4 v blízkém okolí a zásobovat je tím, čeho mají málo, ale nestavět kvůli tomu vlastní továrny, pokud je sám nevyužiješ. Zaručís si tak aspoň nějaký příjem a krystalárny budou produkovat.
-
ten napad s boby byl jen opravdu jeden z moznych, nerikam, ze nejlepsi
ono se totiz nejlip kseftuje prave s elektrickymi clanky
ale to musis mit opravdu samostacny komplex
jen tak z hlavy:
solar plant XXL
crystal fab XXL
crystal fab L
cahoona bakery XXL
cahoona bakery XL
cattle ranch XXL - 2x
silicon mine XXL - 56 vynosnost ( napriklad v Rudnem Pasu )
takze nejdulezitejsi je nejprve najit poradny asteroid s alespon 56 body vynosnosti silikonu a na ten potom postavit cely komplex.
naklady na nakup tovaren a spojovacich casti je asi 65,5 mil a nasledna vynosnost 1,929 mil za hodinu.
tahle kalkulace je se scriptem Ashley`s Fab kde se daji koupit tovarny XXL a stavim to z tovaren patricich Argonum.

ono se totiz nejlip kseftuje prave s elektrickymi clanky

ale to musis mit opravdu samostacny komplex
jen tak z hlavy:
solar plant XXL
crystal fab XXL
crystal fab L
cahoona bakery XXL
cahoona bakery XL
cattle ranch XXL - 2x
silicon mine XXL - 56 vynosnost ( napriklad v Rudnem Pasu )
takze nejdulezitejsi je nejprve najit poradny asteroid s alespon 56 body vynosnosti silikonu a na ten potom postavit cely komplex.
naklady na nakup tovaren a spojovacich casti je asi 65,5 mil a nasledna vynosnost 1,929 mil za hodinu.
tahle kalkulace je se scriptem Ashley`s Fab kde se daji koupit tovarny XXL a stavim to z tovaren patricich Argonum.
-
Já netvrdim, že můj nápad je nejlepší 
Jinak ale varování se samozásobitelským komplexem - já si takhle už pár komplexů navrhoval, a i když jsou jen malé, je tam problém s tím, že v momentě příletu do sektoru se hra začne sekat, pokud je tam příliš mnopho stanic. Nejlepší, co jsem zjistil, je asi postavit továrny na zbraně (nejlíp jedné rasy), nejmíň dvě, aby se to vyplatilo, a pak k tomu dělat nad(pod)stavbu - Cahoona, dobytek atd., ale určitě aspoň jednu malou elektrárnu. Je to pak dobrý jako skoková základna a dá se odtamtud dobře odebírat a komplex prakticky furt jede.

Jinak ale varování se samozásobitelským komplexem - já si takhle už pár komplexů navrhoval, a i když jsou jen malé, je tam problém s tím, že v momentě příletu do sektoru se hra začne sekat, pokud je tam příliš mnopho stanic. Nejlepší, co jsem zjistil, je asi postavit továrny na zbraně (nejlíp jedné rasy), nejmíň dvě, aby se to vyplatilo, a pak k tomu dělat nad(pod)stavbu - Cahoona, dobytek atd., ale určitě aspoň jednu malou elektrárnu. Je to pak dobrý jako skoková základna a dá se odtamtud dobře odebírat a komplex prakticky furt jede.
-
Díky za rady na komplexy počkám až do TC. X2 jsem vyřešil těžbou zatím, za 2 hodiny 500000 myslím ujde
Mám plně vylepšeného supa ještě mu koupím skokový pohon (snad to jde), ať zkrátím přepravu na základny, takhle to je zatím tak, že hledání Křemíku trvá asi 5-10 min, těžba 5min, a 50minut prodej.
Jen nevím co za loď do začátku, NOVA se mi nelíbí asi vezmu toho Boronského stíhače jméno nevím.
Ale ta hra je neuvěřitelný žrout času, člověk nic neudělá a pár hodin pryč

Jen nevím co za loď do začátku, NOVA se mi nelíbí asi vezmu toho Boronského stíhače jméno nevím.
Ale ta hra je neuvěřitelný žrout času, člověk nic neudělá a pár hodin pryč

-
v zadne X hre jsem nikdy nepouzival Boronske lode, jsou asi nejslabsi
v X2 je opravdu z M3 nejlepsi Nova, ted z hlavy nevim ten typovy privlastek, ale ta se 3 stity a rychlost okolo 140 m/s. nebo to je rozdelene az v X3? uz se mi to celkem plete.
i kdyz ja pouzival v X2 nejvic M3 od KHAAKU !!!!
to je super stihac, dostane i M6, sice nema zadni vez proti raketam, ale pokud se s tim naucis letat, tak nema konkurenci, s beta kyony ma dostrel 3 km, znici vse driv, nez to k nemu doleti a nepotrebuje strilet s predstihem.
pouze M6 Osprey se s nim neda sestrelit, na ten se musi jit s novou / 1x ion distruptor a 1x beta plazma + bocni pohon /.
A S Ospreyem zase znicis uplne vse, vcetne VSECH M2+M1, i khaakskych a piratskych. samozrejmne ze prez bocni pohon a mirne naklonit aby se dostala k vystrelu i horni vez s prikazem "utok na muj cil". do predni baterie alespon 1x ion distruptor proti stitum
v X2 je opravdu z M3 nejlepsi Nova, ted z hlavy nevim ten typovy privlastek, ale ta se 3 stity a rychlost okolo 140 m/s. nebo to je rozdelene az v X3? uz se mi to celkem plete.
i kdyz ja pouzival v X2 nejvic M3 od KHAAKU !!!!

to je super stihac, dostane i M6, sice nema zadni vez proti raketam, ale pokud se s tim naucis letat, tak nema konkurenci, s beta kyony ma dostrel 3 km, znici vse driv, nez to k nemu doleti a nepotrebuje strilet s predstihem.
pouze M6 Osprey se s nim neda sestrelit, na ten se musi jit s novou / 1x ion distruptor a 1x beta plazma + bocni pohon /.
A S Ospreyem zase znicis uplne vse, vcetne VSECH M2+M1, i khaakskych a piratskych. samozrejmne ze prez bocni pohon a mirne naklonit aby se dostala k vystrelu i horni vez s prikazem "utok na muj cil". do predni baterie alespon 1x ion distruptor proti stitum