S11 wrote:Chyba może to świadczyc o niebywałym apetycie jaki wszyscy mamy na X Online Universe.
...na co można by subtelnie zwrócić uwagę decydentów z Ego...
Może np. Captain Proton zwróci na to uwagę
Zwróci "uwagę na MMWM" czy "uwagę decydentów..."
Zwróci uwagę decydentów na potrzebę X-Ol, poprzez pryzmat MMWM
Pomagając borońskiej księżniczce wchodzisz w konflikt z PRAWEM!
ZUZANNO!!! Natychmiast wracaj do rodziców! Przestań wreszcie za mną chodzić!
GFU jest bronią niesportową!
Kiedyś pojadę do Dufftown... Ja nawet nie wiem co to jest ICQ, ale też mam tam nr dresofonu...
S11 wrote:Chyba może to świadczyc o niebywałym apetycie jaki wszyscy mamy na X Online Universe.
Tylko jak on to zrobi, nie rozumiejąc polskiego
Może ktoś mu to przetłumaczy?
W zasadzie w grę wchodzi głównie KLARIX
X3, ponad 40 "baniek" na koncie i 15 x M3 ,15 universe traderów, 4xM6,1x TL 5xM7,troche zdobycznego śmiecia, ok 20 szpiegowskich m5 w różnych stoczniach, osiadłem w Rhy's Desire, zbieram na M2 [ external image ]
Stalovy wrote:...Tylko jak on to zrobi, nie rozumiejąc polskiego
Koledzy, przejęci ideą Wielkiej Ramy, nie zwrócili uwagi, że wkradł się w nasze rozważania błąd logiczny .
Jeśli nie zna polskiego, to po co tu zagląda
Ergo - musi polski, choć trochę, znać.
Pozdrawiam
p.s. czy mi się tylko wydaje, czy OT się zrobił, jakby przyduży?
Pomagając borońskiej księżniczce wchodzisz w konflikt z PRAWEM!
ZUZANNO!!! Natychmiast wracaj do rodziców! Przestań wreszcie za mną chodzić!
GFU jest bronią niesportową!
Kiedyś pojadę do Dufftown... Ja nawet nie wiem co to jest ICQ, ale też mam tam nr dresofonu...
Tylko jak on to zrobi, nie rozumiejąc polskiego
Może ktoś mu to przetłumaczy?
EDIT:
BTW: fajna rameczka wyszła z tego cytowania
W zasadzie w grę wchodzi głównie KLARIX
A może trzeba mu zwrócić uwagę, żeby zwrócił uwagę na MMWM i zwrócił uwagę decydentom, by zwrócili uwagę na MMWM Klarix, dasz mocy?
Klarix zwracamy uwagę na uwagę LOL
PS
już jest magiczny limit 10 Buziek ;-(
No właśnie czemu da się wstawić tylko 10 mordek w jednym poście? : )
Pewnie żeby się użytkownicy za często nie uśmiechali : )
Swoją drogą ciekaw jestem ile razy można cytować cytowane przez innych cytowania? ; )
EDIT: Sprawdzimy?
Please cross your legs, I have only one nail left...
JA
Właśnie to, że on najprawdopodobniej nie zna polskiego, jest powodem zaistnienia tej dyskusji... czy też raczej cytowania (pewnie oberwiemy od S za tą "ramę"). A błąd wkradł się z winy... no czyjej?
EDIT:
PS. No i wykrakałem - jak na zawołanie na forum pojawił się Sauron... (tyle, że jeszcze nie skrzyczał nas za spam ).
EDIT2:
Chyba się upiekło tym razem...
Hmm, taka mała dygresja poza tematem i co się porobiło? Ramki może i ładnie wyglądają, ale wprowadzają nieład. Proszę byście nie testowali wydajności systemu forum w zakresie dopuszczalnej ilości wyświetlanych ramek
Przy cytowaniu ograniczać się trzeba najlepiej do 1-2 poprzedzających cytatów.
O X-OU wiedzą wszyscy. To, że mała grupka fanów*) z dalekiej Polski chce tego wreszcie doświadczyć, dla Egosoftu ma prawdopodobnie niewielkie znaczenie. Najpierw X3 musi sie dobrze sprzedać, by można było pomyśleć nad kolejnym punktem w planie sześcioletnim. To jest całkiem zrozumiałe.
*) Na tle użytkowników z innych grup narodowościowych wyglądamy wciąż jak mucha przy słoniu
EditS11: Stalovy, którym emotikonem można Ci pogrozic jak palcem?
Ale wróćmy już do tematu przewodniego.
I used to be a moderator like you, until I took an arrow to the knee.
Core i5-3570_3,4 GHz, 8GB 1600MHz, Asus GTX660TiOC 2GB, Audigy, Iiyama B2776HDS.
Wiecie, tak sobie myślę o pluginie Łowców Głów... Nie testowałem go jeszcze, ale domyślam się, że w zleceniu jest podany numer boczny statku oraz imię pilota?
Sytuacja hipotetyczna: Co będzie, jeśli ktoś z WK podejmie się zlecenia i przypadkiem okaże się, że statek do rozwałki ma numery boczne kogoś z WFWK* (lub vice versa)? Może zamieścić listę numerów posiadanych statków, co? Nie chciałbym, żeby np. JA (czy też AJ) skasował mi któregoś pilota, zarabiającego dla SCorp jako handlarz wszechświatowy...
* Zakładam tutaj, że plugin jest na tyle mądry, żeby nie generować zleceń z numerami statków gracza.
Pewnie w skrypcie zaznaczone ma Non-player-ship.
generowanie nr-ów bocznych statków gracza miałoby sens tylko wtedy, gdyby komputer także brał udzial w takich "polowaniach", czego nie zauważyłem.Przeważnie "cel" lata sobie w te i nazad przez nikogo nie zaczepiany.
Za to ciekawą sprawą może być przyjmowanie zleceń w takim M6 np.
Czy w związku z tym, że do zadokowania w stacji handlowej trzeba sie przesiąść do M5, na którym trzeba(?) mieć licencje, aby uzyskać "dane" o celach to, czy po powrocie na korwetę i wykonaniu "zlecenia" otrzyma się kasę jeżeli na korwecie nie zainstalowało się tej licencji
X3, ponad 40 "baniek" na koncie i 15 x M3 ,15 universe traderów, 4xM6,1x TL 5xM7,troche zdobycznego śmiecia, ok 20 szpiegowskich m5 w różnych stoczniach, osiadłem w Rhy's Desire, zbieram na M2 [ external image ]
Wydaje mi się, że licencję można przenieść z jednego statku na drugi, tak jak zwykly towar (może to jakiś radiolokator lub inny kawałek elektroniki jest?), więc chyba nie powinno być większego problemu.
BTW. Coś mnie naszło i przeglądam forum od początku. Hee, ale dużo wspomnień się obudziło! A ile przy tym śmiechu! Pamietacie jak ktoś z Daewoo chciał ściągnąć całą Argonopedię?
Wydaje mi się, że licencję można przenieść z jednego statku na drugi, tak jak zwykly towar (może to jakiś radiolokator lub inny kawałek elektroniki jest?), więc chyba nie powinno być większego problemu. Smile
Nie, nio z tym się oczywiście zgadzam, nie ma problemu
Zastanawiało mnie tylko, czy można później "wykonać" zlecenie na statku bez licencji, i otrzymać za to kasę.
spróbuje to przetestować
Bracia z WK
Do kogo mam slac sejwa? Nie pamietam czyja tura.
Kompanii z WFWK
Czy Wasz mix nie gryzie sie ze spolszczeniem Saurona?
Bo u mnie sie gryzie. Tzn. mam readtexty i zle mi sie wyswietlaja nazwy wlasne - sa nie w tych miejscach co trzeba.
Moze problem sie rozwiaze sam - w lykend reinstaluje winde, wiec x2 tez pojdzie pod noz.
PS
Sorka za brak polskich znakow, ale wysylam te wiadomosc z serwera.
Please cross your legs, I have only one nail left...
Teoretycznie powinieneś wysłać sejwa do Stalovego. Stalovy ma grać dziś i jutro a weekend jest mój . Tylko jest ten problemik ,że w weekend nie pogram ze względu na naukę i chetnie go komuś odstąpię. Ktoś inny lepiej wykorzysta ten czas na pomnażanie włości i chwały WK.
In the grim darkness of the far future, there is only war...
Rasalom
Zatem w piątek wieczorem lub w sobotę rano sejv idzie do ciebie? No to będę miał mały problem - od 15h00 w piątek nie mam dostępu do netu! Pomimo tego spróbuję coś wykombinować, żebyś dostał sejvik; w razie czego dam znać podprzestrzennie SMS'em.
Pozdrawiam!
EDIT: Ras - nie dostałem jeszcze maila z sejvem; sprawdź, czy się na pewno wysłał... Pod jaki adres słałeś?